Ero Yleislehdessä vs. Pääkirjakirjassa

Avain menestyvän liiketoiminnan hoitamiseen on talous ja se, miten se menestyy, riippuu siitä, kuinka sitä käytetään parhaiten ja mikä puolestaan ​​voidaan saavuttaa kirjanpidon avulla. Joten kun on kyse yrityksen rahoitustapahtumien seurannasta, kaksinkertaisen kirjauksen järjestelmästä, jota käytetään laajasti, siihen sisältyy sekä ”yleinen päiväkirja” että ”pääkirja” -konseptit, jotka ovat paras tapa seurata lukumääriä ja lukuja. tilastot ja toiminnan pitäminen kannattavasti ja sujuvasti. Mutta ymmärtääksesi kuinka kaksinkertaisen kirjanpidon tietuejärjestelmät toimivat, on ensin ymmärrettävä tärkeimmät eri toiminnot, jotka liittyvät kahteen avainkomponenttiin: yleiset lehdet ja pääkirjat. Lehti on ensimmäinen rahoitustapahtuman muoto. Päiväkirjassa pätevä kirjanpitäjä veloittaa ja hyvittää oikean tilin ja kirjaa tapahtuman yrityksen kirjanpitoon ensimmäistä kertaa kaksoisrekisteröintijärjestelmää käyttämällä.

Pääkirjaan tultuaan pätevä kirjanpitäjä luo ”T” -muotoisen tyypin ja lisää sitten päiväkirjan oikeassa järjestyksessä. Toisin sanoen pääkirja voidaan sanoa yleisen lehden jatkeena. Kaikki tärkeät tilinpäätökset, jotka ovat koetaseet, tuloslaskelmat ja taseet, luodaan tarkastelemalla pääkirjaa, jaksosta tulee erittäin tärkeä.

Head to Head -vertailu Yleislehden ja pääkirjan välillä (Infografia)

Alla on 9 parasta eroa General Journalin ja General Ledgerin välillä

Keskeiset erot Yleislehden ja Pääkirjakirjan välillä

Sekä General Journal vs. General Ledger ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin merkittävimmistä eroista General Journalin ja General Ledgerin välillä:

 • Yleinen lehti on kirja, jossa kaikki rahoitustaloustoimet kirjataan ensimmäisen kerran ja kun nämä rahoitustapahtumat kirjataan tai sanotaan, kun ne kirjataan yleiseen päiväkirjaan, ne postitetaan yksittäisille tileille, joita kutsuttiin pääkirjaksi .
 • Yleisessä päiväkirjassa kerronta olisi kirjoitettava tukemaan kyseistä päiväkirjakirjausta ja perustelemaan sen lähettämistä. Toisaalta pääkirjassa ei ole erityisiä vaatimuksia kertomuksen kirjoittamiselle.
 • Yleislehteä kutsutaan alkuperäisen päiväkirjakirjan kirjaksi, päinvastoin, Ledger on kirja seuraavasta tai sanotaan toisesta merkinnästä.
 • Kuten aikaisemmin todettiin, yleinen lehti on tytäryhtiö, kun taas pääkirja on pääkirja.
 • Yleisessä päiväkirjassa rahoitustapahtumat on kirjattava peräkkäin. Päinvastoin, pääkirjassa rahoitustapahtumat kirjataan näiden tilien perusteella.
 • Luotto ja veloitus ovat yleisen lehden sarakkeet, mutta kääntöpuolella, pääkirja, ne ovat kaksi vastakkaista puolta.
 • Yleisessä päiväkirjassa rahoitustaloustoimet on kirjattava kronologisessa järjestyksessä, kun taas pääkirjassa nämä rahoitustaloustoimet on kirjattava analyyttiseen järjestykseen.
 • Pääkirjakirjanpidon tulisi olla tasapainossa, mutta päinvastoin, yleisen lehden ei tarvitse olla tasapainossa.

Lehti vs. pääkirjakirjavertailutaulukko

Ohessa on 9 ylin vertailu General Journalin ja General Ledgerin välillä

Perusvertailu General Journalin ja General Ledgerin välillä

Yleinen lehti

Pääkirja

PerusmääritelmäKirja, johon kaikki kirjatut rahoitustapahtumat tapahtumahetkellä ja -hetkellä tunnetaan nimellä General Journal.Kirjaa, joka mahdollistaa kaikkien rahoitustapahtumien siirtämisen erilliselle ja erilliselle tilille, kutsutaan pääkirjaksi.
Kirjan tyyppiTämä on tytäryhtiöPääkirja on pääkirja
esiintyminenGeneral Journal on ensimmäinen askel ja se kirjataan ennen pääkirjan luomista.Pääkirja on toinen merkintä, joka on luotu General Journalista.
Tällainen prosessiRahoitustransaktioiden kirjaamista päiväkirjaan kutsutaan nimellä Journalisointi.Prosessia, jossa päiväkirjamerkinnät siirretään yleisestä päiväkirjasta pääkirjaan, kutsutaan lähettämiseksi.
Tarvitsetko kertomuksen?Yleisessä päiväkirjassa kerronnan tulisi olla siellä ymmärtääksesi kirjoituksen tyypin ja luonteen.Pääkirjassa kerronta ei ole pakollista.
Vaaditaanko tasapainotus?Lehti ei vaadi tasapainotustaPääkirjojen on oltava tasapainossa.
MuotoYleisen päiväkirjan muoto on melko yksinkertainen, ja tiedot, jotka sisältävät päivämäärän, velkasumman ja luoton määrän, tiedot, pääkirjan folion.Pääkirjakirjan muoto on ”T” -muoto, johon täytyy lisätä päivämäärä ja määrä molemmille puolille.
TallennuspäivämääräYleisessä päiväkirjassa merkintä kirjataan tapahtumapäivää kohti.Pääkirjakirjaus kirjataan kirjanpidollisesti.
Muoto tyyppiVeloitus ja luotto kirjataan sarakkeittainVeloitus ja luotto kirjataan eri puolilla.

Päätelmä - yleinen lehti vs. pääkirja

Rahoitustapahtumien kirjaaminen sisältää sarjan toimintoja, esimerkiksi ne kirjataan ensin yleiseen päiväkirjaan, ja sitten ne ryhmitellään ja luokitellaan erillisiin ja erillisiin tileihin ja postitetaan lopulta pääkirjaan, joka siirretään loppuselvitykset laaditaan. Nämä vaiheet ovat perusta organisaation näiden tilinpäätösten laatimiseen. Jos jokin yllä mainituista vaiheista puuttuu, lopullista tiliä ei ole helppo laatia

Vuodesta 2015 lähtien suurin osa organisaatioista tai yrityksistä käyttää markkinoilla saatavilla olevaa ohjelmistoa näiden rahoitustoimien kirjaamiseen yleisiin lehtiin ja pääkirjaan. Itse asiassa suurin osa kirjanpito-ohjelmisto ylläpitää keskitetyn arkiston, jossa voi myös kirjata päiväkirja merkinnät ja pääkirja. Teknologian edistyminen tekee kuitenkin vähemmän työlääksi ja helpommaksi kirjata kyseisiä rahoitustapahtumia. Lisäksi jokaisen kirjanpitoa ei tarvitse pitää eri tavalla tai erikseen. Henkilö, joka kirjoittaa tietoja jonkin yrityksen moduuliin tai yrityksen kirjanpitoon tai kirjanpitoon, ei edes tiedä tällaisista arkistoista.

Kaikissa näissä ohjelmistosovelluksissa tietoja syöttävän henkilön on napsautettava vain avattavaa valikkoa kirjoittaaksesi rahoitustapahtuman pääkirjaan tai yleiseen päiväkirjaan. Sekä General Journal vs. General Ledger ovat tärkeitä tilinpäätöksen kannalta.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas yleiseen eroon General Journalin ja General Ledgerin välillä. Tässä keskustellaan myös General Journal vs. General Ledger -aloitteen tärkeimmistä eroista infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja.

 1. Käänteinen repokurssi vs. repoprosentti
 2. Osakkeiden ja optioiden välinen etäisyys
 3. Talous ja rahoitus
 4. Osakkeet ja joukkovelkakirjat - tärkeimmät erot
 5. Erityislehden tyypit ja esimerkit