Ero Photoshopin ja Lightroomin välillä

photoshop

Photoshop, joka tunnetaan myös nimellä Adobe Photoshop, on ohjelmisto, jota käytetään muokata ja luoda muokattavia grafiikatuloja, teksturoida 3D-malleja käyttämällä 3D-ohjelmistoja, kuten Maya tai 3D Max, muokata valokuvia, luoda esitteitä, bannereita ja kuvia tulostusmateriaaleille samoin kuin verkkomedialle. Photoshopia kutsutaan myös rasterikuvaeditoriksi, ja se voidaan tallentaa tiedostomuotoihin, kuten JPEG.webp, PNG, GIF ja TIFF. Se on tunnustettu alan standardin mukaiseksi kuvan renderointiohjelmaksi.

Photoshop käyttää ja tukee useita kerroksia tulostukseen peittämisessä, alfa-yhdistämisessä ja muiden värimoodien, kuten RGB, CMYK, CIELAB, pisteväri ja kaksisävy, säätämisessä. Vaikka sen käyttö on hämmästyttävää, se tekee Photoshopista asiantuntevan ja arvokkaamman hyödykkeen työpaikalla, joka on erikoistunut useisiin näkökohtiin.

Photoshop-ohjelma suunniteltiin vuonna 1988 Thomas ja John Knoll. Tähän päivään mennessä Thomas ja John Knoll eivät tienneet varmasti kuinka tai kuka antoi nimen “Photoshop”. Ensimmäisessä esikäsittelyvaiheessa kaupan aakkoset ”S” aktivoitiin alussa isoina ja sen jälkeen välikorkki vaihdettiin.

Tuona aikana noin huhtikuuta 1989 ja kun sen virallinen julkaisupäivä oli 1990-luvun alussa, sen kehittäminen jatkoi ehdotusten huomioon ottamista eri tarkoituksiin. Helmikuussa 1990 Photoshop 1.0 lähetettiin lopulta, jolloin siitä tehtiin teollisuuden todistettujen ohjelmistojen lopullinen ja kekseliäs lähde.

Lightroom

Lightroom, joka tunnetaan myös virallisesti nimellä Adobe Photoshop Lightroom on alun perin Adobe Windowsille ja macOS: lle. Se on ohjelmistopaketti, jolla voidaan katsella, muokata, järjestää ja käsitellä suurempia määriä kuvia, jotka ovat samanlaisia ​​kuin Photoshop. Siitä huolimatta, että se on jakanut nimensä Adobe Photoshopin kanssa, sillä on haittoja, kuten kuvan lisääminen, ulkonäön muuttaminen jne.

Sillä on mahdollisuus käyttää dynaamista linkkiä yhden tai kahden valokuvan yhdistämiseen Photoshopiin, ts. Lisätä eroja, jotka voidaan myöhemmin synkronoida takaisin Lightroomiin. Koko valokuvaistunnon tuominen samalla kun kaikki kuvat valitaan, voi käyttää yhtä monta asetusta ja mitätöidä muut ilman ongelmia.

Lightroomilla on lisäetu käyttäjilleen eli se tallentaa automaattisesti aiemman ohjelmointikielen tiedot, mukaan lukien sen muokkaushistoria. Aikanaan 1999, sen entinen jäsen Photoshop-kehittäjä Mark Hamburg aloitti uuden projektin, nimeltään Shadowland, työskentelyn.

Sillä oli beetaversio kehityksessä 9. tammikuuta 2006, joka tunnettiin aiemmin ainoaksi Lightroomiksi. Kehittäjät, jotka ovat lisänneet ponnistelujaan siihen, koostui tiimistä, joka oli jo luonut ohjelman Adobe ImageReady. Sen julkaisupäivä oli helmikuussa 2007.

Head to Head -vertailu Photoshopin ja Lightroomin välillä (Infographics)

Alla on 9 parasta vertailua Photoshopin ja Lightroomin välillä:

Keskeiset erot Photoshopin ja Lightroomin välillä

Sekä Photoshop vs Lightroom on suosittu valinta markkinoilla. Keskustelemme joistakin tärkeimmistä eroista Photoshopin ja Lightroomin välillä:

  • Photoshopia pidetään omalla tavallaan markkinoiden parhaana johtuen sen yksinkertaisuudesta ja käytettävyydestä, joka on saanut suosion päivittäin työpaikalla. Sen pääominaisuudet ovat auttaneet monia taiteilijoita, kuten graafista suunnittelijaa, valokuvaajia, animaattoreita, visuaalisia fx-taiteilijoita, arkkitehteja ja julkaisijoita ympäri maailmaa. Lightroomin erottamiseksi kaikki sen käyttäjät käyttävät sitä Photoshopin edistyneenä versiona, jota kutsutaan myös nimellä 'Adobe Photoshop Lightroom'. On sanottu, että tärkein syy sen perustamiseen on käsitellä useita valokuvia, kuten satoja kuvia ilman mitään ongelmia.
  • Photoshop voi tallentaa kuvat, jotka on muokattu PSD-tiedostomuodossa, ja se mainitsee nämä tiedostot skannatakseen muutokset alkuperäisestä, mikä on hyödyllistä. Toisaalta Lightroomille se voi tallentaa muokatut kuvat tai valokuvat luettelotiedostoon, joka on sama kuin tietokanta, jonka avulla voit tallentaa muokatut kuvat tai valokuvat yhteen luettelotiedostoon.
  • Photoshopissa käyttäjien olisi käytettävä tuontivaihtoehtoa tuodaksesi kuvia järjestelmään ennen kuin he työskentelevät sen käyttöliittymässä. Kuvien luokittelussa Lightroomiin ei ole helppoa ominaisuutta. Kun Lightroom käyttää muistikorttia tai tallennustilaa, sen avulla voit tuoda valokuvia ja työskennellä sen jälkeen sen muutosten muokkauksilla. Se auttaa myös luokittelemaan kuvia sisäänrakennettujen ominaisuuksiensa avulla.
  • Photoshopissa tarvitsemme useita PSD-tiedostomuotoja pelkästään kuhunkin kuvamuotoon tehtyjen muutosten tallentamiseksi, mikä johtaa liiallisen tilankäyttöön kiintolevyasemassa. Lightroomissa yksi luettelo tallentaa lukuisten kuvatiedostojen muokatut muutokset. Siksi Lightroomia suositellaan kiintolevyaseman tilankäytön kannalta.

Photoshop vs Lightroom -vertailutaulukko

Alla on 9 korkeinta vertailua Photoshopin ja Lightroomin välillä

photoshop

Lightroom

Photoshop on ohjelmisto käyttäjien standardoidun rasterigrafiikan muokkaamiseen, maalaamiseen ja luomiseen.Lightroom on perhepaketti kuvanhallintaverkostoa ja kuvankäsittelyohjelmistoa.

Photoshopilla on mahdollisuus pitää kirjaa viimeisistä 20 tehdystä toiminnasta. Se nollaa historiansa, kun poistut ohjelmasta.

Lightroom puolestaan ​​antaa sinun pitää täydellisen historian kaikista toiminnoista, vaikka poistuisit ohjelmasta ennen sen muuttamista.

Nykyään mobiililaitteissa käytettyä Photoshopia voidaan käyttää itsenäisenä sovelluksena.

Lightroomille tehdyt muokkaukset tarvitsevat tietokoneen ohjelmiston ja voit myös jakaa valitsemasi tiedostot mobiilisovelluksen kanssa.

Photoshopissa muokkausprosessi ei ole automaattinen, koska se on kaikki manuaalinen, joka antaa sinulle idean valita ja poistaa valinnat.Lightroomissa täällä tehty työ on automatisoitu käyttäjilleen. Tällä tavoin täällä tehdyllä manuaalisella työllä ei löydy oikeita ominaisuuksia ja työkaluja.
Photoshop käyttää parhaiten sitä, että sen käyttäjille on tarjolla monia uskomattomia ominaisuuksia ja asetuksia työnsä mainostamiseksi.Lightroomin parhaita käyttötapoja on, että se on joustava ja paljon nopeampi kuin Photoshopin käyttö.

Jos säveltäjällä on työ kompostoida erilaisia ​​taiteellisia sävellyksiä, Photoshop on tärkeä ohjelmisto.

Toisaalta Lightroom on tärkeä ohjelmisto kaikille käyttäjille tai valokuvaajille.

Photoshop sen käyttäjille on kallis hintaohjelma.

Lightroom on käyttäjilleen edullinen ohjelma.

Photoshop toimii molemmissa järjestelmissä, kuten Windows ja OS X.

Samoin kuin Photoshop, Lightroom toimii molemmissa järjestelmissä, kuten Windows ja OS X.

Photoshop julkaistiin vuonna 1990.

Lightroom julkaistiin vuonna 2007.

Johtopäätös - Photoshop vs Lightroom

Päätelmäämme varten Photoshop vs Lightroomille olemme oppineet, että molemmat (Photoshop vs Lightroom) ovat hyödyllisiä monilla meille tunnetuilla alueilla. Photoshop-sovellusten avulla käyttäjällä on lopullinen hallinta suoraan yksittäisiin kuvapisteisiin asti paremman visuaalisuuden ja kuvan ottamiseksi. Lightroomin käytöllä järjestelmällinen ohjelma on suunniteltu toimimaan tehokkaasti suuren kuvan joukon avulla.

Photoshop ylittää suurimman osan odotuksistamme sellaisilla aloilla kuin virheiden poistaminen, langanpoisto sekvenssimaalille jälkituotannon aikana, hiusten korjaaminen väreissä ja voimakkuudessa, silmien ympärillä olevien tummien ympyröiden vähentäminen tai näppylänpoisto ja hahmon ikääntymisprosessi, joka tehdään elokuvia tai tv-ohjelmia, vaihda taustaa ja luo mattamaali päivästä yön kohtauksille, värien korjaus kuviin jne. Joten kaikille näille asioille Photoshop tekee siitä.

Lightroom ylittää myös tarpeitasi koskevat odotukset sellaisilla alueilla kuin se, että sen asetusten, kuten valotuksen, kontrastin ja kylläisyyden, käyttö on helppoa muuttaa, terävyyttä, melun vähentämistä, lisätä vinjettejä, rajata, lisätä jaettua sävyä ja vaihtoehtoja, kuten luovia väistely- ja polttoefektejä säätöharja.

Tämä vahvistaa kaiken, vaikka Photoshop vs Lightroom voivat olla kaksi erillistä ohjelmaa koko työnkululle. Se tekee siitä uskollisen, houkuttelevan ja erittäin hyödyllisen monille alan taiteilijoille ja valokuvien toimittajille.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Photoshopin ja Lightroomin tärkeimpiin erityispiirteisiin. Tässä keskustellaan myös Photoshop vs Lightroom -näppäineroista infografian ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja.

  1. Photoshop vs Paint - hyödyllisiä vertailuja
  2. Adobe Premiere vs. Sony Vegas
  3. CorelDraw vs. Adobe Photoshop
  4. Ero Adobe Premiere vs. Final Cut Pron välillä
  5. Paras digitaalikuvien valokuvien muokkausohjelmisto
  6. Erot Photoshopiin ja Illustratoriin