Tässä Photoshop-efektien opetusohjelmassa tarkastellaan tapaa antaa valokuvalle "kummalisempi" ulkonäkö. Olen kauhuelokuvien fani, mutta myönnän olevani hieman matala siinä mielessä, että katson yleensä vain niitä erikoistehosteita varten. Istun yleensä siellä ajatellessani itselleni "ihmettelen kuinka he tekivät niin". Joten kun pelasin Photoshopissa eräänä yönä, keksin tämän pienen tekniikan elävän, hengittävän ihmisen ottamiseksi ja saattamisesta heidät näyttämään enemmän haamuilta, minkä vuoksi kutsuin sitä "kuvan haamuttamiseksi". Se on yksinkertainen tehoste, johon kuuluu vain muutama vaihe, ja ne on helppo tehdä.

Tietenkin, kuten useimpien valokuvatehosteiden kanssa, se auttaa, jos aloitat oikean tyyppisillä kuvilla. Kuva lapsistasi, jotka leikkivät rannalla kesäiltana, ei ehkä ole paras valinta. Jälleen kerran, et koskaan tiedä, kunnes olet kokeillut sitä.

Käytätkö Photoshop CS6: ta tai Photoshop CC: tä (Creative Cloud) ? Katso tämän oppaan täysin päivitetty versio!

Tässä kuva, jonka aloitan:

Alkuperäinen kuva.

Ja tässä on "aavemainen" -tehoste, jonka jälkeen olemme:

Lopullinen vaikutus.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Kuten aina, emme koskaan halua työskennellä suoraan taustakerrostamme, koska se sisältää alkuperäisiä pikselitietojamme, joten ensin teen sen kopioinnin. Olen suuri tasojen nimeämisfani ja sinun pitäisi olla myös, joten aion käyttää uuden tason valintaikkunaa pikavalintanäppäimillä Ctrl + Alt + J (Win) / Command + Option + J (Mac). . Aion nimetä taustakopiokerrokseni tyydyttymättömäksi, ja näemme miksi hetkessä:

Photoshopin Uusi kerros -valintaikkuna. Nimeä kerros "desaturated".

Tämä antaa minulle kopion Tasot-paletin Taustakerroksesta, jonka Photoshop on nimittänyt "tyydyttymättömäksi":

Photoshopin Tasot-paletti näyttää nyt taustakerrokseni ja sen yläpuolella olevan kopion.

Vaihe 2: Poista taustan kopiokerros käytöstä

Kun "desaturated" -kerros on valittu Tasot-paletista, aion arvata, että desaturaattori poistaa kaikki värit. Tätä varten käytän pikanäppäintä Ctrl + Shift + U (Win) / Command + Shift + U (Mac). Kuva näyttää nyt mustavalkoisena:

Kerroksen desaturaation jälkeen kuva näyttää mustavalkoiselta.

Vaihe 3: Kopioi "Desaturated" -kerros

Minun on tehtävä tässä vaiheessa kopio "tyydyttymättömästä" kerroksestani, joten kun se valitaan Tasot-paletista, käytän kerran pikanäppäintä Ctrl + Alt + J (Win) / Command + Option + J (Mac) kerran tuo uudelleen esiin Uusi kerros -valintaikkunan. Tällä kertaa nimetän tason "liikkeen epäterävyydeksi":

Luo kopio "tyydyttymättömästä" kerroksesta ja nimeä se tällä kertaa "liikkeen sumeudeksi".

Minulla on nyt kolme kerrosta Tasot-paletini, mukaan lukien uusi "motion blur" -kerros yläosassa:

Tasot-paletti näyttää nyt kolme kerrosta.

Vaihe 4: Käytä Motion Blur -suodatinta

Minusta tuntuu, että annan loput kerrosnimilläni, mutta voi hyvin. Kun "motion blur" -kerros on valittu, siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin-valikkoon, valitse Sumennus ja sitten Motion Blur . Tämä tuo esiin "Motion Blur" -valintaikkunan. Yleensä käyttäisit liikkeen epäterävyyttä esineessä, joka, tiedät, liikkeessä, mutta sen soveltaminen paikallaan olevaan esineeseen antaa sille yleensä haamumaisen vaikutelman, mitä olemme seuranneet. Kun valintaikkuna tulee näkyviin, aseta Kulma nolla- asteeseen ja vedä sitten alareunassa olevaa liukusäädintä oikealle lisätäksesi etäisyysarvoa, kunnes kuva hämärtyy melko vähän. Täällä olen asettanut kaivokseni 95 pikseliin:

Photoshopin "Motion Blur" -valintaikkuna.

Tässä on kuvani Motion Blur -suodattimen asennuksen jälkeen:

Kuva "Motion Blur" -suodattimen asettamisen jälkeen.

Vaihe 5: Lisää kerrosmaski "Motion Blur" -kerrokseen

Kuvamme näyttää jo hiukan peloteltavalta, kun liikkeen sumennus on tehty, mutta nyt aiomme palauttaa osan hänen kasvoistaan, ja teemme sen käyttämällä kerrosnaamaria. Kun "motion blur" -kerros on valittuna, napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa "Lisää kerrosmaski" -kuvaketta:

Napsauta Lisää kerrosmaski -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa.

Tämä lisää kerrosmaskin "liikkeen epäterävyyteen":

Kerrosmaski on nyt lisätty.

Vaihe 6: Maalaa mustalla kerrosmaskilla paljastaaksesi osan kasvoista

Tartu Brush-työkaluun Työkalut-paletista tai paina näppäimistön B valitaksesi se nopeasti. Paina sitten näppäimistön D- painiketta varmistaaksesi, että musta on valittu etualan väreksi (Huomaa: Jos kerrosmaski valittiin jo painettaessa "D", etualan väri muuttuu tosiasiassa valkoiseksi, koska valkoinen on oletusasetuksen etualan väri kerrosmaski. Jos näin on, paina X vaihtaaksesi etualan ja taustavärit, jolloin etualan väri muuttuu mustaksi). Siirry näytön yläosassa olevaan Asetukset-palkkiin ja laske harjan opasiteetti noin 10 prosenttiin :

Laske harjan opasiteetti 10%: iin Asetukset-palkissa.

Tämän avulla voit maalata kasvot takaisin vähitellen. Napsauta kerrosmaskin pikkukuvaa Tasot-paletissa valitaksesi se, jos sitä ei ole jo valittu (sen ympärillä on korostettu reuna, jos se on valittu), ja maalaa sitten suurella, pehmeäreunaisella harjalla ja mustalla etualan värinä. kasvojen keskialueella lyhyillä, asteittaisilla iskuilla palauttaaksesi osan silmistä, nenästä ja suusta, jolloin loput hämärtyvät. Muista pysyä hyvin kasvojen rajoissa, jotta kaikki hämärtyisi kauniisti keskustasta:

Kuva peittämisen jälkeen hämärtävä vaikutus.

Vaihe 7: Yhdistä kaikki kerrokset uudeksi kerrokseksi

Yhdistämme kaikki kolme kerrosta uuteen tasoon tässä vaiheessa, ja voimme tehdä sen näppäimistöllä Shift + Ctrl + Alt + E (Win) / Shift + Komento + Optio + E (Mac), joka vie kaikki kolme kerrosta ja yhdistää ne upouuteen kerrokseen Tasot-paletin yläosassa. Kaksoisnapsauta tason nimeä ja nimeä se uudelleen sulautuvaksi :

Yhdistä kaikki kolme kerrosta uudelle tasolle Tasot-paletin yläosassa ja nimeä se uudelleen "sulautuneeksi".

Vaihe 8: Levitä "Diffuse Glow" -suodatin sulautettuun kerrokseen

Kun uusi "sulautettu" kerros on valittu, siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin-valikkoon, valitse Väärin ja valitse sitten Hajautettu hehku . Tämä tuo esiin Photoshopin Suodatingallerian (se ei oikeastaan ​​sano Suodata galleriaa missään hetkellä, mutta se on Suodatingalleria), joka on asetettu Hajautettu Glow -suodatusasetuksiin. Saatat joutua pelaamaan hieman kolmella vaihtoehdolla käyttämästäsi kuvasta riippuen, mutta kuvassani olen asettanut grainiteetin arvoon 3, hehkuvuuden määrän 10 ja tyhjentävän määrän myös 10, kuten alla on ympyröity:

Photoshopin suodatingalleria asetettu "Hajautettu hehku" -suodatinvaihtoehtoihin.

Tässä on kuvani levitetyn "Diffuse Glow" -suodattimen käytön jälkeen:

Kuva levitetyn "Diffuse Glow" -suodattimen käytön jälkeen.

Vaihe 9: Lisää yksivärinen täyttökerros

Nyt on vain lisättävä vähän väriä, joten kun "yhdistynyt" kerros on edelleen valittuna, napsauta Uusi täyttö- tai säätökerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa Uusi täyttö- tai säätökerros-kuvaketta.

Valitse luettelon yläosasta yksivärinen :

Valitse luettelosta "Yksivärinen".

Tämä tuo esiin Photoshopin värinvalitsimen . Aion valita vihreän värin:

Photoshopin värinvalitsin.

Napsauta OK, kun olet valinnut värin poistuaksesi värivalinnasta. Kuvasi on nyt täynnä yksivärisiä, joten korjaamme seuraavan.

Vaihe 10: Vaihda täyttökerroksen sekoitustila tilalle "Väri" ja pienennä opasiteettia

Kun yksivärinen täyttökerros on valittu, siirry Tasot- sekoitusmoodin vaihtoehtoihin Tasot-paletin vasemmassa yläkulmassa, napsauta alas osoittavaa nuolta sanan "Normaali" vieressä ja vaihda sekoitustilaksi Väri . Tämä värittää kuvan valitsemallasi värillä (minun tapauksessani vihreä). Väri on todennäköisesti kuitenkin liian voimakas, joten siirry oikealle Tasoitus- asetukseen Tasot-paletin yläosassa ja laske opasiteetti vähentääksesi voimakkuutta. Olen laskenut kaivokseni huomattavasti, jopa 11% : iin vain värivirheellä:

Vaihda yksivärisen täyttökerroksen sekoitustila tilaan "Väri" ja laske opasiteetti.

Ja olemme valmiita! Tässä on viimeinen "aavemainen" vaikutus:

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Näin voit antaa valokuvalle haamumaisen ulkonäön Photoshopilla! Katso Photo Effects -osiosta lisää Photoshop-tehosteoppaita!