Erot HTML: n ja HTM: n välillä

HTML-muoto on HyperText Markup Language. HTML: ää käytetään verkkosivujen ja sovellusten kehittämiseen. HTML koostuu elementeistä, nämä elementit määrittelevät HTML-sivujen rakenteen. HTML-elementtejä käytetään kuvaamaan otsikkoa, kappaletta, kuvia, taulukoita ja monia muita ominaisuuksia. HTM: ää käytetään yhtenä HTML-sivujen tiedostotunnisteena. Kun käytämme HTML-tiedostoja verkkosivujen luomiseen, sen tiedostopääte voi olla .htm-muodossa. Voimme tarkistaa tämän laajennuksen eri verkkosivustojen URL-osoitteen lopussa.

HTML

 • Tim Berners Lee on aikaisemmin ehdottanut HTML: ää, kehittänyt W3C ja WHATWG, ja se julkaistiin vuonna 1993. HTML on laajennettu SGML: stä. HTML-tiedostotunniste on .html ja .htm. Viimeinen HTML-julkaisu on HTML5, joka on tärkeä HTML-julkaisu vuonna 2014.
 • HTML voidaan upottaa CSS: ään (Cascading style sheet) ja JavaScriptiin. HTML-elementit on suljettu HTML-tunnisteisiin kuten. Selain ei näytä HTML-tunnisteita; se näyttää vain tunnisteisiin suljetun sisällön.HTML-sivuja voidaan kehittää HTML-editoijien, kuten Muistio (Windows-kone) ja Tekstinmuokkaus (Mac Book tai Mac Machine) avulla.
 • Perus HTML-sivurakenne koostuu 1. Doctype tag kuten, joka kuvaa kirjoitettua HTML-versiota. 2. HTML Root Element -tunniste kuten, jolla on kaikki verkkosivulle kirjoitetut koodit. 3. Pääelementtitappi kuten, tässä otsikossa ja otsikossa kuvataan. 4. Runkoelementtimerkki, kuten, se pitää asiakirjan sisällön.

HTM

 • HTM-tiedostotunniste, jota käytetään pääasiassa DOS-käyttöjärjestelmässä ja Windowsissa. Laajennusta HTM käytetään, kun on yhteensopivuusongelma käyttöjärjestelmän kanssa, joka ei ota neliyppistä laajennustiedostonimeä.
 • Sitä käytettiin aikaisemmin vain vanhaan käyttöjärjestelmään, koska ne eivät pysty käsittelemään suurilla nimillä olevia tiedostoja. Mutta nyt nykyaikana järjestelmät ovat nopeita ja kykeneviä käsittelemään suuria tiedostoja rajoittamatta tiedostojen nimien pituutta.
 • HTM-tiedostotunnistetta käytetään, jotta käyttäjä voi tietää, minkä tyyppisiä tietoja pyydetään, ja erottaa myös muut verkkosivujen laajennukset. Tiedostotunnisteilla oli tärkeä rooli, koska tiedämme, että yritämme avata tiedoston tietokoneella. Jos tiedosto ei avaudu, se tarkoittaa, että vaadittua ohjelmaa ei ole asennettu tietokoneellemme.
 • Jos selain ei pysty avaamaan sivua, saattaa olla, että sivua tai tiedostoa ei enää ole isännöidyllä palvelimella. Se voi olla kirjoitusvirhe, joskus olemme kirjoittaneet väärän URL-osoitteen. Selaimet eivät todellakaan välitä laajennuksista, jos kirjoitamme kelvollisen URL-osoitteen, jolla ei ole tiedostotunnistetta, se löytää sivun tai tiedoston ja näyttää sisällön.

Head to Head -vertailu HTML: n ja HTM: n välillä (Infographics)

Alla on 5 suosituinta vertailua HTML: n ja HTM: n välillä

Keskeiset erot HTML: n ja HTM: n välillä

Alla on pisteluettelot, kuvaile HTML- ja HTM-avainten eroa

 1. HTML on hypertekstin merkintäkieli ja käyttää tiedostopäätteinä .html ja .htm kehitettäessä sovelluksen sivuja tai tiedostoa. HTM on HTML-sivujen tai tiedostomuotojen tiedostopääte.
 2. HTML-laajennusta on pidetty parempana, kuten useimmissa isännöityissä palvelimissa tai organisaatioissa, koska ne haluavat käsitellä .html-tiedostoja vain Web-sivua pyydettäessä. HTM-laajennustiedostot eivät ole nykyään suositeltavia verkkosivuille

Vertailutaulukko HTML: n ja HTM: n välillä

Seuraava on vertailutaulukko HTML: n ja HTM: n välillä

PERUSTA

VERTAILU

HTML HTM
laajentaminen.html- tiedostoa käytetään HTML-sivun tai tiedoston laajennuksena..htm: tä käytetään HTML-tiedoston tai sivun jatkeena.
KäyttääHTML-laajennusta käytetään nykyään laajalti.HTM-laajennusta käytettiin laajasti vanhoina tai muinaisina aikoina.
fokusNykyään pääpaino on tiedostojen tai verkkosivujen HTML-laajennuksessa.HTM-laajennustiedostot eivät ole keskittymässä nykyaikaisiin järjestelmiin.
KirjaimetHTML on nelikirjaiminen laajennus.HTM on kolmen kirjaimen laajennus.
KäyttöjärjestelmäHTML-laajennus on tottunut uuteen käyttöjärjestelmään.HTM-laajennusta voidaan käyttää vanhassa käyttöjärjestelmässä, kuten DOS, samoin kuin uusissakin käyttöjärjestelmissä.

Johtopäätös - HTML vs. HTM

HTML (Hypertext Markup language)-tiedostoilla tai -sivuilla on laajennukset .html- ja .htm-muodossa. HTML: n ja HTM: n välillä ei ole niin suurta eroa. Ainoa ero HTML: n ja HTM: n välillä on vain yksi kirjain tai voimme sanoa sanojen oikeinkirjoituksen (L-kirjain). Aiemmat käyttöjärjestelmät eivät olleet niin tehokkaita ja kykeneviä ottamaan nelikirjaimista sanaa laajennuksena, joten HTM havaitsi olemassaolonsa.

Kaikkia selaimia, joissa HTML-laajennustiedostoja voidaan avata tai selata, tukee HTM-tiedostoja. Useimmissa palvelimissa on edullista, että vain .html-tiedostoja voidaan ylläpitää rajoittamaan näytettävien .htm-tiedostotiedostojen käyttöä. Sitä käytetään myös turvatoimenpiteinä joillekin isännöidyille palvelimille.

Lopulta sekä HTML että HTM ovat samat ja näyttävät saman sisällön ja käyttävät samaa komentosarjaa. Se riippuu käyttäjästä, kumpi valita tiedostopäätekseen ja mikä kuulostaa heille mukavammalta sovellukselle.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas HTML: n ja HTM: n eroihin täällä, missä olemme keskustelleet niiden merkityksestä, Head to Head -vertailuista, keskeisistä eroista ja johtopäätöksistä. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. HTML vs XML - Mitkä ovat erot
 2. HTML5 vs Flash - 8 mahtavaa vertailua, jotka sinun pitäisi tietää
 3. HTML5 vs. JavaScript - 7 eroa oppimisessa
 4. CSS vs. HTML
 5. HTML vs HTML5 - hyödylliset vertailut
 6. Ruby vs Perl
 7. Ero CSS: n ja CSS3: n välillä
 8. CSS vs. JavaScript: ero