Ero PowerShellin ja Pythonin välillä

Microsoft väittää tänään, että Linux toimii kuin ensisijainen kansalainen Microsoft Azuressa. .Nestotulos on jo avoinna ja lähtevä Linuxissa on jo suoritettu, ja PowerShell seuraa sitä. Powershell toimii erittäin hyvin CentOS- ja Ubuntu-, Mac OS X- ja RedHat Linux -käyttöjärjestelmissä. Samat toimenpiteet voidaan suorittaa ja sama automatisointitaso voidaan saavuttaa joko Pythonilla tai PowerShellillä. Järjestelmänvalvojat automatisoivat yleensä säännölliset prosessit käyttämällä skriptejä. Kun puhut PowerShellistä, on joitain toimintoja, jotka ovat mahdollisia vain Windows-käyttöjärjestelmässä. On kuitenkin huomattava, että PowerShell ei ole ainoa skriptikieli, joka on saanut paljon suosiota markkinoilla, mutta python on myös laajalti käytetty skriptikieli.

Lähes kaikki Linux-käyttäjät ja järjestelmänvalvojat olisivat suorittaneet .py-skriptit joskus jossain. Python on saatavana avoimena lähdekoodina tänään myös binaarimuodossa. Se on laajasti käytetty tulkitseva ohjelmointikieli, jota ei käytetä vain komentosarjojen tekemiseen, vaan se voi myös tukea kaikkia niitä tärkeimpiä ominaisuuksia ja ominaisuuksia, joita mikä tahansa korkean tason kieli tukee. Siihen sisältyvien ominaisuuksien ensisijainen taso on oliokeskeiset tekniikat, ohjelmien jakaminen dynaamisesti ja mielivaltaisesti moduuleiksi, poikkeusolosuhteiden, iteratioiden ja ehdollisten lauseiden käyttö, mahdollisuus ohjelmointikielen laajentamiseksi. Muuttujan ja argumentin ilmoittaminen ei ole välttämätöntä toisin kuin useimmat ohjelmointikielet, ja siksi nopea ohjelmointi on yksinkertaistettu liian paljon ja voi harvoin johtaa epäselvyyksiin.

Microsoftin osalta PowerShell toimii kaikkien Windows-pohjaisten järjestelmien komentorivin keskusliittymänä. Tämä käynnistettiin Windows 8: n ikkunaominaisuutena, ja joidenkin muiden tuotteiden, kuten pilvisovellusten ja Office 365: n ja Azureen keskittyvien Exchange Server -sovellusten integrointia tukee suuri joukko kasvavia PowerShell-cmdlet-sovelluksia. Windowsin komentorivi, joka tunnetaan nimellä komentokehote, on tärkeä ominaisuus Windows 10: n virtavalikossa, joka voidaan helposti korvata PowerShellillä (löytyy järjestelmäasetuksista). Windows 10: n uudemmissa versioissa PowerShell on oletusarvoinen komentorivi virtavalikossa.

Pythoniin kirjoitettu koodi on erittäin luettava ja tehokas, ja siksi kierrätettävissä, toisin kuin monien muiden kielten syntaksissa, joka käyttää suluissa ja puolipisteissä. Leimauksen ominaisuus on ainutlaatuinen ominaisuus, jota ei esiinny suurimmassa osassa ohjelmointikieliä. Python on saatavana useissa eri käyttöjärjestelmissä.

PowerShell käsittelee koodia tulkitsevasti ja myös objektisuuntautumiseen liittyvä ominaisuus on yleinen. Se voi myös yhdistää prosessit ja komennot putkien avulla. Klassiset UNIX-kuoret tukevat myös tätä tekniikkaa; sen käyttö oliokeskeisesti avaa lukuisia mahdollisuuksia. Esimerkiksi cmdlet, kuten Get-Service, joka vastaa Windows-palvelun luomisesta, palauttaa löytämänsä palvelut objektina. Putken kentän jälkeen kirjoitettua komentoa käytetään yksityiskohtien luetteloimiseen. PowerShellin vahvuus on valtava, ja ei ole toista epäilystä. Se helpottaa tapaa, jolla tietotekniikan ammattilaiset automatisoivat tehtävän Windows-järjestelmässään. Tiedostojen ja kansioiden käsittelymahdollisuudet ylittävät tämän.

HeadShoar PowerShell vs. Python-vertailu (infografia)

Alla on 5 tärkeintä eroa PowerShell vs Python -tuotteiden välillä

Keskeiset erot PowerShell vs. Python-ohjelmien välillä

Sekä PowerShell vs Python ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin tärkeimmistä eroista PowerShellin ja Pythonin välillä

Python on edistyksellinen kieli, joka laajentaa sen kykyä olla vain skriptikieli ja menee askeleen eteenpäin tarjoamalla iteratiivisia rakenteita, ehdollisia lauseita ja helppoa työskennellä syntaksin kanssa, kun taas PowerShell ei ole vain kieli ja hyödyntää siksi infrastruktuurin verkkotyyliä. laajasti. Kaikki kielet eivät pysty tukemaan infrastruktuurin ominaisuuksia. Posh on yksi sellainen kieli, joka lainaa tällaisen putkilinjan Perliltä, ​​mutta se keskittyy enemmän oliokeskeiseen työskentelymenetelmään, joka on siisti verrattuna Perliin.

Python on loistava valinta, kun puhutaan riittävän tehokkaan työkalun tarjoamisesta, jotta pystyt korvaamaan BAT- ja CMD-skriptit Windows-laatikoissa. Lisäksi sitä voidaan käyttää myös komentosarjojen suorittamiseen tarjoamistaan ​​Linux-laatikoista. Joten pohjimmiltaan se on joustava kieli, joka pystyy käsittelemään monia tehtäviä samanaikaisesti tarvittaessa, kun taas PowerShell sopii paremmin hallinnollisiin tarkoituksiin. Se on tehokas ja monipuolinen seurantatyökalu, jota käytetään seuraamaan kaikkia Windows-laatikoita. Se on integroitu verkkoon ja moniin MS-tuoteominaisuuksiin, kuten Exchange, Active Directory jne., Ja tästä tulee yksi tärkeimmistä syistä, miksi PowerShellin käytöstä tulee ensisijainen valinta. PowerShell on esiasennettu useimpiin MS-versioihin tänään.

PowerShell vs Python -vertailutaulukko

Alla on 5 korkeinta vertailua PowerShell ja Python välillä

PowerShellin ja Pythonin vertailun perusta

pytonkäärme

PowerShell

Mikä se on?Korkean tason yleiskäyttöinen tulkittu ohjelmointikieliKonfiguraationhallinta ja tehtävän automaatiokehys, jonka Microsoft tarjoaa
ominaisuudetLausunnot ja ohjausvirtauksen sisennys

konekirjoitus

menetelmät

expressions

Laaja kirjastokokonaisuus

Matematiikan laaja käyttö

Erilaisia ​​kehitysympäristöjä

Viite toteutus

Cross kääntäjät muille kielille

Esitys

API-dokumentaatiogeneraattorit

Taustatyöt

PowerShell-kaukosäädin

liiketoimet

Asennettavat putkistot

Komentosarjan virheenkorjaus

Integroitu komentosarjaympäristö (ISE)

Uudet cmdlet

Verkkotiedostonsiirto

Nestable täällä-jouset

Estä kommentit

Komentosarjojen cmdlet-tiedostot tunnetaan myös lisätoimintoina

Parhaat alustat työskennelläSe on parempi valinta, kun työskentelet Linux-pohjaisissa ympäristöissäJos käytät Windowsia, harkitse PowerShellin käyttöä tehokkaiden tulosten aikaansaamiseksi
TyöskentelyPython on täysivaltainen kieliPowerShell on työkalu automatisoida hallinnollisen infrastruktuurin tyyppisiä tehtäviä
Jatkuva laajennusPython kasvaa nopeasti. Uusin versio on 3.4. Jokaisen version mukana tulee lisätty kirjastokokonaisuus ja parempi yhteensopivuus pienten virhekorjausten kanssaJatkuva laajennus on ollut mahdollista uusien komentorivien (komentojen avulla) käytön ansiosta, joka kasvaa jatkuvasti jokaisella vakaalla julkaisulla

Johtopäätös - PowerShell vs Python

PowerShell vs Python ei tee omena-omena-vertailua monella tavalla. Python on tulkittu korkean tason ohjelmointikieli, kun taas PowerShell tarjoaa shell-komentosarjaympäristön Windowsille ja sopii paremmin, jos valitset automatisoida tehtävät Windows-alustalla. Valinta näistä riippuu käyttämästäsi ympäristöstä, sillä Python-sovelluksessa saat komean tuen Windows-käyttöjärjestelmässä työskentelemiseen. Pysy ajan tasalla blogiimme saadaksesi lisää artikkeleita.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas PowerShellin ja Pythonin väliseen eroon. Tässä keskustellaan myös PowerShell vs Python-avaineroista infografian ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja.

  1. Suurin ero PowerShellin ja Bashin välillä
  2. Python vs Groovy - uskomattomia vertailuja
  3. Hibernate vs. lepotila - tärkeimmät erot
  4. Java Performance vs Python
  5. Python-kääntäjät (erityyppiset)
  6. PowerShellin ja komentokehotteen tärkeimmät erot