Yleiskatsaus Saksan pankeista

Saksa on rakentanut vankan toimivan pankkijärjestelmän, ja se on myös yksi vakaista pankkijärjestelmistä maailmassa, koska sen kestävä talous on täydennetty alhaisella työttömyydellä, mikä on auttanut Saksassa toimivia pankkeja pitämään vakaat taloudelliset olosuhteet ja taloudelliset perusteet.

Koko saksalaisen pankkijärjestelmän kannalta on kuitenkin suuri haaste, jonka on jatkettava painostusta vähentämään korkean kustannustason ansaitsemalla enemmän.

Saksalla on useita pankkeja, joiden lukumäärä on suurempi kuin mihin tahansa Euroopan maahan. Saksassa on noin 1 800 pankkia. Saksassa toimivat pankit voidaan jakaa kolmeen pääluokkaan -

1. taso : Saksassa toimivien pankkien 1. taso on yksityisiä pankkeja, ja lukumäärä nousee noin 200 yksityiseen pankkiin, ja Deutsche Bank johtaa tähän luokkaan.

2. taso : Julkisesti omistamat säästöpankit kuuluvat toisen tason pankkien alaisuuteen, ja tällä hetkellä Saksassa toimii noin 400 ja enemmän julkisessa omistuksessa olevia säästöpankkeja.

Kolmas taso : Viimeiseksi, jäsenten omistamat luotto-osuuskunnat kuuluvat tähän ryhmään, ja tähän luokkaan kuuluu yli 1100 Saksassa toimivia jäsenomistuksessa olevia luotto-osuuskuntia.

10 parasta pankkia Saksassa

Luettelo kymmenestä saksalaisesta pankista, jotka erottuvat noin 1800 rahoituslaitoksen joukosta -

1. Deutsche Bank

Deutsche Bank perustettiin vuonna 1870, ja se on yksi suurimmista pankeista, jotka toimivat Saksassa. Pankin pääkonttori sijaitsee Frankfurtissa. Pankki tarjoaa palveluita, kuten velan ja oman pääoman syntyminen, sijoituspankkitoiminta, yritysjärjestelyt, kaupankäynti, riskienhallinta ja tutkimus. Se on käsitellyt noin 1, 47 triljoonaa euroa kokonaisvaroista. Deutsche Bankin liikevaihto vuonna 2018 oli noin 24, 79 miljardia euroa. Samana vuonna Deutsche Bankin nettotulot olivat noin 0, 267 miljardia euroa. Se työllistää noin 100 000+ työntekijää.

2. DZ Bank -konserni

DZ Bank -konserni on omaisuuden valvonnan kannalta toiseksi suurin pankki, joka perustettiin vuonna 2001. Pankin pääkonttori sijaitsee Frankfurtissa. Vuonna 2016 tämä pankki yhdistettiin WGZ-pankkiin. Se on käsitellyt yli 506 miljardia euroa kokonaisvaroista. Se työllistää noin 29 300+ työntekijää.

3. KfW Bankgruppe

KfW Bankgruppe perustettiin vuonna 1948 ja se on luettelossa kolmanneksi suurin pankki omaisuudeltaan. Tämä pankki tunnetaan nyt nimellä KfW ”KfW Bankgruppestä. VP-pankin pääkonttori sijaitsee Frankfurtissa. Pankki tarjoaa palveluja, kuten rahoitustukea saksalaisten ja eurooppalaisten yritysten hankkeille, investointien rahoittamista sekä kehitysmaiden sosiaalisia aloitteita ja taloudellista toimintaa sekä neuvontapalveluita. KfW Bankgruppen liikevaihto oli noin 2 579 miljoonaa euroa vuonna 2017. Täällä työskentelee noin 5900 työntekijää.

4. Commerzbank

Commerzbank perustettiin ensimmäisen kerran vuonna 1870, ja se on varainhoidon kannalta 4. suurin pankki. Pankin pääkonttori on Frankfurtissa. Commerzbank tarjoaa kaupallisia ja vähittäisrahoituspalveluita, varainhoitoa, sijoituspankkipalveluita ja yksityisiä pankkipalveluita. Pankki ilmoittaa omaisuuserät 493, 20 miljardia euroa ja nettotulot 751 miljoonaa euroa vuoden 2018 puolivuotiskaudelle. Täällä työskentelee yli 49 000 työntekijää.

5. HypoVereinsbank (UniCredit Bank AG)

HypoVereinsbank (UniCredit Bank AG) perustettiin vuonna 1998, ja tämä pankki sijoittui määräysvallassaan numeroon 5 ja on myös UniCreditin tytäryhtiö. VP-pankin pääkonttori sijaitsee Münchenissä. Pankki on käsitellyt yli 294, 39 miljardia euroa kokonaisvaroista. Yli 85 000 työntekijää työskentelee täällä.

6. Landesbank Baden-Württemberg

Landesbank Baden-Württemberg, joka perustettiin vuonna 1999 ja on omaisuuden valvonnan kannalta 6. sijalla. Pankin pääkonttori sijaitsee Stuttgartissa. Landesbank Baden-Württemberg tarjoaa palveluita yksityisasiakkaille, yritysasiakkaille sekä palveluita, kuten pääomamarkkinoita ja kiinteistöjen rahoitusta. Se on käsitellyt noin 237, 70 miljardia euroa vuoden 2017 kokonaisvaroista ja nettotulos 419 miljoonaa euroa samalla ajanjaksolla. Se työllistää yli 10 840 henkilöä.

7. Bayerische Landesbank (BayernLB)

Bayerische Landesbank (BayernLB) perustettiin vuonna 1884. Tämän pankin pääkonttori on Münchenissä. Tämä pankki on numero 7 hankittujen varojen kokonaismäärän suhteen. Pankki keskittyy pääasiassa yksityisiin palveluihin Mittelstand-yrityksille ja suuryrityksille, rahoituslaitoksille, kiinteistöasiakkaille, omaisuudenhoitoasiakkaille ja julkiselle sektorille Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Se työllistää yli 7000 henkilöä. Raportoitu taseen loppusumma vuoden 2017 mukaisesti oli 214, 52 miljardia euroa, nettotuotot 679 miljoonaa euroa.

8. Norddeutsche Landesbank (Nord / LB)

Norddeutsche Landesbank (Nord / LB) Asia on perustanut toimintansa vuonna 1970 Saksaan, ja sen pääkonttori on Hannoverissa. Tämä pankki on 8. sijalla hallussa olevien varojen kokonaismäärästä. Palveluja tarjotaan yritysasiakkaille, yksityiselle, julkisen sektorin ja institutionaalisille asiakkaille Saksassa ja monissa muissa maissa. Tässä pankissa työskentelee 6400+ työntekijää. Pankki ilmoittaa 921 miljoonan euron puoliskon vuoden 2018 nettokorkotuotot ja kokonaisvarat 154, 85 ​​miljardia euroa.

9. Landesbank Hessen-Thuringen (Helaba)

Tämä on omaisuuden määräysvallassa 9. sijapankki, joka perustettiin vuonna 1953. Se on pääkonttori, joka sijaitsee Frankfurtissa ja Erfurtissa. Landesbank Hessen-Thuringen (Helaba) tarjoaa palveluja yrityksille, institutionaalisille sijoittajille, pankeille ja muille julkisen sektorin pankeille. Tämä pankki toimii myös keskusrahoituslaitoksena ja tarjoaa vain Saksassa palveluita noin 40 prosenttia säästöpankeista. Se on käsitellyt noin 166, 87 miljardia euroa kokonaisvaroista. Se työllistää yli 6 150+ ihmistä.

10. NRW.Bank

NRW.Bank on valtion kehityspankki, ja tämä pankki on numero 10 luettelossa, joka perustettiin vuonna 2002 ja jonka pääkonttori sijaitsee Düsseldorfissa ja Munsterissa. Pankki tarjoaa alhaisen koron menekinedistämislainoja sekä neuvontapalveluita ja osakerahoitusta. Vuoden 2017 nettotulos oli yli 10, 21 miljoonaa euroa ja taseen loppusumma 147, 58 miljardia euroa. Tässä pankissa työskentelee yli 1 283 ihmistä.

Suositellut artikkelit

Toivomme että pidit tästä oppaasta Saksan parhaille pankeille. Tässä olemme keskustelleet Saksan kymmenestä ylimmästä pankista niiden rahoitusrakenteen kanssa. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja:

  1. Opas suosituimpiin pankeihin Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa
  2. Kuwaitin parhaat pankit
  3. Katsaus Brunein suosituimpiin pankkeihin
  4. Pankit Ranskassa