Yleiskatsaus Liechtensteinin pankeista

Liechtensteinin pankkisektori on yksi merkittävimmistä toimialoista, sillä noin 25 prosenttia bruttokansantulosta, ts. Kansakunnan bruttoarvonlisä syntyy vain sen rahoituspalveluista. Tämän Liechtensteinin vahvan pankkiteollisuuden toimialan taustalla on 3 suurta syytä.

Ensimmäinen syy on poliittinen jatkuvuus, jonka avulla Liechtensteinin pankkijärjestelmä ja rahoituspalvelut voivat menestyä ja kasvaa.

Toiseksi Liechtensteinin valuutta eli Sveitsin frangi on vakaa valuutta.

Ja viimeiseksi, Liechtensteinilla on oikeusvarmuus tai voidaan sanoa oikeudellinen vakaus, jonka avulla pankkisektori ja rahoituspalvelut voivat toimia sujuvasti ja rauhallisesti.

Liechtensteinin pankit aktivoidaan parhaalla mahdollisella tavalla. Liechtensteinin pankkien omavaraisuusaste on keskimäärin viisitoista prosenttia, ja ne olivat myös immuuneja finanssikriisin suhteen eivätkä edes tarvitneet minkäänlaista valtionapua.

Nykyään maassa on yli kuusitoista lisensoitua pankkia, ja Liechtensteinissa näiden pankkien pääpaino tai pääpaino on varallisuudenhoidossa ja yksityisissä pankkitoiminnoissa. Voidaan huomata, että täällä olevat pankit eivät tarjoa sijoituspankkitoimintaan liittyviä palveluita.

10 parasta pankkia Liechtensteinissa

Tässä on luettelo kymmenestä suosituimmasta pankista, jotka ovat seuraavat:

1. LGT Bank

LGT Bank, jolla on yli 46 prosentin markkinaosuus, on Liechtensteinin suurin pankki. Pankin pääkonttori sijaitsee Vaduzissa. Pankki tarjoaa palveluita, kuten hyvin erikoistuneita varainhoitopalveluita ja yksityistä pankkipalvelua. Se on hoitanut noin 41 miljoonaa Sveitsin frangia kokonaisvaroista. LGT Pankin liikevaihto vuonna 2017 oli noin 228 kk CHF. Samana vuonna LGT Pankin nettotulot olivat noin 283 kk. Se työllistää noin 808+ työntekijää.

2. Liechtensteinische Landesbank AG (LLB)

Liechtensteinische Landesbank AG (LLB) perustettiin vuonna 1861, ja se on omaisuuden valvonnan kannalta suurin Liechtensteinin pankki, jolla on yli 22 prosentin markkinaosuus. Pankin pääkonttori sijaitsee Vaduzissa. Pankki tarjoaa erilaisia ​​palveluita, kuten sijoitusten hallinta, yrityspankkitoiminta, vähittäispankkitoiminta ja yksityispankkitoiminta. Se on hoitanut yli 14, 223 miljardia Sveitsin frangia kokonaisvaroista. Se työllistää noin 503+ työntekijää.

3. VP Bank AG

VP Bank AG perustettiin vuonna 1956, ja se on varojen luettelossa 3. suurin pankki. Tällä pankilla on noin 17%: n markkinaosuus ja sitä pidetään yhtenä nopeimmin kasvavista pankeista Liechtensteinissa. VP-pankin pääkonttori sijaitsee Vaduzissa. Pankki tarjoaa palveluita, kuten erikoistuneita varainhoito-, yksityispankkipalveluita ja erikoistuneita sijoitusneuvontapalveluita. VP Bank AG: n liikevaihto vuonna 2017 oli noin 50, 88 miljoonaa Sveitsin frangia. Täällä työskentelee noin 524 työntekijää.

4. Valartis-pankki

Valartis Bank perustettiin ensimmäisen kerran vuonna 1998, ja se on varallisuudenhallinnan kannalta 4. suurin pankki, ja sen markkinaosuus on noin 3%. Pankin pääkonttori on Gamprin-Bandern. Valartis Pankki toimii tavallisena sijoituspankkina, ja sillä on myös Liechtensteinin parhaaksi katsottava sijoitusneuvontaosasto, joka tarjoaa sijoituksia rahoitusinstrumenteihin ympäri maailmaa. Pankki ilmoittaa omaisuuserät 175, 60 miljardia Sveitsin frangia ja nettotappiot 212 miljoonaa Sveitsin frangia vuoden 2018 puolivuotiskaudesta. 89+ työntekijää työskentelee täällä.

5. Banque Havilland (Liechtenstein) AG

Banque Havilland (Liechtenstein) AG perustettiin vuonna 2014, ja tämä pankki sijoittui määräysvallassaan numeroon 5 ja sen markkinaosuus on jälleen noin 3%. Tämä Liechtensteinin pankki tarjoaa yksityispankkitoimintoja ja -palveluita asiakkailleen. VP-pankin pääkonttori sijaitsee Vaduzissa. Pankki on hoitanut noin yli 150 000, 00 Sveitsin frangia kokonaisvaroista. Yli 150 työntekijää työskentelee täällä.

6. Pankkitili

Pankki Frick on perheomisteinen yksityinen pankki, joka perustettiin vuonna 1998 ja joka on omaisuuden hallinnan kannalta numero 6. Pankin pääkonttori sijaitsee Balzersissa, ja sen markkinaosuus on lähellä 3%. Bank Frick tarjoaa palveluita asiakkaidensa sijoitusneuvontapalveluille, erikoistuneelle omaisuudenhoidolle ja kiinteistöjen hallinnalle. Se on hoitanut noin 1, 3 miljardia CHF vuoden 2017 taseen loppusummasta ja nettotulos 6, 27 miljoonaa CHF samalla kaudella. Se työllistää yli 45 henkilöä.

7. Neue Bank AG

Neue Bank AG perustettiin vuonna 1992 ja se toimii yksityisenä pankkina. Tämän pankin pääkonttori on Vaduzissa. Tämä pankki on numero 7 hankittujen varojen kokonaismäärän suhteen. Pankki keskittyy pääasiassa yksityiseen pankkitoimintaan Liechtensteinissa, mutta se ei kuitenkaan tarjoa sijoituspankkipalveluita kuten muut yksityiset pankit. Se työllistää yli 56 henkilöä. Raportoitu taseen loppusumma vuoden 2017 mukaisesti oli 1, 23 miljardia Sveitsin frangia, nettotulot 10, 64 miljoonaa Sveitsin frangia.

8. Volksbank AG

Volksbank AG Asia on perustanut toimintansa vuonna 1997 Liechtensteinissa, ja sen pääkonttori sijaitsee Schaanissa. Tämä pankki on 8. sijalla hallinnassa olevien varojen kokonaismäärästä lähes 2 prosentin markkinaosuudella. Palveluita, kuten kotimainen vähittäispankki ja yksityinen pankkitoiminta, se tarjoaa. Tässä pankissa työskentelee yli 34 työntekijää. Pankki raportoi 11 miljardia euroa vuodelle 2018.

9. Kaiser-kumppani

Tämä on omaisuuden määräysvallassa 9. sijalla oleva pankki, joka on perustettu vuonna 1931. Pankin markkinaosuus on lähellä yhtä prosenttia. Pääkonttori sijaitsee Vaduzissa. Kaiser Partner tarjoaa palveluita, kuten omaisuudenhoito ja yksityinen pankkitoiminta. Sijoituspankkina tämä yksityinen pankki on ansainnut maine kestävistä sijoituskäytännöistään ja vastuustaan ​​samasta ajan myötä. Se on hoitanut noin 499, 30 miljoonaa Sveitsin frangia kokonaisvaroista. Se työllistää yli 34 henkilöä.

10. Raiffeisen Privatbank Liechtenstein AG

Raiffeisen Privatbank Liechtenstein AG on osa itävaltalaista Raiffeisen Banking Group -konsernia, ja tämä pankki on numero 10 luettelossa, joka perustettiin vuonna 1998 ja jonka pääkonttori sijaitsee Vaduzissa. Lisäksi sen markkinaosuus on noin 0, 50%. Pankki tarjoaa sijoitusneuvontapalveluita, perinteistä omaisuudenhoitoa ja kiinteistöjen hallintaa. Vuoden 2018 kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto oli 8585 miljoonaa euroa ja nettotulos suurempi kuin 4545 miljoonaa euroa, taseen loppusummalla 146, 18 miljardia euroa. Noin yli 28 ihmistä työskentelee tässä pankissa.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Liechtensteinin parhaimpiin pankkeihin. Tässä olemme keskustelleet Liechtensteinin kymmenestä ylimmästä pankista niiden rahoitusrakenteen kanssa. Voit myös tarkastella seuraavia artikkeleita:

  1. Parhaimmat pankit Bruneissa
  2. Pankit Bermudassa
  3. Suosituimmat pankit Australiassa
  4. Pankit Puerto Ricossa