Maksettu haku vs orgaaninen haku - Organisaatiot ovat alkaneet ymmärtää verkkomarkkinoinnin merkityksen nykyään ja erityisesti hakukoneiden kautta. Tutkimuksesta käy ilmi, että 81% käyttäjistä löytää ratkaisun hakukoneen kautta. Se osoittaa, että yrityksesi vahva läsnäolo hakukoneissa auttaa tavoittamaan kohdeyleisösi ja saamaan suuremman voiton vastineeksi. Mutta silti on tehtävä tärkeä päätös siitä, mitä valita - onko SEO vai PPC?

Oletko koskaan miettinyt, miksi tietyt sivut näkyvät sivun yläosassa, kun etsit jotain hakukoneissa?

Heidän sivuston näyttäminen SERP: n yläosassa ei ole ollenkaan helppo tehtävä. Sivuston SERP-sijoitukseen vaikuttavat yleensä kaksi päästrategiaa.

Hakutuloksilla on tärkeä rooli liikenteen ohjaamisessa sivustoosi hakukoneiden kautta. Jos verkkosivustosi näkyy etsittyjen avainsanojen SERP-sivujen 3. tai 4. sivulla, on epätodennäköistä, että selaimet vierailevat siinä. Joskus et saa ollenkaan napsautuksia. Äskettäinen tutkimus on osoittanut, että liikemiehet pyrkivät kiinnittämään enemmän huomiota siihen, että heidän mainoksensa näkyvät sivun yläreunassa riippumatta siitä, ovatko ne orgaanisia vai maksullisia.

Maksettu haku vs. orgaaninen haku -artikkeli on rakennettu seuraavasti:

 • Mikä on orgaaninen hakutulos?
 • Mikä on maksetut hakutulokset?
 • Maksettu haku vs orgaaniset hakutulokset
 • Mikä on paremmin maksettu haku vs orgaaninen haku?
 • Maksettu haku vs orgaaninen haku Johtopäätös

Mikä on orgaaninen hakutulos?

Orgaaniset hakutulokset ovat verkkosivujen luetteloita, jotka hakukoneet palauttavat selaimille. Tämä tulos vastaa läheisesti selaimen hakukyselyä sivuston osuvuuden perusteella. Luonnollisia hakutuloksia kutsutaan myös luonnollisiksi hakutuloksiksi. Markkinoijat käyttävät SEO-taktiikoita saadakseen korkeamman sijoituksen SERP: issä. Heidän tavoitteena on saada sivusto näkymään hakukoneiden tulossivun neljännellä sijalla. Orgaaninen hakutulos tulee hakukoneen algoritmista.

Luonnollisen haun edut

 • Luottamus ja uskottavuus - Jos sivustosi sijoittuu hakukoneen ensimmäiselle sivulle, se saa etsijät uskomaan, että sivustosi on enemmän luottamuksen arvoinen ja uskottava. Korkeampi sijoitus osoittaa alan johtajuutta. Korkeampi luottamus lisää hakijan todennäköisyyttä napsauttaa sivustoasi.
 • Evergreen - on aina tuoretta sisältöä sivustollesi. Sivustosi uusi sisältö antaa sivustolle kokonaan uuden ilmeen. Ja sivusto, jolla on uutta sisältöä, tulee pitkään korkeampaan asemaan kuin muut sivustot.
 • Ranking - Kun saat korkean sijoituksen orgaanisen haun avulla, on erittäin helppo ylläpitää sitä. Korkeampi sijoitus auttaa saavuttamaan myös etsijöiden ja hakukoneiden luottamuksen.
 • Napsautussuhteet - Napsautussuhteet ovat aina korkeat orgaanisissa hakutuloksissa. Tämä tekijä on erittäin tärkeä yritykselle lisäämään muuntokurssiaan.
 • Saapuva markkinointi - Orgaaninen hakustrategia vaatii markkinoijia luomaan laadukasta sisältöä sen saavuttamiseksi. Sisältö on tärkein asia, joka houkuttelee käyttäjää ja vie hänet eteenpäin kohti ostoprosessia.

Orgaanisen haun haitat

 • Aika - Saadaksesi korkeamman sijoituksen hakukoneissa, se vie paljon aikaa valittujen avainsanojen kilpailusta riippuen. Sinulla pitäisi olla paljon kärsivällisyyttä.
 • Resurssit - Jotta saavutettaisiin korkeampi sijoitus SERP: ssä, sinun tulee käyttää sekä sisältö- että SEO-taktiikoita oikealla tavalla. Se on erittäin vaikeaa ja joskus turhauttavaa. Sinun on vaadittava erityisiä henkilöitä suorittamaan näitä toimintoja.

Mikä on maksetut hakutulokset?

Maksetut hakutulokset ovat vain ilmoituksia. Se tunnetaan myös nimellä Maksa napsautuksella -mainos. Yrityksen omistajan on maksettava tietty summa mainosten näyttämiseksi, kun hakijat kirjoittavat tietyn avainsanan hakukoneen hakukenttään. Nämä maksetut mainokset näytetään yleensä joko orgaanisten hakutulosten yläosassa tai oikealla puolella. Alla olevassa kuvassa on esimerkki käytettäväksi.

Maksettujen mainosten sijoittelusta päätetään tarjousten ja laatupisteiden avulla. Tällaisista mainoksista maksamasi maksut riippuvat mainoksesi saamien napsautusten tai näyttökertojen määrästä.

Maksettujen mainosten tai PPC: n edut

 • Vähemmän aikaa - maksetut tulokset eivät ole kuin orgaanisia hakutuloksia. Maksetut tulokset näkyvät sijoituksen kärjessä, kun maksat niistä. Joten voit saada tulostasi nopeammin kuin orgaaninen haku.
 • Erityinen kohdistaminen - Maksetut mainokset voidaan räätälöidä saavuttamaan tietyn tyyppinen yleisö, johon yrityksesi on kohdistettava. Voit segmentoida mainokset muun muassa tulojen, iän, pätevyyden, kenttien ja muiden tekijöiden perusteella.
 • Napsautussuhteet - Kun selain kirjoittaa hakutermit, jotka osoittavat korkeat ostovoimat, maksetut mainokset saavat enemmän napsautuksia kuin orgaaninen haku. Se lisää myös tulojasi tällaisista hakutermeistä.

Maksettujen mainosten haitat

 • Kustannukset - Suurin haittapuoli on maksettujen mainosten kustannukset. Mitä korkeampi kilpailu avainsanasta on, sitä enemmän tarjouksen hinta tällaiselle avainsanalle on jokaisella napsautuksella. Joten sinun pitäisi olla varovaisempi valitsemalla maksettujen mainosten avainsanasi. Jos ei, sinun on käytettävä paljon rahaa PPC: hen.
 • Tilapäinen - Maksetut mainokset ovat vain väliaikaisia. Se katoaa, kun lopetat maksamisen niistä.
 • Luottamus - käyttäjät eivät luota maksettuihin mainoksiin, kuten luottamus orgaaniseen hakuun. He välttävät niitä usein.
 • Napsautussuhteet ovat pienemmät - Maksettujen mainosten napsautukset ovat hyvin vähemmän, paitsi korkean ostotarkoituksen mukaisissa avainsanahauissa. Orgaanisen haun napsautussuhde on vähemmän verrattuna orgaaniseen hakuun. Orgaaniset hakutulokset ovat hakijoiden mielestä luotettavia ja luotettavia.

Maksettu haku vs orgaaniset hakutulokset

Kun kirjoitat hakukyselysi hakukoneeseen, se tuottaa kahden tyyppisiä tuloksia: maksettu haku vs orgaaninen haku. Olemme oppineet tarpeeksi sen merkityksestä yllä olevassa osassa. Katsotaan nyt sen eroja.

Tiedätkö erot maksullisen haun ja orgaanisen haun välillä? Äskettäisessä tutkimuksessa todettiin, että melkein puolet ihmisistä ei tiedä eroja.

Mutta päivittäisessä hakutuloksessa voit nähdä sekä maksetun haun että orgaanisen haun.

Kun alkaa miettiä sen eroja, on erittäin tärkeää, että sinulla on haluamasi tulokset mielessäsi. Molemmat hakutulokset pyrkivät houkuttelemaan asiakkaita sivustoon ja käyttävät heihin erityyppisiä taktiikoita.

Miksi valita maksetut mainokset?

Maksettujen mainosten tärkein etu on, että ne näkyvät sivun yläosassa ja etsijöiden silmät löytävät ne ensin. Etsijät eivät usein selvitä eroa maksetun haun ja orgaanisen haun välillä, koska kummankin kirjasin ja tyyli ovat aina samat. Joten he napsauttavat epäröimättä.

Toinen tärkeä etu on, että maksetut mainokset voidaan tehdä näkyviksi SERP-ohjelmien ensimmäisellä sivulla, kun maksat niistä. Se ei vaadi paljon teknistä työtä, kuten orgaaninen haku.

Jos mielessäsi on tietyntyyppinen asiakasprofiili, valmistele sitten oikealle yleisölle suunnatut mainoksesi. Voit kohdistaa myös tiettyyn alueeseen, ikäryhmään, tuloryhmään ja muihin tekijöihin.

Miksi orgaaninen?

Suurin osa hakijoista välttää maksettuja mainoksia ja suosii orgaanisia hakutuloksia sen luotettavuuden ja uskottavuuden vuoksi. Se ei muutu vain siksi, että lopetit maksamisen. Se on tulosta jatkuvista ponnisteluistasi useita viikkoja tai kuukausia tai vuosia.

Orgaaninen haku saadaan käyttämällä erilaisia ​​SEO-taktiikoita ja tekniikoita. Korkeamman sijan saavuttaminen orgaanisessa hakutuloksessa ei ole helppoa työtä kuin luulet. Se vaatii paljon teknisiä ponnisteluja monilta potentiaalisilta ihmisiltä. Orgaaninen hakutulos on monimutkainen prosessi kuin maksetut mainokset.

Kun olet saavuttanut kärkipaikan orgaanisten hakutulosten kautta, sinun on helppo pysyä siellä pitkään. Voit ylläpitää tuotemerkin mainetta ja luoda lisää luottamusta käyttäjien keskuudessa.

Orgaaninen haku on myös halvempaa kuin maksetut mainokset. Mutta se voi olla turhauttavampaa ja hämmentävämpää henkilölle, joka ei ole teknisesti koulutettua.

Orgaaniseen hakuun ei liity valtavia kustannuksia, ja jotkut ihmiset kutsuvat orgaanisia hakutuloksia ilmaisiksi napsautuksiksi, koska heidän ei tarvitse maksaa Googlelle tai Bingille saadakseen korkeamman sijan SERP: ssä.

Suurin osa yrityksistä ei pysty tekemään orgaanista hakukoneoptimointia yksin, ja he palkkaavat joitain ammattilaisia ​​tekemään sen heidän puolestaan.

Sinulla on oltava kärsivällisyyttä ja odota saavuttaaksesi korkeammat asemat hakukoneissa orgaanisten hakutulosten avulla.

Orgaaniset hakutulokset ja napsautussuhteet

Verkkosivustojen omistajat keskittyvät aina kymmeneen suosituimpaan tulokseen, jotka näkyvät Googlessa ja Bingissä. Koska korkeampi sijoitus, sitä enemmän on napsautuksia sivustollasi ja puolestaan ​​korkeampi liikenne ja sijoitetun pääoman tuottoprosentti sivustollasi. Mitä matalampi sijoitus, sitä vähemmän napsautuksia ja liikennettä sivustoosi. Siten sijoitus ensimmäisellä sivulla on jokaisen verkkosivuston päätavoite.

Tutkimuksessa osoitettiin, että SERP: n kolme parasta tulosta napsautettiin 68 prosenttia käyttäjistä ja loput vain 32 prosenttia.

Maksettu haku ja napsautussuhteet

Tutkimuksessa on osoitettu, että naiset napsauttavat todennäköisemmin maksettuja mainoksia kuin miehet. 53 prosenttia naisista napsauttaa maksettuja mainoksia, kun taas vain 47 prosenttia miehistä napsauttaa maksettuja mainoksia.

Ikää pidetään myös PPC-tekijänä. Alle 35-vuotiailla on tili napsauttaa tällaisia ​​maksettuja mainoksia vain 35 prosenttia. Loput 65 prosenttia ihmisistä, jotka napsauttavat maksettuja mainoksia, kuuluvat vähintään 35-vuotiaiden ikäryhmään.

Mikä on paremmin maksettu haku vs orgaaninen haku?

Paras lähestymistapa riippuu yleensä yrityksen tyypistä, yrityksesi tavoitteesta ja budjetistasi. Jos sinulla on palvelukeskeistä yritystä, orgaaninen hakutulos on paras sinulle. Tämä johtuu siitä, että sillä on tunnettavuus ja auktoriteetti. Jos yrityksesi on tuote- tai tuotemerkkikohtainen, maksetut mainokset toimivat yrityksellesi parhaiten. Se voi auttaa lisäämään liikennettä sivustoosi, mikä puolestaan ​​auttaa lisäämään muuntoprosenttia.

Maksettujen hakutulosten tärkein etu on nopeus ja laajuus.

Orgaanisella haulla on ikivihreä läsnäolo Internetissä, koska heillä on kyky sijoittua pitkään sisällön tuotannon jälkeen. Sillä on auktoriteetin ääni. Maksetut mainokset katoavat heti, kun lopetat niiden maksamisen, mutta antaa välittömän ylin sijoituksen. Äskettäisessä tutkimuksessa on osoitettu, että orgaanisia tuloksia napsautetaan enemmän kuin maksettuja tuloksia. Joten orgaanisen haun mahdollisuus on aina korkeampi kuin maksetut hakutulokset.

Jos heille annetaan mahdollisuus valita maksetun haun tai orgaanisen haun välillä, ylivoimainen looginen valinta useimmille SEO-asiantuntijoille olisi orgaaninen haku. Koska me kaikki tiedämme, ettei ole helppoa päästä kärkeen Googlessa ja muissa hakukoneissa ilman vaivaa. Todellinen SEO vie aina aikaa, mutta se kannattaa tehdä.

On myös aikoja, jolloin PPC voi toimia parhaiten. Jos esimerkiksi perustat uuden yrityksen, on erittäin tärkeää luoda ensin bränditietoisuus ja tätä tarkoitusta varten PPC palvelee parhaiten. Jos tarjoat erityisiä alennuksia tai erikoistarjouksia, PPC on tehokkain tapa paljastaa se käyttäjille.

Mutta silti tai joillekin yrityksille paras tapa on yhdistää molemmat maksetut haut vs orgaaniset hakutulokset. Molempia voidaan tarvita vahvan markkinointistrategian kehittämiseksi liikenteen ohjaamiseksi sivustoosi. Kaikki riippuu yrityksen luonteesta.

Maksettu haku vs orgaaninen haku Johtopäätös

Joten mitä sinun pitäisi valita markkinoinnillesi? Maksettu haku vai orgaaninen haku? Se riippuu puhtaasti markkinointitarpeistasi. Voit valita sen menetelmän perusteella, joka antaa sinulle korkeimman asiakkaan vaihtuvuuden ja sijoitetun pääoman tuoton.

Tästä artikkelista olisit tiennyt kaikki molemmat hakutulosten edut ja haitat. Toivottavasti tämä auttaa sinua päätöksenteossa.