Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa tarkastellaan kuinka lisätä värikkäitä valoraitoja valokuviin. Olet todennäköisesti nähnyt nämä kevyet raitat, joita käytetään mainoksissa kaikesta shampooista matkapuhelimiin, ja itse asiassa niitä käytettiin viimeksi viileässä mainoksessa uudelle Sprintin ja Samsungin matkapuhelimelle. Niiden luominen on yhtä helppoa kuin polun piirtäminen Photoshopin Pen Tool -työkalulla ja sitten polun polttaminen harjalla. Muutamalla yksinkertaisella kerrosmallilla lisätään todellinen väri- ja valotehoste. Se on kaikki melko helppoa, mutta jos et ole koskaan käyttänyt kynätyökalua aikaisemmin tai et ole varma kuinka piirtää polkuja, kannattaa ehkä tutustua ensin Kynätyökalun valintojen tekeminen -oppaaseen, jossa kerron kaiken mitä tarvitset tietää polkujen piirtämisestä ja muokkaamisesta kynällä.

Tässä on kuva, jonka kanssa työskentelen tässä opetusohjelmassa:

Alkuperäinen kuva.

Ja tässä se näyttää siltä, ​​kun lisäämme kevyet raidamme:

Lopullinen vaikutus.

Vaihe 1: Lisää uusi tyhjä kerros

Lisäämme kevyitä raitoja erilliseen kerrokseen, joten ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä, on lisätä uusi tyhjä kerros asiakirjaan. Napsauta Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Napsauta "Uusi kerros" -kuvaketta.

Tämä lisää uuden tyhjän kerroksen, jonka Photoshop nimeää tasoksi 1, taustakerroksen yläpuolelle:

Uusi kerros ilmestyy taustakerroksen yläpuolelle.

Vaihe 2: Valitse kynätyökalu

Kuten alussa mainitsin, aiomme luoda kevyet raidamme piirtämällä polut ja silittämällä sitten polut harjalla. Polkujen piirtämiseen tarvitaan kynätyökalu, joten valitse se Työkalut-paletista. Voit myös painaa P-kirjainta valitaksesi sen pikanäppäimellä:

Valitse kynätyökalu.

Vaihe 3: Valitse "Polut" -vaihtoehto Asetukset-palkista

Photoshop antaa meille kolme eri asiaa, jotka voimme tehdä kynätyökalulla. Voimme käyttää sitä vektoripohjaisten muotojen piirtämiseen, pystymme piirtämään polkuja sen kanssa (mitä haluamme tehdä) ja pystymme piirtämään pikselipohjaisia ​​muotoja. Valitsemme näiden kolmen vaihtoehdon välillä napsauttamalla niiden kuvakkeita näytön yläosan Asetukset-palkissa. Näet kolme pientä neliökuvaketta, jotka on ryhmitelty Asetukset-palkin vasemmalla puolella. Napsauta keskellä olevaa kuvaketta, joka on Polku-vaihtoehto:

Napsauta Asetukset-palkin "Polut" -kuvakkeita.

Vaihe 4: Piirrä polku haluamaasi ensimmäiseen valoputkeen ilmestymään

Kun Kynätyökalu on valittu ja Asetukset-palkissa valitaan Paths (Polut), olemme valmiita luomaan ensimmäisen polkuamme. Haluan, että kevyet raitani ilmestyvät valokuvan alaosaan, jonnekin naisen hartioiden ja niska-alueen ympärille, joten sinne piirrän ensimmäisen polkuni. Haluat lisätä useita käyriä polullesi tehdäksesi valoviirasta mielenkiintoisemman. Aloitan napsauttamalla jonkin kuvan vasemmassa alakulmassa lisätäksesi ensimmäisen kiinnityspisteeni, vedän sitten suunnankahvat siihen suuntaan, jota haluan seurata. Varmista jälleen kerran, että tutustu ensin Valintojen tekeminen Pen-työkalun opetusohjelmaan, jos juuri sanomallani ei ollut sinulle merkitystä:

Napsauttamalla asiakirjaa lisätäksesi kiinnityspisteen, vedä sitten suuntakahvat ulos.

Jatkan muun ensimmäisen polkuni piirtämistä napsauttamalla ja vetämällä vielä muutama kerta kynätyökalulla lisätäkseni loput polkuosastani. Minun ensimmäinen polku kulkee vasemmalta oikealle naisen hartioiden ja niska-alueen yli:

Ensimmäinen polku on nyt lisätty kuvaan.

Vaihe 5: Valitse Harjatyökalu

Nyt kun olemme laatineet ensimmäisen polumme, seuraava askel on lyödä sitä harjalla. Tätä varten tarvitsemme Photoshopin Brush Tool -työkalua, joten valitse se Tools-paletista tai paina vain näppäimistön B-kirjainta:

Valitse Harjatyökalu.

Vaihe 6: Valitse "40 näytteenottovihje" -harja

Photoshopissa on useita harjoja, jotka toimisivat hyvin kevyiden virtautehosteidemme suhteen, mutta kun olen kokeillut muutamia niistä, olen löytänyt yhden pidän parhaiten. Sen valitsemiseksi meidän on otettava käyttöön Harjat-paletti. Harjojen paletti voidaan tuoda esille muutamalla eri tavalla, ja yksi niistä on napsauttaa Harjojen paletti-vaihtokuvaketta näytön yläosassa olevassa Asetukset-palkissa:

Napsauta Harjat-paletin vaihtosymbolia, jolloin esiin tulee Harjat-paletti.

Kun Harjat-paletti tulee näkyviin, napsauta paletin vasemmassa yläkulmassa olevaa sanaa Harjan kärjen muoto. Vieritä sitten oikealla olevan Siveltimen kärjen valinta-alueella luettelon alaosan lähellä ja valitse 40 näytteenottovihjeä. Se vain sanoo "40" esikatselualueella, mutta jos työkaluvihjeet ovat käytössä Photoshopin Preferences -palvelussa, näet sanat "Sampled Tip", kun viet hiiren harjan päälle:

Napsauta vasemmassa yläkulmassa olevia sanoja "Brush Tip Shape" ja napsauta sitten valinta-alueella olevaa "40 Sampled Tip" -harjaa.

Vaihe 7: Laske "Välin" määrä 1%: iin

Alue Harjat-paletin alaosassa, suoraan harjan esikatselualueen yläpuolella, näet Spacing-vaihtoehdon. Aina kun maalaat siveltimellä Photoshopissa, vaikka yleensä näyttää siltä, ​​että maalaat yhtä jatkuvaa iskua, Photoshop todella tekee "leimaamalla" kuvan uudestaan ​​ja uudestaan ​​harjan kärjellä. Jos "leimat" ovat riittävän lähellä toisiaan, ne ilmestyvät jatkuvana lyönninä.

Tilavaihtoehto määrittää, kuinka kaukana toisistaan ​​leimat tulevat näkyviin, ja oletuksena vaihtoehtona on asetettu 30% "40 näytteenottovihje" -harjallemme. Se on liikaa tilaa vaikutuksellemme. Laske välilyönti kokonaan alas 1 prosenttiin liukusäätimellä. Jos tarkastelet harjan esikatselualaa vähentäessään etäisyyttä 1 prosenttiin, huomaat, että harja näkyy nyt yhtenä jatkuvana iskuna:

Laske "Väli" -määrä 1%: iin tasoittaaksesi harjaiskua.

Vaihe 8: Aseta harjan koon säädin asentoon "kynän paine"

Jos aivoisimme polkua siveltimellämme nyt, kevyt juovavaikutus ei näytä kovin hyvältä, koska harja näyttää täsmälleen samassa koko koko polulla. Tarvitsemme harjan kaventuvan molemmista päistä luodakseen illuusion, että valoputki alkaa toisesta päästään ja päättyy toiseen. Tätä varten meidän on kehotettava Photoshopia simuloimaan meille kynän painetta, kuin olisimme piirtäneet kynätabletilla.

Napsauta suoraan sanoja Shape Dynamics Harjat-paletin vasemmalla puolella, suoraan "Brush Tip Shape" -kohdan alla. Varmista, että napsautat suoraan sanoja, ei vain sanojen vasemmalla puolella olevassa valintaruudussa. Napsauttamalla valintaruutua, Shape Dynamics -asetukset otetaan käyttöön, mutta emme voi muuttaa niitä. Meidän on napsautettava itse sanoja päästäksesi vaihtoehtoihin. Kun olet napsauttanut sanoja, näet Shape Dynamics -asetukset paletin oikealla puolella. Yläosassa näet sanat "Size Jitter" liukusäätimellä, ja suoraan liukusäätimen alapuolella on Ohjaus-vaihtoehto. Tässä meidän on päätettävä, kuinka hallita harjamme kokoa. Haluamme Photoshopin simuloivan kynän painetta, joten valitse Kynän paine Control-pudotusvalikosta:

Napsauta suoraan sanoja "Shape Dynamics" vasemmalla ja aseta sitten "Ohjaus" -vaihtoehto oikealle "Pen Pressure".

Nyt tällä hetkellä kaikelle, mitä olemme tehneet, sanotaan Photoshopille, että haluamme hallita harjamme kokoa kynän paineen mukaan, mutta entä jos sinulla ei oikeastaan ​​ole kynätablettia? Jos sinulla ei ole kytkettyä tietokoneeseesi, sanan "Ohjaus" vasemmalla puolella näkyy pieni varoituskuvake, joka kertoo, että tarvitaan kynätabletti, mutta älä murehdi siitä. Hetken kuluttua me kehotamme Photoshopia simuloimaan kynän painetta meille, joten tässä vaikutuksessa ei ole merkitystä, onko sinulla kynätabletti vai ei.

Vaihe 9: Aseta etualan väri valkoiseksi

Meillä on harjamme valmis menemään. Nyt meidän tarvitsee vain valita väri, jolla haluamme maalata. Haluamme maalata valkoisella, mikä tarkoittaa, että etualan värin on oltava valkoinen. Paina näppäimistöllä D olevaa kirjainta varmistaaksesi, että etualan ja taustan värit palautetaan oletusasetuksiin, joissa etualan väri on musta ja taustavärinä valkoinen. Paina sitten kirjainta X vaihtaaksesi ne, jolloin valkoiseksi tulee etualan väri:

Etualan ja taustavärit näytetään työkalupaletissa. Valkoinen on nyt etualan väri.

Vaihe 10: Tallenna polku

Meillä on tie, meillä on harjamme ja olemme asettaneet etualan väri valkoiseksi. Olemme valmiita luomaan ensimmäisen valoputken! Vaihda Photoshopin Polut-palettiin, joka on ryhmitelty Tasot ja kanavat -paletteihin. Näet luettelosi polun, jonka nykyinen nimi on "Työpolku", sekä vasemmalla olevan polun esikatselun kanssa, samalla tavalla kuin tasot näytetään Tasot-paletissa nimellä oikealla ja esikatselualueella vasemmalle. Aina kun luot uuden polun, Photoshop nimeää sen automaattisesti "työpoluksi", mikä tarkoittaa, että se on väliaikainen. Jos et tallenna polkua ennen uuden piirtämistä, uusi polku korvaa edellisen ja olet kadonnut. Monissa tapauksissa tämä ei ole ongelma, mutta pelastakaamme tietämme vain siltä varalta, että haluamme palata siihen myöhemmin.

Polun tallentamiseksi meidän tarvitsee vain nimetä se uudelleen. Kaksoisnapsauta nimeä "Työpolku", ja Photoshop aukeaa Tallenna polku -valintaikkuna, jossa "Polku 1" ehdotettu nimi on jo annettu sinulle. Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta, ja Photoshop nimeää polun uudelleen "Polku 1". Polku on nyt tallennettu:

Polkujen paletti, joka näyttää polun, on nyt tallennettu ja nimetty uudelleen "Polkuksi 1".

Vaihe 11: Lyö polku siveltimellä

Luomme ensimmäisen valoputken. Napsauta Pienet-paletin oikeassa yläkulmassa olevaa pientä, oikealle osoittavaa nuolta, joka tuo esiin Polku-paletin leviämisvalikon, ja valitse sitten lyöntipolku vaihtoehtoluettelosta:

Valitse "aivohalvauspolku" peruutusvalikosta.

Tämä tuo esiin Stroke Path -valintaikkunan. Haluamme lyödä polun harjalla, joten varmista, että työkaluvaihtoehdon arvo on Harja. Sitten, jotta käsket Photoshopin simuloimaan kynän painetta meille, napsauta valintaruudun sisällä vasemmalla sanoja Simuloi paine:

Aseta "Työkalu" -asetukseksi "Harja" ja varmista, että "Simuloi paine" on valittu.

Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta, ja Photoshop siirtää polun harjalla luomalla ensimmäisen valoputken. Huomaa, kuinka harjahalkaisu kapenee molemmista päistä "Simuloi paine" -vaihtoehdon ansiosta:

Kuva harjaamalla polkua.

Jos luulet harjaiskuvasi olevan joko liian paksu tai liian kapea, paina Ctrl-Z (Win) / Command-Z (Mac) peruuttaaksesi iskun ja suurenna sitten harjaa suuremmaksi tai pienemmäksi painamalla joko vasenta tai oikeaa haarukanäppäintä näppäimistöllä. Vasen kiinnikepainike tekee harjasta pienemmän ja oikea kiinnikepainike pienentää. Yritä uudelleen, kun olet muuttanut harjan kokoa.

Olemme lisänneet ensimmäisen valoputken, mutta se ei näytä tällä hetkellä paljolti valoputkulta. Se näyttää hienolta valkoiselta harjahalkaisulta, mikä on tarkalleen mitä se on. Jotta se näyttää enemmän kuin kevyt viiva, meidän on lisättävä joitain väri- ja hehkuefektejä, ja sitä varten käytämme pari yksinkertaista kerrostyyliä.

Vaihe 12: Lisää "Outer Glow" -kerrostyyli

Vaihda takaisin tasojen palettiin. Näet valkoisen harjaiskuvasi kerroksen 1 esikatselualueella. Napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa Tasotyylit-kuvaketta ja valitse ilmestyvästä tasotyylien luettelosta Outer Glow:

Lisää "Outer Glow" -tasotyyli kerrospalettiin.

Tämä tuo esiin Photoshopin Layer Style -valintaikkunan, joka on asetettu keskimmäisen sarakkeen Outer Glow -asetuksiin. Vaihda yläosassa oleva sekoitustila -asetukseksi Lineaarinen valo, mikä antaa meille paljon voimakkaamman hehkua kuin mitä normaalisti saisimme. Valitse sitten hehkujesi väri napsauttamalla pientä värimallia suoraan sanan "Noise" alapuolella. Tämä tuo esiin Photoshopin värinvalitsimen. Voit joko valita värin Colour Picker -sovelluksesta tai halutessasi voit näytteittää värin suoraan kuvasta. Näyttää väri siirtämällä hiiren osoitinta kuvan päälle. Näet hiiren kuvakkeen muuttuvan Piippauskuvakeksi. Siirrä silmätippu näytteen värin kohdalle ja ota sitten näyte napsauttamalla. Aion ottaa näytteen naisen ihon vaaleasta alueesta, jota käytetään ulkoisena hehkuvärinäni:

Näytetään väri kuvasta käytettäväksi ulkoisen hehkuvuuden värinä.

Kun olet valinnut värin, napsauta OK poistuaksesi Värinvalitsimesta. Viimeiseksi, lisää ulkoisen hehkuvuuden koko noin 30 pikseliin. Saatat joutua nostamaan tai laskemaan tätä summaa kuvan koosta ja resoluutiosta riippuen:

Vaihda sekoitustila, väri ja ulkoisen hehkuvuuden koko.

Älä poistu Tasotyyli-valintaikkunasta vain, koska meillä on vielä yksi lisättävä kerrostyyli. Näin näyttää valopiirini toistaiseksi lisäämällä ulkoinen hehku:

Kuva sen jälkeen kun ulkoinen hehku on kohdistettu valoputkeen.

Vaihe 13: Lisää "sisäinen hehku" -kerrostyyli

Olemme lisänneet ulkoisen hehkukerroksen tyylin valoputkissamme. Nyt lisätään sisäinen hehkuvuus. Kun Tasotyyli-valintaikkuna on edelleen avoinna, napsauta valintaikkunan vasemmalla puolella, suoraan "Ulkoinen hehku" -kohdassa olevia sanoja Sisäinen hehku:

Valitse Tasotyyli-valintaikkunan vasemmalla puolella "Sisäinen hehku".

Näet, että Inner Glow -asetukset näkyvät valintaikkunan keskimmäisessä sarakkeessa. Vaihda jälleen yläosassa oleva sekoitustila-asetus Lineaariseksi valoksi. Napsauta sitten värimallia sanan "Noise" alapuolella ja valitse joko väri Colour Picker -sovelluksesta tai näyte väri suoraan kuvasta, kuten tein ulkoisella hehkuvuudella. Aion näytteittää naisen ihon tummemman alueen sisäisen hehkuvärini suhteen:

Näytetään tummempi ihonväri, jota käytetään sisäisen hehkuvuuden värinä.

Kun olet valinnut sisäisen hehkuvuuden värin, napsauta OK poistuaksesi Värinvalitsimesta. Lisää lopuksi sisäisen hehkuvuuden koko noin 10 pikseliin. Kuten ulkoisen hehkua, saatat joutua pelaamaan tätä arvoa vähän kuvan koosta ja resoluutiosta riippuen:

Vaihda sekoitustila, väri ja sisäisen hehkuvuuden koko.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan Tasotyyli-valintaikkunasta. Valopiirillasi pitäisi nyt olla voimakas hehku siihen:

Valoputki näkyy nyt kirkkaalla, värikkällä hehkulla.

Tuo ohut tumma linja, jonka näemme valoputken keskikohdan läpi, on polku. Älä huoli, sitä ei ole siellä, kun olemme valmiita.

Vaihe 14: Muokkaa polkua luodaksesi pienen variaation siitä

Tehdään kevyestä viirastamme hieman mielenkiintoisempi lisäämällä siihen pari lisää raitoja. Voimme tehdä sen helposti yksinkertaisesti muokkaamalla polkuamme luomaan pieniä variaatioita siitä ja silittämällä sitten jokaista muunnelmaa siveltimellä. Vaihda takaisin Polut-palettiin, jotta voimme muokata polkuamme. Pidä sitten Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja siirrä hiiren kohdistin suoraan minkä tahansa polun osan päälle. Heti kun se on polun päällä, näet kohdistimen muuttuvan valkoiseksi osoittimeksi, mikä tarkoittaa, että sinulla on nyt väliaikainen käyttö Photoshopin Suora valinta -työkaluun, joka on työkalu, jota meidän täytyy muokata polkuamme:

Pidä "Ctrl" (Win) / "Command" (Mac) painettuna ja siirrä hiiren kohdistin suoraan polun päälle väliaikaisesti käyttääksesi suoraa valintatyökalua (valkoinen osoitin).

Napsauta polkua suoran valintatyökalun avulla valitaksesi sen ja tee sitten joitain pieniä muutoksia polkuun luodaksesi hieman erilaisen polun. Voit vetää kiinnityspistettä hiukan eri kohtaan tai siirtää suuntakahvoja säätääksesi polun käyriä, tai jopa vetää polun segmentin hieman eri kohtaan. Älä vain kosketa polun kummassakin päässä olevia kiinnityspisteitä, koska haluamme, että jokainen luomamme variaatio alkaa ja päättyy tarkalleen samassa paikassa. Joten muut kuin nämä kaksi kiinnityspistettä, muuta reittiä voidaan muokata haluamallasi tavalla. Emme etsi suuria muutoksia polulle. Pienet, hienovaraiset muutokset ovat kaikki mitä tarvitsemme.

Täällä olen muuttanut polun kaksi pääkäyrää hiukan vetämällä kahta suuntakahvaa, jotka ulottuvat keskimmäisestä ankkuripisteestäni. Voit nähdä, kuinka polun käyrät eivät enää vastaa tarkalleen ensimmäisen valoputken käyrää:

Luo pieni variaatio alkuperäisestä polusta siirtämällä ankkuripisteitä, suuntakahvoja tai polun segmenttejä.

Nyt voimme lyödä tätä polun variaatiota harjallamme. Mutta ennen kuin teemme, haluamme todennäköisesti käyttää hieman pienempää harjaa tällä kertaa, joten paina harmaa näppäimistön vasen kiinnike -näppäin muutama kerta tehdäksesi harjasta hieman pienempi.

Polkuamme vaihtelun estämiseksi ei tarvitse käydä vaivaa, kun valitset "Stroke Path" Paths-paletti-valikosta kuten viime kerralla. Napsauta vain Polku-paletin alaosassa olevaa Stroke Path -kuvaketta:

Napsauta "Stroke Path" -kuvaketta Polut-paletin alaosassa.

Photoshop avaa uuden polun, jonka loimme harjallamme. Koska työskentelemme edelleen samalla kerroksella Tasot-paletissa, ulomman hehkun ja sisäisen hehkuvan kerroksen tyylit otetaan automaattisesti käyttöön uudessa valopiirissamme:

Uusi polku on nyt silitetty siveltimellä, ja tasotyyli otetaan käyttöön siihen automaattisesti.

Vaihe 15: Luo pari enemmän polkuvariaatioita ja vedä heitä siveltimellä

Toista edellinen vaihe vielä yksi tai kaksi kertaa luodaksesi enemmän variaatioita polusta ja lyö kukin siveltimellä. Yritä muuttaa harjan kokoa joka kerta käyttämällä vasenta ja oikeaa haarukointinäppäintä lisätäksesi entistä enemmän kiinnostusta valoputkeen. Jos et pidä juuri lisäämästäsi harjahalkaisusta, peruuta se painamalla Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac), muokkaa sitten polkua uudelleen ja yritä uudelleen.

Jos haluat nähdä miltä valoputkenne näyttää estämättä näkymääsi, napsauta yksinkertaisesti polkupaletin polun alapuolella olevaa tyhjää aluetta. Tämä poistaa polun valinnan ja piilottaa sen näkymästä. Näet polun uudelleen napsauttamalla sitä Polut-paletissa. Sinun on oltava polullasi näkyvissä aina, kun haluat lyödä sitä harjalla. Jos polku ei ole näkyvissä, Polut-paletin alaosassa olevat kuvakkeet muuttuvat harmaiksi ja eivät ole käytettävissä.

Tässä on kuvani, kun olen muokannut polkuani vielä muutaman kerran ja silittänyt jokaista uutta polun muunnelmaa harjalla. Jälleen kerran, koska työskentelemme edelleen samalla kerroksella, "Kerros 1", Tasot-paletissa, ulomman hehkun ja sisäisen hehkuvan kerroksen tyylit otetaan automaattisesti käyttöön jokaisessa uudessa harjaiskussa. Olen piilottanut tietäni näkymästä, jotta voimme nähdä helpommin miltä valoputki näyttää nyt kaikilla sen muunnelmilla:

Ensimmäinen kevyt viiva, kun siihen on lisätty muutama muunnelma.

Vaihe 16: Kopioi kerrosmallit kerroksesta 1

Ja sen avulla olemme luoneet ensimmäisen valoputken! Haluat todennäköisesti lisätä ainakin yhden lisää valokuvasi, ja on hyvä idea sijoittaa jokainen valoputki omaan kerrokseen, mutta voimme leikata joitain töitä, jotka meidän on tehtävä kopioimalla kerrosmallit, jotka olemme jo soveltaneet ensimmäiseen valoviivaomme ja liittämällä ne yksinkertaisesti jokaiselle luomallemme uudelle tasolle. Vaihda takaisin tasojen palettiin. Sinun pitäisi silti olla valinnut Taso 1. Siirry näytön yläreunassa olevaan Taso-valikkoon, valitse Tasotyyli ja valitse sitten Kopioi tasotyyli:

Kun "Taso 1" on valittu, siirry kohtaan Taso> Tasotyyli> Kopioi tasotyyli.

Vaihe 17: Lisää uusi tyhjä kerros

Lisää uusi tyhjä kerros napsauttamalla Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa. Photoshop lisää uuden kerroksen tason 1 yläpuolelle ja nimeää sen automaattisesti tasolle 2:

Lisää uusi tyhjä kerros kerroksen 1 yläpuolelle.

Vaihe 18: Liitä kerrosmallit uuteen kerrokseen

Kun uusi kerros on valittu, palaa takaisin näytön yläreunassa olevaan Taso-valikkoon, valitse uudelleen Tasotyyli ja valitse tällä kertaa Liitä tasotyyli:

Siirry kohtaan Kerros> Kerrostyyli> Liitä tasotyyli.

"Kerroksen 1" ulkoisen hehkun ja sisäisen hehkuvuuden tyylit lisätään nyt "kerrokseen 2" ja ne otetaan automaattisesti käyttöön seuraavaan luommemme valoviivaan!

Vaihe 19: Lisää toinen kevyt putki

Kun uusi kerros on lisätty ja kerroksen tyylit kerroksesta 1 on jo sovellettu uuteen kerrokseen, voimme helposti luoda toisen valoputken. Piirrä vain uusi polku kynätyökalulla, tallenna polku, jos haluat, nimeämällä se "Polku 2" (tai mikä tahansa, jonka haluat nimetä) ja vedä polku sitten harjalla. Kun olet luonut tärkeän valoviiran, pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) painettuna, jotta pääset suoravalintatyökaluun ja muokkaat polkua, siirtämällä ankkuripisteitä, suuntakahvoja ja / tai polun segmenttejä luodaksesi muutaman pienen variaation se ja vedä sitten jokainen variaatio harjalla käyttämällä erilaista harjan kokoa joka kerta.

Tässä on tulokseni lisättyäni valokuvaan toisen valoviiran:

Kuva toisen valopiirin lisäämisen jälkeen.

Jos et halua, että molemmat vaaleat raidat ovat samanvärisiä, voit muuttaa värejä helposti muokkaamalla tasotyylejä. Oletetaan, että haluan toisen valoputken olevan erilaista väriä. Tasotyylien muokkaamiseksi minun on tehtävä vain kaksoisnapsauttaa tason tyyli -kuvaketta Tason 2 oikeassa reunassa:

Kaksoisnapsauta Tasotyyli-kuvaketta muokataksesi tason tasotyyliä.

Tämä avaa pop-tason kerrostyyli -valintaikkunan. Tarvitsen vain napsauttaa valintaikkunan vasemmassa reunassa olevaa Outer Glow -sanaa, joka tuo esiin keskimmäisen sarakkeen Outer Glow -vaihtoehdot, napsauta sitten värimallia ja valitse uusi väri joko Väristä Picker tai ottamalla näytteestä eri väri kuin kuvassa. Napsauta OK poistuaksesi Värivalinnasta ja napsauta sitten vasemmalla olevia sanoja Sisäinen hehku saadaksesi sisäisen hehku -asetukset. Napsauta värimallia, valitse uusi väri, napsauta OK poistuaksesi Värinvalitsimesta ja napsauta sitten OK poistuaksesi Tasotyyli-valintaikkunasta. Voit muokata vaaleiden raitojen värejä milloin haluat yksinkertaisesti muokkaamalla tasotyyliä.

Tässä on lopputulokseni, kun olen muokattu kerrostyylejä "Kerroksessa 2" ja muuttanut toisen valopiirini väriä hiukan käyttämällä värejä, jotka olen otannut naisen hiuksista:

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Näin lisäät värikkäitä vaaleita raitoja kuvaan Photoshopilla! Käy Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshop-efekteistä!