Puhelinhaastattelu -

Aina uuden työpaikan saamiseksi puhelinhaastattelu on jotain, joka meidän kaikkien on mentävä läpi. Ennen kaikkia käyntihaastatteluja ja ennen viimeistä haastattelua ja heti kun jatkamisenne on valittu, puhelinhaastattelu varmistaa, että saatko seuraavan haastattelun vai et. Joten periaatteessa tällä yhdellä puhelulla on paljon ratsastusta. Ja erittäin ilmeisistä syistä haluat varmistaa, että kaikki sujuu suunnitellusti. Vaikka suurin osa teistä luulisi, että puhelinhaastattelu on helpompaa verrattuna henkilökohtaiseen haastatteluun, koska sinun ei tarvitse istua kasvotusten haastattelijan kanssa, ja siten voit paeta ahdistuksen tai hermostuneisuuden pienistä osista. No, silloin sinun on tarkistettava ajatuksiasi uudelleen. Puhelinhaastattelu voi olla paljon odotettua vaikeampaa, koska et näe haastattelijaa etkä näe hänen ilmaisujaan, joten et voi arvioida pitäisikö hän sinusta vai ei. Ja sama koskee sinua. Hän ei näe sinua, joten ei voi arvioida sinua tai persoonallisuuttasi eikä voi arvioida kuinka varma olet.

Mutta älä huoli, tässä on opas välittää puhelinhaastattelu ja luoda hyvä vaikutelma haastattelijan silmissä. Loppujen lopuksi sinulla on vain kaksi asiaa, joita voit käyttää, yksi on äänesi ja toinen on kuinka hyvin olet valmistautunut.

Seuraavassa on puhelinhaastatteluvihjeitä, joita sinun tulee noudattaa laskeutuessasi puhelinhaastatteluun, ja sinulla ei ole aavistustakaan, mitä sinun pitäisi tehdä. Ole vain valmistautunut haastatteluun etukäteen ja älä odota, että jokin haastattelu tulee matkalla, jotta voit alkaa valmistautua haastatteluun. Puhelinhaastatteluvinkit ovat melko yksinkertaisia ​​ja helppo muistaa, joten niiden ei pitäisi olla suuri ongelma.

Vinkkejä puhelinhaastatteluun:

Alla on 9 tärkeätä puhelinhaastatteluvihjettä, joita noudatat saadaksesi läpi.

 1. Tiedätkö, voitko soittaa puhelun, kun se tulee

No useimmiten voit ajoittaa haastattelun etukäteen. Joten varmista, että olet haastatteluhetkellä paikassa, jossa olet mukava ja et ketään häiritse sinua. Et halua, että sinut häiritsisi epämiellyttävä ympäristö tai jotkut ihmiset esittävät sinulle typeräitä kysymyksiä puhelun keskellä. Hajamielinen henkilö ei voi koskaan viedä parhainta jalkaansa ilmeisistä syistä. Joten varmista, että valitsemasi aika ja valitsemasi paikka sopivat sinulle ja varmista, että olet noudattanut kaikkia puhelinhaastatteluvihjeitä. Jos niin tapahtuu, että haastattelija yllättää sinut ja ajoittaa improvisoidun haastattelun, kysy häneltä, voisiko hän ajoittaa haastattelun toiselle, molemmillesi sopivalle ajalle. Jos haastattelija on riittävän joustava tekemään niin, sinun on hyvä mennä. Mutta jos sinusta tuntuu, että haastattelija epäröi suunnitella haastattelua uudelleen, mene vain jo tekemäsi haastatteluvalmistelut mukaan. Koska tämä saattaa olla ainoa mahdollisuus, että pystyt tekemään kuvan haastattelijan silmissä ja ottamaan kuvan työstä.

 1. Pidä asiakirjat valmiina

Pidä asiakirjat aina valmiina ja käytettävissänne. Tämä auttaa sinua vastaamaan paremmin puhelinhaastatteluun liittyviin kysymyksiin, ja tietenkään asiakirjojen selvittämisessä ei ole mitään järkyttävää. Halutun vastauksen saaminen haastattelijan puhelinhaastattelukysymyksiin voi antaa todella hyvän vaikutelman haastattelijalle. Mutta muista yksi asia, älä ole liian valmis. Älä yritä täyttää aukkoja tai älä yritä täydentää haastattelijan lausuntoja, koska sillä ei ehkä ole niin hyvää tulosta kuin odotat. Loppujen lopuksi kaikki on huonoa.

 1. Ole valmis puhelinhaastattelukysymyksiin

Pidä itsesi valmiina vastaamaan puhelinhaastattelukysymyksiin, joita haastattelussa usein kysytään, kuten kertoa meille itsestäsi, miksi haluat tämän työn tai miksi työskentelet tämän yrityksen kanssa tai sinulla on riittävät valmiudet käsitellä paineita, joita työ saattaa aiheuttaa sinua. Jos luulet, että "kyllä" ja "ei" vastaus pitää sinut lajiteltuina, minun on puhdistettava tämä ajatus. Ainoa asia, jonka nämä kaksi sanaa tekevät, on sabotoida puhelinhaastatteluasi ja leikata se lyhyeksi. Älä anna sinulle tarpeeksi aikaa jättääksesi vaikutelman haastattelijalle. Mitä puhelinhaastatteluvihjeitä kouluttaa tekemään, on kertoa haastattelijalle saavutuksistasi ja siitä, kuinka olet saavuttanut ne. Kerro heille tarinasi ja kuinka pitkälle olet. Saa heidät kiinnostamaan sinua ja tee heidän mahdottomaksi kääntää sinut alas. Valmistaudu todella hyvin, jotta ei ole mahdollisuutta, että voit horjua haastattelun aikana. Tee vastauksistasi erottuva. Se antaa sinulle ehdottomasti reunan.

 1. Hymy, vaikka olisit puhelimessa

Meillä ei usein ole tarpeeksi hyvää kasvomme hymyillen, mutta se voi tehdä ihmeitä hymyillen. Ja ei vain henkilökohtaiseen haastatteluun, vaan myös puhelinhaastatteluun. Se saa sinut kuulostamaan paljon optimistisemmalta ja innostuneemmalta henkilöltä. Joten hymyile, kun annat haastattelun. Voit hyväksyä tämän pienen tempun varmistaaksesi, että hymyilet haastattelun aikana. Aseta pieni peili lähellesi ja katso sisään ja hymyile. Voit aina sisällyttää tämän tempun valmisteluistuntoosi, jotta voit tottua ajatukseen hymyillä peiliin. Yksinkertainen hymy voi antaa suuren vaikutuksen haastattelijaan ja lisätä todella mahdollisuuksiasi saada uusi haastattelu. Varmista vain, että haastattelija kuulee hymysi.

 1. Ohjaa haastattelija verkkosivustoosi, jos sellainen on

Jos sinulla on LinkedIn-profiili tai mikä tahansa muu verkkosivusto, siirrä haastattelijasi kyseiseen salkkuun. Ensinnäkin se kertoo haastattelijalle ammatillisesta kyvystäsi, toiseksi haastattelijan on helpompi arvioida sinua, koska kyseinen portfolio antaa heille perusteelliset tiedot kaikista Web-projekteista, joita olet ottanut ja kuinka hyvin esiintyit heissä. Ja sinulle on lisäetu. Kuvittele tilanne, jossa haastattelija kysyy sinua projekteistasi ja selität sen heille vain suullisesti. Toisessa tilanteessa pyydät haastattelijaa menemään katsomaan keskeisten projektien ääriviivat. Tämä auttaa sinua selittämään osallistumisensi erilaisiin hankkeisiin hieman enemmän luovuudella ja tekee prosessista mielenkiintoisen sekä haastattelijalle että sinulle. Lisäksi se antaa etulyöntiaseman kaikille muille hakijoille. Muista kuitenkin kysyä haastattelijan Internet-yhteydestä ennen lähtöä ja sanoa, että hän käy verkkosivustossasi tai muuten voit tehdä mahdollisen typerys itsestäsi.

 1. Ole erityisen varovainen kielellesi ja äänellesi puhelinhaastattelussa

Ei tarvitse Einsteinin arvata, että äänesi on äärimmäisen tärkeä puhelinhaastattelussa. Siksi puhutaan selkeästi haastattelussa. Yritä olla rypistämättä tai mätä. Pidä mielialasi korkealla ja yritä kuulostaa motivoituneelta ja innostuneelta. Valmistaudu itse, kuule haastatteluita Internetissä, yritä puhua peilin edessä. Harjoittele puheesi sävyn ja tavan muuttamista voidaksesi tehdä hyvän vaikutelman. Äänen lisäksi myös käyttämäsi sanat tai ilmaisut voivat tehdä valtavan eron. Joten kokeile ja käytä hyviä sanoja. Älä yritä laittaa ketään alas. Toistan, älä yritä laittaa ketään alas. Ei ole mitään pahempaa kuin mitä voisit tehdä. Loppujen lopuksi kaikki johtuu sanoista, joita valitset käyttää tai kuinka innostunut voi kuulostaa, mikä määrittää vaikutelman. No, rehellisesti sanottuna, sinulla ei ole muuta edustaa itseäsi. Joten ole erityisen varovainen ja varaudu.

 1. Pidä itsekätiset puhelinkyselyn kysymykset myöhempää tarvetta varten

Huolimatta siitä, kuinka pahasti haluat tietää, mitä hyötyjä saatat saada, tällä ei ole aikaa kysyä heiltä. Tällä hetkellä yrität vain myydä itsesi, kykysi ja kykysi haastattelijalle. Ja jos joudut kysymään saatavaa palkkaa tai ylimääräisiä etuja, joita yritys saattaa antaa sinulle, se tarkoittaa vain sitä, että et yritä olla yrityksen paras, vaan etsit mitä sinulla on sinulle. Yritä vain laittaa pois nämä puhelinhaastattelukysymykset palkasta ja lisäetuista, kunnes olet varma, että olet se, jonka yritys aikoo palkata. Näiden kysymysten yrittämistä tässä vaiheessa ei suositella, koska tässä vaiheessa on useita muita hakijoita, joista yrityksen on valittava. Joten juuri nyt yritä ja varmista, että olet yritys, jonka valitset. Sinulla on runsaasti mahdollisuuksia kysyä näitä kysymyksiä myöhemmin. Nyt ei ole oikein kysyä näitä puhelinhaastattelukysymyksiä.

 1. Älä unohda ottaa yhteystietoja

Voit havaita, että haastattelusi on loppumassa, mutta haastattelija ei ole siirtynyt ajoittamaan seuraavaa haastattelua. Joten tässä tilanteessa voit kysyä yhteystietoja ja kysyä seuraavasta vaiheesta. Tämä auttaa sinua tuntemaan innostuneen työskennellä yrityksen kanssa. Yritä vain kysyä satunnaisesti: ”niin milloin minun pitäisi odottaa puhelua seuraavalta?” Tai “niin mihin minun pitäisi soittaa ja kysyä seuraavasta haastattelusta?” Näiden puhelinhaastattelukysymysten esittämisellä voi olla kaksi etua, sellaisen, jonka haastattelija saa. vaikutelman, että olet todella innostunut työskentelemään heidän kanssaan ja haluat tämän työn, joka on hyvä asia sinulle. Toiseksi haastattelijan antama vastaus kertoo sinulle, kuinka hyvin teit haastattelussa, joten tiedät odottaako heiltä puhelua vai ei. Mutta yritä olla liian tylsä. Yritä olla kohtaamatta joku, joka linjaa kaikki toiveensa tähän yhteen työhön riippumatta siitä, onko tilanne tarkalleen sopiva. Liian epätoivoinen työ ei ole sinulle hyvä. Joten pidä vain keskitie.

 1. Lopeta haastattelu mukavalla eleellä

No nyt haastattelu on ohi ja kaikki mitä voidaan sanoa, on sanottu ja olet tehnyt vaikutelmasi haastattelijan mielessä. mutta viimeinen asia, arkun viimeinen naula on vielä jäljellä. Ota vain aikaa ja kiitä henkilöä haastattelusta. Tämä antaa sinulle paremman aseman kuin muut hakijat. Kirjoita vain pieni kiitos muistiinpano ja lähetä se haastattelijalle viestinnän tavasta, jota olet käyttänyt kaiken tämän ajan. Ja käytä tätä tilaisuutta korostaaksesi työasemaa ja yritystä ja kerro heille, kuinka mielelläsi olisi työpaikka ja miten tekisit parhaasi voidaksesi noudattaa yrityksen normeja. Mutta jälleen kerran, älä yritä olla imarteleva.

No, ymmärrän, että sinulla ei ole paljon tekemistä, kun kyse on puhelinhaastattelusta, mutta luota minuun, näiden pienten vaiheiden jälkeen, voi viedä sinut pitkälle. Saatat ajatella "kuinka tiedän kuinka paljon on liikaa", mutta vastaamaan tähän kysymykseen pyytäisin sinua pitämään itsesi haastattelijan asemassa ja kuvittelemaan, jos joku olisi tehnyt sinulle samoja asioita kuin sinä haastattelijalle sitten olisit vaikuttunut. Pidä vain keskitie. Älä yritä kuulostaa liian tylsältä, mutta älä myöskään yritä kuulostaa liian innostuneelta. Ja älä jätä haastattelusi onnistumista sattumaan. Nouse ja varaudu siihen ja ota asiat käsiisi. Mikään ei ole liian vaikeaa, jos olet siihen varautunut, ja sama koskee puhelinhaastattelua.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas puhelinhaastatteluun. Täällä olemme keskustelleet 9 tärkeästä puhelinhaastatteluvinkistä, joita noudatetaan saadaksesi läpi. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. 10 avainta puhelinhaastatteluun Menestysopas (Vinkkejä)
 2. 13 hyödyllistä syvää oppimista koskevaa haastattelukysymystä ja vastausta
 3. 5 Mahtavaa Informatica-skenaariopohjaista haastattelukysymystä
 4. Arvokkaimmat vinkit haastattelun valmisteluun