Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opimme lisäämään tarkennuksen kuvaan valolla Photoshopin Lighting Effects -suodattimen avulla. Ymmärrämme, kuinka helppoa on lisätä useita valonlähteitä samaan kuvaan sen sijaan, että rajoittuisimme vain yhteen valonlähteeseen, jotta voimme hallita sekä valoa lähtevän valon että sen heijastuksia.

Tässä on kuva, jonka kanssa työskentelen:

Alkuperäinen kuva.

Haluan kiinnittää enemmän huomiota kukkaan ja naisen kasvoihin vähentämällä muun kuvan merkitystä. Photoshopilla on paljon erilaisia ​​tapoja tehdä tämä, mutta tässä opetusohjelmassa keskitymme huomioon valon avulla. Jopa hienovarainen valaistus riittää usein tempun tekemiseen, kuten näet Simple Focused Lighting Effect -oppaastamme, mutta tässä mielestäni pyrin voimakkaampaan vaikutelmaan. Tässä on tulos, jota seuraan:

Lopullinen valaistusvaikutus.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä, on kopioida taustakerrosta, koska se sisältää alkuperäisiä kuvatietojamme ja haluamme aina pitää sen turvassa, jos tarvitsemme sitä. Voit kopioida taustakerroksen nopeasti käyttämällä pikanäppäimiä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Mikään ei näy asiakirjaikkunassa eri tavalla, mutta Tasot-paletista näemme, että meillä on nyt kopio taustatasosta, joka istuu alkuperäisen yläpuolella. Photoshop nimitti uuden kerroksen automaattisesti tasolle 1:

Kopioi taustakerros painamalla "Ctrl + J" (Win) / "Command + J" (Mac).

Yleensä haluaisin nimetä tason uudelleen jotain kuvaavammäksi kuin "Taso 1", mutta koska tämä vaikutus vaatii vain kaksi kerrosta, ellei sinulla ole mitään parempaa tehdä, sitä ei tarvitse nimetä uudelleen.

Vaihe 2: Avaa valotehostesuodatin

Kun "Kerros 1" on valittu Tasot-paletista (valitut tasot on korostettu sinisellä), nostetaan esiin Photoshopin Valotehosteet-suodatin. Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Render ja valitse sitten Valotehosteet . Tämä tuo esiin suuren valotehosteet -valintaikkunan, jossa on esikatselualue vasemmalla ja erilaisia ​​vaihtoehtoja ja asetuksia oikealla:

Photoshopin Valotehosteet-suodatinvalintaikkuna.

Jos et ole koskaan käyttänyt Valotehosteet-suodatinta aiemmin, saatat katsoa sen valintaikkunaa ja ajatella "Okei, en voi tehdä tätä". Älä huoli, voit ohittaa suurimman osan valintaikkunan vaihtoehdoista tätä vaikutusta varten. Siellä on vain muutamia asioita, jotka aiomme tehdä täällä, ja ne ovat hyvin yksinkertaisia.

Vaihe 3: Valitse "Taskulamppu" -valaistyyli

Ensimmäinen vaihtoehto, jota aiomme muuttaa, on yläreunassa oleva valaistustyyli. Napsauta alas osoittavaa nuolta, niin saat esiin luettelon käytettävissä olevista tyyleistä ja valitse luettelosta taskulamppu :

Valitse luettelosta "Taskulamppu" -valaisintyyli.

Heti kun olet valinnut taskulamputyylin, kuva Valotehosteet-valintaikkunan vasemmalla puolella olevalla esikatselualueella muuttuu uuden valaistustyylin näyttämiseksi. Taskulamppu tyyli on melko paljon mitä voit odottaa näkeväsi loistavasi taskulamppu aiheeseesi. Huomaa, kuinka muu kuva tummenee ja vain valonlähteen valaama alue pysyy näkyvänä:

Vasemmalla oleva esikatselualue muuttuu osoittamaan, kuinka taskulamppu-efekti tällä hetkellä näyttää.

Vaihe 4: Vedä valolähdettä sen sijoittamiseksi uudelleen

Valonlähdeni sijaitsee tällä hetkellä kuvan keskellä, joka ei ole minne haluan. Haluan, että se näyttää tulevan kukasta, jota nainen pitää, joten minun täytyy muuttaa se uudelleen. Jos tarkastelemme tarkkaan, huomaat, että valonlähdettä ympäröi ohut ympyrä, jonka ylä-, ala-, vasemmalla ja oikealla puolella on suorakaiteen muotoinen kahva. Pieni ympyrä keskellä osoittaa valonlähteen tarkan keskikohdan. Valonlähteen sijoittaminen uudelleen on tehtävä vain napsauttamalla hiirellä keskellä olevaa pieni ympyrä ja vetämällä valo uuteen sijaintiin. Vedän sen kukan yli:

Voit helposti siirtää valonlähteitä ympäri napsauttamalla niiden keskellä olevaa ympyrää ja vetämällä hiirellä.

Vaihe 5: Muuta valonlähteen kokoa tarvittaessa

Minun on laajennettava aluetta, johon valonlähde vaikuttaa, joten suurennan valolähteeni kokoa napsauttamalla yläkahvaa ja vetämällä sitä ylöspäin, pois keskustasta. Täällä käytetyn taskulamppu-tyylin kanssa ei ole väliä mitä kahvaa vedät, koska valo on kiinteä pyöreä muoto. Muut valaistustyylit antavat sinulle erilaisia ​​tuloksia riippuen vedämästä kahvasta, mutta sillä ei ole eroa taskulampputyylin kanssa:

Vedä mitä tahansa kahvoista ulospäin keskustasta lisätäksesi valonlähteen kokoa.

Lisäämme seuraavaksi kuvaan lisää valoja.

Vaihe 6: Lisää toinen valonlähde kopioimalla alkuperäinen

Minulla on nyt valonlähde kukalla, ja voisin lopettaa täällä, jos halusin vain keskittyä kukkaan. Mutta haluan saada sen näyttämään siltä, ​​kuin kukasta tuleva valo paistaa naisen kasvoissa. Tarvitsen sitä varten toisen valonlähteen. Haluan toisen valonlähteeni käyttävän myös "taskulamppu" -tyyliä, joten helpoin tehtävä on luoda toinen valonlähde kopioimalla alkuperäinen ja sijoittamalla sitten toinen valinnaiseen kohtaan, missä sitä tarvitsen, ja voin tehdä molemmat nämä asiat samanaikaisesti.

Kopioidaksesi valonlähde, pidän Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna, napsautan sitten valonlähteeni keskellä olevaa ympyrää ja vedä sitä siirtääksesi sitä. Pidä alhaalla Alt / Option vetäessäni sen sijaan, että siirrän alkuperäistä valonlähdettä, luon siitä kopion, joka on jo asetettu "Taskulamppu" -tyyliin, ja minun on tehtävä vain vetää se minne tarvitsen. . Vedän sen naisen nenän pohjaan:

Pidä "Alt" (Win) / "Option" (Mac) alhaalla, kun vedät valonlähdettä luodaksesi siitä kopion.

Haluan pienentää tätä toista valonlähdettä, joten vedän yläkahvaa sisäänpäin kohti keskellä olevaa ympyrää pienentääksesi sen kokoa:

Pienennä toisen valonlähteen kokoa vetämällä yläkahvaa sisäänpäin.

Vaihe 7: Lisää tarvittavia valonlähteitä

Uskon, että lisään kolmannen valonlähteen tehostaaksesi vaikutusta. Lisään yhden naisen silmän alapuolelle kuvan vasemmalla puolella (vasemmalla, hänen oikealla). Jälleen kerran minun tarvitsee vain kopioida yksi nykyisistä valonlähteistäni. Kopioin juuri luomasi pitämällä jälleen Alt (Win) / Option- näppäintä painettuna luodakseni siitä kopion vetäessäni. Siirrän uuden valonlähteen juuri hänen silmänsä alle. Sitten pienennän hieman tämän kolmannen valonlähteen kokoa vetämällä yhtä sen kahvoista sisäänpäin kohti keskustaa:

Lisää kolmas valolähde kuvaan luomalla jäljennös toisesta vedäessäni ja koon muuttaminen sitten vetämällä yhtä sen kahvoista.

Mielestäni se näyttää melko hyvältä, joten nyt, kun olen lisännyt valonlähteet, napsautin OK poistuaksesi Valotehosteet-suodattimesta, jolloin Photoshop lisää valonlähteet kuvaan dokumentti-ikkunassa:

Photoshop lisää valotehosteet kuvaan, kun poistut suodattimen valintaikkunasta.

Vaihe 8: Laske kerroksen opasiteetti tarvittaessa

Jos huomaat, että valaiseva vaikutus on liian voimakas, laske "Kerroksen 1" opasiteetti yksinkertaisesti. Löydät Opacity- vaihtoehdon Tasot-paletin yläosasta. Kerroksen opasiteetin pienentäminen antaa kerroksen (alapuolisten kerrosten) näkyä läpi. Lasen opasiteettini noin 80%: iin vain pehmentääksesi vaikutusta hiukan:

Vähennä valaistusvaikutuksen voimakkuutta vähentämällä kerroksen opasiteettia.

Ja sen kanssa olemme valmis! Tässä on lopputulokseni sen jälkeen, kun valaistusvaikutuksen voimakkuus on hienosäädetty säätämällä kerroksen opasiteettia:

Photoshop-tehosteet: Viimeinen "tarkennus valolla" -tehoste.

Ja siellä meillä se on! Näin voit lisätä tarkennuksen kuvaan valolla käyttämällä Photoshopin Valotehosteet-suodatinta! Katso Photo Effects -osiosta lisää Photoshop-tehosteoppaita!