Erot HTML: n ja HTML5: n välillä

HTML on lyhenne, joka tarkoittaa HyperText Markup Language on yhdistelmä HyperText ja Markup.HTML on kaikkien verkkosivustojen selkäranka, koska se on tärkeä osa jokaisen verkkosivuston käyttöliittymäkoodia. Selaimet kuvaavat HTML-sivujen tai verkkosivujen rakennetta Merkinnän avulla. HTML5 on HTML-standardin viides versio, joka viimeisteltiin. HTML5 tukee videon ja äänen integrointia kielelle. HTML5 vähentää kolmansien osapuolien laajennusten ja vanhentuneiden elementtien tarvetta.

Mikä on HTML?

HTML t tarkoittaa HyperText-merkintäkieltä. Selaimet eivät näytä HTML-tunnisteita, mutta niitä käytetään sivun sisällön tuottamiseen. Hyperteksti on erityinen menetelmä, jolla voimme liikkua verkossa napsauttamalla hyperlinkkejä, jotka avaavat seuraavan sivun. Merkintä on HTML-tunnisteita, kuten niiden sisällä olevan tekstin avaaminen ja sulkeminen, joiden avulla voimme muotoilla tekstiä, laittaa hyperlinkkejä, kuvia jne. HTML toimii perusrakenteena Internet-verkkoon.HTML loi Tim Berners-Lee vuonna 1991. joka on myös Internetin perustaja.

Mikä on HTML5?

HTML5 julkaistiin vuonna 2014. HTML päivitetään jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, jotta Internet olisi kaikkien saatavilla. HTML5 eroaa HTML: stä, koska kaikkia sen ominaisuuksia tuetaan kaikissa selaimissa. W3C suosittelee HTML5: tä vuodesta 2012 lähtien. Se sisältää käsittelymallit, yksityiskohtaiset jäsentämissäännöt, virheiden käsittelyn, piirtoalustan ja tuen paikalliselle tallennukselle. HTML5 alkaa tukea JavaScript-sovellusliittymää, kuten Geolocation-sovellusliittymää sijainnin tunnistamiseen, eri alustojen mobiilisovellusten tuki. HTML5 määrittelee yhden merkintäkielen, joka voidaan kirjoittaa joko HTML- tai XHTML-kielen syntaksissa ja tukee yhteensopivuutta aiempien HTML-versioiden kanssa.

Vertailu HTML: n ja HTML5: n välillä (Infographics)

Alla on 9 parhainta vertailua HTML: n ja HTML5: n välillä

Avainero HTML: n ja HTML5: n välillä

Alla on tärkein ero HTML: n ja HTML5: n välillä

 • HTML-muodossa videota ja ääntä ei tueta, kun taas HTML5: ssä video ja ääni on integroitu siihen.
 • HTML on yhteensopiva melkein kaikkien selainten kanssa, kun taas HTML5: ää tukee suurin osa nykyaikaisista selaimista, kuten Firefox, Mozilla ja Chrome jne.
 • HTML-muodossa JavaScript ja selainliittymä toimivat samassa säikeessä, kun taas HTML5: ssä JavaScriptiä voidaan käyttää taustalla verkkotyöntekijän avulla. API voi toimia eri säikeissä.
 • HTML-muodossa vektorigrafiikkaa tuetaan muiden työkalujen, kuten hopeavalo, Flash, jne. Avulla, kun taas HTML5-vektorigrafiikkaa tuetaan oletuksena, siinä on kangas ja SVG sisäänrakennettu.
 • HTML5: stä poistettiin sovelma-tunniste, jota käytetään sovelmien näyttämiseen, ja objektitunniste otettiin käyttöön, kun taas HTML-muodossa käytetään sovelmaa.
 • HTML-tunnisteessa käytettiin ankkurina sekä linkkiksi viittaamiseen, kun taas HTML5-tunnisteessa käytetään vain hyperlinkkiä.
 • HTML-koodissa tunnistetta käytettiin lyhenteen näyttämiseen, kun taas HTML5: ssä tämä tunniste korvataan tunnisteella, jota käytetään samaan tarkoitukseen.
 • HTML ei pysty käsittelemään epätarkkoja syntaksia ja muita virheitä, kun taas HTML5 pystyy käsittelemään virheitä.
 • HTML5: ssä tunnisteessa voi olla vain yksi määritteen reuna ja arvon on oltava nolla tai yksi, kun taas HTML-muodossa meillä voi olla monia määritteitä.
 • HTML-muodossa viestintä asiakkaan ja palvelimen välillä tapahtuu suoratoistoa ja pitkää yhdistämistä käyttämällä, koska sillä ei ole tukea pistorasioille, kun taas HTML5: llä on tuki web-pistorasialle, jonka kautta täydellinen kaksipuolinen viestintä on mahdollista asiakkaan ja palvelimen välillä.

  Suositellut kurssit

  • JSON-kurssi
  • Axure-harjoituspaketti
  • OmniGraffle Pro Online -koulutus
  • Professional Agility.JS -kurssi
 • Vertailutaulukon HTML vs. HTML5

  Alla on vertailutaulukko HTML: n ja HTML5: n välillä

  Vertailun perusteetHTMLHTML5
  MääritelmäHypertekstin merkintäkieli on lyhenne HTML: stä, joka on ensisijainen kieli verkkosivujen kehittämiselle.HTML5 on uusi HTML-versio, jolla on uusia ominaisuuksia merkintäkielen kanssa, joka on ydinteknologia vuorovaikutuksessa Internet-tekniikoiden kanssa sisällön jäsentämiseen ja esittämiseen.
  MultimediatukiHTML: llä ei ole tukea videoille ja äänelle kielelläHTML5 tukee videoita ja ääntä, koska ne ovat integroituneet siihen.
  Maantieteellinen tukiHTML: llä on tuki sivustolla käyvien käyttäjien sijainnin seurannalle, mutta prosessi on vaivalloista ja vaikea löytää käyttäjien sijaintia mobiililaitteista kirjautuneena.HTML5 käyttää JavaScript Geolocation -sovellusliittymää, jota voidaan käyttää verkkosivustoa käyttävän käyttäjän sijainnin tunnistamiseen.
  varastointiHTML käyttää selaimen välimuistia väliaikaisena tallennusvälineenäHTML5: ssä on useita tallennusvaihtoehtoja, kuten sovellusvälimuisti, SQL-tietokanta ja verkkotallennustila. Voimme JavaScriptin taustalla tallentaa HTML5: n kautta saatavan JS API: n avulla
  viestintäHTML-muodossa viestintä asiakkaan ja palvelimen välillä tapahtui suoratoiston ja pitkän yhdistämisen kautta, koska sillä ei ole pistorasiatukeaHTML5: ssä sillä on tuki verkkopistorasioille, jotka sallivat täyden dupleksiviestinnän asiakkaan ja palvelimen välillä.
  Selaimen yhteensopivuusHTML on yhteensopiva melkein kaikkien selainten kanssa, koska se on olemassa jo pitkään ja selaimet ovat tehneet tarpeeksi muutoksia tukeakseen kaikkia HTML-ominaisuuksiaHTML5: ssä on paljon uusia tunnisteita, elementtejä ja poistettu / muokattu muutama tunniste, elementti, joten vain muutama selain on täysin yhteensopiva HTML5: n kanssa jo nyt.
  Grafiikan tukiHTML-muodossa vektorigrafiikan tuki on mahdollista muiden työkalujen, kuten Silverlight, Adobe Flash, VML jne. Avulla.HTML5: ssä vektorigrafiikkaa tuetaan oletuksena, koska siinä on kangas ja SVG sisäänrakennettu.
  ketjuttaminenHTML-muodossa selainrajapinta, jonka kanssa käyttäjä on vuorovaikutuksessa, ja JavaScript toimivat samassa säikeessä, mikä johtaa suorituskykyongelmaan.HTML5: ssä on JavaScriptin verkkotyöntekijän sovellusliittymä, joka sallii JavaScriptin ja selaimen käyttöliittymän toimia eri säikeissä.
  Virheiden käsittelyHTML ei voi käsitellä epätarkkoja syntaksia ja muita virheitä.HTML5 pystyy käsittelemään epätarkkoja syntaksia ja muita virheitä.

  Johtopäätös - HTML vs. HTML5

  Lopuksi, se on yleiskatsaus HTML: n ja HTML5: n eroista. Toivottavasti ymmärrät HTML: n ja HTML5: n lukemisen jälkeen tämän HTML- ja HTML5-artikkelin. HTML5 on hyödyllinen web-kehittäjille, koska se tarjoaa niin monia ominaisuuksia, kuten video- ja äänituki, uudet tunnisteet ja elementit. W3C ilmoitti myös, että tuleva HTML5-päivitys keskittyy tietosuojatyökaluihin. Hitaasti kaikki web-kehittäjät siirtyvät HTML5: ään, koska sillä on enemmän määrityksiä kuin HTML: n edellisessä versiossa.

  Suositeltava artikkeli

  Tämä on ollut hyödyllinen opas eroihin HTML: n ja HTML5: n välillä, tässä olemme keskustelleet niiden merkityksestä, päästä toiseen -vertailuihin, keskeisiin eroihin ja johtopäätöksiin. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

  1. HTML vs. XML - Mitkä ovat erot?
  2. HTML5 ja Flash - selvitä 9 mahtavaa eroa
  3. HTML vs CSS - 6 hyödyllinen vertailu oppimiseen
  4. C ++ vs Java - Tunne 8 tärkeintä eroa
  5. Java Vector vs ArrayList - 8 hämmästyttävää vertailua, joka sinun on tiedettävä
  6. Python vs Go - selvitä 6 hämmästyttävintä eroa
  7. C ++ vs Go: Kumpi on paras