Kuvan lähde: pixabay.com

Tervetuloa ystävät seuraavaan ohjelmointikielen blogiini. Tällä kertaa puhutaan surullisesta Scalasta. Ensin, mikä on skala? Ja miksi se on niin kuuluisa Java-kehittäjien kanssa? Voiko Java korvata sen kokonaan? Joten, jos olet kokenut ohjelmoija, sinulla saattaa olla mielessäsi paljon näitä koskevia kysymyksiä. Älä huoli. Siksi olemme täällä.

Scala on vain lyhyt muoto skaalautuvalle kielelle. Se tarkoittaa, että voit käyttää sitä paitsi yhden linjan sovellusten kirjoittamiseen, myös valtavien palvelimiin liittyvien ongelmien kirjoittamiseen. Scala ottaa paljon itsensä Java-ohjelmasta. Näin ollen saatat nähdä paljon koodia scalassa on samanlainen kuin Java. Mutta sitten taas … miksi scala todella rakennettiin? Nyt nämä ovat asiat, joita aiomme syventää tähän blogiin. Katsotaanpa näitä asioita yksi kerrallaan. Voisimmeko?

Onko skala skriptikieli?

Olen kuullut monien sanovan, että skala näyttää skriptikieleltä. Mutta pyydän eroamaan. Scalassa on lyhyemmät syntaksit ja se vie vähemmän muistia. Nopeisiin vastauksiin voit käyttää REPL- tai IDE-toimintoa.

Scala on kieli, jota todella käytetään monien suurten palvelimien rakentamiseen, koska se voi toisinaan olla hyvin riippuvainen. Syntaksi ja koodit ovat enimmäkseen samanlaisia ​​kuin Java: n. Ja koska Scala on enimmäkseen virheetyyppinen kieli, suurin osa sen virheistä havaitaan tosiasiassa koodattaessa, kun sitä ei korjata, tai kun yrität itse suorittaa ohjelmistoa.

Tämä tarkoittaa vähemmän vaivaa vianetsinnässä ja jos sinulla on iso yritys; se olisi todennäköisesti kannattavampaa, koska koodin virheenkorjaukseen tarvittava työvoima olisi vähemmän, koska suurin osa virheistä hoidetaan pieniä koodeja kootessa.

Joten, kysymyksen, jonka kysyin aiemmin, että ”onko skala skriptikieli?” Olen samaa mieltä siitä, että tämä on 50% totta, mutta sanan aikana se on myös 50% väärä. Vaikka skala voi tuntua paljon samanlaiselta kuin skriptikielet; helvetti, se tuntuu jopa skriptikieleltä koodattaessa, mutta asia on, se ei ole.

Joten tarkemmin, syvällisesti, skala on monikokoelma tai tarkempi; se on yhdistelmä huolellisesti integroitua olio-ohjelmointia ja toiminnallisen ohjelmoinnin peruskäsitteitä.

Kuinka Scala Object on suuntautunut?

Ensinnäkin ensin, miten oikeasti määrität objektin suunnan?

Objektisuuntautunut ohjelmointi tai OOP tarkoittaa, että se on erityyppinen koodauskieli, joka yhdistää koodin datan rakenteet sen sisällä oleviin toimintoihin uudelleenkäytettävien kohteiden rakentamiseksi.

Objektin suuntausta käytetään synonyymin avulla selittämään järjestelmää, joka käsittelee patentoidusti erilaisia ​​objektimoodeja, missä suorittamasi toiminnot riippuvat siitä, minkä tyyppistä objektia käytit tietojen käsittelemiseen.

Oletetaan esimerkiksi, että OOP-piirtalgoritmi voi auttaa sinua piirtämään lukemattomia tietotyyppisiä dataobjekteja, kuten ympyröitä, kahdeksankulmaisia, neliöitä jne. Saman vaihtoehdon suorittaminen jokaiselle näistä objekteista muuttaa tuloksia. Pidänkö asiaa?

Joten, vastaus kysymykseen on, että scala kävelee ja puhuu kuin oliokeskeinen kieli. Se ei ole täysin. Saatat löytää paljon ihmisiä, jotka sanovat päinvastoin. Mutta anna minun kertoa sinulle miksi. Scala on oikeastaan ​​puhtaasti toimiva kieli.

Mutta silti kehittäjät ovat antaneet sille paljon tuntuman oliokeskeisestä kielestä. Samoin tätä kieltä kehitettäessä kehittäjillä oli oikea tapa integroida esinekeskeisen kielen ominaisuus. Edes ajatellut, että Scala voi tuntea olonsa kotoisaksi, kun sitä käytetään esinekeskeisenä kielenä, teoriassa se ei ole.

Kuinka scala on toimiva kieli?

Kuten aiemmin totesin, scala tehtiin ajattelutavalla tehdä tästä mahdollisimman lähellä funktionaalista kieltä. Vaikka en sanoisi, että se on puhtaasti toimiva, mutta sitten taas… kuka minä olen kommentoimaan?

Scalassa on paljon sisäänrakennettuja ominaisuuksia, jotka todistavat meille, että se on toimiva kieli. Saatat kuitenkin tuntea, että sen syntaksi on oikeastaan ​​liian tavanomainen, mutta Scala on myös ammattimaisesti rakennettu funktionaalinen kieli.

Siinä on kaikki tarvitsemasi asiat, puhutpa sitten huippuluokan toimintojen sisällyttämistä tai kirjastoa, jolla on erittäin taitavasti tehdyt muuttumattomat tietorakenteet, kaikki on puhtaasti toiminnallista. Sillä on myös tavanomainen muuttumattomuuden prioriteetti verrattuna mutaatioon.

Toisin kuin monet vanhat funktionaaliset kielet, Scala näyttää helpon siirtymisen olosuhteista toiminnallisempaan lähestymistapaan. Vaikka voit alkaa käyttää sitä Java-muodossa ilman puolipisteitä, mutta ajan myötä edistyt lopulta rajoittamaan sovellusten muuttuvaa tilaa niin paljon kuin mahdollista muuntamalla koodisi turvalliseksi toiminnalliseksi malliksi.

Scala-kehittäjät uskovat yleensä, että tämäntyyppiset etenemiset ovat aina hyvä tapa. Mutta samalla Scala on metodologinen. Voit käyttää sitä missä tahansa haluamassa tyylissä, skriptoinnista, oliopohjaiseen ja toiminnalliseen.

Suositellut kurssit

 • JIRA-kurssi
 • Online-koulutus Java EE / J2EE -sovelluksella
 • Laitteiden kokoamis- ja kaapelointiohjelma
 • Verkkokoulutus yleisestä verkottumisesta

Korvaako Scala Java?

Scala toimii Java-virtuaalikoneessa, jonka lyhenne on JVM. Java- ja scala-luokat voidaan sekoittaa perusteellisesti ilman, että päänsärky aiheutuu siitä, sijaitsevatko ne eri projekteissa ja kansioissa vai samassa.

Huolimatta siitä, että ne sijaitsevat eri paikoissa, he voivat silti löytää toisiaan. Scalan kääntäjä sisältää lisäksi pienen joukon Java-kääntäjästä, joka vastaa tällaisia ​​samanlaisia ​​toistuvia riippuvaisia ​​koodeja.

Java-kirjastot ja -kehykset sekä työkalut ovat vapaasti saatavissa verkossa. Java-rakennustyökalut, sanotaan esimerkiksi Maven tai vastaavat IDE: t, kuten Eclipse tai Netbeans, sekä kehykset Hibernaten tai jopa kevään tapaan, näyttävät toimivan moitteettomasti Scalan kanssa.

Jos tämä ei riitä, Scala toimii myös Androidilla. Scala-yhteisö on erittäin laaja ja se on olennainen osa Java-aluetta. Jopa pahamaineiset Scala-kehykset sisältävät kaksi Java-sovellusliittymää.

Seuraava on perus esimerkki molemmista kielistä:

Ensinnäkin katsotaan Java:

public class Test(

private String name;

private List orders;

public Test() (

orders = new ArrayList();

)

public String getName() (

return name;

)

public void setName(String name) (

this.name = name;

)

public List gettest1() (

return orders;

)

public void settest1(List orders) (

this.orders = orders;

)

)

public class test1(

private int id;

private List products;

public test1() (

products = new ArrayList();

)

public int getId() (

return id;

)

public void setId(int id) (

this.id = id;

)

public List getContents() (

return products;

)

public void setContents(List products) (

this.products = products;

)

)

public class Contents (

private int id;

private String category;

public int getId() (

return id;

)

public void setId(int id) (

this.id = id;

)

public String getCategory() (

return category;

)

public void setCategory(String category) (

this.category = category;

)

)

Katsotaanpa nyt samaa esimerkkiä Scalassa:

class Test (

var name: String = _

var orders: List(test1) = Nil

)

class test1 (

var id: Int = _

var products: List(Contents) = Nil

)

class Contents (

var id: Int = _

var category: String = _

)

Mitä h? Juuri tästä puhuin. Mutta asia on, että vaikka Scalalla on paljon yhteistä Java: n kanssa ja se on paljon helpompaa kuin Java, se ei yksinkertaisesti voi korvata Java: ta. Javan yhteentoimivuus ja skaalautuvuus ovat paljon parempia kuin skaalalaisten.

Sillä on paljon laajempi yhteisö kuin Scalan yhteisössä. Vaikka vietänkin vielä 15 minuuttia yllä olevan koodin kanssa, voin silti yrittää tehdä tästä scala-koodista vieläkin kompaktivamman, se ei silti haluaisi ' t ole paljon sen arvoista, jos aion käyttää tätä pienessä mittakaavassa.

Johtopäätös

Katso, tällä hetkellä ei ole mitään päätelmää. Koska Scala on, jos haluat minun sanovan jotain, se on puhtaasti perustuva funktionaalinen kieli. Riippumatta siitä, kuinka paljon skalaa etenee, se on silti täysimittainen funktionaalinen kieli, joka sisältää olosuhteisiin orientoidun kielen näkökohdat ja lähellä olevat vaikutukset.

Scalalla on kompakti koodi, joka on samanlainen kuin skriptikielissä, kuten Ruby tai Python, objektit, jotka ovat samanlaisia ​​kuin Javas, ja toiminnallinen lähestymistapa, joka on samanlainen kuin Haskells. Joten lopulta… Kyllä! Scala on toimiva kieli.

Suositellut artikkelit: -

Tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja skalasta, joten mene vain linkin läpi.

 1. Haluatko tietää Microsoft Excel -vinkkejä ja -vinkkejä (taulukkolaskenta)
 2. Mitä mieluummin Java Performance tai Python
 3. Paras tieto verkkopalvelujen haastatteluun liittyvistä kysymyksistä ja vastauksista
 4. Haluatko tietää Java Web Services -haastattelukysymyksistä
 5. Scala vs Java Performance: Mikä on parempi? (Kuvaajat)
 6. Python vs Scala
 7. Ura Java-ohjelmassa