Kaikki ammatillisesta kehityssuunnitelmasta

Ammatillinen kehityssuunnitelma - Vince Lombardi on tiivistänyt menestyksen kauniisti - ”Menestyksen hinta on kova työ, omistautuminen käsillä olevalle työlle ja päättäväisyys siihen, että voitammeko tai häviämme, olemme soveltaneet parhainta itsemme käsillä olevaan tehtävään. ”. Menestyvän uran lisäksi myös henkilökohtaisten saavutusten kannalta on tärkeää, että meidän pitäisi investoida ammatilliseen kehityssuunnitelmaan.

Nykypäivän dynaamisessa maailmassa vain muutos näyttää olevan jatkuva tekijä elämässämme. Investoimatta ammatilliseen kehityssuunnitelmaamme jäämme pimeässä riittävän pian. Suorituskykymme ja menestyksemme on oma vastuumme ja olemme vastuussa siitä. Jokaisella henkilöllä on joitain erityisiä lahjoja, kykyjä ja ominaisuuksia, jotka antavat hänelle kilpailuedun suhteessa toisiinsa. Valitettavasti harva meistä ei ole tietoinen omista potentiaalistamme.

Nykypäivän yritykset ovat kiinnostuneempia työntekijöiden ammatillisesta kehityssuunnitelmasta tuottavuuden lisäämisen lisäksi myös osoittaakseen, että he välittävät. Yritysten säilyttämisaste on osoittanut nousua, kun ne tarjoavat työntekijöilleen ammatillisen kehityksen mahdollisuuksia. Nyt sinun on päätettävä, haluatko hyödyntää tätä muuttuvaa trendiä parantaaksesi pätevyystaitojasi ja kykyjäsi vai et. Jos teet oikean sijoituksen ammatilliseen kehityssuunnitelmasi, lisäät uskottavuutta henkilökohtaiseen tuotemerkkiisi, mikä lisää markkinoitavuuttasi paitsi yrityksessäsi, myös yrityksen ulkopuolella.

Voit investoida ammatilliseen kehityssuunnitelmasi noudattamalla vaiheita, jotka ovat varma tie menestykseen

 • Suunnittele urasi
 • Tunnista henkilökohtaiset ajurit, jotka motivoivat sinua
 • Aseta tavoitteet ja keskity niihin
 • Sijoita unelmaasi
 • Paranna viestintätaitojasi erityisesti esitysten ja julkisen puhumisen yhteydessä
 • Luo laadukkaita suhteita ja verkottumista
 • Sopeutua uuteen tekniikkaan
 • Käy ammatillisen kehityksen kursseilla, jotka parantavat tuottavuuttasi työpaikalla
 • Pidä silmällä ammatillisen kehityksen mahdollisuuksia ja vastaa niihin oikealla tavalla
 • Astu ulos mukavuusalueeltasi

Älä odota, että muut rahoittavat tai tukevat ammatillista kehitystäsi. Sinun on tehtävä henkilökohtainen sitoumus, että pyrit tavoitteesi saavuttamiseen ja saavutat sen asianmukaisella suunnittelulla, jota tukee vahva päättäväisyys.

Ammatillinen kehityssuunnitelma

Ensimmäinen askel kohti ammatilliseen kehitykseen panostamista on toimintasuunnitelman laatiminen. Ilman asianmukaista ammatillisen kehityksen tärkeyttä tutkimuspohjaista realistista suunnitelmaa saatat päätyä tuhlaamaan aikaa ja rahaa ilman, että sinulla on ammatillisia etuja.

Tee SWOT (vahvuus, heikkous, mahdollisuus, uhka) -analyysi itsearviointia varten. Aseta arviointisi perusteella ammatillinen kehityssuunnitelma urasi etenemiselle ja aikataulu saavutuksille. Aseta seisonta-aika ja ammatillisen kehityksen kannalta tärkeä budjetti vahvalla resoluutiolla siitä kiinni pitämiseen.

Suorita ammatillisen kehityksen tärkeyttä koskeva tutkimus niin, että sinulla on selkeä käsitys nykyisen teollisuuden mahdollisuuksista, esteistä ja ammatillisen kehityksen suuntauksista. Tarkista ammatinharjoittajien suosimat suosiot. Kun olet varma ammatillisesta kehityssuunnitelmassasi, löydä henkilökohtaiset asemasi, jotka motivoivat sinua tekemään suunnitelman onnistumisesta

Itsemotivointi

Ei ole mitään vikaa, jos sinua ajaa henkilökohtainen tappajapyrkimys. Jokaisella onnistuneella henkilöllä on pyrkimys motivoida heitä saavuttamaan itselleen asettamat tavoitteet. Mikä on asemasi? Se voi olla korkeampi palkka, taloudellinen itsenäisyys, oma unelmakoti, asema, parempi ammatillisen kehityssuunnitelman hallintajärjestelmä ja ammatilliset vastuut, viettää enemmän aikaa perheen kanssa tai yksinkertaisesti olla rikkaampi kuin nyt.

Ei ole mitään vikaa siinä, että sinulla on henkilökohtaisia ​​asemia ja työskennellään niitä kohtaan systemaattisesti. Juuri oikopolut päätyvät laittomiin menetelmiin.

Itsemotivaatio on erittäin tärkeää pysyäksesi polulla. Tunne ajamasi ja anna heidän motivoida sinua työskentelemään tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Tavoitteiden asettaminen: Ammatillisen kehityksen tavoitteet

Sinulla on suunnitelma. Olet tunnistanut myös henkilökohtaiset asemasi. Nyt olet valmis asettamaan tavoitteesi ja keskittymään niihin. Ilman asianmukaisia ​​tavoitteita ja horjumatonta keskittymistä niihin, et koskaan pääse tarpeeksi lähelle unelmasi.

Aseta SMART-tavoitteet.

S - erityinen . Varmista mitä tavoitteesi on. Jos et ole varma, kavenna keskittymistäsi ennen siirtymistä seuraavaan vaiheeseen. Tiedä milloin, missä ja miten aiot saavuttaa tavoitteesi.

M– mitattavissa . Tavoitteesi tulisi olla mitattavissa, joten asetat tavoitteellesi odotettavissa olevan määrän, laadun tai tuloksen, jotta voit olla varma, että se on saavutettu.

A - Saavutettavissa . Jos asetat tavoitteita, joita on mahdoton saavuttaa, joudut pettymyksiin ja turhautumiseen, jotka voivat viedä urasi taaksepäin. Tarkista ammatillisen kehityssuunnitelman resurssit ja tukijärjestelmä löytääksesi niitä, jotka tukevat yritystäsi.

R - merkityksellinen. Anna ammatillisen kehitystavoitteesi olla merkityksellinen valitsemallesi urapolulle.

T – aikaperusteinen. Älä aseta epämääräisiä tavoitteita, jotka aiot saavuttaa tulevaisuudessa. Sitä ei koskaan tapahdu. Aseta tarkka ajanjakso, jonka kuluessa aiot saavuttaa tavoitteesi.

investointi

Vaikka monet yritykset investoivat työntekijöiden valmentamiseen ja kouluttamiseen, se ei välttämättä ole aina koordinoitu korkeampien tavoitteidesi kanssa. Saatat joutua tekemään myös henkilökohtaisia ​​sijoituksia, olipa kyse sitten rahan tai ajan muodossa.

Jos haluat todella vaikuttaa uraasi, saatat joutua luopumaan joihinkin vapaa-ajan ammatilliseen kehitykseen liittyviin toimintoihisi ja viihdettäsi. Sinun on kylvättävä siemen, huolehdittava kasvista ja kastettava joka päivä, ennen kuin se tuottaa hedelmää. Joten tuleeko se tapahtumaan jollain muulla edistymisellä? Ole antelias investoinnissasi tänään, jotta saat hyvää tuottoa tulevaisuudessa.

Paranna ammatillisen kehityssuunnitelmasi viestintätaitoja

Suullisen ja kirjallisen viestinnän taitojen parantaminen ja parantaminen tulee olemaan suuri investointi ammatilliseen kehityssuunnitelmaan. Suurin osa meistä olettaa, että olemme hyviä kommunikoijia, mutta usko minua, vain koska emme kuule itseämme liian usein. Tallenna äänesi ja kuuntele puhetta. Tee tarvittavat korjaukset.

Paranna työpaikkaviestintää ammatillisen kehityssuunnitelmasi suhteen. Tutustu 'ylöspäin suuntautuvaan viestintään' ja 'alaspäin suuntautuvaan viestintään' työpaikallasi. Yritykset mieluummin työntekijöitä, joilla on hyvät viestintätaidot, koska työntekijät ovat tuottavia ja toimivat tehokkaasti yritysympäristössä. Jos työpaikoilla ylläpidetään hyvää viestintäketjua, se lisää kollegojen moraalia, lisää tuottavuutta ja työntekijöiden pidätysastetta.

Jos olet yksi niistä monista ihmisistä, jotka kärsivät julkisen puhumisen pelosta, harjoita sen voittamista. Julkinen puhuminen ja esitysten tekeminen ovat ratkaisevan tärkeitä ammatillisen kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi monissa yrityksissä nykyään.

Ei ole tärkeää vain, mitä sanot, mutta myös kuinka ja milloin sanot. Jopa erittäin hyvä ehdotus tai idea ei saa herättää kiinnostusta kuuntelijaan, jos et kommunikoi sitä oikealla tavalla.

Opi käsittelemään tekstiviestejä, ääniviestejä, fakseja ja muuta viestiä ajallaan. Opi käyttämään oikeaa tietovälinettä viestisi välittämiseen kiireellisyyden perusteella. Älä ylitä yksityisyyslinjoja. Kyky kommunikoida ammattimaisella tavalla oikean välineen kanssa vie sinut nopeasti kohti tavoitettasi.

Lisäksi se parantaa henkilökohtaisia ​​suhteitasi lisäbonuksena.

verkostoituminen

Sinun on luotava laadukas suhde ja rikastuttava verkottumistasi uran etenemiseen. Voit valita mentorin tai ihmisryhmän, jolla on oikeus ohjata sinua ammatillisissa asioissa.

Älä epäröi rakentaa vaikutusvaltainen ihmisryhmä ympärillesi, koska he ovat hyviä vauhdittajia kehitykseesi. Hyvät suhteet ovat suuria sijoituksia elämääsi. Oikeat ihmiset oikeaan aikaan voivat auttaa sinua siirtämään uraasi suuntaan, johon haluat mennä, sinulle sopivalla tahdilla.

Valitettavasti, jos et luo hyödyllistä verkostoitumista oikeiden ihmisten kanssa, tuhlaa aikaasi ja energiaasi ruokkimalla suhteita, jotka eivät mene minnekään. Oikeiden ihmisten löytäminen on tässä tärkeätä. Kun olet löytänyt oikeat ihmiset, rakenna ja vaalia suhteita kiinnittämällä heille asianmukaista huomiota, jotta he pysyisivät aktiivisina verkostossasi.

Ole Tech Savvy

Ehkä vain ilma ja vesi voivat edeltää selviytymisteknologiaa tällä tekniikan tason aikakaudella. Riippumatta siitä, mitä teet, tekniikasta ei enää voi paeta, koska se leviää nykyään elämän kaikilla puolilla.

Teknologian nopean edistyksen ongelmana on, että se muuttuu vauhdissaan, että kukaan ei pääse kiinni siihen. Vain vuosi sitten sitä, mikä oli innovatiivista, voidaan nyt kutsua vanhentuneeksi. Jos jäät teollisuutesi trendikkääseen, tekniikkaviisaan, menetät pian merkityksen yrityksessä. Tekninen puute voidaan rinnastaa epäonnistumiseen monissa ura-alueissa, koska se vastustaa organisaation edistymistä.

Aika, vuorovesi ja tekniikka eivät odota mitään. Älä jää taakse. Tule tekniikkaosaavaksi ja pysy ajan tasalla nykyisestä tekniikasta, jos haluat pitkäaikaista vakautta ja jatkuvaa kasvua urallasi. Tiedon jakaminen, viestintä ja brändäys ovat tekniikkapohjaisia ​​monissa yrityksissä, joten se on olennainen osa työtäsi.

Kehittyvän teknologian myötä sinun on investoitava paljon aikaa ja vaivaa pysyäkseen ajan tasalla siitä, mutta ei ole muuta vaihtoehtoa kuin olla tekniikan ystävä tänään. Antaaksesi ammatillisen kehityksen tärkeyden, ole ajan tasalla uusista tuotteista ja alustoista, joihin sisältyy verkkopohjaisia ​​sovelluksia, sosiaalista mediaa, älypuhelimia, ohjelmistoja, pilvipalveluita ja monia muita.

Oppia

Urasi joutuu umpikujaan sinä päivänä, kun lopetat oppimisen. Kokopäivätyössä on tietysti vaikea palata takaisin kouluun ja olla taas opiskelija, vaikka monet meistäkin pitäisivät siitä. Mutta voit aina löytää tapoja ja keinoja lisätä uuden taitosi tai sertifikaatin ansioluetteloosi, joka parantaa uraasi.

Vietettyään tietyn ajan missä tahansa ammattilaisessa, voit tuntea turhautumista, koska olet juuttunut samassa paikassa. Älä odota muutoksen tekemistä, mutta kokeile monia uusia tai vastaavia ammatillisen kehittämisohjelman kursseja oppiaksesi jotain uutta. Jos olet vakavampi, osallistu viikonloppukursseille, jotka ovat työntekijöiden saatavilla.

Verkkokurssin saalis on, että sinulla ei ole ketään kehotusta sinua suorittamaan ne. Siksi on täysin sinun itsesi jättää loppuun ja aloittaa aloittamasi. Muista, että uuden taiton oppiminen ei vain lisää mahdollisuuksiasi löytää parempi työpaikka, mutta myös auttaa sinua pääsemään paremmin jo tekemässäsi työssä.

Tartu tilaisuuksiin

Pidä silmällä mahdollisuuksia, jotka antavat siivejä urallesi vieden sinut nopeasti kohti tavoitetta. Nämä uskomattomat ammatillisen kehityksen ohjelmamahdollisuudet koputtavat kotiovellesi vain kerran. Jos et ole valppaana, saatat kaipata niitä ikuisesti. Mahdollisuuksia on vaikea havaita, koska ne on naamioitu useammin kuin ei.

Wayne Dyer sanoo perustellusti: ”Ei ole olemassa pientä mahdollisuutta ansaita elantonsa rakastamaasi; on vain niukasti päättäväisyyttä sen toteuttamiseksi. ”

Opi tunnistamaan ammattiisi sopivat mahdollisuudet, ammatillisen kehittämisohjelman taidot, tila ja olosuhteet. Ei ole taattua, että jokainen sinulle tarjoama tilaisuus johtaa sinut menestykseen, mutta siinä ei ole edistystä ottamatta riskiä. Kärsivällisyys ja sinnikkyys kannattavat lopultakin.

Jos mahdollisuus on jostain syystä ohittanut oven, mene ulos ja löydä se itse.

Anna mennä

Tela on tultava ulos papista lentääkseen perhosena. Astu pois mukavuusalueeltasi, jos olet todella tosissasi sijoittamalla ammatillisen kehityssuunnitelmasi.

Urallesi ei ole mitään yhtä vaarallista kuin pysyä vuosina siellä, missä olet mukava, ilman, että yrität nähdä, mitä muuta voit tehdä. Pelko, epävarmuus ja itseluottamuksen puute voivat sitoa sinut paikkaan turvallisemmin kuin köysi.

Usko itseesi. Hyödyntäkää parhaiten saamaanne älykkyyttä ja ammatillisia kehitystavoitteita koskevia tietoja. Mutta ensin - työnnä itsesi pois mukavuusalueelta, johon olet tottunut. Ammatillisessa kehitysohjelmassasi ei ole mitään tärkeämpää kuin itse antamasi työstö siirtyäksesi mukavuusvyöhykkeeltäsi.

Kun laitat potentiaalisi, taidot ja innostus yhteen, mahdollisuudet avaavat oven automaattisesti. Kuka tietää, saatat jopa ylittää tavoitteesi nopeasti. Me kaikki tiedämme, että on helppoa mennä virtauksen mukana kuin uida ylävirtaan, mutta menestys tulee niille, jotka eivät ole kiinnittyneet huomionsa keskittymiseen ammatillisiin kehitystavoitteisiin. Myös riskielementti voi pelottaa sinua, mutta sinun on uskallettava olemalla rohkea. Tie mukavuusvyöhykkeeltäsi voisi olla suunta, jolla voit aloittaa uransa tasolle, jota et ole koskaan ennen kuvitellut.

Ammatilliseen kehitykseen tekemäsi sijoitus on turvallinen sijoitus itseesi. Voit napata palautuksesi milloin tahansa, missä tahansa toiveidesi mukaan. Se lisää brändiarvoasi, auttaa luomaan haluamasi tulevaisuuden ja lisää luottamusta.

Suositellut artikkelit

 1. Ilmaisia ​​vinkkejä haastatteluviestinnän taitojen parantamiseksi
 2. 4 Perusvaihetta henkilökohtaisen kehityssuunnitelman parantamiseksi
 3. Markkinoinnin suunnitteluprosessi: 5 tärkeintä vaihetta
 4. Taloudellisen suunnittelijan liiketoimintasuunnitelma 6 suosituinta vinkkiä Edut | haittoja