”Erehtyä on inhimillistä, antaa jumalallinen anteeksi” - tämä on yksi lainaus, jonka olet jo kuullut monta kertaa kasvatessasi. Ihmisten virheiden tekeminen ja työn monien näkökohtien laskenta on todellakin hyvin perustana ihmisen ominaisuudelle. Mutta tämän työn vastaanottajat sattuvat myös olemaan ihmisiä, jotka useimmiten eivät ole niin anteeksiantavia, etenkin kun kyse on heille tarjotuista tuotteista ja palveluista. Yksi tällainen organisaatiohankkeen palveluista ja näiden johtaminen on projektipäällikkö. Vaikka meidän on pakko tehdä virheitä, projektipäällikön tavoitteisiin, jotka johtavat projektiin, on oltava niin keskittyneitä ja varovaisia ​​projektin aikana, että heidän on kiinnitettävä huomiota asioihin, jotka voivat johtaa projektiin harhaan ja voivat olla haitallisia heidän tulevalle uralleen. .

Tässä artikkelissa tutustumme 8 parhaan virheeseen, jotka projektipäällikön tavoitteet usein aiheuttavat, mutta joita on vältettävä kaikin mahdollisin tavoin. Näillä virheillä voi olla vakavia vaikutuksia projektiin ja ne voivat kääntää väärän kytkimen pois.

Projektipäällikön tavoitteet, velvollisuudet ja vastuut

Ennen kuin uskallamme luetteloon kahdesta virheestä, jotka voivat johtaa urasi kääntymiseen alaspäin, on tärkeää tietää, mikä on roolisi suuressa asioiden järjestelmässä ja kuinka vastuu projektipäällikkönä tavoitteena rohkaisee organisaatiota osallistumaan hengityksen ottamiseen liiketoimintastrategioita, joiden perusteella voit menestyä siitä.

Projektipäällikön päämäärät vastaavat pääasiassa johdon neljästä tärkeimmästä ja tärkeästä toiminnasta. Tähän luetteloon sisältyy:

 • Suunnittelu - Tämä toiminto on tärkein projektijohtamisen tavoitteiden mukainen tehtävä. Siihen sisältyy puhdasta omistautumista ja innokkuutta työn tekemiseen. Suunnittelutehtävät vastaavat kysymyksiin, jotka jakautuvat: mikä, milloin, miksi, miten projekti. Suunnittelu on toistuva prosessi, ja se on suoritettava koko projektin elinkaaren ajan.
 • Järjestäminen - Kun suunnitelma on viimeistelty ja vaatimukset on asetettu, projektipäällikön tavoitteet siirtyvät ryhmän organisointiin ja perustamiseen. Tärkeää on tuntea projektin vaatimukset perusteellisesti kaikkien projektin muiden osien järjestämiseksi projektisuunnitelman mukaisesti.
 • Johtava - Projektipäällikön tavoitteissa johtaminen on tärkeä piirre projektipäällikölle ja johtamisen kautta se tulee joukkueen johtamiseen ja tiimiviestintään. Projektipäällikön tavoitteet tarkastelevat kaikkia projektin vaatimuksia huolellisesti ja vastaavat siten ryhmän kykyjen käsittelyyn. Projektin oikea johtaminen tavoitteeseensa on toinen osa tätä toimintoa, joka tekee projektipäällikön projektista tai hajottaa sen.
 • Ohjaus - Hankkeen seuranta ja selkeä ohjaaminen toteutus- ja valvontavaiheiden kautta ovat muita projektipäällikön tavoitteita, joista on huolehdittava erittäin hellävaraisesti. Aikataulu ja seuranta ovat tekijöitä, jotka edistävät tätä toimintoa.

Voit lukea lisää projektipäälliköstä ja muista projektirooleista Koko opas projektiryhmän jäsenille. Nyt pääosin virheet työtehtävissäsi, jotka sinun on vältettävä.

 1. Projektiryhmän jäsenen taitojen arviointi väärin

Tiimin resurssit tai jäsenet muodostavat projektin ja sen etenemisen selkärangan. Kohtaa se! Tarvitset heitä saadaksesi projektisi eteenpäin ja ylittämään projektin maaliviivan. Ryhmän jäsenten valitseminen suorittamaan vahvuutensa voi olla melkoinen siunaus projektillesi. Projektipäällikön avaintaidot vaativat hyvää avaintaitoa arvioida ryhmän jäsenten vahvuuksia ja taitoja ja käyttää niitä viisaasti projektin, liiketoiminnan ja oman kasvun hyväksi.

Virhe syntyy, kun unohdat sen tosiasian, että tällä tuomiossa on merkitystä. Jotkut projektit ovat joutuneet epäonnistuneiksi, koska projektipäälliköt lähettävät väärän henkilön suorittamaan tehtävän, jonka toinen ryhmän jäsen olisi voinut tehdä upeasti. Optimaaliset tulokset saavat projektipäälliköt, jotka keskittyvät oikean tyyppisen työn tuomiseen oikealle henkilölle tiimin sisällä. Istu joukkueesi kanssa ja tutustu heidän vahvuuksiinsa ja heikkouksiinsa. Anna itsellesi vapaus organisoida projekti niin kuin tarvitset. Ajatella. Toimia. Usko menestykseen. Älä arvioi tärkeää ja elintärkeää taitoa väärin.

 1. Ei selkeyttä projektivaatimuksista

Hankkeilla on selkeä tavoite ja tavoite, joka saavutetaan ja suoritetaan. Mutta jos et projektipäällikkönä ole tietoinen projektista kokonaisuudessaan, se on varmasti ongelma. Projektivaatimukset ovat avainkomponentit projektin suunnittelussa ja talon rakentamisessa sen perusteella. Projektinhallinnan kannalta sinun ei tarvitse tietää vain määränpäätä, vaan myös matka kohti tätä määränpäätä.

Projektit otetaan käyttöön tiettyjä liiketoimintatavoitteita ajatellen. Jos ei ole selkeyttä siitä, mitä näiden liiketoimintatavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan, mikään ei oikein tarkoita, että olet oikealla tiellä projektisuunnitelman mukaisesti. Projektipäällikkönä saatat saavuttaa lopputavoitteen liiketoiminnan ehdottamalla tavalla, mutta et koskaan pysty täysin tutkimaan kaikkia erilaisia ​​niihin liittyviä tavoitteita, jotka noudetaan matkalla liiketoiminnan tavoitteen saavuttamiseen .

 1. Sidelining riskienhallinta

Riskienhallinta on yksi projektihallinnan tärkeimmistä alueista. Projektipäällikkönä, ilman riskienhallintaa, menetät suuren virhemäärän ja olet paremman mahdollisuuden esitellä ne tehtävien ja toimintojen kautta. Sinun on kerättävä ryhmäsi ympärille ja aivoriihiä monien tieesteiden mahdollisuuksista, jotka voivat haitata projektin menestystä. Nämä tukokset voivat olla erittäin haitallisia projektillesi ja voivat olla vain vähäisiä tuplauksia tiellä, mutta törmäys voi olla epämääräinen ja voi johtaa siihen, että menetät aikaa ja pyrkimyksiä sekä arvokkaita resursseja.

Kun paperilla on luettelo mahdollisista riskeistä, projektipäällikkö voi laatia yksinkertaisen toimintasuunnitelman jokaiselle, joten jos ja kun kohtaat ne, olet valmis käsittelemään niitä ja varmistamaan, että projektisuunnitelmallesi tai projektillesi aiheutuneet vahingot aikataulu on minimaalinen.

Riskien ennakointi on hyvä projektijohtamiskäytäntö jokaiselle projektipäällikölle, ja sitä tulisi harjoittaa pakollisesti jokaiselle sitoutuvalle projektille. Sinun ei pitäisi koskaan tehdä virhettä jättämällä tämä hankkeen hallintasuunnitelmasi ulkopuolelle.

 1. Määrä laadun suhteen

Projektipäällikkönä määrän suosiminen laadun suhteen voi olla sinun pudonneesi, koska yrityksillä, jotka toimivat pääasiassa määrän suhteen, on paljon vähemmän tarjota asiakkaille. Vaikka numerosi ovat uskomaton korkeat, kukaan ei haluaisi hallussaan tuotetta, jonka he ovat sijoittaneet heikkoon laatutasoon. Asiakkaat haluavat tuotteidensa olevan pitkäikäisiä ja palvelevia niitä oikein sen tarkoitusta varten. Jos kaikki prosessisi asennetaan ilman laadun tarkistusta, on olemassa todennäköisyys, että projektisi epäonnistuvat jatkuvasti ja että liiketoimintasuunnitelmasi ei koskaan saavuta tavoitteita tulojen suhteen.

Tulotavoitteet ovat erittäin tärkeitä kaikille yrityksille, ja yrityksellä on oltava selkeät ja tarkat laadunvalvonta- ja varmennusmallit parantaakseen tuotteidensa laatua, mikä puolestaan ​​vaikuttaa niiden läheisyyteen myyntitavoitteisiinsa positiiviseen suuntaan.

 1. Ei halua hankkia sisäänostota projektin sidosryhmiltä

Kysy itseltäsi, antaisitko kaiken omistamasi aikaa ja vaivaa, jos et ole vakuuttunut tekemästäsi työstä? Olen varma, ettet lyö silmää ennen kuin vastaat, että et vain haluaisi. Jos et halua antaa sinulle kaikkia, kun kyse on osoitetusta työstä, miten luulet ryhmäsi jäsenten ja muiden projektin sidosryhmien osallistuneen projektiin niin kuin aiot?

Buy-in hankkiminen hankkeen sidosryhmiltä ja tiimisi jäseniltä on välttämätöntä projektin sujuvalle toiminnalle. Heidän sisäänostoonsa saamiseksi on tärkeää, että ylläpidät avoimuutta ja läpinäkyvyyttä joukkueessasi. Mitä enemmän he tietävät, sitä enemmän he ymmärtävät. Tällä tavoin he ymmärtävät, miksi yritys on ryhtynyt tähän projektiin, ja tietävät heidän hyötynsä varastossa.

 1. Hankkeen laajuuden täyttö sallitaan

Projektin laajuus määrittää, mihin piirtät projektin rajat. Kuvittele täydellinen projektilaajuus ja kun päivät kulkevat, huomaat itsesi ja tiimisi osallistuvan monenlaisiin muutospyyntöihin. Investoit aikaasi ja energiaasi hoitaaksesi nämä muutospyynnöt ja nyt vaarantat projektisi laajuuden napsauttamalla tauon painiketta projektissa. Et vain viivästytä prosessia, vaan lisäät huomattavasti projektille varattua aikaa ja budjettia, koska se ylittää projektille varatut päivät.

Tämä projektilaajuuden inflaatio, joka sallii erilaisten muutospyyntöjen aikarajoittamisen, ajaa projektisi tasapainosta, ja siitä on silloin erittäin vaikeaa palautua masennuksesta.

On välttämätöntä välttää tällaisia ​​olosuhteita ja keskittyä aliryhmän luomiseen, joka seuraa silmällä tällaisia ​​muutospyyntöjä tai tilanteita, jotka uhkaavat projektin laajuutta. Joskus pyynnöt ovat aitoja; tässä alaryhmä punnitsee edut ja haitat ja auttaa sinua päättämään vastaavasti.

 1. Sanoen kyllä ​​kaikelle

Joustavuus on varmasti loistava piirre projektipäällikölle, joka on niin sitoutunut kuin olet. Olet innokas saamaan työnsä saamaan aikaan ja kyetäksesi todistamaan kelvollisuutesi asioiden suuressa kaaviossa. Mutta mitä tapahtuu, kun sanot “Kyllä” kirjaimellisesti kaikelle, mitä kaikki sinulta kysyvät. Sellaisina aikoina, kun asiat tulevat samanaikaisesti sinulle, tulvii työhön, etkä todella anna oikeudenmukaisuutta kenellekään heistä. Tämä voi johtaa luottamuksen menettämiseen ja voi aiheuttaa maineesi vakavan tahran. Voit antaa joukkueellesi olla ylityöllistettyjä ja polttaa ne vakavasti. Tämä voi hajottaa joukkueesi ja antaa sinulle rajoitetut mahdollisuudet käsitellä projekteissasi.

Sanomalla kyllä ​​vain tarpeeksi työtä voidaan varmistaa keskittynyt pyrkimys kaikkiin suorittamiisi tehtäviin. Diplomaattihenkilöllisyys antaa sinun piirtää viivan, kun olet täysin työntynyt tarpeeksi työtä ylläpitääksesi sinun ja tiimisi päiviä. On parempi laittaa hienosti hylkäys työstä, jota asiakkaat ajavat sinuun, sen sijaan, että ottaisit sen vastaan ​​ja laittaisi heille huonon esityksen.

 1. Ei kunnollista viestintäsuunnitelmaa

Ja kaikki tämä johtuu tehokkaasta viestinnästä. Hallitse viestintääsi ja hallitse projektiasi melkoisesti. Viestintä on minkä tahansa suunnitelman tai projektin ratkaiseva osa. Tämä viestintä voi sitoa projektin sidosryhmät yhteen ja saada projektipäällikön avaintaidot tietoisemmiksi projektia ympäröivistä tilanteista. Projektit voivat olla paljon helpompia, jos sinulla on tehokas viestintäsuunnitelma käsillä.

Viestinnän kautta voit oppia ja tämän oppimisen avulla pystyt vastaamaan lukuisiin ongelmiin, joita kohtaat. Projektisi voi menestyä, jos viestintäsuunnitelmasi on perusteellinen ja hyvin harkittu. Sinulle on hyödyllistä koordinoida työtäsi ja pitää sinut kaikkien projektisi sidosryhmien ja tiimin jäsenten hyvissä kirjoissa.

Oppiminen virheistä

Oppiminen on aina jotain mitä sinun pitää jatkuvana elämässäsi. Oppimisen mukana tulee lukemattomia virheitä, joista voi oppia paremmin. On epäonnistumista, että voit nousta ja kohdata menestys. Projektipäällikkönä meidän on jatkettava oppimista virheistämme ja varmistettava, ettemme tee niitä uudelleen. Oppimisprosessissa on välttämätöntä, että otamme aina askeleen eteenpäin toteutetun oppimisen kanssa.

Nämä virheet ovat helposti vältettävissä ja vaativat keskittymistä ja keskittymistä selviytymiseen. Projektipäällikön avaintaidot ovat aina täynnä paljon tehtäviä ja aktiviteetteja, ja kun niitä seurataan, voi usein tapahtua, että kaipaat joitain päätoimintoja, jotka ovat koko projektipäällikön avaintaidon hallussa. Pysyminen rauhallisena ja järjestäytyneenä voi varmasti auttaa sinua suunnattomasti. Kaikkea hyvää tulevaisuudellesi menestyvänä projektipäällikkönä!

Suositellut artikkelit

Tämä on opas projektipäällikön tavoitteisiin ja kannustaa organisaatiota osallistumaan henkeäsalpaaviin liiketoimintastrategioihin, joiden perusteella pystyt onnistuneesti vetämään sen pois. Nämä ovat seuraavat ulkoiset linkit, jotka liittyvät projektipäällikön tavoitteisiin.

 1. 7 hyödyllistä vaihetta oikean ryhmän hankkimiseksi projektitiimin jäsenistä
 2. Projektinhallinnan 10 parasta vaihetta urapolkuina
 3. 10 parasta taitoa saada ylennyksiä projektipäällikkönä
 4. 10 hyödyllistä vaihetta valmistautuessa projektipäällikön työhaastatteluun | Työnkuvaus
 5. Projektipäällikön vastuut | Yleiskatsaus