Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opimme käyttämään kerroksia, kerrossekoitustiloja, jonkin verran kohinaa, hieman terävöittämistä ja yksinkertaista säätökerrosta valokuvan "äärimmäisen kontrasti" -tehosteen saamiseksi helposti.

Tässä on valokuva, jota käytän tässä opetusohjelmassa:

Alkuperäinen kuva.

Ja tässä on "äärimmäisen kontrastin" vaikutus, johon pyrimme:

Lopullinen tulos.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Ensimmäinen asia, jonka aiomme tehdä, on kopioida taustakerros. Tasojen paletissa voidaan nähdä, että meillä on tällä hetkellä vain yksi kerros, joka on Taustakerros, ja se sisältää alkuperäisen kuvan:

Photoshopin Tasot-paletti, joka näyttää alkuperäisen kuvan taustakerroksessa.

Aiomme kopioida sen, ja sitä varten voimme käyttää pikanäppäimiä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Meillä on nyt kopio taustakerroksen yläpuolella olevasta kerroksesta, jonka Photoshop on nimittänyt tasolle 1:

Kerrokset-paletti näyttää nyt alkuperäisen yläpuolella olevan taustakerroksen "Taso 1" kopion.

Vaihe 2: Uuden kerroksen puhdistaminen

Poistamme värit nopeasti uudesta kerroksesta luodaksemme kuvan mustavalkoisen version. Voit tehdä sen käyttämällä pikanäppäintä Shift + Ctrl + U (Win) / Shift + Command + U (Mac). Kuva näkyy nyt mustavalkoisena asiakirjaikkunassa:

"Kerroksen 1" desaturaation jälkeen kuva näyttää mustavalkoiselta.

Vaihe 3: Kopioi tyydyttynyt kerros

Kun "Kerros 1" on valittu Tasot-paletista, paina Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac) kopioidaksesi, joten meillä on nyt kaksi mustavalkoista kerrosta Tasot-paletissa:

Meillä on nyt kolme kerrosta Tasot-paletissa.

Vaihe 4: Vaihda uuden kerroksen sekoitusmuoto näytöksi ja laske opasiteetti 50%: iin

Kun "Kerroksen 1 kopio" on valittuna, siirry tasojen sekoitustilan vaihtoehtoihin Tasot-paletin vasemmassa yläkulmassa. Aiomme muuttaa tämän kerroksen sekoitusmoodin "Normaali" -tilaan "Näyttö" niin, että kuva näyttää vaaleammalta. Napsauta sitä osoittavaa nuolta sanan "Normaali" oikealla puolella ja valitse Näyttö luettelosta:

Vaihda yläkerroksen sekoitustila "Normaali" -tilaan "Näyttö" valaisemaan sitä.

Kun olet vaihtanut sekoitustilaa, siirry Tasot-vaihtoehdon Tasot-paletin oikeassa yläkulmassa olevaan opasiteettivaihtoehtoon ja laske kerroksen opasiteetti 50% : iin kirkkauden vähentämiseksi:

Laske kerroksen opasiteetti 50%: iin sen sekoitustilan vaihtamisen jälkeen kirkkauden vähentämiseksi.

Tässä on minun kuvani, kun sekoitustila on vaihdettu "Näyttöön" ja pienentynyt opasiteetti:

Kuva sekoitustilan vaihtamisen ja opasiteetin alentamisen jälkeen.

Vaihe 5: Kopioi alkuperäinen taustakerros ja siirrä se kerrosten yläosaan

Napsauta takaisin Alkuperäinen taustakerros (alakerros) Tasot-paletissa valitaksesi sen. Paina sitten Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac) luodaksesi uuden kopion siitä, joka tulee suoraan sen yläpuolelle. Tällä kertaa Photoshop on nimennyt uuden tason "taustakopioksi":

Napsauta taustakerrosta valitaksesi sen, paina sitten "Ctrl + J" (Win) / "Command + J" (Mac) tehdäksesi uuden kopion siitä.

Tällä hetkellä uusi "taustakopio" -kerros on kahden mustan ja valkoisen kerroksen alapuolella, mutta tarvitsemme sen olevan niiden yläpuolella. Kerroksen siirtäminen on helppoa. Hyppää kerros nopeasti tason pinon yläosaan käyttämällä vain pikanäppäintä Shift + Ctrl +) / Shift + Command +) :

Kun "Taustakopio" -taso on valittu, paina "Shift + Ctrl +)" (Win) / "Shift + Command +)" (Mac) siirtyäksesi tasolle Tasot-paletin yläosaan.

Vaihe 6: Vaihda kerroksen sekoitustila joko "peittokuvaksi" tai "värinpolttoon"

Kun "Taustakopio" -taso on edelleen valittu Tasot-paletin yläosassa, palaa tasojen sekoitustilan vaihtoehtoihin ja vaihda sen sekoitustilaksi joko Peittokuva tai Väripolttaminen . Käytetystä kuvasta riippuen toinen näistä kahdesta sekoitustilasta antaa kuvan näyttää joko liian kirkkaalta tai liian tummalta, joten käytä sitä, joka näyttää parhaiten. Käytän kuvassa "Overlay" -kuvaketta, koska "Color Burn" tekee siitä liian tumman:

Vaihda Taustakopio-tason sekoitustilaksi joko Peittokuva tai Väripoltto kuvasta riippuen.

Sekoitustilan vaihtamisen jälkeen saatat huomata, että kuvasi väri on nyt liian voimakas, joten laske kerroksen opasiteettiä hieman vähentääksesi värikylläisyyttä tarvittaessa. Lasen kaivoksen noin 75%: iin:

Vaihda Taustakopio-tason sekoitustilaksi joko Peittokuva tai Väripoltto kuvasta riippuen.

Jälleen kerran, se riippuu kuvastasi ja siitä, miltä luulet parhaiten.

Tässä on kuvani tässä vaiheessa:

Kuva sen jälkeen kun sekoitustila on vaihdettu "Overlay" -asetukseksi ja laskettu opasiteetti 75%: iin.

Kun "Taustakopio" -taso on edelleen valittu, paina Vaihto + Ctrl + Alt + E (Win) / Vaihto + Komento + Optio + E (Mac) yhdistääksesi kaikki tasot upouuteen tasoon Tasot-paletin yläosassa, jonka Photoshop on nimennyt "kerros 2":

Yhdistä kaikki kerrokset uudelle kerrokselle Tasot-paletin yläosassa.

Vaihe 8: Lisää melua sulautettuun kerrokseen

Kun yhdistetty kerros on valittu, siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin-valikkoon, valitse Melu ja valitse sitten Lisää kohina . Tämä tuo esiin Photoshopin Lisää melu -valintaikkunan:

Avaa "Lisää melua" -valintaikkuna valitsemalla Suodatin> Melu> Lisää melu.

Kun valintaikkuna tulee näkyviin, kirjoita Määrä- arvo välillä 2–5% kuvan tarkkuudesta riippuen. Käytän matalaresoluutioista kuvaa tässä opetusohjelmassa, joten olen asettanut minun 2 prosenttiin. Jos käytät todennäköisesti korkeamman resoluution kuvaa, aseta se lähemmäksi 5%. Aseta Distribution-asetukseksi Gaussian ja varmista, että alareunan yksivärinen vaihtoehto on valittu, jotta emme lopu värimeluun. Ota kohina käyttöön ja poistu valintaikkunasta napsauttamalla OK.

Tässä on kuvani kohinan lisäämisen jälkeen:

Kuva kohinan lisäämisen jälkeen.

Vaihe 9: Teroita kuvaa parantaaksesi melua

Tavallisesti Photoshop-kuvien kanssa työskennellessään teemme kaikkemme vähentääksemme tai poistaaksemme melua, mutta tätä tarkoitusta varten haluamme parantaa sitä, ja voimme tehdä sen terävöittämällä kuvaa. Siirry taas Suodatin-valikkoon, valitse tällä kertaa Teroitus ja sitten Älykäs teroitus . Tämä tuo esiin "Smart Sharpen" -valintaikkunan:

Siirry kohtaan Suodatin> Teroitus> Älykäs teroitus kuvan terävöittämiseksi ja kohinan lisäämiseksi.

Kun valintaikkuna tulee näkyviin, kirjoita Määrä- arvo noin 55-60%: iin, sädearvoksi 1 pikseli, aseta Poista-asetukseksi Lens Blur ja lopuksi varmista, että tarkempi on valittu alareunassa. Napsauta sitten OK poistuaksesi valintaikkunasta ja soveltaaksesi teroitusta.

Jos käytät Photoshop-versiota ennen CS2: ta, voit käyttää "Unsharp Mask" -suodatinta sen sijaan siirtymällä Suodatin-valikkoon, valitsemalla Teroitus ja valitsemalla Unsharp Mask . Syötä Määrä- arvo noin 150%, sädearvo 1 pikseli ja kynnysarvo 0 .

Tässä on minun kuvani, kun teroitus on tehty Smart Sharpen -sovelluksella:

Kuva kohinan terävöittämisen ja lisäämisen jälkeen.

Vaihe 10: Lisää "käyrät" -säätökerros ja aseta sen sekoitustila "moninkertaistamaan"

Päätehoste on valmis tässä vaiheessa, mutta tummennamme reunoja vain hiukan parantaaksemme sitä edelleen. Napsauta Uusi säätökerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Kun "Kerros 2" on valittu Tasot-paletin yläosassa, napsauta "Uusi säätökerros" -kuvaketta alareunassa.

Valitse sitten käyrät luettelosta:

Valitse "Käyrät" Photoshopin säätökerrosluettelosta.

Kun käyrät-valintaikkuna tulee näkyviin, napsauta OK poistuaksesi siitä. Meidän ei tarvitse tehdä muutoksia. Tarvitsemme vain itse Kerrosten säätökerroksen Tasot-paletissa, jota käytämme kuvan tummentamiseksi. Siirry siihen siirtymällä uudelleen Tasot-paletin yläosassa olevaan sekoitustilan vaihtoehtoihin ja vaihda käyrät-tason sekoitustila "Normaali" -asetukseksi Kerro :

Vaihda käyrien säätökerroksen sekoitustila tilaan "Kerro".

Heti kun muutat sekoitustilaa, kuva näyttää tummemmalta:

Muuttamalla käyrät-kerroksen sekoitustilaksi "Kerrota" aiheuttaa kuvan tummenemisen.

Vaihe 11: Vedä suuri soikea valinta kuvan sisälle

Tartu elliptiseen telttatyökaluun Työkalut-paletista (se on piilossa oletuksena suorakulmaisen telttatyökalun takana) ja vedä suuri soikea valinta asiakirjan sisäpuolelle tekemällä siitä niin suuri, että reunat ulottuvat kuvan vasemman ja oikean puolen ohi:

Vedä elliptinen telttatyökalu vetämään suuri soikea valinta, laajentamalla se kuvan vasemman ja oikean puolelle.

Vaihe 12: Täytä valinta mustalla käyräsäädön kerrosmaskilla

Kun käyrien säätökerros on edelleen valittuna, paina näppäimistön D- painiketta nollataksesi etualan ja taustavärisi. Yleensä tämä johtaisi siihen, että etualan väri olisi musta ja taustaväri olisi valkoinen, mutta koska käyrien säätökerroksen kerrosmaski on valittuna (voit nähdä, että sen ympärillä on korostettu reuna osoittamaan, että se on valittu), me saada aivan päinvastainen. Valkoisesta tulee etualan väri ja mustasta tulee taustaväri aina, kun nollaat värit valitsemalla kerrosmaski.

Joten jos taustavärinä on musta ja Tasot-paletissa valittuna käyrät-säätökerros, käytä pikanäppäintä Ctrl + askelpalautin (Win) / Command + Poista (Mac) täyttääksesi valinnan mustalla. Et peitä itse kuvaa mustalla. Sen sijaan, että täytät käyrän säätökerrosmaskin alueen mustalla, jolloin käyrien säätö piilotetaan valitsemasi alueen sisälle, jolloin kuvan alla oleva kuvan alkuperäinen vaaleampi versio näkyy läpi. Vain kuvan kulmat ovat tummempia:

Kun valinta on täytetty mustalla käyrän säätökerrosmaskissa, vain kulmareunat pysyvät tummempina.

Vaihe 13: Pehmeä reunat "Gaussian Blur" -suodattimella

Nyt meidän on vain pehmennettävä siirtymää keskellä olevan vaaleamman kuvan ja kulmien tummempien reunojen välillä, ja voimme tehdä sen "Gaussian Blur" -suodattimella. Siirry Suodatin-valikkoon, valitse Hämäytä ja valitse sitten Gaussian Blur, jolloin Gaussian Blur -valintaikkuna tulee näkyviin:

Siirry Suodatin> Sumennus> Gaussian hämärtämiseen avataksesi Photoshopin "Gaussian Blur" -suodattimen.

Kuten mainitsin, käytän matalaresoluutioista kuvaa tähän opetusohjelmaan, joten minulle noin 50 pikselin sädearvo hämärtää reunat kauniisti. Jos käytät korkearesoluutioista kuvaa, haluat todennäköisesti käyttää asetusta, joka on vähintään 150 pikseliä . Ideana on yksinkertaisesti hämärtää reunat, jotta ne siirtyvät kauniisti kulmien tummemmasta vaaleammaksi, kun siirryt kohti kuvan keskustaa. Pidä silmällä itse kuvaa, niin näet esikatselun sumeuttavasta vaikutuksesta vetäessäsi liukusäädintä alareunassa.

Kun olet tyytyväinen sumeuden määrään, napsauta OK poistuaksesi Gaussian hämärtää -valintaikkunasta, ja olet valmis! Tässä on valmis "äärimmäinen kontrasti" -vaikutus:

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Näin luodaan äärimmäisen kontrastivalokuvaefekti Photoshopilla! Käy Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshop-efekteistä!