Opi lisäämään auringonvalonsäteitä kuvaan helposti Photoshopilla, loistava tapa tehdä jo kauniista auringonlaskuvalokuvista vieläkin maagisia. Täysin päivitetty Photoshop CC: lle ja CS6: lle.

Tehosteen luomiseksi aloitamme Photoshopin klassisilla pilvien ja säteittäisen hämärtämisen suodattimilla. Älykkäitä esineitä ja älykkäitä suodattimia hyödynnämme pitämään suodatinasetuksemme täysin muokattavissa. Käytämme sitten yhtä Photoshopin kerrossekoitustiloista ja kerrosmaskista sekoittamalla valonsäteet alkuperäiseen kuvaan, ja lopuksi lämmitämme asiat käyttämällä yksinkertaista valosuodattimen säätökerrosta.

Tämä opetusohjelman versio on kirjoitettu kokonaan uudelleen ja päivitetty sekä Photoshop CS6: n että Photoshop CC: n (Creative Cloud) osalta. Jos käytät Photoshopin aiempaa versiota, kannattaa tutustua alkuperäiseen Lisää valonsäteet valokuvaoppaaseen.

Tässä on kuva, josta aloitan (morsiamen ja sulhanen valokuva auringonlaskun aikaan Shutterstockilta):

Alkuperäinen kuva.

Ja miten se näyttää lisäämällä auringonvalonsäteet parin taakse:

Lopullinen vaikutus.

Kuinka lisätä auringonvalonsäteitä

Vaihe 1: Lisää uusi tyhjä kerros

Kun kuva on hiljattain avattu Photoshopissa, näemme sen sekä pääasiakirja-alueella että Tasot-paneelissa . Se istuu taustakerroksessa, joka on tällä hetkellä ainoa kerros dokumentissamme:

Tasot-paneeli, joka näyttää kuvan taustakerroksessa.

Ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä, on lisätä uusi tyhjä kerros. Pidä näppäimistön Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta Uusi taso -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta.

Tämä avaa Uusi kerros -valintaikkunan, joka antaa meille mahdollisuuden nimetä uusi taso ennen sen lisäämistä. Käytämme tätä kerrosta efektimme pitämiseen, joten nimeä kerros "auringonsäteet" ja napsauta sitten OK:

Uuden tason nimeäminen Uusi kerros -valintaikkunassa.

Photoshop lisää uuden "auringonsäteiden" kerroksen taustakerroksen yläpuolelle:

"Auringonsäteiden" kerros tulee näkyviin.

Aiheeseen liittyviä: Photoshop-kerrosten paneelin olennaiset taidot

Vaihe 2: Aseta etualan ja taustavärisi oletusasetuksiin

Käytämme hetkessä Pilvisuodattimen uuteen kerrokseemme, mutta ensin meidän on varmistettava, että etualan ja taustan värit on asetettu oletusasetuksiin, etualan väri on musta ja taustaväri on valkoinen . Voit nollata ne nopeasti painamalla näppäimistön kirjainta D. (ajattele "D" "Oletusarvot") .Jos tarkastellaan Etu- ja Taustaväri- värimallia työkalupaneelin alaosassa, sinun pitäisi nähdä etualan (vasen yläosa) värimallit. täynnä mustaa ja taustalla (oikea alaosa) täynnä valkoista:

Etualan ja taustavärit näytetään.

Vaihe 3: Käytä pilvisuodatinta

Kun etuala- ja taustavärit nollataan, siirry näytön yläreunan valikkopalkin Suodatin- valikkoon, valitse Render ja valitse sitten Pilvet :

Siirry kohtaan Suodatin> Render> Pilvet.

Pilvisuodattimelle ei voi asettaa vaihtoehtoja. Photoshop vain täyttää koko kerroksen sillä, mitä Adobe kutsuu "pilviksi". Ne näkyvät mustavalkoisina, koska juuri siihen asetamme etualan ja taustavärimme ennen suodattimen asettamista:

Asiakirja pilvien suodattimen levittämisen jälkeen "auringonsäteet" -kerrokseen.

Vaihe 4: Vaihda kerroksen sekoitustila päällekkäiseksi

Tällä hetkellä "pilvet" estävät kuvanmme kokonaan näkymästä. Tarvitsemme tavan sekoittaa ne kuvan kanssa, ja voimme tehdä sen muuttamalla kerroksen sekoitustilaa . Blend Mode -vaihtoehto on Tasot-paneelin vasemmassa yläkulmassa. Oletuksena se on Normaali. Napsauta sanaa "Normaali" ja muuta sekoitustilaksi Peittokuva :

Kerrossekoitustilan vaihtaminen Peittokuvaksi.

Peittokuva-sekoitustila on yksi Photoshopin kontrastia parantavista sekoitusmuodoista, ja tässä näemme, että pilvien sekoittumisen lisäksi kuvan lisäksi myös kontrasti on lisääntynyt:

Kuva sen jälkeen kun sekoitustila on vaihdettu Peittokuvaksi.

Aiheeseen liittyvät: Viisi välttämätöntä sekoitustilaa valokuvien muokkaamiseen

Vaihe 5: Muunna auringonsätekerros älykkääksi esineeksi

Käytämme Photoshopin Radial Blur -suodatinta, jotta pilvet näyttävät auringonvalonsäteiltä. Mutta ennen kuin teemme, muutetaan "auringonsäteiden" kerros älykkääksi esineeksi . Tällä tavalla voimme käyttää radiaalin hämärtämistä älykkäästi suodattimena, joka tekee meille paljon helpompaa kokeilla sen asetuksia. Kun "auringonsäteet" -kerros on edelleen valittuna, napsauta Tasot-paneelin oikeassa yläkulmassa olevaa pientä valikkokuvaketta :

Napsauta Tasot-paneelin valikkokuvaketta.

Valitse ilmestyvästä valikosta Muunna Smart-objektiin :

Valitaan "Muunna älykkääksi objektiksi".

Se ei näytä siltä, ​​että kuvalle olisi tapahtunut mitään, mutta kerroksen esikatselukuvan oikeassa alakulmassa näkyy pieni Smart Object -kuvake, joka ilmoittaa meille, että kerros on muunnettu Smart Object:

Esikatselukuva, joka näyttää älykkään objektin kuvakkeen.

Vaihe 6: Levitä radiaalinen hämärtysuodatin

Nyt kun olemme muuntaneet tason älykkääksi objektiksi, siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Hämäytä ja valitse sitten radiaalinen hämärtäminen :

Siirry kohtaan Suodatin> Sumennus> Radiaalinen sumennus.

Tämä avaa Radial Blur -valintaikkunan. Aseta ensin vasemmalla oleva Blur-menetelmä Zoom- asetukseksi ja aseta sitten laatu Hyväksi . Syy siihen, ettemme valitse heti laatua parhaaksi, on se, että todennäköisesti kestää muutama yritys saada efekti näyttämään oikealta ja Radial Blur -suodattimen käyttäminen voi olla intensiivinen ja aikaa vievä tehtävä. Jätä Laatu-asetukseksi Hyvä, joten voimme testata asetukset nopeammin (itse asiassa saatat joutua valitsemaan Luonnoksen, jos käytät hitaampaa tietokonetta). Kun olemme tyytyväisiä asioiden näyttämiseen, voimme sitten palata takaisin ja muuttaa laadun parhaaksi. Katsotaan kuinka tehdä se hetkessä.

Yläosassa oleva Määrä- asetus määrää, kuinka paljon epäterävyyttä käytetään. Työskentelen suurella kuvalla (4200 x 2883 pikseliä), joten vedän liukusäätimen kokonaan oikealle maksimiarvoon 100 . Haluat ehkä valita pienemmän arvon pienemmälle kuvalle, mutta älä huolehdi siitä, että asiat saavat juuri nyt. Voimme helposti muuttaa asetuksia ja yrittää uudelleen:

Asettamalla hämärtämismenetelmä zoomaukselle, laadulle hyvä ja määrälle 100.

Lopuksi, Blur Center -ruutu määrittelee kuvan sijainnin sijaintiin, jossa hämärtämisvaikutus näyttää zoomautuvan. Tätä varten haluamme, että se loitonnetaan mistä päin tahansa aurinko istuu taivaalla. Napsauta vain ruudun sisällä ja vedä hämärtämisen keskustaa haluamaasi kohtaan pitämällä hiiren painiketta painettuna. Valitettavasti Photoshop ei tee tästä kovin helppoa. Esikatselutoimintoa ei ole, eikä auta, että laatikko on suorakaiteen muotoinen, kun valokuvasi on todennäköisesti suorakulmainen. Kun tiedät tarkalleen missä keskipiste asetetaan, se on todella kokeilu ja virhe, "tee paras arvaus" -tyyppinen asia. Se on turhauttavaa, mutta jälleen kerran pystymme palaamaan helposti takaisin, siirtämään epäterävyyden keskustaa ja yrittämään uudelleen, joten älä huolehdi siitä, että saat siitä täydellisen.

Koska aurinko on suunnilleen valokuvasi oikealla oikealla puolella, vedän hämärtämäni keskuksen laatikon oikeaan keskikohtaan:

Siirrä hämärtämisen keskustaa napsauttamalla ja vetämällä.

Kun olet valmis, sulje valintaikkuna napsauttamalla OK ja ota käyttöön Radial Blur -tehoste, joka muuttaa pilvet valonsäteiksi. Minun tapauksessani pidän tehosteen voimakkuudesta, joten Määrä-arvon asettaminen arvoon 100 oli hyvä valinta, mutta zoom ei ole keskitetty oikein. Valonsäteiden pitäisi tulla auringosta, mutta ne ovat hiukan liian kaukana vasemmalle:

Zoomitehosteen keskikohta on siirrettävä oikealle.

Vaihe 7: Avaa Radial Blur Smart -suodatin uudelleen ja muuta asetuksia tarvittaessa

Onneksi, koska olemme käyttäneet Radial Blur -suodatinta älyobjektiin normaalin kerroksen sijasta, sitä ei käytetty normaalina suodattimena, vaan älykkäänä suodattimena, mikä tekee siitä helpon palata takaisin ja tehdä tarvittavat muutokset. Jos katsomme Kerrokset-paneelista, Radial Blur -suodatin on lueteltu älykkään suodattimena suoraan "auringonsäteiden" kerroksen alla. Avaa sen valintaikkuna uudelleen kaksoisnapsauttamalla sitä:

Kaksoisnapsauta Radial Blur Smart -suodatinta.

Kun valintaikkuna avautuu uudelleen, mene eteenpäin ja tee tarvittavat muutokset. Voit tehdä tämän niin monta kertaa kuin haluat, koska Photoshopin Smart-suodattimet eivät ole tuhoavia, joten sinun ei tarvitse koskaan huolehtia kuvanlaadun menettämisestä. Minun tapauksessani jätän Määrä-arvoksi 100, mutta haluat ehkä kokeilla eri arvoa kuvassasi. Ainoa tekemäni muutos on, että napsautan ja vedän hämärtämisen keskustaa hieman oikealle, jotta toivottavasti linjaan sen tällä kertaa aurinkoon. Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan valintaikkunan ja ottamaan suodattimen käyttöön uusilla asetuksilla:

Siirtää sinisen keskuksen ja yrittää uudelleen.

Vaihe 8: Muuta laatu parhaaksi

Jos vaikutus ei vieläkään näytä oikein toisen yrittämisen jälkeen, älä tunne pahaa. Syytä Adobea siitä, että se ei ole helpottanut sitä (teen sen), ja kaksoisnapsauta sitten Kerrokset-paneelissa olevaa Radial Blur Smart -suodatinta uudelleen avataksesi sen valintaikkunan, tehdä muutokset ja napsauta sitten OK yrittääksesi uudelleen. Toista niin monta kertaa kuin tarvitaan. Kun hämärtämäsi keskusta on oikein sijoitettu kuvaan, avaa Radial Blur -valintaikkuna ja vaihda laatu hyvästä parhaaksi ja napsauta sitten OK suorittaaksesi suodattimen viimeisen kerran:

Laadun muuttaminen parhaaksi.

Kestää melko vähän kauemmin kuin ennen (edistymispalkki kertoo, kuinka se menee), mutta kun se on valmis, olet saanut valonsäteet korkeimmalle mahdolliselle laadulle:

Vaikutus Radial Blur -suodattimen käymisen jälkeen Paras laatu -asetuksella.

Vaihe 9: Lisää kerrosmaski

Meillä on valonsäteet, mutta ne peittävät koko kuvan. Se voi olla mitä haluat valokuvastasi riippuen, mutta minun tapauksessani se on ongelma. Ensinnäkin säteet loistavat suoraan parin läpi rannalla. Haluan myös, että säteet näkyvät vain horisontin yläpuolella, eivät sen alapuolella. Piilotamme valonsäteet alueilla, joita emme tarvitse, käytämme kerrosnaamaria. Kun "auringonsäteet" -kerros on edelleen valittuna, napsauta Tasot-paneelin alaosassa olevaa Tasoimaskikuvaketta:

Napsauta Layer Mask -kuvaketta.

Kuvalle ei vielä tapahdu mitään, mutta valkoisen kerroksen maskin pikkukuva näkyy "auringonsäteiden" kerroksessa:

Uusi kerrosmaskin pikkukuva.

Vaihe 10: Valitse Harjatyökalu

Napsauta Photoshopin Brush Tool -työkalua näytön vasemmalla puolella olevassa Työkalut-paneelissa valitaksesi sen:

Harjatyökalun valitseminen.

Aiheeseen liittyviä: Kerrosmaskien ymmärtäminen Photoshopissa

Vaihe 11: Aseta etualan väri mustaksi

Käytämme Brush Tool -työkalua maalaamaan alueet, joilla haluamme piilottaa valonsäteet. Tätä varten meidän on maalattava mustalla . Photoshop käyttää etualan väriä harjan värinä, joten varmista ensin näppäimistön D- kirjain nopeasti varmistaaksesi, että se on asetettu mustalle. Tämä asettaa etualan värin valkoiseksi, joka on oletusväri aina, kun kerrosmaski valitaan. Paina sitten näppäimistön X- kirjainta vaihtaaksesi etualan ja taustavärit, jolloin etualan värit muuttuvat mustiksi .

Voit jälleen nähdä nykyiset etualan ja taustavärit värimalleissa lähellä Työkalut-paneelin alaosaa. Etuosa (vasen yläosa) tulisi nyt täyttää mustalla:

Etualan väri on asetettu mustalle.

Vaihe 12: Valitse pehmeä pyöreä harja

Kun Brush Tool on valittu, napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) missä tahansa kuvan sisällä, avataksesi nopeasti Photoshopin Brush Preset Picker -sovelluksen, ja kaksoisnapsauttamalla pehmeää pyöreää harjaa (ensimmäinen pikkukuva, ylärivi) valitaksesi se . Kaksoisnapsauttaminen valitsee harjan ja sulkeutuu sitten Harjan esiasetinvalitsimesta:

Pehmeän pyöreän harjan valinta.

Aloita sitten maalaus alueille, joilla haluat piilottaa valonsäteet näkyvistä. Aloitan maalaamalla horisontin alapuolella olevan alueen, samoin kuin sen taustalla olevan vuoren vasemmalla olevan horisontin yläpuolella. Koska maalaamme kerrosmaskille, ei itse kerrokselle, emme näe mustia harjaiskuja. Sen sijaan valonsäteet vain katoavat alueilta, jotka maalaamme:

Maalaus alueiden yli valonsäteiden piilottamiseksi.

Jos tarvitset suuremman tai pienemmän harjan, voit muuttaa sen kokoa näppäimistöltä. Paina vasenta kiinnitysnäppäintä ( ( ) toistuvasti, jotta harja pienenee, tai oikea kiinnitysnäppäin ( ) ), jotta se suurenee. Jos pidät Vaihto- näppäintä painettuna kiinnitysnäppäimiä, saat harjan reunan pehmeämmäksi ( vasen kiinnikepainike ) tai kovemmaksi ( oikea haarukanäppäin ).

Minun on myös piilotettava valonsäteet parin edestä, joten maalaan niiden päälle pienemmällä harjalla:

Käytä pienempää, pehmeää harjaa maalataksesi valonsäteet kahden ihmisen eteen.

Kerrosmaskin tarkasteleminen

Kuten mainitsin, koska maalaamme kerrosmaskiin, ei itse kerrokseen, emme näe mustia harjaiskuja maalaamalla, mutta voimme nähdä missä olemme maalanneet katsomalla maskin esikatselukuvaa Tasot-paneeli. Mustat alueet ovat siellä, missä piilotamme valonsäteet näkyvistä. Valkoiset alueet ovat silloin, kun valonsäteet ovat edelleen näkyvissä:

Maskin esikatselukuva näyttää meille, mihin olemme maalanneet.

Tai jos haluat nähdä kerrosmaskin täysikokoisen esikatselun nähdäksesi tarkalleen missä olet maalannut, pidä alhaalla näppäimistön Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä ja napsauta samaa maskin esikatselukuvaa . Kuvasi pääasiakirja-alueella korvataan tasomaskilla:

Alt (Win) / Option (Mac) - napsauttamalla maskin esikatselukuvaa siirtyäksesi kuvan katselun ja maskin katselun välillä.

Voit vaihtaa takaisin kuvaan pitämällä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauttamalla uudelleen Maski-esikatselukuvan Tasot-paneelissa. Tässä on vaikutelmani, kun valonsäteet näkyvät nyt vain horisontin yläpuolella, parin takana:

Vaikutus valonsäteiden valinnaisen piilottamisen jälkeen kerrosmaskilla.

Vaihe 13: Lisää valosuodattimen säätökerros

Ainoa jäljellä oleva ongelma on, että valonsäteeni ovat valkoisia. Haluaisin lämmittää niitä, jotta ne vastaavat paremmin muun kuvan lämpöä. Käytän sitä varten valosuodattimen säätökerrosta. Voit lisätä yhden pitämällä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna napsauttamalla Tasot-paneelin alaosassa olevaa Uusi täyttö- tai Säätökerros- kuvaketta:

Alt (Win) / Option (Mac) - napsauttamalla Uusi täyttö- tai Säätökerros-kuvaketta.

Sitten valitsen valokuvasuodattimen näkyvästä luettelosta:

Valosuodattimen säätökerroksen valitseminen.

Tämä avaa saman uuden kerroksen valintaikkunan, jonka näimme aiemmin. Valitse Käytä edellistä kerrosta leikkausmaskin luomiseen napsauttamalla sen valintaruutua. Tämä käskee Photoshopin "leikkaamaan" säätökerroksen "auringonsäteiden" kerrokseen suoraan sen alapuolella, mikä tarkoittaa, että valosuodatin vaikuttaa vain yhteen kerrokseen, ei koko kuvaan. Voit oppia lisätietoja naamioiden leikkaamisesta Photoshopista täydellä leikkausmaskien Essentials -opetusohjelmalla:

Valitse "Käytä edellistä kerrosta leikkausmaskin luomiseen".

Sulje valintaikkuna napsauttamalla OK. Photoshop lisää valosuodattimen säätökerroksen suoraan auringonsäteiden kerroksen yläpuolelle. Huomaa, että säätökerros on sisennetty oikealle, pienellä nuolella osoittaen sen alapuolella olevaan kerrokseen. Tämä kertoo meille, että valosuodatin on leikattu "auringonsäteiden" kerrokseen:

Uusi valosuodattimen säätökerros.

Vaihe 14: Valitse lämpenemissuodatin (85) ja lisää tiheyttä

Valosuodattimen säätökerroksen vaihtoehdot ja säätimet näkyvät Photoshopin Ominaisuudet-paneelissa . Aseta yläosassa oleva Suodatin-asetukseksi Lämmittävä suodatin (85), jos sitä ei ole jo määritetty. Vedä sitten Density- liukusäädintä oikealle kohti lämmetäksesi auringonsäteet. Mitä lähemmäksi oikealle vedät, sitä lämpimämpi säteily näkyy. Aion asettaa kaivoksen arvoon noin 85% . Muista jättää Säilytä valoisuus -vaihtoehto valittuna (valittu):

Lämpimussuodattimen valitseminen (85) ja sitten tiheyden lisääminen.

Tiheysarvon kasvaessa auringonvalonsäteet ovat lämmenneet hienosti vastaamaan muuta kuvaa:

Vaikutus valonsäteiden lämmittämisen jälkeen valosuodattimella.

Vaihe 15: Laske auringonsäteiden opasiteetti

Lopuksi, jos huomaat, että auringonsäteet ovat liian kirkkaita, napsauta ensin Tasot-paneelin "auringonsäteet" -kerrosta valitaksesi se:

"Auringonsäteiden" kerroksen valitseminen.

Sitten yksinkertaisesti laske kerroksen opasiteetti vähentääksesi säteiden voimakkuutta. Läpinäkymättömyysasetus on Tasot-paneelin oikeassa yläkulmassa, suoraan Blend Mode -vaihtoehdon vastapäätä. Lasen kaivoksen 80% : iin :

Auringonsätekerroksen opasiteetin alentaminen.

Ja sen kanssa olemme valmis! Täällä on opasiteetin alentamisen jälkeen viimeinen "auringonvalonsäteeni":

Lopullinen tulos.