Perusperiaate on, että härät / karhut ansaitsevat rahaa ja siat teurastetaan. Tämä hieno lausunto vangitsee perustekijöiden olemuksen - Ahneus voi olla tietyllä tavalla hyvä, mutta se ei ole ystävä osakemarkkinoilla. Tämän perussäännön lisäksi on muita merkkejä, jotka sinun tulee huomioida sijoitettaessa markkinoille. Mietitkö, sisältyykö tähän teelehtien lukemista tai kristallipalloon katsomista? Markkinoita noudatetaan loogisia, mutta luovia sääntöjä ja ennusteet eivät toimi, pysyvyys tekee. Hyviä asioita tulee niille, jotka tekevät kovaa työtä, parempia tapahtuu kärsivällisille, mutta paras on mahdollista vain, jos et koskaan anna periksi ja tämä pitää paikkansa osakemarkkinoilla.

Kuvalähde: pixabay.com

Miksi perusteet?

 1. Verot eivät ole vihollisiasi, vaan ystäviäsi

Vaikka voitot ovat lyhytaikaisia, verot ovat pysyviä. Mikä tekee niistä tärkeän kaupan näkökohdan, on se, että ne ovat paljon vähemmän verottavia kuin tappiot, joita voi syntyä perusmarkkinoilta, jos et ole varovainen. Huolestuttava verohenkilöstä markkinastrategioiden sijasta on varmasti sinut tuhoamaan.

 1. Rummut kiirehtivät sinne, missä enkelit pelkäävät kulkeutua

Viisaan sanonnan mukaan kiirehtiä lataamiseen voi viedä sinut ampumajohdon eteen, ja tämä koskee myös perusteiden kauppaa. Jos yritit syödä koko viikon arvoisia illallisia yhdellä kertaa, seurauksena on suuri ongelma. Joten riippumatta siitä, mikä on sinun riskinottohalusi, osto tai myynti kerralla voi olla tuhoisa. Suorita ostoksesi tai myynti vähitellen ja älä kiirehdi, sillä tuhlaat aikaa. Jos tarkkailla flipsideä, hyödyt lopulta hyötyvät sinulle ja varmistavat, että olet pelin edessä. Joten tarttu riskeihin ja heikentä kaupankäynnin varhaista vaihetta tai tästä pelinvaihdosta tulee kilpailu aikaa (ja markkinoita) vastaan.

Suositellut kurssit

 • Koulutus yritysrahoituksesta
 • Koko oman pääoman arvostuskurssi
 • Johdannaismarkkinoiden verkkokoulutus
 • IFRS-verkkokoulutus
 1. Jos laitat munasi yhteen koriin, älä luota siihen, että et rypäle!

Kuvalähde: pixabay.com

Öljy 1980-luvulla, tekniikan varastot 2000-luvulla ja lääketeollisuus vuonna 2015… mikä on yhteistä kaikilla näillä markkinoilla? Tosiasia, että koko energian sijoittaminen yhdeksi varastossa monipuolistamisen sijasta, on todennäköisesti sinulle useita haittoja. Yhden osalta sektoririskin käsite on maksimoitu. Vaihtoehtojen kaventaminen rajoittaa kasvua. Sektoririski muodostaa 50% kaikesta kannan hallussapidon riskistä. Markkinoilla voit säästä täydellisen myrskyn, jos sekoitat tarpeeksi eri aloja sijoitussalkkuusi. Monipuolistaminen tarkoittaa sellaisten osakkeiden ostamista tai myyntiä, jotka eivät ole samanlaisia. Riskinhallinnalla hajauttamisen avulla on pitkällä aikavälillä hyötyä.

 1. Haluatko hyviä arvosanoja? Lue sitten!

Jos et tee kotitehtäviäsi, älä odota saavan hyviä arvosanoja osakemarkkinoilta. Tutki kaikkia yrityksen näkökohtia, muuten voit jäädä kiinni sijoittamisen klassiseen ansaan tietämättä siten vedonlyöntiä kaupankäynnin sijaan. Valitse yritykset, jotka ovat huippuosaajia, jos haluat hyvää tuottoa. Kalliin osakekantaan sijoittaminen maksaa sinulle vähemmän vaivaa pitkällä tähtäimellä, jos se on jokaisen sen käyttämäsi pennin arvoinen.

 1. Kauppaa vain kun voit puolustaa turveasi

Jos kilpailet suojelemaan kaikkia osakkeita, valittujen muutamien sijasta, kun ajat vaikeutuvat, et kestä markkinoilla. Kun kauppa käy kovaksi, valitse vain ensisijaiset ja priorisoidut varastot yleisemmän lähestymistavan sijaan palontorjuntaan.

 1. Älä sijoita, jos yritys uppoaa, sillä se ei koskaan oppi uimaan

Uppoutuvasta aluksesta luopuminen on markkinoiden ensisijainen sääntö. Huonot yritykset eivät koskaan saa tarjouksia, joten keskity vain hyviin perusteisiin. Valitse haluamasi kannat ja pidä kiinni niistä. Markkinoilla pysyvyys maksaa sanan kaikissa merkityksissä.

 1. Lakko, kun silitysrauta on kuuma

Hyvää ajattelutapaa tarvitaan erinomaisten tulosten saavuttamiseksi markkinoilla. Jos et ole positiivisessa keskusyksikössä, ei ole oikea aika investoida perustekijöihin. Odota korjauksia, älä pelkää niitä. Ole valmis iskuille, kun se iskee, jotta voit kiertää sen.

 1. Katso enemmän kuin varastot

Kuvalähde: pixabay.com

Huomioi sidosten kunto. Miksi niin? Yksinkertaisesti siksi, että osakkeet joutuvat joukkovelkakirjalainoihin, jotka Donald Trump on Hillary Clintonille. Osakkeiden ja joukkovelkakirjojen markkinoilla vallitsee suora kilpailu. Älä koskaan käy kaupassa tunteiden perusteella. Valitse sen sijaan logiikka. Kauppaa vain kun olet joustavassa asemassa. Muuten aurinko laskee kauppasessioosi ja sinä jäät varjoihin! Ota osoitus muilta ja sijoita, kun merkit ovat positiivisia. Jos osakemarkkinoiden asukkaat luopuvat, niin sinun pitäisi. Odottamattomat muutokset markkinoilla tunnustetaan merkeillä, kuten korkean tason johtajien lopettaminen, IPO, joka ei saanut hyvää vastausta, tai tuote, joka ei myy.

 1. Älä osta hypeen

Wall Street voi tehdä korkeita tarinoita, ja sama pätee pörsseihin ympäri maailmaa. Jos sinulla on jeni uskovien huhujen vuoksi, Nikkei ei palkitse sinua. Älä aliarvioi markkinointikoneen ja kaksinkertaisen merkityksen analyytikoiden voimaa, jotka näkevät voiton siellä, missä ei ole mahdollista.

 1. Osta tai myy vain, kun olet varma

Osakkeiden ostaminen voi olla yksinäinen tapahtuma, mutta markkinoiden liikkumiseen vaikuttavat suuresti erilaiset tekijät ympäri maailmaa. Sinun on oltava selkeä syyt investointisi tekemiseen, ennen kuin ryhdyt syöpymään. Luotettavan voiton saamiseksi sinun on ymmärrettävä, mitä osake on todella arvoinen ja kuinka paljon muut ovat valmiita maksamaan siitä. Osakekurssit vaihtelevat monista syistä aina osakeanalyytikon raportista aina laajempiin makrotaloudellisiin uutistapahtumiin. Pelissä on yhtä monta erilaista strategiaa kuin pelaajia. Kaikki eivät valitse arvokasta sijoittamista tai arvioivat tietoja ilmaisen kassavirran muodossa. Joten rationaalisuus ja markkinainvestoinnit eivät välttämättä aina ole käsi kädessä. Trendien ja kuvioiden vahva ote lopullisen liikkeen päättämisessä on ennalta johtopäätös. Yhtä tärkeää on tarkastella todellisia lukuja ja turvallisuusmarginaalia, jos et halua laskea väärien markkinastrategioiden kytkentään.

 1. Sijoita vain, kun liiketoiminnan arvojen vaihtelusta on selkeyttä

Osakekurssit muuttuvat arvonmäärityksen perusteella. Tämä on tärkeä osa sijoitusperiaatteita. Konkreettisia arvoja on usein vaikea arvioida. Vihje on liiketoimintapäätösten tarkistamisessa, jotka ovat konkreettisen todisteen perusteella osakekurssien muutoksista.

 1. Ole selvä, kun hintamuutokset luovat sijoitusmahdollisuuksia

Kuvalähde: pixabay.com

Markkinat eivät välttämättä ole järkeviä, kun osakkeita hinnoitellaan päivittäin. Sen sijaan, että kiinni lauman mentaliteettiin, arvo-sijoittajilla on mahdollisuus ostaa suuria yrityksiä todella kohtuulliseen hintaan. Hintamuutokset luovat pisteen, jossa sijoittaminen tiettyihin perustekijöihin tuottaa rikkaita osinkoja. Tarkista diskontatun nykyarvon laskelman avulla, onko hinta laskenut pisteeseen, jossa se on todellinen tarjous.

 1. Mitä suurempi hinta laskee, sitä parempi kauppa

Jos hinta laskee edelleen, saat paremman kaupan. Pidä aina turvamarginaali mielessä. Muista, että jos et sijoita rahaa, et menetä yhtään, mutta et myöskään koskaan ansaitse rahaa. Markkinaperinne osoittaa monia malleja ja suuntauksia. Hintojen pudotukset edustavat tosiasiallista näyttöä, jota voidaan käyttää apuna markkinoiden sijoituspäätöksissä. Kaupan volyymit saattavat laskea tietyin ajanjaksoin, mutta tietäen milloin ostaa ja myydä, varmistat, ettet menetä voittoja.

 1. Rajoitusten tunnistaminen on tärkeää

Markkinaguru Warren Buffet on selittänyt seuraavat viisauden sanat - ei tarvitse olla asiantuntija, jotta saavutetaan tyydyttävä sijoitustuotto. Rajoitusten tunnustamisen ja yksinkertaisuuden pitämisen tulisi olla painopistealue.

 1. Arvioi omaisuuden tulevaisuuden tuottavuus objektiivisesti

Varastot voivat olla hyödyksi vain, koska ne osoittavat kannattavuuden tulevaisuudessa. Koska tulevaisuudessa ei ole mahdollisuutta voittoihin, ei ole mitään mielihyvää, että sinun on päästävä ulos eikä pidä kiinni ja toivotaan, että asiat paranevat tulevaisuudessa.

 1. Suurempi kuva ei ole aina parempi

Makro-mielipiteiden muodostaminen ja markkinoiden ennusteiden kuunteleminen, jotka eivät perustu todellisiin lukuihin, todennäköisesti maksaa sinulle. Rahoitusasiantuntija Ben Grahamin mukaan sijoitukset ovat älykkäimpiä, kun ne ovat liiketaloudellisia.

 1. Pieni tieto on vaarallinen asia

Älä sijoita perusteisiin, joita et ymmärrä täysin. Harkitse asiaan liittyviä riskejä ja sijoita aina pohtiessaan kaikkia vaikutuksia. Jos jotain on liian monimutkaista ymmärtää, siihen on todennäköisesti vaarallisempaa investoida. Joten älä houkuttele jäsennellyillä tuotteilla, jotka lupaavat palkkioita liian monien riskien kustannuksella.

 1. Markkinoiden ajoitus on ajanhukkaa!

Kuvalähde: pixabay.com

Markkina-ajoituksella tarkoitetaan sijoittamista jonnekin kohti markkinasyklien alapäätä ja päästäkseen ulos huipulta. Mutta mikä on teoriassa yksinkertaista, on käytännössä monimutkaista. Raha virtaa rahastoihin ja markkinoille vain, kun ne nousevat ja päinvastoin. Kysyntä kasvaa, kun hinnat nousevat, mikä tekee perustekijöistä Giffen-tavaroita sijoittajille. Jos uskot markkinoiden ajoittamisen toimivan, harkitse paradokseja ennen ostamista tähän yksinkertaiseen päättelyyn.

 1. Tarkista kassavirta, varo maksuja

Palkkiot maksetaan neuvonantajille ja rahastonhoitajille, ja tämä voi heikentää sijoitustoiminnan tulosta. Sijoituksista saatavat tulot olisi turvattava palkkioilta ja palkkioilta, jotka ne nielevät kokonaan. S0, kun taas korkean profiilin sijoittajan palkkaaminen lisää mahdollisuuksiasi voittoon, se myös alentaa käteisvaroja.

 1. Liian hyvä asia voi olla huono

Ylisuurella hajauttamisella voi myös olla pitkällä aikavälillä negatiivisia vaikutuksia sijoittajalle. Salkun monipuolistaminen parantaa sijoituskehitystäsi, mutta tietyn pisteen ylittäminen voi osoittautua haitalliseksi. Jos hajautat tietyn pisteen yli, tiedät vähemmän sijoituksista.

 1. Älä sijoita veron välttämiseksi

Näistä rahoitusvälineistä pääomasijoitusrahastoista yrityssijoitusjärjestelmiin - veroilla - ei pidä olla vaurauden tiellä. Mutta jos arvelet, että veron maksaminen on halvempaa kuin sen välttäminen tai lykkääminen, löydät konkreettisen menestyksen taloudelliselle etenemissuunnitelmallesi täydellisten sijoitusten tekemistä varten.

 1. Älä tyydy parempaan, kun voit mennä parasta

Hyvillä yrityksillä tarkoitetaan yrityksiä, jotka tuottavat käytetystä pääomasta suurta rahatuottoa ja sijoittavat osan kassavirrasta liiketoiminnan ja yhdistettyjen sijoitusten arvojen kasvattamiseksi. Jos uskot, että sijoittaminen vähemmän superlatiiviin yrityksiin tuottaa pitkän aikavälin tuloksia, koska nämä yritykset “paranevat” johdon muuttuessa tai sulautumisen yhteydessä, olet yllättynyt. Miksi sijoittaa parempiin yrityksiin, kun voit mennä parasta? Älä koskaan tee kompromisseja laadusta sijoittaessasi perustekijöihin.

Kuvalähde: pixabay.com
 1. Muista kultainen keskiarvo

Mitä nousee, sen on tultava alas ja markkinat pitävät tietyn tasapainon. Joten vaikka härkä- tai karhumarkkinoita voi olla jonkin aikaa, pitkän aikavälin kohtuulliset arvostustasot saavutetaan lopulta. Älä usko, että härkämarkkinat kestävät ikuisesti tai menetät rahaa. Älä myöskään ennakoi pysyviä karhumarkkinoita, koska nämä muuttuvat.

 1. Odottaa ylikuormitusta, kun markkinat ylittävät

Muista aina, että mahdolliset ylitykset yhteen suuntaan johtavat lopulta myös ylityksiin vastakkaiseen suuntaan. Pelko antaa tilaa ahneudelle, mutta jälkimmäinen voi olla myös entisen edeltäjä. Jos olet viritetty markkinoille, pystyt kohtaamaan musiikin, kun markkinat ylittävät ja siten pitkällä aikavälillä korjaavat. Jatkuvalla valppaudella on etunsa.

 1. Älä pahoinpitä lauman mentaliteettia

Kuvalähde: pixabay.com

Jos menet joukon mukana, törmäät markkinoille. Tarve olla riippumaton ajattelija markkinoilla on välttämätöntä, jos haluat pitkäaikaista taloudellista menestystä. Muiden mielipiteiden, etenkin sanomalehtiraporttien ja markkinointiohjelmien, mielipiteiden saaminen johtaa sinut väärin, koska siihen mennessä, kun markkinat saavat sen uutisiin, korteissa on käänne.

 1. Sijoita, kun olet rationaalinen

Ihmisen tunteet voivat estää kauppaa menestyksekkäästi. Kurinalainen lähestymistapa sijoittamiseen on tie eteenpäin, ja tiede kaupankäynnin mielenloukkujen tai neuroekonomian hallitsemisesta on viimeisin askel eteenpäin markkinoiden menestykseen. Tunteet voivat hämärtää rajat illuusion ja todellisuuden välillä. Luotta todellisiin lukuihin ja tosiasioihin eikä tunnetiloihin, jos haluat ansaita rahaa pitkällä aikavälillä.

johtopäätös

Kaupankäynnin mielenloukut ja karjan mentaliteetti ovat suurimmat sudenkuopat niille, jotka sijoittavat perustekijöihin. Ne voivat olla todellisia esteitä taloudelliselle menestykselle. Tuottavan tulevaisuuden suunnitteluun sisältyy numeroiden ja niiden taloudellisten vaikutusten tunteminen. Siihen sisältyy myös kohtuullinen määrä itsenäistä ajattelua ja aloitetta markkinoiden voittamiseksi. Valitsetko seuraamaan suuntauksia vai menemään niitä vastaan, ratkaiseva tekijä markkinoiden kestävässä menestyksessä. Joten pidä kiinni mantereista, joita rahoitusgurut tarjoavat, mutta uskaltavat ajatella toisin, sillä markkinat ovat yhtä dynaamisia kuin rationaalisia.

Suositeltava artikkeli

Tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja Invest in Fundamentals -sovelluksesta, joten käy vain linkin läpi.

 1. 8 hienoa ja innovatiivista ideaa työntekijöiden säilyttämisen edistämiseksi
 2. 10 mahtavaa innovatiivista tekniikkaa innovaatioiden tuomiseksi liiketoimintaan
 3. Miksi innovaatio on kriittisin näkökohta isoille tiedoille?