Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opimme lisäämään joitain toimintoja ja liiketunnetta valokuvalle, jolla on zoomauksen epäterävyys . Käytämme Photoshopin Radial Blur -suodatinta alkuperäisen epäterävyyden lisäämiseen, sitten palautamme osan alkuperäisestä kuvasta kerrosmaskin ja Gradient Tool -sovelluksen avulla . Tämä ei ole vain loistava (ja suosittu) tapa antaa kuvan elämään, vaan myös koko tehoste saadaan aikaan alle viidessä minuutissa, kun olet askeleen mukainen.

Huomaa: Tämä opetusohjelman versio on tarkoitettu Photoshop CS5: lle ja aiemmille. Photoshop CS6: n ja CC: n (Creative Cloud) käyttäjät haluavat tutustua täysin päivitettyyn Radial Blur Action Effect -oppaaseen.

Tässä on valokuva, jota käytän tässä opetusohjelmassa:

Alkuperäinen kuva.

Näin näyttää siltä, ​​kun epäterävyysvaikutus on lisätty:

Lopullinen "toiminnan zoomaus" -tehoste.

Kuinka luoda toiminnon zoomauksen hämärtävä vaikutus

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Ensimmäinen askel toiminnallisen zoomaustehosteen luomisessa on kopioida taustakerros, jotta voimme työskennellä erillisen kuvan kopion kanssa, jonka avulla voimme palauttaa osan alkuperäisestä kuvasta myöhemmin. Jos tarkastelemme juuri Photoshopissa avattua valokuvaa, jos katsomme Tasot-paneeliin, voimme nähdä, että meillä on tällä hetkellä yksi kerros, Taustakerros, joka on kerros kuin kuvaa sisältävä valokuva:

Alkuperäinen kuva näkyy Tasot-paneelin Tausta-kerroksessa.

Jos haluat kopioida taustakerrosta, siirry näytön yläreunan valikkorivin Taso- valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Kerros kopioimalla . Tai voit nopeuttaa tapaa kopioida kerros Photoshopissa käyttämällä pikanäppäimiä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac):

Siirry kohtaan Kerros> Uusi> Kerros kopioimalla tai paina Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac).

Kummallakin tavalla valitset Photoshopin tekemään kopion tasosta, ja jos katsomme uudelleen Tasot-paneeliin, voimme nähdä, että meillä on nyt kaksi kerrosta. Alkuperäinen taustakerros on pohjassa, kun taas aivan uusi kerros nimeltään "Layer 1" istuu sen yläpuolella. Jos tarkastelemme esikatselukuvia tasonimien vasemmalla puolella, voimme nähdä, että molemmat tasot sisältävät saman kuvan, mikä tarkoittaa, että voimme nyt tehdä mitä haluamme kuvaan kerroksessa 1 ja alkuperäinen valokuva säilyy turvallisena ja vahingoittumattomana sen alapuolella olevassa taustakerroksessa:

Kuvan tarkka kopio näkyy nyt "Tasossa 1" taustakerroksen yläpuolella.

Vaihe 2: Levitä säteittäisen epäterävyyden suodatin

Kun "Kerros 1" on valittu Tasot-paneelissa (sen tulisi olla korostettu sinisellä), siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Hämäytä ja valitse sitten Radiaalinen hämärtäminen :

Valitse Suodatin> Sumennus> Radiaalinen sumennus.

Tämä tuo esiin Photoshopin Radial Blur -valintaikkunan. Radial Blur -suodatin antaa meille valita kahdesta erityyppisestä epäterävyydestä - Spin ja Zoom. Koska olemme luomassa zoomaustehostetta, aseta valintaikkunan vasemmalla puolella oleva Blur Method -asetukseksi Zoom . Suoraan hämärtämismenetelmän alapuolella on Laatu- vaihtoehto. Valitse laatua varten Paras .

Valitsemme valintaikkunan yläreunassa Määrä- vaihtoehdon, kuinka paljon hämärtymää kuvaan lisätään. Mitä suurempi valitsemme Määrä-arvon, sitä enemmän hämärtymistä käytetään. Vedä liukusäädintä oikealle lisätäksesi Määrä-arvoa tai vedä sitä vasemmalle vähentääksesi sitä. Valitettavasti Radial Blur -suodatin ei anna meille esikatselua vaikutuksesta, joten joudut todennäköisesti kokeilemaan muutamia erilaisia ​​arvoja ennen kuin löydät kuvasi parhaan. Selitän kuinka se tehdään hetkessä. Aion asettaa Määrä-arvoksi 50, mutta valitsemasi arvo saattaa olla erilainen.

Käytä lopuksi Hämärtämiskeskus- ruutua Radial Blur -valintaikkunan oikealla puolella asettaaksesi kohta, josta hämärtyminen näyttää "zoomautuvan". Napsauta vain laatikon sisällä asettaaksesi pisteen. Jälleen ei ole mitään tapaa esikatsella vaikutusta ennen suodattimen suorittamista, joten ole valmis kokeilemaan muutaman kerran, ennen kuin saat sen oikein. Haluan hämärtämisvaikutukseni olevan tulossa tytön pään takana, joten napsautan yläpuolella ja oikealla puolella ruutua asettaakseni pisteeni.

Aseta epäterävyys, laatu, määrä ja "zoomauspiste".

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta. Tietokoneen nopeudesta sekä kuvan koosta ja monimutkaisuudesta riippuen saatat joutua odottamaan vähän, kunnes Photoshop loppuu epäterävyyden asettamiseen, joten älä paniikki, jos näyttää siltä, ​​että mitään ei tapahdu. Odottanut muutaman sekunnin Photoshopin tekevän asiansa, tässä on minun kuvani zoomaushämäyksessä:

Voi kestää muutama yritys, ennen kuin saat haluamasi tulokset Radial Blur -suodattimella.

Jos et ole tyytyväinen alkuperäiseen epäterävyyteen ja haluat yrittää uudelleen, kumota ensin suodatin siirtymällä näytön yläreunassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitsemalla Kumoa radiaalinen hämärtäminen . Tai suodattimen kumoamisen nopeuttamiseksi käytä pikanäppäimiä Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac):

Kumoa epäterävyys valitsemalla Muokkaa> Kumoa radiaalinen hämärtäminen tai paina Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac).

Tuo sitten radiaalisuodatin-valintaikkuna nopeasti taaksepäin painamalla Ctrl + Alt + F (Win) / Command + Option + F (Mac). Valitse erilainen Määrä-arvo ja / tai aseta erilainen zoomaustehoste piste Blur Center -ruutuun ja napsauta sitten OK suorittaaksesi suodattimen uudelleen. Voit kumota ja tehdä suodattimen uudelleen niin monta kertaa kuin tarvitset, kunnes saat haluamasi tulokset.

Vaihe 3: Lisää kerrosmaski

Sumennusvaikutuksen ongelmana on, että se peittää koko kuvan, mikä ei oikeastaan ​​ole mitä haluamme. Minun tapauksessani hämärtymisvaikutus vääristää tytön kasvoja, joten haluan piilottaa tehosteen kuvan siihen osaan ja antaa alkuperäisen valokuvan näkyä läpi. Voimme tehdä sen helposti kerrosmaskin avulla. Kun "Kerros 1" on edelleen valittuna, napsauta Tasot-paneelin alaosassa olevaa Tasoimaskikuvaketta. Se on kuvake, joka näyttää suorakulmalta, jonka keskellä on pyöreä reikä:

Napsauta Layer Mask -kuvaketta.

Mitään ei tapahdu asiakirjaikkunassa, mutta kerrosmaskin pikkukuva näkyy Tasot-paneelin "Taso 1" -esikatselukuvan oikealla puolella, ilmoittaen meille, että olemme lisänneet tasomaskin. Jos tarkastelet pikkukuvaa, sen ympärillä näkyy valkoinen korostettu reuna, joka kertoo meille, että kerrosmaski, ei itse kerros, on valittu:

Kerroksen maskin pikkukuvan ympärillä oleva korostettu reuna kertoo meille, että maski, ei kerros, on valittu.

Vaihe 4: Valitse Gradient Tool

Piirrämme mustavalkoisen kaltevuuden kerrosmaskiin piilottaaksesi osan epäselvyydestä ja luodaksesi mukavan, tasaisen siirtymisen kerroksen 1 tehosteen ja sen alapuolella olevan taustakerroksen alkuperäisen kuvan välillä. Kaltevuuden piirtämiseksi tarvitsemme Photoshopin Gradient Tool -työkalun, joten valitse se Työkalut-paneelista . Voit myös valita Gradient Tool -sovelluksen painamalla näppäimistön kirjainta G :

Valitse Gradient Tool.

Vaihe 5: Valitse mustavalkoinen kaltevuus

Kun Gradient Tool on valittu, napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) missä tahansa asiakirjaikkunan sisällä, jolloin Gradient Picker tulee nopeasti esiin. Napsauta Mustavalkoinen -gradienttia valitaksesi sen. Se on kolmas kaltevuus vasemmalta, yläriviltä:

Napsauta Mustavalkoinen -gradienttia Gradient Pickerissä valitaksesi sen.

Napsauta mitä tahansa Gradient Pickerin ulkopuolella, sulkeaksesi sen, kun olet valmis.

Vaihe 6: Valitse säteittäinen kaltevuus

Oletuksena Gradient-työkalu on asetettu piirtämään tavallinen lineaarinen gradientti, mutta meillä on myös erilaisia ​​tyylejä, joista valita, ja ne kaikki voidaan valita näytön yläosan Asetukset-palkista . Näet viiden kuvakkeen rivin, joista kukin edustaa erilaista kaltevuuden muotoa (lineaarinen, säteittäinen, kulma, heijastettu ja timantti). Valitse radiaalinen kaltevuus napsauttamalla sen kuvaketta (toinen vasemmalla):

Valitse radiaalinen kaltevuus.

Vaihe 7: Vedä säteittäinen kaltevuus, jotta osa piilotehosteesta piiloutuisi

Haluan antaa tyttöjen kasvojen näkyä hämärtyvän vaikutuksen kautta, joten valitun Gradient Tool -työkalun, mustasta valkoiseen -gradientin ja Radial Gradient -tyylin avulla napsautin hänen kasvonsa keskelle asettaaksesi lähtökohtani gradientille . Sitten vedän hiirtä vain vasemmalle, kunnes olen juuri hänen hiuksensa yläpuolella. Kaltevuuden aloitus- ja päätepisteiden välisestä alueesta tulee tasainen siirtymäalue "kerroksen 1" hämärtymisvaikutuksen ja sen alapuolella olevan taustakerroksen alkuperäisen kuvan välillä. Koska piirrän säteittäistä kaltevuutta, kaltevuus ulottuu 360 ° aloituspisteeni ympärille (mikä tarkoittaa, että sillä ei ole väliä, mihin suuntaan vedät lähtöpisteestä), luomalla pyöreä muoto, jonka keskellä on musta ja muuttuen vähitellen valkoiseksi, koska se ulottuu kaikkiin suuntiin:

Vedä säteittäinen kaltevuus alueelta, jolla haluat piilottaa hämärtymisen ja paljastaa alkuperäisen kuvan alla.

Koska piirrimme kaltevuuden kerrosmaskiin, ei itse kerrokseen, emme näe kaltevuutta asiakirjaikkunassa. Sen sijaan näemme kaltevuuden tulokset kerrosmaskissa. Tytön kasvot ovat nyt näkyvissä hämärtyvän vaikutuksen kautta:

Kaltevuuden piirtäminen kerrosmaskiin paljastaa osan alkuperäisestä kuvasta alla.

Vaikka emme näe kaltevuutta asiakirjaikkunassa, voimme nähdä sen, jos tarkastelemme tason peitekuvaa Tasot-paneelissa. Musta alue edustaa tason osaa, joka on nyt piilotettu näkymästä. Kun kaltevuus muuttuu vaaleammaksi reunoja kohti, enemmän kerrosta tulee näkyväksi. Valkoiset alueet ovat siellä, missä kerros on täysin näkyvissä:

Kerrosmaskin pikkukuva näyttää meille lisäämämme säteittäisen kaltevuuden.

Jos et ole tyytyväinen alkuperäiseen kaltevuuteen, paina Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac) peruuttaaksesi kaltevuuden ja yritä sitten uudelleen.

Vaihe 8: Laske opasiteettia tulosten hienosäätöön

Jos huomaat, että epäterävyysvaikutus on liian voimakas, voit vähentää sen voimakkuutta alentamalla kerroksen 1 opasiteettia. Tason opasiteettiarvon pienentäminen antaa entistä suuremman osan sen alapuolella olevan taustakerroksen alkuperäisestä kuvasta näkyä läpi. Löydät Peittävyys- vaihtoehdon Tasot-paneelin oikeasta yläkulmasta. Pidä silmällä asiakirjaikkunaasi säätäessäsi opasiteettia arvioidaksesi tuloksia. Lasen kaivoksen noin 70 prosenttiin:

Laske "kerroksen 1" opasiteetti hämärtämisen voimakkuuden vähentämiseksi.

Ja sen kanssa olemme valmis! Täällä on lopullinen "toiminnan zoomitehoste" lopputulokseni, kun tuloksia on hienosäädetty opasiteetti-vaihtoehdolla:

Viimeinen valokuvatehoste.