Yleiskatsaus Linux-tiedostojärjestelmästä

Kaikentyyppisissä laitteissa, jotka käyttävät minkäänlaista ohjelmistoa, niillä on oltava käytössä oleva käyttöjärjestelmä, joka voi tarjota alustan ohjelmistolle, joka vaaditaan laitteen asianmukaisen toiminnan varmistamiseksi. Sen perusteella voimme arvioida, kuinka tärkeä käyttöjärjestelmä on minkä tahansa laitteen toiminnassa. Samoin on jotain, joka on erittäin tärkeä käyttöjärjestelmälle, mitä näemme täällä. Yksi käyttöjärjestelmän pääpiirteistä on, että se tarjoaa tilaa tallentaa tietoja, jotka on saatu käyttöön tiedostojärjestelmän avulla. Täältä näemme kaiken Linux-tiedostojärjestelmästä, kuten millainen se on, kuinka se auttaa käyttöjärjestelmää ja mikä tekee siitä tärkeän osan käyttöjärjestelmästä. Joten älä odota paljon ja aloita!

Linux-tiedostojärjestelmä

Tiedostojärjestelmä voidaan määritellä tapaksi tallentaa tietoja tietyllä tavalla siten, että se voidaan tarvittaessa sijoittaa sujuvasti. Käyttöjärjestelmän perusteella se riippuu siitä, millaista tiedostojärjestelmää on noudatettu. Tiedostojärjestelmän päätarkoitus on helpottaa käyttäjien ja käyttöjärjestelmän tiedostojen tallentamista määrätyllä tavalla, jotta kaikki osapuolet voivat tallentaa tai noutaa tiedostoja helposti. Tiedostojärjestelmä, kuten nimestä ilmenee, käsittelee tiedostot ja hakemistot, jotka on tarkoitus pitää tallennuslaitteessa minkä tahansa käyttöjärjestelmän avulla. Käyttöjärjestelmä pelkästään välittäjänä, joka helpottaa tiedon siirtämistä tallennuslaitteelle, jotta se voitaisiin tallentaa sinne.

Linux-käyttöjärjestelmässä kiintolevyn asentaminen ja irrottaminen eivät ole mahdollisia käyttöjärjestelmän ollessa käynnissä. Aluksi käyttöjärjestelmää asentaessasi saat mahdollisuuden valita levyn osa, jota käytät tai jonka haluat käyttää minkä tahansa tiedostojärjestelmän kanssa. Alla on joitain tiedostojärjestelmiä, jotka voidaan valita asennettaessa Linuxia järjestelmään. Käyttäjällä on useita tiedostojärjestelmiä ja heidän vaatimuksensa perusteella voidaan valita jompikumpi tiedostojärjestelmä.

7 parasta Linux-tiedostojärjestelmää

Katsotaanpa syyskuun 2019 parhaan 7 parasta Linux-tiedostojärjestelmää.

1. Ext4

Linux-käyttöjärjestelmä antaa sinun käyttää Ext2-, Ext3-, Ext4-tiedostojärjestelmää, jossa Ext4: tä on pidetty nykyaikaisena jakelijana ja myös tehokkaimpana. Jos käyttäjä ei valitse mitään tiedostojärjestelmää, Ext4: tä pidetään oletusarvoisena. Sen avulla käyttäjä voi hallita suurikokoista levyasemaa.

2. BtrFS

Tämä on toinen Linux-käyttöjärjestelmän tarjoama tiedostojärjestelmä. Tavallisesti sitä on kutsuttu Butter FS: ksi. Oraclen kehittämä se on yksi tehokkaimmista tiedostojärjestelmistä, jotka kykenevät käsittelemään suurta tietomäärää. Asennuksen aikana sinun on varmistettava, että olet valinnut tämän, koska se ei ole oletuksena tiedostojärjestelmä Linuxissa.

3. JFS

Tämä tiedostojärjestelmä on suosittu yksinkertaisuudestaan ​​ja kyvystä toimia kiintolevyn koon mukaan. Se edustaa kalenteriteltua tiedostojärjestelmää ja sen on kehittänyt IDM. Se toimii hyvin molempien kiintolevyjen kanssa: pienten ja suurten tallennusvälineiden kanssa. Tämä tiedostojärjestelmä käyttää erittäin vähän prosessorin prosessointitehoa ja tämän ominaisuuden vuoksi jotkut järjestelmänvalvojat pitävät sitä parempana.

4. ReiserFS

ReiserFS on yksi Linux-tiedostojärjestelmistä, jonka Reiser4 korvasi sen tehottomuuden takia. On suositeltavaa valita Butter FS ReiserFS: n yli, kun on kyse tietojen säilyttämisestä tai säilyttämisestä pitkällä aikavälillä. Mikä tahansa järjestelmänvalvojista tuskin käyttää sitä, koska he vaativat jotain tehokkaampaa tietojen ja kiintolevyjen kanssa työskentelemiseksi.

5. ZFS

Kun kyse on edistyneimmästä tiedostojärjestelmästä, jolla on monia erityispiirteitä, se on aina ZFS. Tämä tiedostojärjestelmä mahdollistaa dynaamisen levyjen poistamisen ja ajaa yhdistämisen, joka on erittäin hyödyllinen työskennellessään tiedontallennuslaitteen kanssa. Sitä kehittää aurinkomikrosysteemi, ja tämä organisaatio vastaa kaikista tämän tiedostojärjestelmän päivityksistä.

6. FAT32

Tämä on tavallisin tiedostojärjestelmä, jota käytetään kaikissa käyttöjärjestelmissä, kuten Linux, Windows ja niin edelleen. Se on paras tapa tallentaa tiedostoja, jotta käyttöjärjestelmän on helppo käsitellä näitä tiedostoja ja hakemistoja. On tärkeää ymmärtää, että vaikka se on tavallisin, käyttäjän on valittava, mikä tiedostojärjestelmä sopii heille parhaiten, ennen kuin valitset yhden käyttöjärjestelmälleen.

7. exFAT

Se on toinen tiedostojärjestelmä, joka kuuluu FAT-perheeseen. Sitä pidetään myös yleisesti käytettävänä tiedostojärjestelmänä, kun kyse on tietojen tai tiedostojen käsittelystä. Kaikki käyttöjärjestelmät voivat käyttää tätä tiedostojärjestelmää työskentelytehokkuuden lisäämiseksi. Tämä tiedostojärjestelmä on hyvä, kun on kyse pienen tai suuren tiedon määrän käsittelemisestä.

johtopäätös

Linux-tiedostojärjestelmää on pidetty puumaisena säilytysrakenteena, jossa hierarkian yläosaa on juuri tai /. Jokaisella käyttäjällä on kotihakemisto Linuxissa ja sieltä kotihakemistossa he voivat käyttää kaikkia tiedostoja, jotka kuuluvat niiden haaroihin. Joissakin tiedostoissa on järjestelmän kokoonpano, ja niitä voi käyttää vain pääkäyttäjä. Nämä tiedostot tai hakemistot eivät anna pääsyä normaalille käyttäjälle. Tavallisten käyttäjien ei ole tarkoitus tehdä muutoksia käyttöjärjestelmän sisäisiin tiedostoihin, joten niiden käyttö on rajoitettu. Käyttäjän kotihakemiston alla on useita muita tiedostoja, joita voidaan käyttää valitsemiensa tiedostojen tallentamiseen, mikä tekee käyttöjärjestelmästä työskentelyn helpoksi heille.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas Linux-tiedostojärjestelmään. Tässä keskustellaan yleiskatsauksesta Linux-tiedostojärjestelmästä yhdessä parhaan 7 parhaan Linux-tiedoston kanssa. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

  1. Linuxin etu
  2. Linux-vaihtoehdot
  3. Linux-järjestelmän komennot
  4. Linux-jakelu
  5. Kattava opas Linux-operaattoreille