Erot Vadelma Pi 3: n ja Arduinon välillä

Raspberry Pi on edullinen luottokorttikokoinen tietokone, joka kytketään tietokoneen näyttöön tai televisioon, ja käyttääkseen sitä käyttäjä voi käyttää normaalia näppäimistöä ja hiirtä sen käyttämiseen. Raspberry Pi on sarja yhden kortin tietokoneita. Sitä on kehitetty edistämään ja luomaan tietoisuutta perustietotekniikan perusteista kouluissa ympäri maailmaa. Arduino on mikro-emolevy. Mikrokontrolleri on yksinkertainen tietokone siinä mielessä, että vain yhtä ohjelmaa voidaan ajaa kerrallaan. Se on erittäin helppo käyttää. Arduino on avoimen lähdekoodin ja prototyyppialusta, joka perustuu ohjelmistoihin ja laitteistoihin.

Vadelma Pi 3

Vadelmaa on kehittänyt Raspberry Pi -säätiö Iso-Britanniassa. Viimeisin versio Raspberry Pi -tietokoneesta on Raspberry Pi 3 Model B, joka on erittäin pieni luottokorttikokoinen tietokone. Tätä voidaan käyttää tehokkaasti vain liittämällä hiiri, näppäimistö, näyttö, virtalähde, micro SD -kortti ja asentamalla siihen Linux Distribution -sovellus. Tämä tekee täysin varustetusta tietokoneesta, jossa käyttäjä voi suorittaa kaikki sovellukset tekstinkäsittely- ja laskentataulukoista pelejä.

Raspberry Pi 3 on online-ja avoimen lähdekoodin verkkosivustojen luontityökalu, joka on kirjoitettu PHP-kielellä. Se on suosituin avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä. Raspberry Pi 3 -malli B on ensimmäinen Raspberry Pi -malli, joka on avoimen lähdekoodin lähde. Raspberry Pi 3 on nelinytiminen ja on paljon nopeampi ja kykenevämpi kuin aiemmat Raspberry Pi -mallit.

Raspberry Pi 3 Model B: n edut edeltäjään verrattuna:

 • Raspberry Pi 3 Model B: n uusi levy pystyy toistamaan 1080p MP4-videota nopeudella 60 kuvaa sekunnissa, mikä lisää Pi: n mediakeskuksen käyttöoikeuksia.
 • Raspberry Pi 3 sisältää sisäänrakennetun Wi-Fi: n ja Bluetoothin, joka tukee myös langatonta Internetiä laatikosta.
 • Pi 3 -kortti tukee Pi: n etäpäivityksiä ja myös käyttöjärjestelmän kuvien jakaminen useiden tietokoneiden välillä, kuten käynnistysprosessi, voidaan suorittaa suoraan käyttämällä USB-liitettyä kiintolevyä tai kynää ja myös tukemalla käynnistämistä verkkoon liitetystä tiedostojärjestelmä.

Työläs

Arduino on avoimen lähdekoodin ja prototyyppialusta, joka perustuu ohjelmistoihin ja laitteistoihin. Sitä on helppo käyttää. Arduino on yleinen mikrokontrollerin emolevy ja siinä on valmiita ohjelmistoja nimeltään Arduino IDE (Integrated Development Environment). Tätä ohjelmistoa käytetään tietokoneohjelmakoodin kirjoittamiseen ja lähettämiseen fyysiseen korttiin.

Joitakin alla lueteltujen Arduino-alueiden ominaisuuksista:

 • Arduinon mikrokontrollerin emolevy pystyy lukemaan analogisten / digitaalisten tulosignaalien erilaisista antureista ja muuntamaan nämä signaalit sitten lähtöprosessiksi, kuten LEDin kytkeminen päälle / pois, moottorin aktivoimisen jne.
 • Käyttäjä voi hallita kortin toimintoja lähettämällä signaaleja (ohjeet) mikrokontrollerilevylle Arduino IDE -ohjelmiston avulla.
 • Arduino ei vaadi ylimääräistä laitteistoa / ohjelmoijaa, kun haluat ladata uuden osan ohjelmasta taululle. Se voidaan tehdä USB-kaapelilla.
 • Koska Arduino IDE käyttää helpompaa versiota C ++: sta, ohjelmointikielen oppiminen on erittäin helppoa.

Vadelma Pi 3 vs. Arduino (infografia)

Alla on kuusi tärkeintä eroa Raspberry Pi 3: n ja Arduinon välillä

Keskeiset erot Vadelma Pi 3: n ja Arduinon välillä

Sekä Raspberry Pi 3 vs. Arduino ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin suurimmista eroista Vadelma Pi 3: n ja Arduinon välillä:

 1. Raspberry Pi 3 on sarja yhden kortin tietokoneita. Yksi kortti koostuu täysin toimivasta tietokoneesta, jolla on omistettu muisti, prosessori ja jolla on käyttöjärjestelmä (toimii Linuxilla). Arduino on mikrokontrollerilauta ja tämä kortti ei ole yhtä tehokas kuin Raspberry Pi 3 -korttiyksiköt, mutta mikrokontrollerikortti voi olla loistava nopeaan asennukseen.
 2. Vadelma Pi 3 on niin nopeampi kuin Arduino , mikä tarkoittaa , että Vadelma Pi 3: n taajuus on 1, 2 GHz, kun taas Arduinolla on vain 16 MHz. Tämä auttaa käsittelemään tehtäviä, kuten videoiden toistamista, Internetissä surffailua, musiikin kuuntelua jne. Erittäin nopeasti verrattuna Arduinoon. .
 3. Arduino on yksinkertainen lähestymistapa ja houkuttelevampi projektin rakentamiseen. Arduinolla on kätevä ja käyttäjäystävällinen vuorovaikutus analogisten anturien, moottorin tai muiden komponenttien kanssa, kun taas Raspberry Pi 3: lla on erittäin monimutkainen tie anturien lukemiin, kuten ohjelmistojen, kirjastojen jne. Asentamiseen.
 4. Raspberry Pi 3 on suunniteltu käyttämään käyttöjärjestelmiä, kun taas Arduino ei ole suunniteltu toimimaan käyttöjärjestelmissä.

Head to Head -vertailu Raspberry Pi 3: n ja Arduinon välillä

Alla on ylin vertailu Raspberry Pi 3: n ja Arduinon välillä

Perusta
Vertailu Raspberry Pi 3: n ja Arduinon välillä
Vadelma Pi 3 Työläs
Tietoja ja määritelmäViimeisin versio Raspberry Pi-tietokoneesta on Raspberry Pi 3 Model B.

Raspberry Pi on sarja yhden kortin tietokoneita. Se on edullinen luottokorttikokoinen tietokone, joka kytketään tietokoneen näyttöön tai televisioon. Käyttäessään sitä käyttäjä voi käyttää normaalia näppäimistöä ja hiirtä tietokoneen käyttämiseen.

Arduino on mikro-emolevy. Mikrokontrolleri on yksinkertainen tietokone siinä mielessä, että vain yhtä ohjelmaa voidaan ajaa kerrallaan. Se on erittäin helppo käyttää.

Arduino on avoimen lähdekoodin ja prototyyppialusta, joka perustuu laitteistoihin ja ohjelmistoihin ja jota on helppo käyttää.

Hallitustyypit

Raspberry Pi 3 on sarja yhden kortin tietokoneita. Yksi kortti koostuu täysin toimivasta tietokoneesta, jolla on omistettu muisti, prosessori ja jolla on käyttöjärjestelmä (toimii Linuxilla).Arduino on mikrokontrollerikortti, eikä tämä kortti ole yhtä tehokas kuin Raspberry Pi 3 -kortti, mutta mikrokontrollerikortti voi olla loistava nopeaan asennukseen.

Mikrokontrollerit ovat hyviä pienten laitteiden ohjaamisessa, mutta koko käyttöjärjestelmän käyttäminen ei ole mahdollista.

Liitettävyys

Raspberry Pi 3 voidaan kytkeä Bluetooth-laitteisiin ja Internetiin heti laatikosta Ethernet-yhteyden tai Wi-Fi-yhteyden kautta.Arduino ei voi muodostaa yhteyttä Bluetooth-laitteisiin ja Internetiin ilman suojaa, joka lisää Internet- tai Bluetooth-yhteyttä. HAT (laitteiston kiinnitys päälle) ja suojat auttavat tässä prosessissa.
Hallinnassa olevat portitAlla portit saatavana Raspberry Pi 3 -levyllä:

HDMI-portti, audioportti, 4 USB-porttia, kameraportti ja LCD-portti - nämä auttavat mediasovelluksissa.

Arduinolla ei ole yhtään mikrokontrollerikortin porttia.

Mutta se voidaan saavuttaa käyttämällä suojauksia.

Hallituksen sovellukset

Raspberry Pi 3 on joukko useita tietokoneita, se suorittaa useita monitehtäviä Broadcom BCM2837 SoC -sovelluksellaan, tarkoittaa rakentaa monimutkainen projekti, joka tarvitsee useita toimia kerrallaan ja joka voidaan saavuttaa helposti Raspberry Pi 3: lla.Sitä ei voida saavuttaa Arduinossa, koska mikrokontrollerit ovat vain 16 MHz
KäyttöalueVadelma Pi on parasta käyttää, kun käyttäjä vaatii täysimittaisen tietokoneen, kun käyttäjä haluaa hallita monimutkaisempaa robottia, tehdä intensiivisiä laskelmia ja suorittaa useita tehtäviä.Arduinon mikrokontrollerilautaa voidaan käyttää yksinkertaisiin ja toistuviin tehtäviin, kuten toimintoihin, kuten autotallin oven avaaminen ja sulkeminen, lämpötilan lukeminen ja ilmoittaminen sosiaalisille verkkosivustoille (esim. Twitter) ja ajaa yksinkertainen robotti.

Johtopäätös - Vadelma Pi 3 vs. Arduino

Sekä Arduino vs Vadelma Pi 3: lla on etuja ja haittoja toisistaan ​​omilla ja suurilla ominaisuuksilla.

Jos joku rakentaa hanketta, joka sisältää useita toimintoja samanaikaisesti, vaatii helpon pääsyn Internetiin ja tarvitsee myös median käyttöoikeuksia, Raspberry Pi 3 on täydellinen valinta.

Jos joku rakentaa hanketta, joka vaatii helppoa lukemista helpommasta yhteydestä analogisiin antureihin ja odottaa tekevän vain muutaman anturitietoon perustuvan lähdön, kommunikoi helposti muiden koneosien kanssa jne., Niin Arduino on myös hyvä valinta. Toivon nyt, että sinulla on oltava oikeudenmukaisempi käsitys molemmista Arduino vs. Vadelma Pi 3: sta. Pysy kuulolla blogiimme saadaksesi lisää tämänkaltaisia ​​artikkeleita.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas Raspberry Pi 3: n ja Arduinon suurimpaan eroon. Täällä keskustellaan myös Raspberry Pi 3 vs. Arduino -erot infografioiden kanssa ja vertailutaulukko. Saatat myös katsoa seuraavia Raspberry Pi 3 vs. Arduino -artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Vadelma Pi 3 vs BeagleBone Musta
 2. Vadelma Pi 3 vs. Vadelma Pi 2
 3. Vadelma PI vs Arduino
 4. Vadelma Pi vs banaani Pi
 5. C ++ Vector vs Array: uskomattomia ominaisuuksia
 6. Wi-Fi vs. Ethernet