Ero Photoshopin ja InDesignin välillä

Photoshop, joka tunnetaan myös nimellä Adobe Photoshop, on ohjelmisto, joka on ohjelmoitu muokata ja luoda muokattavia grafiikan tuloja, teksturoida 3D-malleja käyttämällä 3D-ohjelmistoja, kuten Maya tai 3D Max, muokata valokuvia, luoda esitteitä, bannereita ja kuvia tulostusmateriaaleille sekä Web-medialle. Photoshopia kutsutaan myös rasterikuvaeditoriksi, ja se voidaan tallentaa tiedostomuotoihin, kuten JPEG.webp, PNG, GIF ja TIFF. Se on tunnustettu alan standardin mukaiseksi kuvan renderointiohjelmaksi. Adobe InDesign on Adobe Systemsin tuottama ohjelmistosovellus, joka on tarkoitettu lajien laatimiseen ja julkaisemiseen erilaisiin kaupallisiin toimintoihin. InDesignin tiedettiin aiemmin olevan saatavana osana Creative Suite -sovellusta. Taiteilijalle on tehty hienoja käyttötarkoituksia, jotka tukevat monessa muodossa, kuten julisteita, esitteitä, esitteitä, lehtiä, sanomalehtiä, esityksiä, e-kirjoja.

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop käyttää ja tukee useita kerroksia tulostukseen peittämisessä, alfa-yhdistämisessä ja muiden värimoodien, kuten RGB, CMYK, CIELAB, pisteväri ja kaksisävy, säätämisessä. Vaikka sen käyttö on hämmästyttävää, se tekee Photoshopista asiantuntevan ja arvokkaamman hyödykkeen työpaikalla, joka on erikoistunut useisiin näkökohtiin.

Ohjelma on suunniteltu vuonna 1988 Thomas ja John Knoll. Tähän päivään mennessä Thomas ja John Knoll eivät tienneet varmasti kuinka tai kuka antoi nimen “Photoshop”. Ensimmäisessä esikäsittelyvaiheessa kaupan aakkoset S merkittiin alussa isoiksi ja sen jälkeen välikorkki vaihdettiin.

Tuona aikana noin huhtikuuta 1989 ja kun sen virallinen julkaisupäivä oli 1990-luvun alussa, sen kehittäminen jatkoi ehdotusten huomioon ottamista eri tarkoituksiin. Helmikuussa 1990 Photoshop 1.0 lähetettiin lopulta, jolloin siitä tehtiin teollisuuden todistettujen ohjelmistojen lopullinen ja kekseliäs lähde.

Adobe InDesign

Viimeisimmissä versioissaan on ollut paljon interaktiivisempia lähtövaihtoehtoja. Sen avulla voit luoda sähköisiä kirjoja laitteistasi, kuten Kindle. Voit myös luoda asetteluja sen katselemiseen tableteilla, kuten iPad, ja lisätä videon tai viedä interaktiivisia PDF-tiedostoja. InDesign on myös paljon samanlainen vektoripohjaisena ohjelmana verrattuna Illustratoriin, vaikka InDesign tarjoaa vahvuutensa, joka johtuu kyvystä käsitellä useita tulosteita ja luoda päätuloksia.

Web-taiteilijat, graafiset suunnittelijat, kustantajat ja markkinoinnin ammattilaiset käyttävät InDesignia laajalti kaupalliseen taiteeseen. Se on saatavana erikseen tai osana Adobe Creative Cloudia. Voit myös luoda yksinkertaisia ​​vektorikuvia käyttämällä InDesign-ohjelmassa käytettävissä olevia työkaluja. Julkaisun ensimmäinen versio oli 31. elokuuta 1999, jonka kehitys oli alkanut kauan ennen tätä. Se yhdistettiin toiseen Aldus-nimeltä tunnettuun yritykseen, joka sijaitsi Seattlessa ja oli luonut työpöytäjulkaisuohjelmiston.

Joten eteenpäin, Aldus kehitti joitain grafiikka- ja työpöytäjulkaisuohjelmia, jotka olivat käynnissä Windows- ja Mac-käyttöjärjestelmien varhaisilla versioilla, mukaan lukien Superpaint ja PageMaker. Ensimmäisen version PageMaker-julkaisusta julkaisi Aldus heinäkuussa 1985, ja se teki siitä kuuluisan aikaisessa työpöytäjulkaisutoiminnassaan.

Headhopin vertailu Photoshopin ja InDesignin välillä (Infographics)

Alla on 9 parasta eroa Photoshopin ja InDesignin välillä:

Tärkeimmät erot Photoshopin ja InDesignin välillä

Sekä Photoshop vs. InDesign ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin merkittävistä eroista Photoshopin ja InDesignin välillä:

  • Adobe Photoshop -sovelluksessa suunnittelussa käytettävät tehosteet sopivat parhaiten tuloksiin ja sitä voidaan tarkastella uudelleen sen jälkeen, kun se on avattu myöhemmin. Seuraamalla linjaa, kerrosten syvyys ja monimutkaisuus sekoitusmuotojen ja säätömaskien avulla ovat helppoja ja käyttäjäystävällisiä.
  • Vaikka Adobe Indesignissa voi olla älykästä valintaa käyttää sitä erilaisten typografisten tehosteiden soveltamiseen, se lisää myös tunnustusta näiden efektien johdonmukaisuuden ylläpitämiseen koko työssäsi.
  • Photoshop on paras tapa suunnitella sitä, jota kutsutaan nk. Rasteripohjaiseksi ohjelmistoksi projektiilleen, tarkoittaen, että se toimii pikselipikselipohjaisella tasolla ilman kompromisseja samalla kun sitä käytetään suuremmissa yrityksissä tai studiossa valtavan määrän työtä isoilla- budjetti-elokuvat tai tv-ohjelmat. Sitä käyttämällä rakennetut kuvat voidaan helposti pikseloida, mutta sitä voidaan välttää tietyissä olosuhteissa ja olosuhteissa.
  • Suurimpaan osaan vektoripohjaisiin projekteihin suunnitellusta Indesignista voi ylpeillä itsellään, joka pystyy rakentamaan kuvan viivoilla ja käyrillä, joita voidaan suurentaa tai pienentää mihin tahansa kokoon (esim. Logot).

Photoshop vs InDesign -vertailutaulukko

Alla on ylin vertailu Photoshopin ja InDesignin välillä:

photoshop

InDesign

Adobe Photoshop on ohjelmisto käyttäjien standardoidun rasterigrafiikan muokkaamiseen, maalaamiseen ja luomiseen.Adobe InDesign on ohjelmisto, jota käytetään erilaisissa tyyppisarjoissa ja myös erilaisten kaupallisten toimintojen julkaisemisessa.
Kun Adobe Photoshop on tuotu siihen, sen jälkeen se on muunnettu polkuiksi tai väärin vektoritiedostoksi, mutta lopullinen tulos pysyy pikseloituna.Adobe InDesign tukee kaikkia vektoritiedostoja, sillä se tuo myös.AI- ja.EPS-tiedostoja vektoritiedoillaan koodattuna.
Adobe Photoshop tukee XML-kieltä (Extensible Markup Language).Adobe Indesign ei tue XML-kieltä (Extensible Markup Language).
Adobe Photoshop tallentaa sille osoitetut objektit tai suunnittelun asiakirjaan.Adobe Indesign linkittää suunnittelukohteet tai -vaihtoehdot tallennuksen eri paikoista.
Sen suodatettuja tehosteita voidaan käyttää ja säätää hyvin Adobe Photoshopissa.Sen suodatetut vaikutukset ovat rajoitetut Adobe InDesign -sovelluksessa.
Adobe Photoshop toimii molemmissa järjestelmissä, kuten Windows ja OS X.Kuten Photoshop, Adobe InDesign toimii molemmissa järjestelmissä, kuten Windows, ja macOS.
Adobe InDesign ei luo sivun asetteluja.Adobe InDesign luo sivuasettelut.
Adobe Photoshop julkaistiin vuonna 1990.Adobe InDesign julkaistiin vuonna 1999.
Adobe Photoshop on saatavana 26 eri kielellä.Adobe InDesign on saatavana 24 eri kielellä.

Johtopäätös - Photoshop vs InDesign

Loppujen lopuksi voimme oppia kaikesta tästä, että Photoshop kaikille käyttäjilleen on paljon parempi käyttää tasoja täysimääräisesti kuin käyttää InDesignia täysimääräisesti. Mitään muutosta ei ole tapahtunut, kun otetaan huomioon, että Photoshop's Layer -paneelit on suunniteltu hedelmällisempiin kaikkien taiteilijoiden jokaiseen työnkulkuun kuin InDesignin Layers-paneelit. Molemmat Photoshop vs InDesign-ohjelmistot on ohjelmoitu niin, että niillä on edut ja haitat, ja Photoshop voi olla poikkeuksellisen hyödyllinen työkalu näiden tulostussuunnitelmien luomiseen lopputulosta varten.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Photoshopin ja InDesignin väliseen eroon. Tässä keskustellaan myös Photoshop vs InDesign -erot infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

  1. Ero Photoshop- ja Photoshop-elementtien välillä
  2. InDesign vs QuarkXPress
  3. Adobe Photoshop ja CorelDraw - tärkeimmät erot
  4. Ero QuarkXPressin ja InDesignin välillä
  5. Suosituimmat erot Photoshopiin ja Illustratoriin