Excel 3D-plot (sisällysluettelo)

 • 3D-kuvaaja Excelissä
 • Kuinka piirtää 3D-kuvaajia Excelissä?

3D-kuvaaja Excelissä

3D-kuvaajaa Excelissä käytetään kuvaajaan niiden tietojoukkojen piirtämiseksi, jotka eivät välttämättä anna paljon näkyvyyttä, vertailukelpoisuutta muiden tietojoukkojen kanssa, ja alueen piirtämiseen, kun meillä on suuria tietopistejoukkoja. 3D-kuvaaja Excelissä on luova tapa muuttaa yksinkertainen 2D-kuvaaja 3D: ksi.

Kuinka piirtää 3D-kuvaajia Excelissä?

3D-kuvaajien piirtäminen Excelissä on erittäin helppoa ja hyödyllistä, kun haluamme muuntaa tiedot, ympyräkaaviot ja kuvaajat 3D-muotoon. Ymmärretään kuinka 3D-kaaviot voidaan piirtää Excelissä muutamilla esimerkeillä.

Voit ladata tämän 3D Plot Excel -mallin täältä - 3D Plot Excel Template

3D-kuvaajaa voi käyttää Lisää- valikossa Kaaviot- osiossa.

3D-kuvaaja Excelissä - esimerkki # 1

Meillä on tietoja siitä, mistä olemme mitattaneet joidenkin urheilijoiden ylittämän matkan metrissä. Tuntiperusteella peitetty etäisyys. Jokainen urheilija on ylittänyt viiden tunnin ajan jonkin matkan ja lopussa suurimman matkan lopussa kyseinen urheilija voittaa pelin. Joten näkemällä tiedot emme ehkä löydä johtopäätöksiä tai emme edes voi vertailla. Jos piirrämme nämä tiedot 3D-kuvaajiin, tapaustilanteen on helppo vahvistaa.

Kun luot nyt 3D-kuvaajan yllä olevalle tietojoukolle, valitse ensin tiedot.

Siirry sitten Lisää valikko -välilehdelle ja valitse kaavion alapuolella sarakekaavio. Kun napsautamme sitä, tulemme avattavan valikon siitä. Valitse sieltä 3D-sarake alla olevan kuvan mukaisesti.

Kun olet valinnut 3D-sarake -vaihtoehdon, saamme 3D-kuvaajan, jossa on sarake alla esitetyllä tavalla. Täällä voimme lisätä datatarroja, akselinimikkeitä, suuntia ja jopa muuttaa 3D-sarakkeiden muotoilua.

Kuten yllä olevasta kaaviosta voidaan nähdä, kokonaiset tiedot kartoitetaan sarakkeissa ja nämä sarakkeet on kehystetty yhdensuuntaisesti tiedoilla. Pylväiden korkeus on kartoitettu ja korkeusparametrit esitetään yllä jokaisessa sarakkeessa.

Karttaan nämä tiedot uudelleen toiseen 3D-kuvaajaan. Piirrämme nyt 3D-kuvaajan. Valitse ensin tiedot ja siirry sitten Lisää valikko -välilehdelle Kaaviot-osiossa valitsemalla Vesiputous, Varasto, Pinta- tai Tutkakartta alla esitetyllä tavalla. (Ja muille excel-versioille, valitse Muut kaaviot -vaihtoehto)

Kun olemme tehneet sen, saamme Stok-, Pinta- ja Tutkakartan avattavan valikon alla olevan kuvan mukaisesti. Valitse sieltä 3D-pinta .

Kun teemme sen, saamme 3D-pinnan kuvaajan alla esitetyllä tavalla.

Yllä olevat tiedot osoittavat urheilijoiden suorittaman etäisyyden harjanteen ja kourun mukaan ja eri värialue edustaa etäisyyttä. Tällä voimme kokeilla joitain muita 3D-kuvaajia, jotka ovat saatavana Excelissä käyttömme mukaan.

3D-kuvaaja Excelissä - esimerkki 2

Oletetaan, että pinnan korkeuden tiedot tietyistä määritellyistä pisteistä ja korkeus mitataan jokaisessa 10 metrin raossa. Jossain pintakorkeudessa on valtava piikki ja toisessa siinä on valtava pudotus. Tiedot esitetään alla.

Nyt 3D-kuvaajan piirtämiseksi yllä olevalle esimerkille valitse ensin täydelliset tiedot. Siirry sitten Lisää-valikkoon ja valitse Kaaviot-osiossa sarakekaavio alla olevan kuvan mukaisesti. Kun napsautamme sitä, tulemme avattavan valikon siitä. Valitse sieltä 3D-sarake alla olevan kuvan mukaisesti.

Kun olet valinnut 3D-sarake -vaihtoehdon, saamme 3D-kuvaajan, jossa on sarake alla esitetyllä tavalla.

Kuten näemme, on olemassa muutamia valtavia torneja ja joitain litteitä lohkoja. Tällaisen datan piirtäminen 3D-kaavioihin antaa näkyvyyden silloin, kun prosessissa on huippuja ja alamäkiä. Voimme lisätä datamerkkejä tähän.

Piirretään toinen 3D-kuvaaja samoihin tietoihin. Valitse sitten tiedot ja siirry Lisää-valikkoon Kaaviot-osiossa valitsemalla viiva- tai aluekaavio alla olevan kuvan mukaisesti.

Sen jälkeen saamme avattavan viivakaavioiden luettelon alla esitetyllä tavalla. Valitse sieltä 3D-viivakaavio .

Napsauttamalla sitä saamme 3D Line -diagrammin kaavion alla esitetyllä tavalla.

Tämä on toteuttamiskelpoisin, yksinkertaisin 3D-kuvaaja. Ja se on myös erittäin helppo ymmärtää. Koska tämän juonen tiedot ovat täysin erillään toisistaan. Ja datan vaihtelu on myös selvästi näkyvissä. 3D-käyrän käyttö on hyvä, kun meillä on tietoja, joiden avulla pystymme helposti näkemään eron.

Yllä esitetyn esimerkin yläpuolella on joitain niistä 3D-kuvaajaluokasta. Voimme luoda 3D-käyrän ympyräkaavioon, aluekaavioon, pylväskaavioon ja yhdistelmäkaavioon, jos käytettävissämme olevat tiedot sallivat meidän edustaa erilaisia ​​ja vaadittuja näkymiä.

Jos me luodaan ympyräkaavio tiedoille, joita tarkastelimme yllä esitetyissä esimerkeissä, emme ehkä pysty saamaan haluttua näkymää 3D-kuvaajalle. Joten on parempi ymmärtää ensin, mitä haluamme nähdä, myöhemmin voimme kartoittaa sen halutulla 3D-kuvaajalla.

Plussit 3D-tontista Excelissä

 • Jopa data on edustavaa, mutta 3D-kuvaajaa käyttämällä näkyvyys laajenee, kun tiedolla on mittoja.
 • Taustassa tehdyt muutokset voidaan helposti päivittää näillä 3D-kuvaajilla tai myös yksinkertaisilla kuvaajilla.
 • Kun meillä on pintakorkeuden tiedot, voimme piirtää myös ääriviivat kuvaajia.

Muistettavat asiat

 • 3D-kuvaajan piirtäminen Excelissä ei aina ole välttämätöntä, kun meillä on yksinkertainen tietorakenne.
 • Liittäessäsi kuvaajaa eri tiedostoihin, liitä aina kuva kuvan kanssa, jotta lopullisessa kaaviossa ei tapahdu muutoksia.
 • Tietojen tulee olla oikeassa muodossa, jotta kaikki kaavioon tarvittavat muutokset voidaan tehdä helposti.
 • Älä lisää datatarroja 3D-kuvaajiin, koska juoni on ruuhkainen monta kertaa. Käytä datatarroja, kun ne ovat todella näkyvissä.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas 3D-kuvaajaan Excelissä. Tässä keskustelimme kuinka 3D-kuvaajat voidaan piirtää Exceliin yhdessä käytännön esimerkkien ja ladattavan excel-mallin kanssa. Voit myös käydä läpi muiden ehdottamiemme artikkeleidemme -

 1. Yhdistelmäkaaviot Excelissä
 2. Opas Excel-toimintoihin - kaaviot ja kaaviot
 3. Kuinka luoda ympyräkaavio Excelissä?
 4. Klusteroitu pylväskaavio Excelissä

Luokka: