Yleiskatsaus Caymansaarten pankeista

Caymansaarilla on noin 158 pankkia, joista suurin osa on kansainvälisten pankkien tytäryhtiöitä ja sivukonttoreita. Caymansaaret on yksi niistä, joka johtaa maailman kansainvälisiä rahoituskeskuksia.

Caymansaarten rahaviranomainen voi myöntää kansallisen pankki- ja rahastoyhtiölain nojalla lisenssejä seuraaviin luokkiin:

 • A-luokan pankkilisenssi - Tämän lisenssin ansiosta pankki voi tarjota palveluitaan muille kuin Caymansaarten asukkaille ja toimia sekä kansainvälisillä että kotimarkkinoilla.
 • B-luokan pankkilisenssi - Tämä lisenssi antaa luvan pankeille harjoittaa kotimaista pankkitoimintaa Caymansaarilla muiden toimiluvan saaneiden yksiköiden kanssa ja kansainvälistä pankkitoimintaa vain ulkomailla asuvien kanssa.
 • Luottamuslisenssi - missä pankki toimii toimeenpanijana, toimitsijana tai järjestelmänvalvojana
 • B-luokan pankkilisenssi rajoitettu
 • Ehdokkaan (Trust) lisenssi
 • Luottamuslisenssi rajoitettu

Moodyyn sijoittajapalvelun mukaan Cayman Islandin pankkijärjestelmä on vakaa, koska se on sijoitettu hyvin kehitysalueille.

 • Caymansaaren hallituksen velkataakka on suhteellisen pieni.
 • Vakaan makrotalouspolitiikan ja institutionaalisten puitteiden ansiosta Caymansaarten talous pysyy vakaana.
 • Caymansaarten tulot henkeä kohti ovat melko korkeat, mikä estää maata kaikista iskuista.

10 parasta pankkia Caymansaarilla

Tässä on luettelo Caymansaarten kymmenestä parhaasta pankista, jotka ovat seuraavat:

1. Caymanin kansallispankki

Caymanin kansallispankki perustettiin vuonna 1974. Pankin pääkonttori sijaitsee Grand Caymanissa. Tämä pankki tarjoaa palveluita kansainvälisille ja kotimaisille rahoituspalveluille, mukaan lukien sijoituspalvelut, verkkopankkitoiminta, hallinto ja hallinta, ensisijainen pankkitoiminta, yritysten perustaminen, luottamuspalvelut, rahastojen hallinta jne. Se on hoitanut noin 4663 triljoonaa KYD. Caymanin kansallispankin liikevaihto oli noin 46, 96 miljoonaa KYD: tä vuoden 2018 puolivuotiskaudella. Samana vuonna Caymanin kansallispankin nettotulot olivat noin 22, 32 miljoonaa KYD.

2. Cainvest Bank ja Trust Limited

Cainvest Bank ja Trust Limited perustettiin vuonna 1994, joka on suhteellisen uusi pankki maassa. Tämä pankki on saanut ”A-luokan” pankkilisenssin. Vuonna 1994 tämä pankki osti Inter-trust Bank (Cayman) Limited: n, ja myöhemmin perustettiin Cainvest International Bank Limited. Vuonna 2015 pankki nimettiin uudelleen Cainvest Bankiksi ja Trust Limitediksi. Pankin pääkonttori sijaitsee George-kaupungissa. Pankki tarjoaa alustan sijoitustuotteille ja -palveluille institutionaalisille asiakkaille ja korkean nettovarallisuuden henkilöille.

3. Merrill Lynch Bank ja Trust Company (Cayman) Ltd.

Merrill Lynch Bank ja Trust Company (Cayman) Ltd. ovat saaneet luokan A lisenssin. Pankin tuotevalikoima sisältää asiakkaiden talletukset, pankkien väliset sijoitukset, lainat ja valuuttakaupat. Merrill Lynch Bank ja Trust Company (Cayman) Ltd. olivat saaneet nettotuloja noin 13 243 KDR vuonna 2017, ja niiden taseen loppusumma oli 4, 071 miljoonaa KDR.

4. Fidelity Bank (Cayman) Ltd.

Fidelity Bank (Cayman) Ltd. perustettiin ensimmäisen kerran vuonna 1980, ja tämä pankki sai myös ”A-luokan” lisenssin. Fidelity Bank (Cayman) Ltd. tarjoaa ryhmätarjontaa, joka on kattava valikoima vakuutuksia, sekä kansainvälistä että kotimaista pankkitoimintaa sekä muita finanssipalveluita ja -tuotteita. Pankki ilmoittaa 627, 770 miljoonan dollarin taseen varoista vuoden 2017 päättyneeltä vuodelta.

5. Alexandria Bancorp Ltd.

Alexandria Bancorp Ltd. perustettiin vuonna 1990 ja se on 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö Guardian Capital -konsernissa, joka sijaitsee Torontossa, Kanadassa. Tämä pankki tarjoaa varallisuudenhoito-, yksityispankki- ja luottamus- ja yrityspalveluita ja on yksi saaren merkittävimmistä ulkomaisista pankeista.

6. Trident Trust Company (Cayman) Ltd.

Trident Trust Company (Cayman) Ltd: llä, joka on perustettu vuonna 1978, on ”luokan B” lisenssi. Pankki palvelee luottamus-, yritys- ja rahastopalveluja rahoituspalvelualalla maailmanlaajuisesti. Se työllistää yli 800 henkilöä.

7. Alhambra Bank & Trust Ltd.

Alhambra Bank & Trust Ltd. -yrityksellä on myös lisenssi luokalla B, joka perustettiin vuonna 2014. Tämän pankin pääkonttori on Square Boston. Pankki tarjoaa sijoituspalveluita ja pankkitoimintaa asiakkaille, jotka sijaitsevat useilla lainkäyttöalueilla. Raportoitujen varojen kokonaismäärä vuonna 2017 oli 8, 311 miljoonaa KDR.

8. VBT Bank & Trust Ltd.

VBT Bank & Trust Ltd. perustettiin vuonna 1998, joka on VBT Holdings Ltd: n tytäryhtiö, jolla on ”B-luokan” lisenssi. Tämän pankin pääkonttori on Durbanissa. Tämä pankki on SWIFT: n ja Visa Internationalin välittäjäjäsen ja Caymansaarten pörssin jäsen. Se tarjoaa myös luottamuspalveluita ja offshore-pankkitoimintaa. Pankin taseen loppusumma on vuoden 2017 lopussa 13, 01 triljoonaa euroa ja nettotappio 120, 1 miljardia euroa. Konsernin työntekijät yli 97 000 työntekijää.

9. Sackville Bank ja Trust Company Ltd.

Sackville Bank and Trust Company Ltd. perustettiin Caymansaarille luokan B lisenssillä yksityisenä putiikkina. Tämä ryhmä tarjoaa palveluita yritysrakenteille ja luottamukselle, samoin kuin strategisia sijoitusten hallintaratkaisuja ja säilytyspalveluita.

10. Queensgate Bank ja Trust Company Ltd.

Queensgate Bank ja Trust Company Ltd. perustettiin vuonna 1990, ja se on myös Norjan Ugland-konsernin jäsen. Tämä pankki tarjoaa sijoitusrahastoja, pankkipalveluita, luottamus- ja yrityshallintoa sekä kirjanpitoa. Tällä pankilla on ”B-luokan” lisenssi.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Caymansaarten parhaisiin pankkeihin. Tässä olemme keskustelleet Caymansaarten kymmenestä ylimmästä pankista niiden rahoitusrakenteen kanssa. Voit myös tarkastella seuraavia artikkeleita:

 1. Parhaimmat pankit Omanissa
 2. Parhaimmat pankit Bruneissa
 3. Japanin suosituimmat pankit
 4. Pankit Itävallassa