Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opimme kuinka lisätä sateenkaaren ja jopa kaksinkertaisen sateenkaarin helposti kuvaan! Kuten näemme, Photoshop toimitetaan valmiilla sateenkaarigradienteilla meille käytettäväksi. Opimme, mistä se löytää ja kuinka ladata se. Oppimme myös kuinka kääntää värien järjestys kaltevuudessa, joka meidän on tehtävä luoda realistisempi kaksinkertainen sateenkaari-ilmiö.

Tietenkin, kuten useimpien valokuvatehosteiden kanssa, se auttaa, jos aloitat oikean tyyppisillä kuvilla. Tässä tapauksessa ulkona otettu valokuva on hyvä paikka aloittaa. Vielä parempi, jos sattuu olemaan maisemakuva, joka on otettu sateen myrskyn jälkeen. Käytän Photoshop CS5: ää koko tämän oppaan, mutta kaikki uusimmat versiot toimivat.

Tässä kuva, jonka aloitan:

Alkuperäinen kuva.

Kuva näyttää tältä: lisäämällä kaksinkertainen sateenkaari:

Viimeinen sateenkaari-vaikutus.

Kuinka lisätä sateenkaaren valokuvaan

Vaihe 1: Lisää uusi tyhjä kerros

Jos tarkastelemme juuri Photoshopissa avattua kuvaa, jos katsomme Tasot-paneeliin, näemme, että meillä on tällä hetkellä yksi kerros, Taustakerros, joka sisältää kuvan:

Valokuva istuu Tasot-paneelin Tausta-kerroksessa.

Ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä, on lisätä uusi tyhjä kerros taustakerroksen yläpuolelle. Napsauta Uusi taso -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta.

Photoshop lisää uuden tyhjän kerroksen nimeltä "Layer 1" taustakerroksen yläpuolelle. Kaksoisnapsauta suoraan tason nimeä ja muuta se "Rainbow", koska lisäämme alkuperäisen sateenkaaren tähän kerrokseen. Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään nimenmuutoksen:

Nimeä uusi kerros "Rainbow".

Vaihe 2: Valitse Rainbow Gradient

Kuten mainitsin, Photoshop toimitetaan valmiilla sateenkaarigradienteilla meille käytettäväksi. Se ei ole yksi gradienteista, jotka Photoshop asettaa meille oletuksena saataville, mutta kaikki mitä meidän on tehtävä on ladata se manuaalisesti. Voit tehdä sen valitsemalla Liukuvärityökalu Työkalut-paneelista:

Valitse Gradient Tool.

Napsauta sitten Gradient Tool -työkalua napsauttamalla Gradient Picker -näyttöä näytön yläosassa olevassa Asetukset-palkissa:

Napsauta Gradient Picker -vaihtoehtoa Asetukset-palkissa.

Tämä avaa Photoshopin Gradient Editor -sovelluksen, joka näyttää meille pieniä pienoiskuvia gradienteista, joista voimme valita. Oletuksena sateenkaaren gradientti ei ole yksi niistä, joten lataan se sisään. Napsauta oikeanpuoleista osoittavaa nuolta Gradient Editor -sovelluksen oikeassa yläkulmassa:

Napsauta pientä nuolta.

Näyttöön tulee luettelo lisägradienttisarjoista. Yksi haluamme erikoistehosteet . Valitse se luettelosta:

Valitse "Special Effects" -gradientit.

Photoshop kysyy, haluatko korvata alkuperäiset kaltevuudet Erikoistehosteet-kaltevuuksilla vai yksinkertaisesti lisätä ne luettelon loppuun. Napsauta Liitä, niin alkuperäiset kaltevuudet ovat edelleen käytettävissä, ja uudet erikoistehosteet lisätään niiden alle:

Napsauta "Liitä" lisätäksesi uusia "Erikoistehosteet" -kaltevuudet alkuperäisiin kaltevuuksiin.

Kun uusia erikoistehosteita on lisätty, haluamamme - Russell's Rainbow - on viimeinen alareunassa. Jos olet ottanut Photoshopin työkaluvihjeet käyttöön Preferences-valikossa (ne ovat oletuksena käytössä), näet nimen "Russell's Rainbow", kun viet hiiren osoittimen gradientin pikkukuvan päälle. Valitse gradientti napsauttamalla pikkukuvaa ja poistu sitten Gradient Editorista napsauttamalla OK:

Napsauta "Russell's Rainbow" -pienoiskuvaa valitaksesi kaltevuuden.

Vaihe 3: Valitse "Radiaalinen kaltevuus" Asetukset-palkista

Jos haluat, että sateenkaaren gradientti näkyy kaarena piirrettäessämme sitä, palaa takaisin näytön yläreunassa olevaan Asetukset-palkkiin ja napsauta Radial Gradient -vaihtoehtoa:

Valitse "Radial" Asetukset-palkista.

Vaihe 4: Vedä sateenkaari kaltevuustyökalulla

Jos haluat lisätä kuvan sateenkaaren värit, meidän tarvitsee vain vetää kaltevuus. Haluan sateenkaarini näkyvän ikään kuin se koskettaisi maata valokuvani vasemmalla puolella olevan ryhmän takana ja kaareutuisi sitten korkealle oikealla olevan suuremman puun yläpuolelle. Sijoita tämä hiiri melkein valokuvan reunaan lähellä oikeaa alakulmaa linjaan vaakasuoraan vasemmalla olevan puiden pohjan kanssa. Napsautan sitä pistettä asettaaksesi gradientin lähtöpisteen, ja hiiren painikkeeni edelleen painettuna, vedän koko kuvan kuvan pisteeseen, joka on juuri puiden vasemman puolen. Vaihto- näppäimen pitäminen painettuna vetäessäsi rajoittaa suuntaa, johon voin vetää, joten on helppo vetää vaakasuoraan:

Vedä säteittäistä sateenkaarigradienttia kuvan oikealta vasemmalle.

Kun vapautat hiiren painikkeen, Photoshop piirtää sateenkaaren kaltevuuden. Se ei näytä vielä kovin realistiselta, mutta se on alku:

Photoshop piirtää kaltevuuden, kun vapautat hiiren painikkeen.

Vaihe 5: Vaihda sateenkaarikerroksen sekoitustila "näytöksi"

Siirry Tasoitus-paneelin vasemmassa yläkulmassa olevaan sekoitustilan vaihtoehtoihin (sen avattava ruutu on oletuksena "Normaali") ja muuta Rainbow-kerroksen sekoitustilaksi Näyttö :

Vaihda sateenkaaren kerroksen sekoitustilaksi Näyttö.

Sateenkaaren värit sulautuvat nyt paremmin niiden takana olevaan kuvaan:

Sateenkaari muutettua sekoitustilansa näytöksi.

Vaihe 6: Levitä Gaussian hämärtysuodatin

Sumennetaan sateenkaaren värit yhdessä, jotta se näyttää realistisemmalta. Siirry näytön yläreunassa olevan valikkorivin Suodatin- valikkoon, valitse Hämäytä ja valitse sitten Gaussian hämärtää :

Siirry Suodatin> Sumennus> Gaussian sumennus.

Tämä avaa Photoshopin Gaussian Blur -valintaikkunan. Vedä valintaikkunan alaosassa olevaa Säde- liukusäädintä oikealle niin, että sateenkaareen kohdistuvat epäterävyydet lisääntyvät. Pidä silmällä kuvaa, kun vedät liukusäädintä, jotta näet esikatselun tapahtumasta. Jatka liukusäätimen vetämistä oikealle, kunnes väreiden väliset siirtymät näyttävät pehmeämmiltä ja luonnollisemmilta. Todellinen sädearvo, jonka lopulta valitset, riippuu paljon kuvan koosta ja resoluutiosta. Minulle noin 50 pikselin arvo toimii hyvin. Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan valintaikkunan:

Vedä säde-liukusäädintä pehmentääksesi sateenkaaren värimuutoksia.

Tässä on minun kuvani Gaussian Blur -suodattimen käytön jälkeen:

Sateenkaari näyttää nyt realistisemmalta Gaussian Blur -suodattimen käytön jälkeen.

Vaihe 7: Lisää kerrosmaski

Napsauta Tasot-paneelin alaosassa olevaa Kerrosmaski-kuvaketta:

Napsauta Layer Mask -kuvaketta.

Mitään ei tapahdu vielä dokumentti-ikkunassa, mutta Photoshop lisää kerrosmaskin pikkukuvan sateenkaarikerroksen pääesikatselukuvan oikealle puolelle. Jos tarkastelet tarkkaan, näet valkoisen korostusruudun, joka ilmestyy kerrosmaskin pikkukuvan ympärille. Tämä kertoo meille, että naamio, ei itse kerros, on valittu:

Kerrosmaskin pikkukuva kertoo meille, että maski on lisätty.

Vaihe 8: Valitse mustavalkoinen kaltevuus

Kun Gradient-työkalu on edelleen valittuna, napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) missä tahansa asiakirjaikkunan sisällä, jotta pääset nopeasti kaltevuusesiasetettuihin pikkukuviin, samat, jotka näimme hetki sitten täydessä Gradient Editor -valintaikkunassa. Valitse mustavalkoinen kaltevuus napsauttamalla sen pikkukuvaa (kolmas vasemmalta, ylärivi). Sulje gradienttiluettelo painamalla Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis.

Napsauta Mustavalkoinen -gradientin pikkukuvaa valitaksesi sen.

Vaihe 9: Valitse Asetukset-palkista "Lineaarinen kaltevuus"

Palaa takaisin Asetukset-palkkiin ja napsauta tällä kertaa Lineaarinen kaltevuus -vaihtoehtoa:

Napsauta "Lineaarinen" kaltevuuskuvaketta.

Vaihe 10: Vedä mustavalkoinen kaltevuus kerrosmaskiin

Oikea sateenkaari näyttää yleensä kirkkaammalta, kun se saavuttaa korkeamman taivaaseen, joten aiomme antaa Photoshopped-sateenkaarillemme saman vaikutuksen vetämällä mustasta valkoiseen kaltevuus sateenkaaren pohjasta (piste, jossa sateenkaaren ja maan tulee kohdata) kuvan yläosaan. Tätä varten, kun Gradient Tool -sovellus on valittuna, napsautin hiirtä vasemmalla puolella olevien puiden pohjaa pitkin. Sitten, hiiren painikkeeni edelleen painettuna, pidän myös Shift- näppäintä painettuna ja vedän suoraan kuvan yläosaan. Pidä Shift-painiketta painettuna vetämällä pystysuuntaan helposti:

Vedä mustavalkoinen kaltevuus sateenkaaren pohjasta kuvan yläosaan.

Kun vapautan hiiren painikkeeni, Photoshop piirtää mustavalkoisen kaltevuuden. Koska kaltevuus piirrettiin kerrosmaskiin, ei itse kerrokseen, emme näe todellista kaltevuutta kuvassa. Sen sijaan sateenkaari näyttää nyt alkavan lähellä vasemmalla olevien puiden pohjaa ja kirkkaammaksi noustessaan taivaalle:

Sateenkaari ei enää ulotu kokonaan kuvan alaosaan kerrosmaskin ansiosta.

Vaihe 11: Kopioi sateenkaaren kerros kirkkauden lisäämiseksi

Voit lisätä sateenkaaren kirkkautta kopioimalla kerroksen painamalla Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Jos kerroksen kopioinnin jälkeen sateenkaari on nyt liian kirkas, valitse se muutama lovi takaisin vähentämällä kopioidun kerroksen opasiteettia. Peittokyky- vaihtoehto löytyy suoraan Tasot-paneelin yläosassa olevasta sekoitustilasta. Lasen kaivoksen noin 70 prosenttiin:

Paina "Ctrl + J" (Win) / "Command + J" (Mac) kopioidaksesi sateenkaaren kerroksen ja laske sitten uuden kerroksen opasiteetti tarvittaessa.

Tässä on minun kuvani, kun olen kopioinut sateenkaarikerrokseni ja vähentänyt sitten opasiteettia:

Sateenkaari näyttää nyt kirkkaammalta.

Vaihe 12: Ryhmittele kaksi sateenkaarikerrosta

Tehdään pieni siivous Tasot-paneelissa ryhmittelemällä kaksi sateenkaarikerrosta. Liittyvien kerrosten ryhmittely helpottaa kerrosten paneelin järjestämistä. Kun yläkerros on valittu, pidä Shift- näppäintä painettuna ja napsauta alkuperäistä Rainbow-kerrosta suoraan sen alla valitaksesi molemmat kerrokset kerralla. Näet molemmat korostettuna sinisellä, jolloin tiedät, että he molemmat on valittu:

Valitse molemmat sateenkaarikerrokset.

Siirry sitten näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon ja valitse Ryhmäkerrokset :

Siirry kohtaan Kerros> Ryhmäkerrokset.

Photoshop ryhmittelee kaksi kerrosta kerrokset-paneeliin. Photoshop nimeää uuden ryhmän "Ryhmä 1". Oletuksena kerrosryhmä suljetaan, mikä estää meitä näkemästä sen sisällä olevia kahta kerrosta, mikä on nyt hienoa:

Kaksi sateenkaarikerrosta ovat nyt ryhmän 1 sisällä.

Vaihe 13: Lisää uusi tyhjä kerros

Meillä on alkuperäinen sateenkaari. Nyt lisätään toinen luomaan kaksinkertainen sateenkaari-ilmiö! Ensinnäkin tarvitsemme uuden tason, joten napsauta uudelleen Uusi taso -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Lisää uusi uusi kerros.

Uusi taso ilmestyy Tasot-paneelissa tasoryhmän yläpuolelle. Kaksoisnapsauta uuden kerroksen nimeä ja muuta se "Toiseksi sateenkaareksi" ja paina sitten Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi nimenmuutos:

Nimeä uusi kerros uudelleen "toinen sateenkaari".

Vaihe 14: Valitse Rainbow Gradient uudelleen

Napsauta vielä kerran näytön yläosassa olevalla Asetukset-palkin Gradient Picker -sovelluksella:

Gradient Picker näyttää parhaillaan mustasta valkoiseen kaltevuuden.

Kun Gradient Editor avautuu, napsauta uudelleen Russellin Rainbow- pikkukuvaa valitaksesi sateenkaaren gradientin, mutta älä sulje vielä Gradient Editorista. Meidän on tehtävä siihen joitain muutoksia:

Valitse uudelleen Russellin Rainbow -gradientti.

Vaihe 15: Käännä värien järjestys kaltevuudessa

Aina kun näemme luonnossa kaksinkertaisen sateenkaaren, toisen sateenkaaren värit ovat aina päinvastaisessa järjestyksessä, mikä tarkoittaa, että meidän on käännettävä kaltevuudemme värien järjestys. Kun Gradient Editor on edelleen avoinna, napsauta sinistä värirajoitusta suoraan kaltevuuden esikatselupalkin alla ja vedä sitä vasemmalle. Suorita sitten sama asia vihreän ja keltaisen väripysäyksen kanssa vetämällä niitä vasemmalle. Ei ole väliä kuinka pitkälle vedät niitä niin kauan kuin niiden välillä on tilaa. Tämän tarkoituksena on vain varmistaa, etteivät ne ole päällekkäisiä, kun sijoitamme niitä. Jätä punainen väripysäkki paikoilleen:

Vedä sinistä, vihreää ja keltaista väriä vasenta reunaa kohti vain väliaikaisesti.

Napsauta punaista väripysäkkiä valitaksesi sen ja kirjoita sitten arvo 82% sijaintivaihtoehtoon . Tämä asettaa punaisen väripysäkkeen samaan kohtaan, jossa sininen väripysäkki oli alun perin:

Napsauta punaista väriä ja kirjoita sitten 82% sijainnista.

Napsauta seuraavaksi keltaista väripysäkkiä valitaksesi sen ja aseta sen sijaintiarvoksi 85% . Tämä siirtyy keltaiseksi kohtaan, jota alun perin vihreä pitää:

Napsauta keltaista väriä ja kirjoita sitten 85% sijaintiin.

Napsauta vihreää väripysäkkiä valitaksesi sen ja aseta sen sijaintiarvoksi 88%, joka siirtyy vihreästä keltaisen alkuperäiseen sijaintiin:

Napsauta vihreää väriä ja kirjoita sitten 88% sijainnista.

Napsauta lopuksi sinistä väriä ja muuta sen sijainti- arvo 92% : iin asettamalla se punaiseen alkuperäiseen kohtaan:

Napsauta sinistä väriä ja kirjoita sitten 92% sijainnista.

Suoraan gradientin esikatselupalkin yläpuolella on enemmän pysäkkiä, jotka on täytetty valkoisella, mustalla tai jollakin harmaasävyllä. Nämä rajoitukset säätelevät värien läpinäkyvyysastetta (opasiteettiä) koko kaltevuudessa. Napsauta vaaleanharmaata opasiteetin pysäytintä (toinen vasemmalta) valitaksesi sen, muuta sitten sen opasiteetti- arvo alkuperäisestä 20%: sta 0%: iin . Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan Gradient Editorista:

Napsauta vaaleanharmaata pysäkkiä gradientin esikatselupalkin yläpuolella ja muuta sen opasiteetti-arvoksi 0%.

Vaihe 16: Vedä toinen sateenkaaren gradientti

Kun gradientin värit ovat nyt päinvastaiset, olemme valmiita luomaan toisen sateenkaaren. Ensinnäkin aion piilottaa alkuperäisen sateenkaareni väliaikaisesti näkymästä napsauttamalla tasot-ryhmän näkyvyyskuvaketta (silmämuna) Tasot-paneelissa:

Napsauttamalla näkyvyyskuvaketta, tasot tai tasoryhmät otetaan käyttöön tai poistetaan käytöstä dokumentissa.

Sitten vedän sateenkaarigradientin samalla tavalla kuin tein takaisin vaiheessa 4: Ensin minun on valittava radiaaligradienttivaihtoehto Asetukset-palkissa, jotta kaltevuus näkyy kaaren muodossa:

Valitse Radial Gradient -vaihtoehto uudelleen.

Sitten napsautin ja vedän toisen sateenkaareni samaan kohtaan kuin ensimmäinen:

Vedä toinen sateenkaarigradienti ulos samasta kohdasta.

Kun vapautan hiiren painikkeeni, Photoshop piirtää kaltevuuden, näyttäen hyvin samanlaiselta kuin ensimmäinen, paitsi että tällä kertaa värien järjestys on päinvastainen:

Toinen sateenkaaren gradientti väreineen käännettynä.

Vaihe 17: Vaihda sekoitustila näytöksi

Aivan kuten teimme ensimmäisen sateenkaarin kanssa, vaihda uuden sateenkaaren sekoitustila normaalista näytölle :

Aseta sekoitustilaksi Näyttö.

Sateenkaarin värit sulautuvat nyt paremmin kuvaan:

Toinen sateenkaari asetettu näytön sekoitustilaan.

Vaihe 18: Levitä Gaussian hämärtysuodatin

Koska Gaussian Blur -suodatin oli viimeksi käyttämämme suodatin, voimme nopeasti käyttää sitä uudelleen samoilla asetuksilla painamalla Ctrl + F (Win) / Command + F (Mac). Aivan kuten ennenkin, värimuutokset näyttävät nyt pehmeämmiltä ja luonnollisemmilta:

Sateenkaari näyttää jälleen realistisemmalta värien hämärtämisen jälkeen.

Vaihe 19: Kopioi kerrosmaski toiseen sateenkaarikerrokseen

Meidän on lisättävä kerrosmaski tässä vaiheessa ja piirrettävä maskiin mustavalkoinen lineaarinen gradientti piilottamaan sateenkaaren sen pisteen alapuolelle, jossa sen pitäisi koskettaa maata, ja pitämään sen kirkkauden lisääntyvän, kun se saavuttaa kauemmas taivas, aivan kuten teimme takaisin vaiheissa 7-10 alkuperäisen sateenkaarin kanssa. Mutta miksi käydä läpi kaikki vaivat uudelleen, kun voimme vain kopioida yhden jo luomistamme kerrosmaskeista toiselle sateenkaarikerrokselle! Tätä varten minun on ensin avattava kerrosryhmäni napsauttamalla ryhmän nimen vasemmalla puolella olevaa pientä kolmiota:

Napsauta kolmiota kääntääksesi kerrosryhmän.

Kun tasoryhmä on auki ja kaksi kerrosta, jotka muodostavat alkuperäisen sateenkaarin, nyt näkyvissä, pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna, napsauta "Rainbow copy" -kerroksen kerrosmaskin pikkukuvaa ja vedä se ylöspäin toinen sateenkaarikerros:

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja vedä kerrosmaskin pikkukuva yläkerrokseen.

Kun näet korostuksen palkin toisen sateenkaarikerroksen ympärillä (esitetty edellisessä pikkukuvassa), vapauta hiiren painike. Photoshop kopioi kerrosmaskin toiseen sateenkaarikerrokseen:

Kerrosmaski on kopioitu kerrokselta toiselle.

Jos katsomme kuvaa asiakirjaikkunassa, näemme, että sateenkaarin pohja on nyt hiipumassa juuri puiden yläpuolelle, aivan kuten alkuperäinen sateenkaari:

Kuva kopioinnin jälkeen kerrosmaski toiselle sateenkaaren kerrokselle.

Vaihe 20: Siirrä toinen sateenkaari paikalleen

Nyt on vain siirrettävä toinen sateenkaari paikalleen. Valitse Photoshopin Siirrä-työkalu Työkalut-paneelista tai paina näppäimistön V- kirjainta valitaksesi se nopeasti pikakuvakkeella:

Valitse Siirrä-työkalu.

Ennen kuin siirrän mitään, käännän alkuperäisen sateenkaarin takaisin päälle asiakirjassa napsauttamalla vielä kerran tasoryhmän näkyvyyskuvaketta Tasot-paneelissa:

Kun kerros tai ryhmä on piilotettu, myös näkyvyyskuvakkeen silmämuna on piilotettu.

Sitten, kun Siirrä-työkalu on valittu ja molemmat sateenkaaret ovat nyt näkyvissä asiakirjassa, napsauta asiakirja-ikkunan sisäpuolella ja vedä toinen sateenkaari hiiren painikkeellasi edelleen painettuna. Aion vetää kaivoksen ylös ja vasemmalle, niin vain pieni osa siitä näkyy kuvan vasemmassa yläkulmassa:

Vedä toinen työkalu paikalleen kuvassa siirtotyökalulla.

Vaihe 21: Laske toisen sateenkaaren opasiteetti

Lopuksi, koska en halua, että toinen sateenkaareni näyttää yhtä kirkkaalta kuin alkuperäinen, alennan sen opasiteettia noin 70%: iin Tasot-paneelin yläosassa:

Toisen sateenkaaren opasiteetin alentaminen.

Ja sen kanssa olemme valmis! Täällä on opasiteetin alentamisen jälkeen viimeinen Photoshop-kaksois Rainbow -tehosteeni:

Viimeinen sateenkaari-vaikutus.