Salaisuus piilee kyvyssä suorittaa vaikein tehtävä, kyllä, salaisuus tehdä merkistäsi ammattilainen. Mutta se ei ole helppoa ja siinä on ongelma. Vaikka haluat tehdä sen, sinulla ei ole yhtäänkään aavistustakaan, kuinka saat siitä rastiin.

Tässä artikkelissa puretaan myytti, että vaikein tehtävä on vaikein. Totuus on, että ei ole. Mutta itse asiassa vaikeimman työn vaikein taite on tapa, jolla lähestymme sitä.

Jos luet tämän artikkelin, opit tärkeän taiton. Pystyt aloittamaan päiväsi vaikeimmalla tehtävällä ja loput päivästä tulisi hana. Riippumatta siitä, mitä teet urallasi, nämä ideat koskevat kaikkia ammatteja ja kaikenlaista työtä.

Tässä artikkelissa puhumme ensin tarinan rumaimmasta sammakosta. Sitten puhumme siitä, miksi näyttää siltä, ​​että vaikein tehtävä on vaikein. Lopuksi puhumme siitä, kuinka voit käyttää joitain temppuja aloittaaksesi vaikeimmasta tehtävästäsi ensin aamulla.

Ota vain pala paperia ja kynä muistiin, mikä resonoi kanssasi.

Aloitetaanpa.

Tarina rumaimmasta sammakosta

Koska tehtäväkuvaus on muuttunut rajusti tällä vuosisadalla, keksitään erilaisia ​​työpaikkoja. Tämä on tarina henkilöstä, joka on oppinut taiteen syödä rumain sammakko ensimmäisenä aamulla (ei tarkalleenkaan).

Hän on John. Hän rakastaa työtään. Hän on samassa paikassa kuin hän oli 5 vuotta sitten. Hänen ei tarvitse tehdä paljon työtä. Ja hänelle maksetaan palkka hyvin. Mutta viime aikoina hänen pomo jäi eläkkeelle ja nyt hän työskentelee uuden pomon alaisena. Hänen uusi pomo on lämmin, mutta on vaikein tehtävämestari.

John ei pidä pomostaan. Hän ajattelee, että pomo ajaa häntä liikaa. Mutta silti, John ei ole koskaan vihannut pomoaan.

Eräänä päivänä kun John syö lounasta, hänen pomo soittaa hänelle. Lopettaneen lounaan, hän kiirehti pomon hyttiin. Hänen pomo kertoo hänelle: “John, huomenna sinun on suoritettava yksi vaikein tehtävä! Ja jos haluat, voit mennä kotiin töiden tekemisen jälkeen. Mutta ehtoja on vähän. ”John on onnellinen. John ajattelee mielessä, että nyt hänen työmääränsä on vähentynyt ja hänen on tehtävä vain yksi asia aamulla.

Johnin pomo jatkaa.

”Ensimmäinen ehto on, että et voi tehdä mitään muuta suorittamatta kyseistä työtä. Et voi pitää tauota. ”

John on samaa mieltä.

”Toinen ehto on, että et voi viivyttää sitä työtä. Ennen lounasta sinun on suoritettava työ. "

John virnistää ajatellen pystyvänsä menemään kotiin ennen lounasta.

"Kolmas ehto on, kun sanot" kyllä "tälle tehtävälle, et voi sanoa ei, enkä kerro sinulle, mistä tehtävästä on kyse."

John sanoo: "Olen valmis tekemään työn, mutta kuten olet luvannut, sinun on annettava minun mennä kotiin, kun olen suorittanut tehtävän."

Boss sanoo - ”Ajattele uudelleen, John. Et voi sanoa ei, kun sanot kyllä nyt. ”

John ajattelee kuinka vaikeaa se voi olla ja sanoo - ”Teen sen”.

John menee kotiin onnelliseksi ja kertoo vaimonsa kaikesta. John nukkuu hyvin yöllä ajatellen, että saa nyt enemmän aikaa perheensä kanssa.

Seuraavana päivänä John suuntaa toimistoon. Boss soittaa hänelle ja lähettää huoneeseen. John näkee pöydän ja tuolin. Pöydällä on lautanen ja lautasen vieressä yksi haarukka ja lusikka pidetään kunnolla. Tarjoilija tulee mukaan ja pyytää Johnia istumaan tuolille. John ei ymmärrä mitä tapahtuu! Hän kysyy tarjoilijalta - "Mistä tässä on kyse?" Tarjoilija hymyilee ja sanoo - "Ymmärrät hetkessä."

John tarkistaa rannekellon ja odottaa kärsimättömästi. Yhtäkkiä hän huomaa, että tarjoilija on tulossa suurella lautasella ja lautasella on jotain outoa näköinen olento. Tarjoilija palvelee omituista olentoa Johnin lautasella. John ei ymmärrä ja huutaa - "Mikä tämä on?" Tarjoilija sanoo rauhallisesti - "Tein niin kuin minulle käskettiin."

John kiirehti pomon hyttiin. Hän on raivoissaan. Hän huutaa - ”Sanoit minulle, että minun on tehtävä vaikein tehtävä. Ja nyt pyydät minua syömään sitä rumainta olentoa? ”Pomo hymyilee ja sanoo -“ Ei. Sinun ei tarvitse syödä sitä. Muuten se outo näköinen olento on sammakko. ”

Pomo jatkaa - ”Pyysin sinua tekemään sen, jotta ymmärrät vaikeimman tehtävän arvon. Yleensä vaikeimmat tehtävät ovat vaikeimpia, mutta ei niin vaikeita kuin syömällä rumainta sammakkoa ensin aamulla.

”Joten nyt sinun on valittava päivän vaikein tehtävä ja tehtävä se ennen kuin teet mitään muuta. Ja muista, että suorittaessasi tehtävää, se ei ole niin vaikeaa kuin syö rumainta sammakkoa.

"Palaa nyt töihin."

John kiittää pomoaan ja tuntee olonsa helpotukseksi, ettei hänen tarvitse syödä tuota rumainta asiaa ja palaa takaisin töihin.

Joka päivä hän tulee toimistoon ja työskentelee päivän vaikeimmassa tehtävässä ensimmäisenä aamuna.

Ja kuukauden kuluessa, hän on saavuttanut niin paljon, että hänen pomo soittaa hänelle ja onnittelee häntä saavutuksistaan ​​ja lupaa hänelle ylennyksen seuraavalla vuosineljänneksellä.

”Vaikein tehtävä on vaikein” - Myytti romahti

Yllä oleva tarina on vertauskuva siitä, miksi vaikein tehtävä ei ole niin vaikea kuin luulemme sen olevan. On muutamia syitä, joiden vuoksi meidän ei huomioida tai viivyttää vaikeimmassa tehtävässä -

 • Olemme tylsistyneitä tehtävän koosta ja arvokkuudesta. Ja siten me lykätä sen.
 • Emme usko, että voimme täydentää sitä.
 • Uskomme, että tämä tehtävä lisää kipustunnetta sen sijaan, että lisäisi nautinnon tunnetta.
 • Mielestämme emme kykene käsittelemään vaikeinta tehtävää tehokkaasti.

Jos huomioit, vaikein tehtävä on helppo, kun lähestyt sitä helposti. Sinun ei tarvitse saada paniikkia tai olla hukku. Se on yksinkertaisesti tehtävä, ehkä hieman ihmeellinen. Mutta etkö ole samaa mieltä siitä, että jos vertaat vaikeimman tehtävän kovuutta syömään rumainta sammakkoa aamulla, vaikeimman tehtävän suorittaminen on helpompaa?

Sanoisit, että vaikein tehtävä on helppo. Miksi? Koska vertaat sitä jotain vaikeampaan kuin se!

Joten aina kun ajattelet mielessäsi, että suorittamasi vaikein tehtävä on vaikein, kysy itseltäsi - ”verrattuna mihin?” Ja muista sitten syödä rumain sammakko aamulla.

Tämä metafora voi tuntua typerältä, mutta se auttaa sinua saamaan näkemyksesi selkeäksi vaikeimmasta tehtävästä aamulla.

Vaihda mieltäsi ja pystyt käsittelemään vaikeimman tehtävän, kuten John teki. John oppi muuttamaan mieltään ja tuotti tuloksia, vaikka hämmästyikin. Voit tehdä saman. Jos voit tehdä yhden asian ammatillisessa elämässäsi katapultti urasi seuraavalle tasolle, tässä on tämä asia - kykysi tehdä ensimmäinen vaikein tehtävä aamulla.

Nyt opimme kuinka.

Kuinka tehdä vaikein tehtävä ensimmäisenä aamulla?

On olemassa monia tehokkaita menetelmiä, joiden avulla voit hallita ensin vaikeimman tehtävän aamulla.

 1. Kyky priorisoida

Priorisointi tarkoittaa kykyä tunnistaa tärkeämpi tehtävä. Sen ei tarvitse olla jotain, joka on aina vaikein tehtävä, mutta sen pitäisi olla enemmän vaikutuksia seurauksiin kuin millään muulla. On havaittu, että johtajat, jotka ovat paremmin priorisoineet, pystyvät luomaan parempia tuloksia kuin ne, jotka eivät osaa priorisoida tärkeyttä. Mutta miten priorisoit? Näin:

 • Luetteloi kaikki tehtävät, jotka sinun täytyy tehdä sinä päivänä.
 • Valitse 3 parasta, joilla on suurin vaikutus.
 • Leikkaa loput luettelosta.
 • Valitse näistä kolmesta tehtävästä se, jolla on suurin vaikutus seuraavien 3 kuukauden aikana.
 • Aloita sen käsittely.

 1. Paksu alas

On ylivoimaista yrittää tehdä ensin vaikein tehtävä aamulla. Mutta entä jos sinun tarvitsee vain tehdä pieni osa siitä? Näin voit pienentää vaikeimman tehtävän pieniin annoksiin -

 • Katso vaikeinta tehtävää ja arvioi tehtävän suorittamiseen kuluva aika. Oletetaan esimerkiksi, että valmistumisen kesti 6 tuntia.
 • Aloitetaan nyt chunking se alas. Ajattele, että sinun on suoritettava 100 vaihetta sen saavuttamiseksi. Vaikeimman tehtävän jakamisen 100 vaiheeseen etu on varmistaa, että tehtävä on niin pieni, että et voi antaa tekosyytä.
 • Jos jaat tehtävän 100 vaiheeseen, jokainen vaihe olisi 3, 6 minuuttia. Annetaan se 5 minuuttia. Mutta älä aloita sen käsittelyä vielä.
 • Ota paperi ja lue 100 vaihetta. Jos et voi jakaa työtehtäviä viitteinä, kirjoita vain vaiheet 1, 2 ja niin edelleen, ja kun jatkat jokaisen vaiheen suorittamista, rasti se pois.
 • Merkinnässä on taikuutta. Kun valitset yhden askeleen, tuntuu, että olet askeleen lähempänä tavoitettasi ja tämä innostumisen tunne pitää sinut jatkamaan.
 • Aloita nyt ensimmäisen vaiheen käsittely.
 1. Aloita vain

Kaikkien tekniikoiden käytön jälkeen, jos et aloita vaikeimmassa tehtävässäsi, se ei koskaan tule valmista. Sinun ei tarvitse huolehtia koko tehtävästä. Kerro vain itsellesi, että suoritat tehtävän ensimmäisen vaiheen ja sitten se tehdään. Ja huomaat, että aloittaessasi pystyt kiihdyttämään itsesi tekemään enemmän kuin vain yhden askeleen. Ja riittävän pian, voit suorittaa koko tehtävän jopa vähemmässä ajassa kuin ajattelit sen vievän. Kerää kaikki tahtovoimaasi vain aloittaaksesi ja sitten näet taikuuden. Sitä ei voida soveltaa vain vaikeimpaan tehtävään; Pikemminkin se soveltuu mihin tahansa tehtävään, jota et tunne tekeväsi ammatillisessa ja henkilökohtaisessa elämässäsi.

 1. Tee aloittamisesta helppoa

Syynä siihen, että useimmat ihmiset eivät aloita edes yhdellä askeleella, on vastustuskyky. Vastustus on oikeasti pelko tuntemattomasta. Jos olet uusi tehtävässä, et tiedä mistä tehtävä on kyse. Joten mielesi luo vastusmekanismin estämään sinua edes käynnistämästä sitä. Joten sinun on järjestettävä esirituaalit siten, että minkään tehtävän aloittaminen ei tunnu tarpeeksi kovalta. Noudata alla olevia vaiheita -

 • Jos haluat työskennellä raportin tai projektin parissa, tee tutkimustasi aiemmin ja pidä kaikki materiaalit kätevänä, jotta sinulla on kaikki kunnossa jo ennen aloittamista.
 • Aseta päivätyösi jo ennen päivän alkamista. Ihanteellinen aika päättää, mistä tehtävästä työskentelet, on edellinen päivä. Päätä vain päiväsi ja päätä ensin, mitä tekisit seuraavana päivänä, ja järjestä kaikki asiat järjestyksessä.
 • Poista vaikein tehtävä. Miksi sinusta tuntuu vastustuskykyinen? Etsi kyseinen osa tehtävää ja katso, kuinka voit tehdä siitä sinulle helpon. Oletetaan, että sinun on kirjoitettava raportti tutkimukselle. Ota jonkin aikaa edellisenä päivänä ja tutkia kaikki raportin kirjoittamiseen tarvittavat materiaalit. Järjestä tutkimusmateriaalit oikeassa järjestyksessä.
 • Nyt kun tiedät, että sinun täytyy aloittaa, sano itsellesi, että kirjoitat vain ensimmäisen sanan. Ja siinä se on. Aloitat vaikeimman tehtävän ensimmäisenä aamulla.

Tarina ja temput, joista keskustelemme täällä, testataan ja toteutetaan uudestaan ​​ja uudestaan, ja ihmiset ovat saaneet siitä valtavia etuja. Jos osaat hallita tämän yhden asian, olisit tuottavin henkilö, jonka tunteisit. Seuraa vain näitä yksinkertaisia ​​vaiheita ja aloita vaikeimman tehtävän tekeminen ensimmäisenä aamulla. Voisit nähdä, että uran katapulttointi seuraavalle tasolle on helpompaa kuin olet koskaan ajatellut.