Kehityökalu, uusi ominaisuus Photoshop CC 2019: ssä, on helppo sijoittaa kuvat muotoihin! Opi kuinka piirtää muotoja Frame-työkalulla, kuinka sijoittaa kuvia muotoihin, kuinka vaihtaa kuvia heti muihin kuviin ja paljon muuta!

Photoshop CC 2019 esittelee aivan uuden työkalun Photoshopin työkalupalkkiin, joka tunnetaan nimellä Frame Tool. Kehystyökalu on suunniteltu niin, että kuvien sijoittaminen muotoihin on sekä yksinkertaista että intuitiivista, etenkin käyttäjille, jotka ovat uusia Photoshopissa. Se sopii erinomaisesti asetteluiden suunnitteluun, ja itse asiassa, jos olet käyttänyt sivun asetteluohjelmaa, kuten Adobe InDesign, niin olet jo perehtynyt Frame Tool -työkalun toimintaan. Vedät vain kehyksen, johon haluat sijoittaa kuvan sivulle (tai tässä tapauksessa Photoshop-dokumenttiin), ja vedä sitten kuva kehykseen!

Rehellisesti sanottuna Photoshopin uusi Frame Tool ei välttämättä ole paras tapa työskennellä. Tämä johtuu siitä, että mitä tahansa Frame Tool -työkalulla voit tehdä, voidaan tehdä myös Photoshopin joustavammilla leikkausmaskeilla. Mutta Kehityökalu on helpompaa, varsinkin jos olet uusi Photoshop. Ja Kehityökalu hyödyntää täysimääräisesti Photoshopin tehokkaita älykkäitä esineitä. Joten vaikka oletkin kokeneempi Photoshop-käyttäjä, Frame-työkalulla on silti jotain tarjottavaa. Katsotaan kuinka se toimii.

Seurataksesi tarvitset Photoshop CC: n. Ja jos olet jo Adobe Creative Cloud -tilaaja, varmista, että Photoshop CC -kopiosi on ajan tasalla. Aloitetaan!

Kuinka käyttää kehystyökalua Photoshop CC 2019 -sovelluksessa

Kuvien sijoittaminen muotoihin on helppoa uuden Photoshop CC 2019 -kehystyökalun avulla. Me vain valitsemme Kehystyökalu, piirtää kehyksen, vetää kuvan kehykseen ja siirtää tai muuttaa sen kokoa kehyksen sisällä. Voit lisätä viivan kehyksen ympärille suunnittelun helpottamiseksi ja jopa vaihtaa olemassa olevan kuvan uudella kuvalla vetämällä ja pudottamalla uuden kuvan kehykseen.

Osoittaakseni, miten se toimii, olen mennyt eteenpäin ja luonut uuden asiakirjan:

Uusi asiakirja Photoshop CC 2019: ssä.

Vaihe 1: Valitse Kehityökalu

Photoshopin uusi Kehityökalu löytyy työkaluriviltä. Se on työkalu, joka näyttää laatikolta, jonka läpi on merkitty X. Napsauta sitä valitaksesi sen. Voit myös valita Kehystyökalu näppäimistöltä painamalla K- kirjainta:

Kehystyökalun valitseminen työkaluriviltä.

Vaihe 2: Valitse kehyksen muoto Asetukset-palkista

Kun Kehityökalu on valittu, valitse kehyksellesi vaihtoehto Asetukset-palkista. Oletusarvoisesti piirrät suorakulmaisen kehyksen, mutta voit piirtää myös elliptisiä kehyksiä. Valitse haluamasi muoto napsauttamalla sen kuvaketta. Pysyn nyt suorakaiteen muotoisena:

Valitse kehykselle muoto (suorakulmainen tai elliptinen).

Vaihe 3: Piirrä kehys, johon haluat sijoittaa kuvan

Vedä sitten kehys, johon haluat sijoittaa kuvan asiakirjan sisälle:

Piirrä kehys napsauttamalla ja vetämällä.

Muokkausnäppäimien käyttö Kehystyökalun kanssa

Jos haluat siirtää kehystä uudelleen piirtäessäsi, pidä välilyöntiä painettuna, vedä kehys paikalleen ja vapauta sitten välilyönti jatkaaksesi kehyksen piirtämistä. Voit pakottaa suorakulmaisen kehyksen täydelliseksi neliöksi pitämällä Shift- näppäintä vetäessäsi. Tai jos piirrät elliptistä kehystä, pidä Shift-näppäintä painostaaksesi sen täydelliseksi ympyräksi:

Pidä Shift painettuna suorakulmaiset kehykset neliöiksi tai elliptiset kehykset ympyröiksi.

Minun tapauksessani piirrän leveän kehyksen asiakirjan yläosaan:

Piirrä suorakulmainen kehys, johon haluan sijoittaa kuvan.

Vapauta hiiren painike, ja kehys tulee näkyviin. Kehys on kuvan säilytystila. Mutta koska kehyksellä ei ole vielä sisältöä, se alkaa tyhjänä:

Asiakirjaan on lisätty tyhjä kehys.

Uusi Kerros-taso Tasot-paneelissa

Jos katsomme Kerrokset-paneelista, näemme, että Photoshop lisäsi kehyksen omaan erilliseen kehyskerrokseen, joka on myös uusi CC 2019. Pienoiskuva vasemmalla edustaa itse kehystä (osoittaa pienessä kehyksen kuvakkeessa oikeassa alakulmassa) ). Ja oikealla oleva pikkukuva on tarkoitettu kehyksen sisällölle. Koska sisältöä ei vielä ole, pikkukuva on vain täynnä valkoista:

Oikeassa alakulmassa oleva kuvake kertoo, että se on kehyskerros.

Vaihe 4: Aseta kuva kehykseen

Sijoita kuva kehykseen siirtymällä valikkorivin Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Sijoita upotettu . Tai voit valita Paikka linkitetty . Ero on siinä, että Paikalla upotettu upottaa kuvan asiakirjaan, kun taas Paikoitettu linkitetty vain linkittää tietokoneesi kuvaan. Useimmissa tapauksissa Place Embedded on parempi vaihtoehto:

Siirry kohtaan Tiedosto> Aseta sulautettu.

Siirry sitten tietokoneesi kuvaan, valitse se ja napsauta Sijoita :

Kuvan valitseminen sijoitettavaksi kehyksen sisään.

Photoshop asettaa kuvan kehykseen. Ja se muuttaa kuvan kokoa automaattisesti kehyksen koon mukaan (valokuva Adobe Stock: lta):

Kuva asetetaan ja pienennetään kehykseen. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Kuvan sijoittaminen älykkääksi esineeksi

Jos tarkastelemme uudelleen Kerros-tasoa Tasot-paneelissa, näemme kehyksen sisällön näkyvän oikealla puolella olevassa pikkukuvassa. Huomaa myös pienoiskuvan oikeassa alakulmassa oleva älyobjektikuvake, joka kertoo meille, että Photoshop on muuntanut kuvan automaattisesti älykkääksi objektiksi.

Jos olet uusi Photoshop, tämä ei ehkä tarkoita sinulle paljon, mutta älykkäät esineet ovat hyvä asia. Se tarkoittaa, että voimme muuttaa kuvan kokoa kehyksen sisällä menettämättä laatua. Ja voimme korvata kuvan helposti toisella, kuten näemme miten tehdä muutamassa hetkessä:

Kehyskerros, joka näyttää älyobjektina lisätyn sisällön.

Kuinka vaihtaa kehyksen ja kuvan välillä

Nyt kun olemme sijoittaneet kuvan kehykseen, tarkastellaan kuinka vaihtaa kehyksen ja sen sisällön välillä.

Tasot-paneelista

Yksi tapa vaihtaa kehyksen ja kuvan välillä on Tasot-paneelista. Huomaa valkoinen reunus sisällön pikkukuvan ympärillä. Tämä kertoo meille, että kuva kehyksen sisällä on valittu:

Reunus kertoo meille mikä (kehys tai kuva) on valittu.

Kehyksen valinta

Jos haluat valita kehyksen itse, napsauta kehyksen pikkukuvaa vasemmalla:

Kehyksen valitseminen napsauttamalla vasenta pikkukuvaa.

Pienoiskuvan ympärillä olevan reunuksen lisäksi toinen tapa kertoa kehyksen valinnasta on, että näemme muunnoskahvat asiakirjan kehyksen ympärillä. Käytämme kahvoja ruudun koon muuttamiseen ja palaamme niihin pian:

Muunnoskahvat tarkoittavat, että kehys on valittu.

Kuvan valitseminen

Voit vaihtaa kuvan takaisin napsauttamalla oikealla olevaa pikkukuvaa:

Kuvan valitseminen napsauttamalla oikeaa pikkukuvaa.

Ja kuvan ollessa valittuna muunnoksen kahvat kehyksen ympärillä katoavat:

Kehyksen muuntamiskahvat ovat poissa.

Sekä kehyksen että kuvan valitseminen

Jos haluat valita sekä kehyksen että kuvan samanaikaisesti, pidä Shift- näppäintä painettuna ja napsauta sitä, jota ei ole tällä hetkellä valittu. Valkoinen reuna näkyy molempien pikkukuvien ympärillä:

Vaihto-napsauta toista pikkukuvaa valitaksesi ne molemmat kerralla.

Kehyksen tai kuvan valinta on poistettu

Napsauttamalla sitten haluamaasi, voit siirtyä takaisin valitsemalla vain kehys tai kuva. Valitsen kehyksen uudelleen, ja tämä poistaa kuvan valinnan:

Kun molemmat on valittu, napsauta pikkukuvaa poistaaksesi toisen valinnan.

Asiakirjasta

Toinen tapa vaihtaa kehyksen ja sen sisällön välillä on asiakirjasta.

Kuvan valitseminen

Valitse kuva napsauttamalla sitä kehyksen sisällä. Huomaa kuvan ääriviivat ja että se sisältää kuvan osat, jotka ovat piilotettuja, koska ne ulottuvat kehyksen rajojen ulkopuolelle:

Valitse kuva napsauttamalla kuvaa.

Kehyksen valinta

Valitse kehys napsauttamalla suoraan kehyksen ääriviivat. Muunnoskahvat ilmestyvät uudelleen:

Napsauttamalla kehystä valitaksesi sen.

Kehyksen ja kuvan valitseminen

Ja valitaksesi sekä kehyksen että kuvan, kaksoisnapsauta kuvaa. Kuvan ympärillä olevat ääriviivat katoavat ja ruudun ympärillä näet vain ääriviivat:

Kaksoisnapsauta kuvaa valitaksesi sekä kehyksen että kuvan kerralla.

Kun sekä kehys että kuva on valittu, voit napsauttaa ja vetää niitä molemmat yhdessä asiakirjan sisällä:

Napsauta ja vedä kehystä ja kuvaa, kun molemmat on valittu.

Kuinka peruuttaa askel kehystyökalulla

Kumoan sen siirtymällä Muokkaa- valikkoon ja valitsemalla Kumoa siirto. Photoshop antaa meille useita peruutuksia Frame Tool -työkalun avulla. Voit siirtyä taaksepäin vaiheiden läpi painamalla toistuvasti Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac). Ja tehdäksesi uuden askeleen paina Shift + Ctrl + Z (Win) / Shift + Command + Z (Mac):

Viimeisen vaiheen poistaminen kehystyökalulla.

Kehyksen valinta poistetaan, kun molemmat on valittu

Viimeinkin kun olet valinnut sekä kehyksen että kuvan, voit siirtyä takaisin kuvan valitsemiseen kaksoisnapsauttamalla sitä. Joten kun kuva tai kehys on valittu, kaksoisnapsauttamalla kuvaa valitaan ne molemmat. Ja kun he molemmat valitaan, kaksoisnapsauttaminen valitsee vain kuvan:

Kaksoisnapsauta uudelleen valitaksesi vain kuvan.

Kuvien siirtäminen ja koon muuttaminen

Joten nyt, kun osaamme valita ja vaihtaa kehystä ja sen sisältöä, opitaan siirtämään ja muuttamaan kuvaa kehyksen sisällä.

Kuvan siirtäminen kehyksessä

Voit siirtää kuvaa napsauttamalla ja vetämällä sitä. Vain kehyksen sisällä oleva alue pysyy näkyvänä:

Napsauta ja vedä, kun haluat asettaa kuvan uudelleen kehyksen sisään.

Kuvan koon muuttaminen kehyksessä

Kuvan koon muuttamiseksi emme käytä suoraan Kehitystyökalua. Sen sijaan käytämme Photoshopin Free Transform -komentoa. Mene Muokkaa- valikkoon ja valitse Vapaa muuntaminen :

Siirry kohtaan Muokkaa> Vapaa muuntaminen.

Vedä sitten kahvoja kuvan koon muuttamiseksi. Photoshop CC 2019: ssä Free Transform lukitsee kuvasuhteen automaattisesti, joten Shift-näppäintä ei tarvitse pitää painettuna vetäessäsi. Mutta jos haluat muuttaa kuvan kokoa sen keskeltä, pidä Alt-näppäintä alhaalla (Win) / Option (Mac). Kun olet valmis, paina Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi se:

Kuvan koon muuttaminen kehyksen sisällä Free Transform -sovelluksella.

Kuvan koon muuttaminen

Jos haluat muuttaa kehyksen kokoa, ei sen sisältöä, napsauta ensin kehyksen ääriviivaa valitaksesi sen:

Kehyksen valitseminen napsauttamalla suoraan sen kehystä.

Vedä sitten jotain kahvoista muotoillaksesi ja muuttaaksesi sen kokoa. Jos pidät Shift- näppäintä painettuna vetäessäsi kulmakahvaa, lukitset kehyksen alkuperäisen kuvasuhteen:

Kehyksen koon muuttaminen vetämällä muunnoskahvoja.

Kun olet muuttanut kehystä, voit napsauttaa ja vetää kuvaa kehyksen sisällä siirtääksesi sitä uudelleen:

Kuvan siirtäminen kehyksen koon muuttamisen jälkeen.

Kuinka liikuttaa kehystä ja kuvaa yhdessä

Jos haluat siirtää sekä kehystä että kuvaa samanaikaisesti, kaksoisnapsauta kuvaa valitaksesi ne molemmat:

Kaksoisnapsauta valitaksesi kehyksen ja kuvan.

Napsauta ja vedä sitten siirtääksesi ne molemmat yhteen:

Vedä kehystä ja sen sisältöä samanaikaisesti.

Kuinka muuttaa kehyksen ja kuvan kokoa yhdessä

Jos haluat muuttaa sekä kehyksen että kuvan kokoa kerralla, varmista, että molemmat on valittu. Mene Muokkaa- valikkoon ja valitse Vapaa muuntaminen :

Palaa takaisin kohtaan Muokkaa> Vapaa muuntaminen.

Ja vedä kahvoista kehyksen ja sen sisällön koon muuttamiseksi:

Vedämällä Vapaa muunnos -kahvaa koon ja kehyksen koon muuttamiseksi.

Voit myös muuttaa kehystä ja sen sisältöä napsauttamalla ja vetämällä Free Transform -ruudun sisällä. Täällä olen keskittänyt kehyksen ja kuvan asiakirjassa. Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään sen:

Kehyksen ja kuvan keskittäminen asiakirjaan Free Transform -sovelluksella.