Johdanto työtoverisuhteisiin

Työtoverisuhteiden hallintaan kuuluu vaijerin kulkeminen ystävällisen ja ei-liian ystävällisen välillä, luomalla tasapaino syrjäytymisen ja bonhomien välillä . Hyvien työtovereiden suhteiden rakentaminen on selvästi ylämäkeen liittyvä tehtävä tällaisessa tilanteessa. Kuten kaikki suhteet, se vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä ja aikaa. Ja siihen sisältyy itseanalyysi ja tietoisuus teistä sekä ymmärrys vallan ja politiikan dynamiikasta organisaatioissa.

Luo hyvät työtoverisuhteet

Oletko joutunut kohtaamaan tilannetta työpaikalla, kun olet kokenut, että kaikki työtoverisi suhteet olivat pahimmat mitä koskaan voi olla? Ja että kaikki näyttivät olevan kiireisiä suunnittelemassa ja ajauttelemassa suunnitelmasi vastaisesti, ja odottivat iloisesti kaatumistasi?

Tervetuloa kerhoon.

Jokainen työntekijä on joutunut kohtaamaan tämän tilanteen ainakin kerran ammatillisessa elämässään. Ammatillinen elämä on täynnä maamiinoja, jotka on luotu toimipolitiikan painostamisesta ja muuttuvista yhtälöistä yhdessä työskentelevien ihmisten välillä. Ja sillä ei ole väliä, työskenteletkö yritystoimistossa, oppilaitoksessa vai kansalaisjärjestössä, niin kauan kuin sinulla on työtoverisuhteita, joudut käsittelemään valtataisteluita, konflikteja ja stressiä. Sinun on oltava ystävällistä hankkiaksesi työtovereesi vetovoiman tukea ja oltava terveellinen työilmapiiri. Samanaikaisesti sinun on oltava varovainen, ettet ole liian ystävällisiä, tai sinulla on taipumus menettää ammatillinen tasapaino toimistossa.

Vaikuttaako tämä sinulle liian paljon kovaa työtä? Uskokaa minua, se on oikeastaan ​​melko yksinkertainen. Katsotaanpa askel askeleelta.

Millainen ihminen olen?

Millainen persoonallisuus olet? Ennen kuin luokittelemme työtoverisuhteita ja opimme käsittelemään niitä, tarkistamme ensin motivaatiomme ja sisäiset suuntautumisemme.

 • Tyyppi A tai tyyppi B ? Tyypin A ihmiset ovat kunnianhimoisia, energisiä ja kärsimättömiä saavuttaakseen tavoitteensa. Jos olet tyyppi A, mahdollisuudet liittyä työtoverisuhteisiisi ovat suuremmat, koska kunnianhimoinen ja kärsimätön luonne on varmasti ristiriidassa samanlaisten kanssa.
 • Introvertti vai ekstravertti? Introvertit pyrkivät välttämään sosiaalisia yrityksiä ja mieluummin yleensä yksin. Jos kuulut tähän luokkaan, sinulla on taipumus pysyä itsessäsi ja tuskin tavoitat työtovereita.
 • Korkea vai matala itsetunto ? Jos itsetuntoni on alhainen, työtovereiden kielteiset kommentit tai negatiivinen palaute vaikuttavat todennäköisesti enemmän.
 • Kommunikatiivinen tai kielellä sidottu? Ihmiset, joilla on parempia viestintäkykyjä, voivat tavoittaa paremmin läheisiä ihmisiä ja ilmaista omia tunteitaan ja ideoitaan paremmin. Jos olet luonnollisesti pidättyväinen, sinun on ponnisteltava ylimääräisesti siteiden luomiseksi ihmisten kanssa.
 • Positiivinen vai negatiivinen vaikutus ? Jos keskityt muiden ja työn positiivisiin puoliin, kärsit todennäköisemmin työhön liittyvästä stressistä. Keskityt positiivisuuden rakentamiseen suhteissa.

Sinulla voi olla vaikeuksia rajata itseäsi tiettyyn luokkaan, koska jokainen meistä on yhdistelmä erilaisia ​​persoonallisuusominaisuuksia. Kun olet kuitenkin tietoinen omista emotionaalisista ja henkisistä vahvuuksista ja epäonnistumisista, voit työskennellä paremmin hyvien suhteiden luomiseksi työtoverisuhteisiin.

Valta ja politiikka

Organisaatiokulttuurilla ja dynamiikalla on merkitystä siinä, pystytkö luomaan hyvät suhteet työtovereihisi vai et. Politiikat ja valtarakenne, johdon valvonta, autonomian taso vaikuttavat kaikki työntekijöiden välisen vuorovaikutuksen ja sitoutumisen laajuuteen.

Valtapelit ja politiikka ovat osa työelämää. Aina kun yhdessä työskentelee yli kaksi ihmistä, kipinät lentävät! Sinun on ymmärrettävä työpaikkasi poliittinen ilmapiiri.

Jos organisaatiosi kannustaa epäeettistä vallankäyttöä ja poliittista käyttäytymistä, yksilöiden ja ryhmien väliset suhteet eivät todennäköisesti ole terveitä. Tällaisissa tapauksissa selviytymisestä tulee työnhakijoiden päätavoite, ja he turvautuvat erilaisiin taktiikoihin säilyttääkseen asemansa. Jos olet sellaisessa organisaatiossa, sinun on ylläpidettävä korkeaa eheyttä, jotta pystyt vaikuttamaan työtovereihisi ja sitoutumaan heihin. Epävirallinen sitoutuminen ja ulkopuolella olevat ystävyyssuhteet voivat kukoistaa sellaisissa tapauksissa.

Työntekijöiden suhteet

Yksi ensimmäisistä oppitunneista, jonka olet oppinut liittyä työpaikkaan, on, että ihmiset käyttäytyvät eri tavalla erilaisissa tilanteissa. Yksi hetki, kun jaat luottamusta kaapin naapurisi kanssa, seuraavana hetkellä, kun pomo alkaa luennoida sinulle virheistänne, luottamuksellinen nyökkää juhlallisesti yhteisymmärryksessä ja antaa sinulle tyyliltään kuin sinä näytät.

Tulet pian selviämään työtovereiden kameleonttilaisesta käyttäytymisestä ja ehkä nimeämään heitä roistoiksi. Mutta jos ajattelet loogisesti, pystyt ymmärtämään, että työpaikkakäyttäytymisessä hallitsevat erilaiset pakotteet. Ja olla uskollinen ystävyydellesi ei todennäköisesti ole yksi heistä.

Uskon, että työtoverit voivat yleensä kuulua seuraaviin luokkiin:

 • Konservatiivinen ja riskienhaluinen, turvallisuuteen suuntautunut : Nämä työtoverit vastustavat kaikkia yrityksiäsi järkyttääksesi tilannetta. He ovat erittäin kiinnostuneita työturvallisuudesta ja pitävät vakautta kaikkea muuta tärkeänä. Ne ovat haluttomia muutokseen.
 • Hallitseva, kunnianhimoinen ja päämäärätietoinen : Nämä ihmiset ovat ajaa, kunnianhimoisia ja tavoitteellisia. Heille menestys tarkoittaa työtavoitteiden saavuttamista ja niiden arvon osoittamista. Heille työtoverisuhteet ovat tärkeitä, kunhan ne auttavat saavuttamaan työtavoitteet.
 • Sosiaalinen, kiinnostunut verkottumisesta muiden kanssa : Alkuperäinen sosiaalinen verkosto, sellaiset ihmiset haluavat tietää kaiken kaikesta. He keskustelevat, juoruttavat ja rakentavat epävirallisia sosiaalisia suhteita työpaikalla. Heille onnellinen työpaikka on työpaikka, jossa kaikki tuntevat toisensa intiimein ehdoin ja tapaavat myös toimiston ulkopuolella.
 • Voima-nälkäinen ja manipuloiva : Voima-nälkäinen työtoveri pyrkii tekemään kaiken voiman saavuttamiseksi ja pitämiseksi. Nämä ihmiset turvautuvat yleensä epäeettisiin keinoihin pitääkseen vallansa ja nauttia poliittisista strategioista.
 • Onnellinen, rento ja rento lähestymistapaansa : Tämä tyyppi yrittää yleensä välttää liian kovaa työskentelyä ja suhtautuu rento välinpitämättömyyteen työtavoitteiden saavuttamiseen. Vaikka he nauttivatkin hyvin työilmapiirin elävöittämisestä, he ovat yleensä jäljessä aikatauluistaan ​​ja pyrkivät välttämään vastuuta.

Koska jokaisella työtoverilla on erilaiset tunteet ja käyttäytyminen, sinun on kohdeltava heitä vastaavasti. Ammatillinen lähestymistapa on paras tapa kehittää hyviä suhteita työpaikoilla.

Mitä voin tehdä rakentaaksesi hyviä työtoverisuhteita?

Aivan kuten Roomaa ei rakennettu päivässä, hyviä työtoverisuhteita ei rakenneta yön yli. Sinun täytyy työskennellä heidän kanssaan. Yleiset kohteliaisuudet kuten

tervehtii työtovereita ensimmäisenä aamuna, aito hymy tarjoamalla, jakamalla lounasta, osoittamalla aitoa myötätuntoa asioiden mennessä pieleen, muistamalla syntymäpäiviä jne . tehdä merkitystä.

Ja jos haluat pyrkiä luomaan hyviä suhteita, seuraavat vinkit voivat auttaa:

 • Tuki ja lainaa auttava käsi

Tarjoa tukea työtovereillesi, kun he sitä eniten tarvitsevat, esimerkiksi henkilökohtaisen hätätilanteen, perhe-hätätilanteiden ja stressitilanteiden aikana. Älä odota, että sinulta kysytään, tarjoa vain auttava käsi. Tämä elesi menee pitkälle rakentaessasi kiinteitä suhteita. Jos työtoverisi haluaa jakaa luottamusta kanssasi, lainaa korva, mutta älä anna neuvoja. Ole empatinen työtovereidesi ongelmiin. Työyhteydet, kuten kaikki muutkin suhteet, perustuvat keskinäiseen tukeen ja antamiseen ja ottamiseen.

 • Älä keskustele toimistopolitiikasta työtoveriarvioinnin avulla

Jos olet ollut töissä noin vuoden ajan, olen varma, että olet polttanut sormiasi tällä. Mehukas keskustelu siitä, kuka selkäsi ketään yrityksessä, muuttuu hapanksi, kun kommenttisi välitetään kyseiselle henkilölle tai keskustelusi on kuultu. Toimistopolitiikka on maamiina, jota voidaan parhaiten välttää ruokasalin keskusteluissa ja epävirallisissa keskusteluissa työtovereiden kanssa. Et koskaan tiedä ketkä ovat kummalla puolella, ja ennen kuin tiedät sen, hellävaraiset kommenttisi tulkitaan väärin ja jotkut kollegasi välttävät sinua.

 • Käytä oikeita viestintäkanavia, älä koskaan ohita komentoketjua

Työntekijät ovat toisinaan liian tietoisia auktoriteetistaan ​​työpaikalla, ja jos satut heikentämään työtoverisi asemaa tai auktoriteettia sanoillasi tai toimillasi, suhteesi voi vaurioitua pysyvästi. Ole varovainen kommunikoimaan virallisten kanavien ja prosessien kautta.

Vaikka yhtälö työtoverisi alaisen kanssa rokkaa, välttää komentoketjun sivuuttamista. Jos haluat hänen tekevän jotain, viesti työtovereidesi kautta tai ainakin pidä työtoverisi ajan tasalla.

 • Jos jaat resursseja, ilmoita vaatimukset hyvissä ajoin

Muistatko ajan, jolloin halusit kiireellistä tulostusta jaetusta tulostimesta, ja olit kauhistuneita nähdessäsi työtovereitasi ottavan pois raporttien tulosteet. Jouduit odottamaan tunnin ja tehtäväsi viivästyi.

Jaetut resurssit ovat lähde monille henkilöiden välisille konflikteille. Aina on parempi ilmoittaa etukäteen, että käytät tulostinta tai kopiokonetta tai jopa yhteisiä tiloja, kuten kokoushuoneita. Tällä tavoin voit välttää asettamasta kenenkään varpaisiin tai viivyttämättä jonkun toisen työtä.

 • Sano ei kohteliaasti, kun et pysty vastaamaan heidän vaatimuksiinsa

Ei-sanominen pyynnöille on jotain, mitä useimmat meistä eivät voi tehdä pelkääessään loukata muita. Emme ymmärrä, että jos emme toimita myöhemmin, se aiheuttaa enemmän närästystä ja pettymystä. ”Miksi et kertonut minulle aikaisemmin, että et voi tehdä sitä?” On yleinen valitus, jonka kuulet työtoverisi arvostukselta, jos et pysty vastaamaan kohtuuttomiin tai viime hetken vaatimuksiin.

Ei-kielteesi laskee työtoverisi arvostusta, varmasti, mutta sinut pelastetaan paljon myöntämällä myöhemmin. Paljon työpaikkaongelmia voidaan välttää sanomalla ei tiukasti, mutta kohteliaasti oikeaan aikaan.

 • Jos työtovereesi vetovoima on järkyttänyt sinua käyttäytymiselläsi tai toimillaan, ota hänet suoraan vastaan ​​eikä valita pomolle.

Olemme kaikki tunteellisia olentoja ja vaikka yritämmekin pitää käytöksemme ammattimaisena työpaikalla, on tilanteita, joissa häiriöitä tapahtuu. Egot loukkaantuvat ja persoonallisuusristiriitoja tapahtuu. Joten mitä teet sitten? Menetkö juoksemaan pomollesi valittamaan? Toivoen, että kolmas osapuoli puuttuu asiaan ja tekee asiat hyvin? Tykkää päivästä ja välttää työtovereidesi vetovoimaa?

Älä tee mitään yllä olevista. Keskustele suoraan työtoverisi kanssa ja kerro mikä on järkyttänyt sinua. Ehkä hän yrittää välttää aihetta tai perustelee toimintansa riippumatta siitä, kuuntelee sitä. Esitä sitten näkökulmasi. Suora viestintä ratkaisee useimmat ongelmat, joita välttäminen ja maton alla ajaminen ei voi.

 • Pidä etäisyys valkoisesta, negatiivinen työtoveriarvio

Minne tahansa työskentelet, veto on, että löydät yhden tai kaksi viristävän, valittavan, jatkuvasti tyytymättömän työtoverin. He valittavat kaikista ja sekalaisista ja pelaavat iankaikkisen vääryyden uhria. Joillakin ihmisillä on juurtunut vainokompleksi. Vältä heitä kuten rutto. Negatiiviset ihmiset leviävät negatiivisuuteen työpaikalla. On parasta olla poissa sellaisista ihmisistä. Et voi toivoa hyvien suhteiden luomista heidän kanssaan, koska he ovat jyrkkiä siinä mielessä, että heille on tehty vääryyttä. Sen sijaan huomaat, että sinut imetään kaikenlaiseen politiikkaan ja stressitilanteisiin. Paras välttää.

 • Jos olet läheisissä suhteissa työtoverin kanssa, älä aina valitse kiinni hänestä

Sinulla on aina joitain mieluisimpia työtovereita, niitä, jotka vibe hyvin kanssasi ja luot hyviä ystävyyssuhteita. Vaikka on normaalia valita tehdä yhteistyötä ystävällisten ja tukevien kollegoiden kanssa, tee siitä työtä kaikkien ryhmien ja ryhmien kanssa.

Ystävyyssuhteiden ja henkilökohtaisten suhteiden ei saa antaa ylittää ammattiyhtälöitä toimistossa. Älä anna muiden työtovereiden arvostusta paheksua läheisyyttäsi yhden tai kahden kollegan kanssa. Pian, ennen kuin tiedät sen, sinua syytetään puolueellisuudesta ja suosituimmuudesta. Näytä yhtä innostusta työskennellä kaikkien kanssa.

 • Älä anna egosi tulla tapana sanoa pahoillani, kun olet väärässä

Suurimman osan ajasta, tiedostamatta, meillä on tapana käyttäytyä korkean käden näkökulmasta, saarnata, luennoida, pitää ihmisiä vastuussa virheistä jne. Kun ajattelemme käyttäytymistämme myöhemmin, oivallukseni kumoaa meille, että ehkä mekin olimme liian ihottuma tuomiostamme. Ehkä me kypsyimme väärin jotakuta.

Joten on nyt anteeksipyynnön aika. Liuku rationaaliseen persoonasi ja tunnusta erehtyväsi. Virheiden, etenkin arviointivirheiden, omistaminen vie paljon aikaa. Mutta et halua pilata pysyvästi suhdettasi työtovereihisi. Joten mene eteenpäin ja anteeksi.

 • Ole varovainen, että kolmas henkilö hyödyntää konfliktiasi työtoverisi kanssa

Argumentit ja erimielisyydet ovat yleisiä työpaikoilla, ja niitä voi esiintyä sopivimpien työntekijöiden välillä. Henkilöiden väliset konfliktit koskevat ainakin kahta henkilöä, mutta ne voivat olla hyödyksi kolmannelle henkilölle. Kateellinen tai katkeroiva työtoverisuhde voi hyödyntää erimielisyyttäsi ja pahentaa asioita sinun ja muuten tukevan työtoverisi välillä. Ole varovainen ja puhdista ilma mahdollisimman pian.

Edellä mainittujen tapojen rakentamiseksi hyvien työtoverisuhteiden lisäksi on myös toinen askel kohti tätä suuntaa, ja se on huumorintajua kehittää . Otatko liian vakavasti itseäsi, virallista asemaasi ja nimeämistäsi? On aika rentoutua hiukan, kehittää huumorintajua. Ihmiset eivät aina halua loukkaa sinua tarkoituksella, eivätkä työtoverisuhteet myöskään aina suunnittele sinua. Ymmärrä egosi hauraus ja käsittele asioita mielesi, ei sydämen kanssa.

Työtoverisi luomiseen pyrkivät varmasti huomaamaan ja arvostamaan työtoverisuhteet. Ja ennen kuin tiedät sen, työpaikkayhtälösi olisivat muuttuneet parempaan suuntaan. Joten pidä siitä ja muista tärkein ominaisuus: KÄSITTELY!

suositeltava

Joten tässä on joitain kursseja, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja työtovereiden suhteista, työtovereiden vetovoimasta ja myös työtovereiden vetovoimasta, joten käy vain alla olevan linkin läpi.

 1. Microsoft SharePoint
 2. jQuery: 05 - tehosteet
 3. Robot Framework -oppaat