Katsaus suorituskyvyn testauksen elinkaareen

Suorituskykytestaus on järjestelmällinen prosessi ohjelmistojärjestelmän tai sovelluksen testaamiseksi ei-toiminnallisella tavalla. Suorituskykytestaustoiminnot on järjestetty ja suorituskyvyn pullonkaula on tunnistettu ohjelmistojärjestelmissä pääosin koko ohjelmistoteollisuudessa. Tämä ”Performance Testing Life Cycle” -artikkeli antaa yksityiskohtaisen käsityksen testausmenetelmästä seuraavassa järjestyksessä.

Mikä on suorituskyvyn testauksen elinkaari?

Suorituskykytestaus ei ollut niin tärkeä, ja voi olla, että pieni osa maailmaa käytti tekniikkaa ja täytti nykyisen laitteiston ja ohjelmiston vaatimukset. Nyt tilanne on muuttunut. Se, pystyykö sovellus hallitsemaan X käyttäjän määrää vai ei, onko vastaus, kun käynnistys alkaa tai käynnistetään verkkosivusto tai mobiilisovellus? Onko pyyntö reagoiva? Jopa loppukäyttäjät odottavat nopeaa vastausta. Päivittäin suunnittelijan on ajateltava toteutusta lisäämällä viritystä, joka pystyy hallitsemaan monien asiakkaiden kuorman nopeasti. Kuinka täytäntöönpanon tehokkuutta voidaan mitata? Mitkä ovat tulosten mittaukset? Mitkä osat ja millä perusteella niiden tulisi osallistua suorituskykytestaukseen? Kaikille näille kysymyksille on kehitetty menetelmä, joka on jaettu suorituskokeiden vaiheiden lukumäärään. Tavoitteena oli luoda sujuva, kanavoitu menetelmä suorituskykytestin tavoitteen saavuttamiseksi.

Suorituskykytestauksen tyypit

Eri suorituskykytestaustyypit ovat:

1. Testauskuorma

Se tarkkailee sovelluksen kykyä toimia odotettavissa olevissa käyttäjän kuormituksissa. Tavoitteena on tunnistaa suorituskyvyn aukot ennen sovelluksen julkaisua.

2. Stressin testaaminen

Tähän sisältyy suuren liikenteen tai tietojenkäsittelysovelluksen testaaminen äärimmäisissä työkuormituksissa. Tarkoitus on tunnistaa pyynnön lähtökohta.

3. Kestävyyden testaaminen

Ohjelmisto on suunniteltu varmistamaan, että odotettua kuormaa voidaan käsitellä pitkään.

4. Testausmäärä

Iso ei. alijäämätestauksesta. Tiedot tallennetaan tietokantaan ja ohjelmistojärjestelmän yleistä käyttäytymistä seurataan. Tavoitteena on tarkistaa ohjelmistosovelluksen suorituskyky eri määrillä.

5. Skaalautuvuuden testaaminen

Skaalautuvuustesteet on suunniteltu arvioimaan ohjelmistosovelluksen tehokkuutta skaalaamisessa suuremman käyttäjäkuorman tukemiseksi. Se auttaa suunnittelemaan lisäominaisuuksia ohjelmistollesi. Tarvitset nyt erilaisia ​​työkaluja, jotka ovat yhteensopivia testisuunnitelmasi kanssa, jos haluat tehdä jonkin näistä testeistä palvelimellasi. Tarkastellaan joitain tärkeitä suorituskyvyn testausvälineitä.

Milloin on paras aika aloittaa suorituskyvyn testaamisen elinkaari?

Suorituskykytestaus alkaa yhdessä elinkaariohjelmistokehityksen kanssa. NFR: n elikitointi suoritetaan samanaikaisesti järjestelmän eritelmävaatimuksen (SRS) kanssa. Katsotaanpa suorituskyvyn testauksen elinkaaren eri vaiheita.

1. Ei-toiminnallisten vaatimusten kouluttaminen ja analysointi

PTLC: n alku ja kriittisin vaihe on ei-toiminnallisten vaatimusten ymmärtäminen.

tehtävät

 1. AUT-arkkitehtuurin ymmärtäminen
 2. Kriittisten tilanteiden tunnistaminen ja ymmärtäminen
 3. Rajapinnan yksityiskohtien ymmärtäminen
 4. Kuvion kasvu

2. Suorituskykytestauksen strategia

Tässä vaiheessa tunnistettiin, kuinka kriittisten skenaarioiden suorituskykytestaukseen voidaan päästä. Tässä vaiheessa seuraaviin tulisi puuttua. Määritä ympäristö ohjelmistoa ja ohjelmistoa varten.

Suorituskykytestauksen strategian aktivoiminen:

 1. Valmistele ja tarkista testausstrategia.
 2. Soveltamisala ja ulkoinen määritelmä.

3. Testaa suunnittelun suorituskyky

Tämä vaihe sisältää skriptin luomisen tietyssä ympäristössä tunnistettua testaustyökalua käyttämällä. Kaikki komentosarjan ja yksikön parannukset tulisi testata.

Aktiviteetit Testisuunnittelun suorituskyky

 1. Suunnittelussa Test Performance testaamme skriptit
 2. Toimenpiteiden ja tapahtumien suunnittelu

4. Suorituskykytestin tulosten analyysi

Tässä vaiheessa testausinsinöörejä, jotka luovat skenaariot määritellyn työmäärän perusteella ja lataavat järjestelmän samanaikaisiin käyttäjiin.

Suoritustestauksen tulosten analysointi

 1. Skenaariot on suunniteltu
 2. Suorituksen seuranta

Suorituskykytestauksen elinkaaren edut

 • Validoi ominaisuudet : Suorituskykytestaus tarkistaa ohjelmiston perusominaisuudet. Ohjelmiston perusominaisuuksien suorituskyvyn mittaus antaa yritysjohtajalle päättää tärkeistä asioista ohjelmistojen kokoonpanosta.
 • Mittaa nopeutta, tarkkaa ja vakaata: Tämän avulla voit seurata ohjelmistosi kriittisiä osia paineen alla. Tämä tarjoaa tärkeitä tietoja siitä, kuinka hallita ohjelmiston skaalautuvuutta.
 • Ole tyytyväinen asiakkaisiisi: Sovellusten mittaus antaa sinun seurata asiakkaidesi vastauksia. Etuna on, että tunnistaa kriittiset ongelmat ennen asiakkaitasi .
 • Tunnista eroavuudet: Puskuri kehittäjille ennen julkaisua saadaan mittaamalla tehokkuus. Mahdolliset ongelmat todennäköisesti suurentuvat, kun ne on julkaistu .
 • Kantavuus ja optimointi: Yrityksen tuotannon mittaaminen voi auttaa organisaatiota käsittelemään määrää, jotta ohjelmistosi pystyy käsittelemään kohonneita käyttäjäpitoisuuksia .

Nyt kun ymmärrät suorituskykytestauksen edut.

johtopäätös

Suorituskyvyn testaus vaaditaan ohjelmistosuunnittelussa ennen minkään ohjelmistotuotteen kaupallistamista. Se takaa asiakastyytyväisyyden ja suojaa sijoittajaa tuotevaurioilta. Joten tässä artikkelissa olemme nähneet, mitkä ovat suorituskyvyn testauksen elinkaaren vaiheet. Toivottavasti löydät tästä artikkelista apua.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas suorituskyvyn testaamisen elinkaareen. Tässä keskustellaan suorituskykytestauksen elinkaaren johdannosta ja suorituskyvyn testauksen erityypeistä sekä eduista. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

 1. Ohjelmistotestauksen tasot
 2. Manuaalinen testaus
 3. Turvallisuustestaus
 4. Ohjelmistojen testaus elinkaari
 5. 8 Tärkeä tehtävä testisuunnitelman kirjoittamiseen