Johdanto Linux-haastatteluun liittyviin kysymyksiin ja vastauksiin

Joten olet vihdoin löytänyt unelmatyösi Linuxissa, mutta mietit miten Linux-haastattelu halkaistaan ​​ja mitkä voisivat olla todennäköisiä vuoden 2019 Linux -haastattelukysymyksiä. Jokainen haastattelu on erilainen ja myös työn laajuus on erilainen. Pitäen tämän mielessä olemme suunnitelleet yleisimmät Linux-haastatteluun liittyvät kysymykset ja vastaukset auttaaksesi sinua menestymään haastattelussa.

Alla on luettelo 2019: n Linux-haastatteluun liittyvistä kysymyksistä ja vastauksista, joita voi kysyä haastattelun aikana tuoreemmiksi ja kokemuksellisiksi. Nämä top haastattelukysymykset on jaettu kahteen osaan:

Osa 1 - Linux-haastattelukysymykset (perus)

Tämä ensimmäinen osa kattaa Linux-haastattelun peruskysymykset ja vastaukset

1. Mitkä ovat Linux-kerrokset?

Vastaus:
Alla on seuraavat Linux-kerrokset:

 • Laitteisto - Sisäinen kerros koostuu fyysisistä laitteista, kuten RAM, CPU jne. Jotkin käyttöjärjestelmät voivat olla ohjainohjelmistoja kommunikoimaan laitteiden kanssa.
 • Kernel - Kernel on käyttöjärjestelmän sydän, joka piilottaa alla olevan laitteiston monimutkaisuudet ja tarjoaa korkean tason abstraktin ylemmille kerroksille. On olemassa erityyppisiä ytimiä, kuten mikrokernel, monoliittinen ydin jne. Linux-ydin on monoliittinen tyyppi.
 • Shell - Shell on ytimen päällä toimiva ohjelma, joka toimii pääasiallisena käyttäjän ja ytimen välisen vuorovaikutuksen menetelmänä. Yksinkertaisesti sanomalla, että se on ohjelma, joka voi suorittaa muita ohjelmia. Nykyään GUI korvaa kuoren suurelta osin. Shell hyväksyy komennot ja välittää ne suorittamista varten.
 • Apuohjelmat (apuohjelmat) - Nämä ohjelmat tai ohjelmistot, jotka toimivat käyttöjärjestelmän ylimmässä kerroksessa, auttavat käyttäjää päivittäisissä yleisissä toiminnoissa, kuten aikatauluttaa cron-työn tai tietyn tehtävän, kuten luoda tekstidokumentteja.

2. Selitä lyhyesti kolmesta suositusta Linux-kuoresta?

Vastaus:

 • Bash Shell - Oletuskuori monissa Linux / Unix-jakelussa. Onko ominaisuuksia, kuten
  1. Muokkaa komentohistoriaa
  2. Kuori toimii ja antaa sille aliaksia
  3. Rajoittamaton komentohistoria
  4. Rajoittamaton koko indeksillä.
 • Tcsh / Csh-kuori (kutsutaan yleensä C-kuoreksi) - Tcsh on parannettu C-kuori,
  1. Enemmän C: stä, kuten syntaksista
  2. Sanan ja tiedostonimen automaattinen täydentäminen on ohjelmoitavissa
  3. Oikeinkirjoituksen tarkistus
  4. Työnhallinta
 • K-kuori - Sitä kutsutaan Korn-kuoriksi tai Ksh.Lisää kuin interaktiivinen kuori, K-kuori on täydellinen, tehokas, korkean tason ohjelmointikieli. Siinä on ominaisuuksia, kuten
  1. Vaihtoehdot ja muuttujat, jotka antavat sinulle enemmän tapoja mukauttaa ympäristöä.
  2. Advanced suojausominaisuudet
  3. Edistyneet säännölliset lausekkeet - Tunnetut apuohjelmat, kuten grep ja awk.

Siirrytään seuraavaan Linux-haastatteluun liittyviin kysymyksiin.

3. Mitä komentoa käytetään komennon käyttöoppaan saamiseksi?

Vastaus:
Manuaaliset sivut ovat selitykset jokaisesta komennosta. Tietyn komennon manuaalisivuilla on kaikki tiedot kyseisestä komennosta, ja sitä voidaan kutsua nimellä 'mies esim. ' Man ls '. Manuaaliset sivut luokitellaan erilaisiin käyttäjäkomentoihin, järjestelmäpuheluihin, kirjasto-toimintoihin .. jne. Manuaalisen sivun yleinen asettelu on -

NIMI

Komennon tai toiminnon nimi ja yksinkertainen selitys siitä.

SYNOPSIS

Komennoille, joilla se suoritetaan, ja parametreihin, jotka se vie. Toimintojen osalta luettelo tarvittavista parametreista ja mikä otsikkotiedosto sisältää määritelmän.

KUVAUS

Yksityiskohtainen kuvaus etsimästämme komennosta tai toiminnosta.

Esimerkit

Joitakin esimerkkejä käyttötavoista

KATSO MYÖS

Tässä osassa on luettelo liittyvistä komennoista tai toiminnoista.

4. Kuinka saada luettelo Linuxissa parhaillaan käynnissä olevista prosesseista ja resurssien käytöstä?

Vastaus:
Tämä on haastattelussa esitetyt perustiedot Linux-haastattelusta. Alla on prosessien ja resurssien käyttö Linuxissa seuraavat:

 • yläosa on tähän käytetty komento. Tämä antaa kaikki tiedot jokaisesta prosessista, joka toimii koneella kuten -
  1. Prosessin tunnus (PID)
  2. Prosessin omistaja (USER)
  3. Prosessin prioriteetti (PR)
  4. Prosessorin prosentuaalinen osuus (% CPU)
  5. Prosenttiosuus muistista
  6. Prosessoriin kulunut CPU-aika yhteensä.
  7. Komento, jota käytetään prosessin aloittamiseen.
 • Suosituin vaihtoehto, jota käytetään yläkomennon kanssa -
  1. top -u -> Käyttäjän suorittama prosessi.
  2. alkuun - i -> sulje pois käyttämättömät tehtävät
  3. alkuun -p -> Näytä tietty prosessi

5. Mikä on putkilinjan operaattori Linuxissa?

Vastaus:
Putkilinjan operaattoria Linuxissa käytetään ohjaamaan yhden ohjelman tai komennon lähtö toiseen ohjelmaan / komentoon jatkokäsittelyä varten. Yleisesti kutsutaan uudelleenohjaukseksi. Pystypalkit, '|' ("Putket" yleisessä Unix-sanassa) käytetään tähän. Esimerkiksi ls-l | grep-näppäin, ohjaa ls-l -komennon tulosteen grep-näppäinkomentoon

Osa 2 - Linux-haastattelut (Advanced)

Katsokaamme nyt edistyneitä Linux-haastattelukysymyksiä.

6. Selitä tiedostojen käyttöoikeudet Linuxissa. Kuinka muuttaa sitä?

Vastaus:
Kaikille tiedostoille ja hakemistoille määritetään käyttöoikeudet. Käyttöoikeudet määrittävät kuka voi käyttää tiedostoa tai hakemistoa, sekä käyttötyypit. Kaikki tiedostot ja hakemistot ovat käyttäjän omistuksessa.

 1. Luvat hallitaan kolmella tasolla:
  1. Omistaja (kutsutaan käyttäjäksi tai u: ksi)
  2. Ryhmä ('g')
  3. Loput käyttäjät (kutsutaan muiksi tai 'o')
 2. Pääsyn taso
  1. Lue - Filet voidaan katsoa tai kopioida.
  2. Kirjoita - tiedosto voidaan korvata (esim. Tallentaa nimellä)
  3. Suorita - tiedosto voidaan suorittaa

Luvan vaihtamiseen käytetään chmodia . Täällä käyttöoikeudet voidaan määritellä erilaisina lähestymistavoina. Parametritiedosto (t) on yksi tai useampi tiedosto (tai hakemisto). Yksi lähestymistapa oikeuksien määrittämiseen on kuvata muutokset, joita sovelletaan u: n, g: n, o: n, w: n, x: n yhdistelmänä. Lisätäksesi luvan, käytä + ja poistaaksesi luvan, käytä -.

7. Mikä on prosessi Linux-ympäristössä?

Vastaus:
Prosessi on käynnissä oleva ohjelma. Prosessit voidaan käynnistää käyttöliittymästä tai komentoriviltä. Prosessit voivat käynnistää myös muita prosesseja. Aina kun prosessi suoritetaan, Linux seuraa sitä prosessitunnuksen (PID) avulla. Käynnistyksen jälkeen ensimmäinen prosessi on alustusprosessi nimeltään init. Sille annetaan PID 1. Tästä hetkestä lähtien jokainen uusi prosessi saa seuraavan käytettävissä olevan PID: n.

Prosessin voi luoda vain toinen prosessi. Me tarkoitamme luomisprosessia vanhempana ja luotua prosessia lapsena. Vanhempi prosessi kutee yhden tai useamman alaprosessin. Prosessin kutuminen voidaan suorittaa yhdellä monista tavoista. Jokainen vaatii järjestelmäkutsu (toimintokutsu) Linux-ytimeen. Nämä funktion kutsut ovat haarukka (), vfork (), klooni (), odota () ja exec ().

Siirrytään seuraavaan Linux-haastatteluun liittyviin kysymyksiin.

8. Mitä ovat säännölliset lausekkeet (regex)? Mitä tarkoittaa *, +, ? Säännöllisessä lausekkeessa?

Vastaus:
Säännöllinen lauseke (regex) on merkkijono, joka ilmaisee kuvion, jota käytetään vastaamaan muita merkkijonoja. Kuvio vastaa joko jotakin osa toista merkkijonoa tai ei. Regexissä on luettelo ennalta määritellyistä metahahmoista.

 1. * Käytetään edellisen merkin vastaavuuteen, jos se esiintyy vähintään 0 kertaa
 2. + Käytetään edellisen merkin täsmäämiseen, jos se esiintyy vähintään kerran
 3. ? Vastaa edellistä merkkiä, jos se esiintyy 0 tai 1 kertaa

9. Mikä on sed-komento?

Vastaus:
Tämä on suosittu Linux-haastattelukysymys, jota haastattelussa esitetään. Sed on stream-editori. Suoratoisto on ohjelma, joka ottaa tekstivirran ja muuttaa sitä. Sed: llä määrität säännöllisen lausekkeen, joka edustaa mallia siitä, mitä haluat korvata. Sed-komennon yleinen muoto on sed's / pattern / korvaus / 'tiedostonimi.

10. Mitä eroa Hard Link- ja Soft Link -sovellusten välillä on?

Vastaus:
Pehmeä linkki (Symbolic Link) osoittaa toiseen tiedostoon nimellä. Koska se sisältää vain nimen, sen nimen ei oikeastaan ​​tarvitse olla olemassa tai olemassa toisessa tiedostojärjestelmässä. Jos korvaat tiedoston tai muutat tiedoston sisältöä muuttamatta nimeä, linkki sisältää silti saman nimen ja osoittaa tiedostoon. Kova linkki osoittaa tiedostoon inode-numeron perusteella. Tiedoston pitäisi tosiasiassa olla samassa tiedostojärjestelmässä. Tiedosto poistetaan levyltä vasta, kun viimeinen linkki sen sisääntuloon on poistettu.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas luetteloon Linux-haastattelua koskevista kysymyksistä ja vastauksista, jotta ehdokas voi helposti hajottaa nämä Linux-haastattelukysymykset. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Hibernate-haastattelukysymykset
 2. ESL-haastattelukysymykset
 3. Kuinka lisätä seulontahaastattelut - 7 vinkkejä menestykseen
 4. Shell Scripting -haastattelukysymykset