Johdanto PostgreSQL-haastatteluun liittyviin kysymyksiin ja vastauksiin

PostgreSQL on olio-relaatiotietokannan hallintajärjestelmät (ORDBMS). Se on tehokas, avoimen lähdekoodin kohde-relaatiotietokantajärjestelmä. Mikään yritys tai muu yksityinen yhteisö ei hallitse PostgreSQL: tä, ja lähdekoodi on saatavana ilmaiseksi. PostgreSQL toimii kaikissa tärkeimmissä käyttöjärjestelmissä, mukaan lukien Linux, UNIX ja Windows. Se tukee tekstiä, kuvia, ääniä ja videota, ja sisältää ohjelmointirajapinnat C / C ++: lle, Javalle, Perlille, Pythonille, Rubylle ja Open Database Connectivity -ohjelmalle.

PostgreSQL: n asentaminen Windowsiin

Asenna PostgreSQL Windows-järjestelmään seuraavasti:

 • Valitse asianmukaisin versio PostgreSQL: stä EnterpriseDB: stä.
 • Suorita ladattu ohjelmisto järjestelmänvalvojana. Valitse sijainti, johon haluat asentaa sen.
 • Seuraava asennusvaihe on hakemiston valitseminen, johon tiedot tulisi tallentaa. Oletuksena se tallennetaan ”data” -hakemistoon.
 • Se kehottaa antamaan salasanan, jotta tallennetut tiedot olisivat turvallisempia.
 • Seuraava vaihe on asettaa oletusportti.
 • Asennuksen päätyttyä näyttöön tulee viesti.

PostgreSQL: n ominaisuudet

 • Kielen tuki : PostgreSQL tukee neljää vakiomenettelykieltä PL / pgSQL, PL / Tcl, PL / Perl ja PL / Python.
 • Hakemistot : PostgreSQL tukee B + -puuta, tiivistettä, yleisiä hakupuita ja yleisiä käänteisiä hakemistoja. Käyttäjät voivat myös luoda omia räätälöityjä hakemistoja.
 • Näkymät : Näkymiä, jotka luovat virtuaalitaulukoita, PostgreSQL tukee.
 • Säännöt : Säännöt sallivat saapuvien kyselyjen hierarkian kirjoittamisen uudelleen, PostgreSQL tukee niitä.
 • Perintö : PostgreSQL: ssä taulukko voidaan asettaa perimään niiden ominaisuudet vanhemmasta taulukosta.
 • Käyttäjän määrittämät toiminnot : se tukee melkein kaikkien uusien esineiden luomista tietokantaan, kuten laskut, muunnokset, datatyypit, verkkotunnukset, toiminnot, mukaan lukien aggregoidut toiminnot, hakemistot, mukaan lukien mukautetut indeksit mukautettujen operaattoreiden mukaisiin tyyppeihin.

Nyt, jos etsit PostgreSQL: ään liittyvää työtä, sinun on valmistauduttava PostgreSQL-haastattelukysymyksiin. On totta, että jokainen haastattelu on erilainen eri työprofiilien mukaan, mutta haastattelun tyhjentämiseen tarvitaan kuitenkin hyvä ja selkeä tieto PostgreSQL-prosesseista. Täällä olemme laatineet tärkeän PostgreSQL-haastattelukysymyksen ja vastaukset, jotka auttavat sinua menestymään haastattelussa.

Alla on 12 tärkeätä PostgreSQL -haastattelukysymystä ja vastausta, joita haastattelussa usein kysytään. Nämä kysymykset on jaettu kahteen osaan, jotka ovat seuraavat:

Osa 1 - PostgreSQL-haastattelukysymykset (perus)

Tämä ensimmäinen osa kattaa PostgreSQL: n peruskysymykset ja vastaukset

Q1.Mikä ovat PostgreSQL: n pääpiirteet?

Vastaus:
Seuraavassa on joitain PostgreSQL: n ominaisuuksista

 • Objekti-relaatiotietokanta.
 • SQL: n tuki ja laajennettavuus.
 • Joustava sovellusliittymän ja tietokannan validointi.
 • MVCC ja menettelykielet,
 • WAL ja asiakaspalvelin.

K.2.Mikä on Cube Root Operator (|| /) PostgreSQL: ssä?

Vastaus:
Palauttaa luvun kuutiojuuren
esim. Valitse || / 16 “Cube Root of 16”

Q3.Anna lyhyt selitys PostgreSQL: n toiminnoista?

Vastaus:
Toiminnot ovat tärkeä osa, koska ne auttavat koodin suorittamisessa palvelimella. Jotkut toimintojen ohjelmointikielet ovat PL / pgSQL, PostgreSQL: n äidinkieli, ja muita komentosarjojen kieliä, kuten Perl, Python, PHP jne., Tilastollista kieltä nimeltä PL / R voidaan myös käyttää toimintojen tehostamiseen.

Siirrytään seuraavaan PostgreSQL-haastatteluun liittyviin kysymyksiin.

Q4.Voitko selittää pgadminin?

Vastaus:
Pgadmin on ominaisuus, jonka tiedetään muodostavan graafinen käyttöliittymän hallintatyökalu. Tämä ominaisuus on saatavana ilmaisohjelmilla, jotka on julkaistu taiteellisella lisenssillä. Pgadmin iii on uusi tietokannan hallintatyökalu, joka julkaistaan ​​taiteellisella lisenssillä.

Q5.Mikä on usean version hallinta?

Vastaus:
Usean version samanaikaisuusohjausta tai MVCC: tä käytetään tietokannan tarpeettoman lukituksen välttämiseksi. Tämä poistaa käyttäjän viiveen kirjautumiseen tietokantaansa. Tämä ominaisuus tai viive ilmenee, kun joku muu käyttää sisältöä. Kaikki liiketoimet pidetään kirjana.

Q6.Mitä ovat PostgreSQL 9.1: n uudet ominaisuudet?

Vastaus:
Projektin päivitysprosessin aikana ei voi koskaan olla varma, että ominaisuudet menevät sisään ja mitkä eivät tee leikkausta. Hankkeessa on tarkat ja tiukat laatustandardit, ja jotkut korjausosat saattavat vastaavat tai eivät välttämättä vastaa niitä ennen asetettua määräaikaa. Tällä hetkellä 9.1-versio työskentelee joidenkin tärkeiden ominaisuuksien parissa, jotka sisältävät JSON-tuen, synkronisen toisinnon, lähimmän naapurin maantieteelliset haut, lajittelu saraketasolla, SQL / MED-ulkoiset datayhteydet, suojausetiketit sekä vain indeksiyhteyden. Tällä listalla on kuitenkin suuri mahdollisuus muuttua kokonaan Postgre 9.1: n julkaisuhetkellä.

Osa 2 - PostgreSQL-haastattelut (Advanced)

Katsokaamme nyt edistyneempiä PostgreSQL-haastattelukysymyksiä.

Q7.Mikä on komento enable-debug?

Vastaus:
Komentoa enable-debug käytetään kaikkien sovellusten ja kirjastojen kokoamiseen. Tämän menettelyn suorittaminen yleensä haittaa järjestelmää, mutta se myös vahvistaa binaaritiedoston kokoa. Läsnä olevat virheenkorjaussymbolit auttavat yleensä kehittäjiä etsimään virheitä ja muita ongelmia, joita niiden komentosarjaan voi liittyä.

Q8.Mitä ovat PostgreSQL-indeksit?

Vastaus:
Nämä ovat sisäänrakennettuja toimintoja tai menetelmiä, kuten GIST-indeksit, hash-taulukko ja B-puu, joita käyttäjä voi käyttää hakemiston hakemiseen taaksepäin. Käyttäjät voivat myös määritellä PostgreSQL-indeksinsä.

K.9.Mikä on PostgreSQL: n vaihtoehto tarkistaa rivit, joihin vaikuttaa tapahtuman edellisessä osassa?

Vastaus:
SQL-standardi määritellään tapahtumien eristämisen neljällä tasolla, jotka koskevat periaatteessa kolmea ilmiötä. Kolme ilmiötä on estettävä samanaikaisten liiketoimien välillä. Ei-toivottu ilmiö on

 • Phantom read : tapahtuma, joka suorittaa kyselyn uudelleen, palauttaa joukon riviä, jotka täyttävät hakuedellytykset, ja toteaa sitten, että ehto tyydyttänyt rivijoukko on muuttunut muun äskettäin tehdyn tapahtuman takia.
 • Ei toistettava lukeminen : tapahtuma, joka lukee aiemmin lukemansa tiedot, toteaa sitten, että tietoja on jo muokattu toisella tapahtumalla.
 • Likainen lukee : Tapahtuma, kun lukee samanaikaisesti sitoutumattoman tapahtuman kirjoittamia tietoja, on likainen lukema.

Siirrytään seuraavaan PostgreSQL-haastatteluun liittyviin kysymyksiin.

Q10.Mikä on Ctid?

Vastaus:
CTID: t ovat kenttä, joka esiintyy jokaisessa PostgreSQL-taulukossa ja jonka tiedetään tunnistavan tietyt fyysiset rivit niiden lohko- ja siirtymäasentojen mukaan tietyssä taulukossa. Hakemistomerkinnät käyttävät niitä osoittamaan fyysisiä rivejä. Se on ainutlaatuinen jokaisessa taulukon tietueessa ja osoittaa helposti tuplen sijainnin. Loogisen rivin CTID muuttuu, kun sitä päivitetään, joten CTID: tä ei voida käyttää pitkäaikaisena rivitunnisteena. Joskus on kuitenkin hyödyllistä tunnistaa rivi tapahtumassa, kun kilpailevaa päivitystä ei odoteta.

Q11.Mitä ovat rahakkeet?

Vastaus:
Tokenit ovat minkä tahansa lähdekoodin rakennuspalikoita. Niiden tiedetään sisältävän monia erikoismerkkisymboleita. Näitä voidaan pitää vakioina, noteerattuina tunnisteina, muina tunnisteina ja avainsanoina. Avainsanoina olevat tokenit koostuvat ennalta määritellyistä SQL-komennoista ja merkityksistä. Tunnisteita käytetään edustamaan muuttujien nimiä, kuten sarakkeita, taulukoita jne.

Q12.Mikä on Array_To_Stringin tarkoitus PostgreSQL: ssä?

Vastaus:
Array_To_String-funktio yhdistää ryhmäelementit käyttämällä annettua rajaa.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas luetteloon PostgreSQL-haastattelua koskevista kysymyksistä ja vastauksista, jotta ehdokas voi helposti torjua nämä PostgreSQL-haastattelukysymykset. Täällä tässä viestissä olemme tutkineet suosituimpia PostgreSQL-haastattelukysymyksiä, joita usein haastatteluissa kysytään. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. MySQL-haastattelukysymykset
 2. NoSQL-haastattelua koskevat kysymykset ja vastaukset
 3. 12 menestyneintä TSQL-haastattelua koskevaa kysymystä
 4. SQL-haastattelun ennakkoon liittyvät kysymykset ja vastaukset
 5. MySQL vs SQL Server: Toiminnot
 6. MySQL vs MSSQL: Mitkä ovat edut
 7. MySQL vs MongoDB: uskomattomia etuja
 8. Hyödyllinen opas SQL Server -haastattelukysymyksiin