Katsaus Kanadan suosituimpiin pankkeihin

Kanadan pankit luokitellaan omistajuuden perusteella kotimaisiksi pankeiksi, ulkomaisten pankkien sivukonttoreiksi tai ulkomaisten pankkien tytäryhtiöiksi. Kanadassa on kaksikymmentäyhdeksän kotimaista pankkia, kaksikymmentäneljä ulkomaisten pankkien tytäryhtiöitä, kaksikymmentäseitsemän täyden palvelun ulkomaisten pankkien sivukonttoreita ja kolme ulkomaisten pankkien luotonantokonttoria. Kanadan pankkijärjestelmän näkymät eivät ole myönteiset, koska suurimman osan kotimaisista pankeista odotetaan vähenevän hallituksen tuella Moodyn tietojen mukaan.

Kanadan pankkijärjestelmä on konservatiivinen tyyppi järjestelmä, joka koostuu pääasiassa viidestä luokasta ja ne ovat seuraavat:

  • Rahoitetut pankit
  • Osuuspankkiliike
  • Arvopaperikauppiaat
  • Luotto- ja lainayhtiöt
  • (LIC) Henkivakuutusyhtiöt

Käytettävissä olevien tilastotietojen mukaan (2017) on noin 4, 6 biljoonaa dollaria omaisuutta, jota hallinnoivat pankit tai yleisesti ottaen Kanadan rahoituslaitokset, ja noin seitsemänkymmentä prosenttia näistä varoista, joita näiden pankkien hallinnassa on, ja noin yhdeksänkymmentä Kanadan pankkivaroista prosenttiosuus on 6 parhaan pankin määräysvallassa tai omistuksessa.

Luettelo Kanadan 10 parhaasta pankista

Tässä on luettelo parhaista 10 pankista, jotka tällä hetkellä toimivat Kanadassa:

1. Montrealin pankki

Bank of Montreal perustettiin vuonna 1817 ja se on yksi Kanadan viidestä suurimmasta pankista. Se tarjoaa useita palveluita, kuten varainhoidon, vähittäispankkitoiminnan sekä sijoituspankkipalvelut ja tuotteet. Sen pääkonttori sijaitsee Montrealissa, Quebecissä. Se on hoitanut noin 774, 05 miljardia dollaria kokonaisvaroista. Montrealin keskuspankin liikevaihto oli noin 22, 38 miljardia dollaria vuonna 2018. Samana vuonna Montrealin keskuspankin nettotulot olivat noin 5, 45 miljardia dollaria. Se työllistää noin 45 234 työntekijää.

2. Nova Scotian keskuspankki

Nova Scotia -pankki perustettiin vuonna 1832, ja sen pääkonttori sijaitsee Torontossa Ontarion maakunnassa. Bank of Nova Scotia on kolmanneksi suurin pankki varojen määräysvallassa. Pankki tarjoaa palveluita kuten varainhoidon, henkilö- ja liikepankkitoiminnan sekä yritys- ja sijoituspankkipalvelut. Se on hoitanut noin 998, 49 miljardia dollaria kokonaisvaroista. Nova Scotia -pankin liikevaihto vuonna 2018 oli noin 26, 16 miljardia dollaria. Samana vuonna Nova Scotia -pankin nettotulot olivat noin 8, 55 miljardia dollaria. Se työllistää noin 89 214 työntekijää.

3. Kanadan keisarillinen kauppapankki

Kanadan keisarillinen kauppapankki perustettiin vuonna 1867 ja sen pääkonttori sijaitsee Torontossa. Kanadan Imperial Commerce Bank on viidenneksi suurin pankki varojen määräysvallassa. Pankki tarjoaa palveluita, kuten varallisuudenhoito, vähittäispankki- ja yrityspankkitoiminta sekä pääomamarkkinat, jotka ovat sen kolme keskeistä strategisia palveluita. Se on hoitanut noin 597, 01 miljardia dollaria kokonaisvaroista. Kanadan keisarillisen kaupankäynnin keskuspankin liikevaihto oli noin 16, 96 miljardia dollaria vuonna 2018. Samana vuonna Kanadan keisarillisen kauppapankin nettotulot olivat noin 5, 27 miljardia dollaria. Se työllistää noin 43 213 työntekijää.

4. Toronto-Dominion Bank

Toronto-Dominion Bank perustettiin vuonna 1955 ja sen pääkonttori sijaitsee Toronto-Dominion Centerissä, Torontossa, Ontariossa. Toronto-Dominion Bank on omaisuuden hallinnan kannalta suurin pankki. Pankki tarjoaa palveluita, kuten henkilö- ja yrityspankkipalveluita ja tuotteita Kanadassa, Yhdysvalloissa ja monissa muissa maissa. Se on käsitellyt noin 1 334, 90 miljardia dollaria kokonaisvaroista. Toronto-Dominion Bankin liikevaihto oli noin 36, 35 miljardia dollaria vuonna 2018. Samana vuonna Toronto-Dominion Bankin nettotulot olivat noin 11, 26 miljardia dollaria. Se työllistää noin 79 000 työntekijää.

5. Kanadan kuninkaallinen keskuspankki (RBC)

Kanadan Royal Bank perustettiin vuonna 1864, ja sen pääkonttori sijaitsee Torontossa. Kanadan kuninkaallinen pankki on toiseksi suurin pankki varojen määräysvallassa. Kanadan Royal Bank tarjoaa palveluita viiden eri segmentin kautta, joihin kuuluvat 1) henkilö- ja yrityspankki, 2) vakuutus, 3) varallisuudenhoito, 4) pääomamarkkinoiden sijoittaja ja 5) treasury-palvelut. Se on käsitellyt noin 1 334, 73 miljardia dollaria kokonaisvaroista. Kanadan kuninkaallisen keskuspankin liikevaihto oli noin 41, 27 miljardia dollaria vuonna 2018. Samana vuonna Kanadan kuninkaallisen keskuspankin nettotulot olivat noin 12, 40 miljardia dollaria. Se työllistää noin 78 000 työntekijää.

6. Kanadan kansallispankki

Kanadan kansallispankki perustettiin vuonna 1859, ja sen pääkonttori sijaitsee Montrealissa, Quebecissä. Kanadan keskuspankki on sijoittautunut seitsemänteen pisteeseen varojen hallinnassa. Kanadan keskuspankki tarjoaa palveluita, kuten henkilökohtaista pankkitoimintaa, vakuutuksia, liikepankkitoimintaa sekä maksujärjestelmiä ja -palveluita. Se on hoitanut noin 262, 47 miljardia dollaria kokonaisvaroista. Kanadan kansallispankin tulot olivat noin 6, 84 miljardia dollaria vuonna 2018. Samana vuonna Kanadan keskuspankin nettotulot olivat noin 2, 15 miljardia dollaria. Se työllistää noin 22 000 työntekijää.

7. Desjardins-ryhmä

Desjardins-ryhmä perustettiin vuonna 1900 ja sen pääkonttori sijaitsee Levisissä, Quebecissä. Desjardins-ryhmä on suurin osuuspankkiryhmistä. Se toimii 4 pääliiketoimintasegmentin kautta, jotka ovat 1) omaisuus- ja vahinkovakuutus, 2) varallisuudenhoito 3) henki- ja sairausvakuutus, 4) henkilökohtaiset palvelut ja yrityspalvelut. Se on hoitanut noin 275, 10 miljardia dollaria kokonaisvaroista. Desjardins-konsernin liikevoitto oli noin 15 413 miljoonaa dollaria vuonna 2017. Samana vuonna Desjardins-konsernin nettotulot olivat noin 2 151 miljoonaa dollaria. Se työllistää noin 47 655 työntekijää.

8. HSBC Bank of Canada

Kanadan HSBC Bank perustettiin vuonna 1981, ja sen pääkonttori sijaitsee Vancouverissa. Kanadan HSBC Bank on ottanut 8. sijan omaisuuden hallinnan suhteen. Se toimii 3 pääliiketoimintasegmentin kautta: 1) liikepankki, 2) vähittäispankki ja varallisuudenhoito sekä 3) globaali pankkitoiminta ja markkinat. Se on hoitanut noin 95, 810 miljardia dollaria kokonaisvaroista. Se työllistää noin 6000 työntekijää.

9. Kanadan länsiranta

Kanadan länsiranta perustettiin vuonna 1988, ja sen pääkonttori sijaitsee Edmontonissa. Kanadan länsipankki on ottanut kymmenennen sijan omaisuuden hallinnan suhteen ja se edustaa Kanadan ainoaa Schedule One -pankkia, joka on erikoistunut keskimarkkinoiden kaupalliseen pankkitoimintaan. Se on hoitanut noin 29 021, 46 miljoonaa dollaria kokonaisvaroista. Kanadan länsipankin liikevaihto vuonna 2018 oli noin 755, 10 miljoonaa dollaria. Samana vuonna Kanadan länsipankin nettotulot olivat noin 263, 51 miljoonaa dollaria. Se työllistää noin 2000 työntekijää.

10. Laurentian Bank of Canada

Se perustettiin vuonna 1846 ja sen pääkonttori sijaitsee Montrealissa. Laurentian Bank of Canada on ottanut yhdeksännen sijan omaisuuden hallinnan suhteen. Pankki palvelee yksilöitä, pk-yrityksiä ja myös riippumattomia neuvonantajia. Se tarjoaa useita palveluita ja tuotteita, kuten sijoitustuotteita, mukaan lukien sijoitusrahastot, indeksoidut sijoitukset, rekisteröidyt suunnitelmat, systemaattiset säästösuunnitelmat, eläkeennusteohjelmat ja taatut sijoitustodistukset. Se on käsitellyt noin 45, 89 miljardia dollaria kokonaisvaroista. Kanadan Laurentian Bank -liiketoiminnan tuotot olivat noin 0, 99 miljardia dollaria vuonna 2018. Kanadan Laurentian Bank -konsernin nettotulot olivat noin 0, 224 miljardia dollaria. Se työllistää noin 3 600 työntekijää.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas suosituimmista pankeista Kanadassa. Tässä olemme keskustelleet Kanadan kymmenestä parhaasta pankista niiden rahoitusrakenteen kanssa. Voit myös tarkastella seuraavia artikkeleita:

  1. Opas Top 10 pankkiin Puerto Ricossa
  2. 10 parhainta pankkia Ranskassa
  3. Yleiskatsaus 10 parhaiten Qatarin pankkiin
  4. Pankit Belgiassa