Toistaiseksi katsoessamme Photoshopin tehokasta ja hämmästyttävää harjadynamiikkaa, olemme nähneet, kuinka voimme dynaamisesti hallita harjojemme kokoa, kulmaa ja pyöreyttä maalaamalla käyttämällä Harjat-paneelin Shape Dynamics -osiossa olevia vaihtoehtoja ja miten voimme hajottaa useita kopioita harjan kärjestämme jokaista iskua pitkin sirontavaihtoehdoilla. Tässä opetusohjelmassa tarkastellaan Texture- vaihtoehtoja, jotka antavat meille mahdollisuuden lisätä pintaan tekstuurin, täydellisenä illuusion luomiseksi maalauksesta kuvioidulle pinnalle, kuten paperille tai kankaalle, tai vain lisätäkseen kiinnostusta muoto harja kärki!

Pääset Tekstuuri-asetuksiin napsauttamalla suoraan sanaa Tekstuuri Harjat-paneelin vasemmalla puolella. Aivan kuten aiemmin tarkastelluissa Muodon dynamiikka- ja Hajonta-osissa, meidän on napsautettava itse sanaa saadaksesi pääsyn vaihtoehtoihin. Napsauttamalla nimen vasemmalla puolella olevaa valintaruutua, tekstuuriasetukset otetaan käyttöön, mutta emme anna niiden muuttaa:

Napsauta suoraan sanaa Texture nähdäksesi sen vaihtoehdot.

Kun olet napsauttanut sanaa Texture, Texture-asetukset näkyvät Harjat-paneelin oikealla puolella. Oletusarvoisesti asetusten alaosa on harmaantunut eikä ole käytettävissä. Näemme kuinka ottaa ne käyttöön vähän myöhemmin:

Tekstuuri-asetukset. Vain vaihtoehtojen yläosa on aluksi käytettävissä.

Tekstuurin valitseminen

Vaikka Photoshop kutsuu niitä Texture-vaihtoehdoiksi, yleensä työskentelet täällä malleilla, ja voimme käyttää mitä tahansa Photoshopin meille asentamaa mallia samoin kuin mitä itse olemme luoneet. Valitse kuvio napsauttamalla kuvion esikatselukuvaa vaihtoehtoluettelon yläosassa:

Napsauta kuvien esikatselukuvaa nähdäksesi kaikki saatavilla olevat kuviot.

Tämä avaa Kuvionvalitsimen, joka näyttää pienet pikkukuvien esikatselut kaikista Photoshopiin ladattuista kuvioista. Oletuksena ei ole paljon valita. Tämä johtuu siitä, että kaikki mitä näemme, ovat Photoshopin alun perin lataamia malleja, mutta saatavana on myös muita mallisarjoja. Lataa kaikki Photoshopin mukana tulevat lisäkuviojoukot napsauttamalla kuvionvalitsimen oikeassa yläkulmassa olevaa pientä kolmiokuvaketta:

Lataa lisämallisarjoja napsauttamalla pientä kolmion kuvaketta.

Esiin tulee valikko. Jos katsot valikon alaosaa, näet luettelon muista kuvasarjoista, joista voimme valita. Lataa yksi niistä napsauttamalla sen nimeä. Aion valita ensimmäisen - taiteelliset pinnat:

Valitse jokin Photoshopin muista mallisarjoista luettelosta.

Photoshop avaa ponnahdusikkunan, jossa kysytään, haluatko korvata nykyiset kuviot uusilla. Napsauta Liitä lisätäksesi uudet mallit olemassa oleviin:

Valitse "Liitä" ladataksesi uudet kuviot poistamatta jo ladattuja kuvioita.

Äskettäin ladatut kuviot ilmestyvät kuvionvalitsimeen niiden kuvioiden jälkeen, jotka on jo ladattu aiemmin. Valitse kuvio napsauttamalla sen pikkukuvaa. Aion valita pergamenttikuvion, mutta voit valita minkä tahansa haluat. Jos olet ottanut työkaluvihjeet käyttöön Photoshopin asetuksissa, kunkin kuvion nimi ilmestyy, kun viet hiiren osoittimen pikkukuvien päälle. Kun olet valinnut kuvion, paina Enter (Win) / Return (Mac) sulkeaksesi mallinvalitsimen:

Valitse kuvio napsauttamalla sen pikkukuvaa.

Vaikka olen valinnut kuvion, jos tarkastelen alaspäin Harja-paneelin pohjassa olevaa esikatselualuetta, en näe muutoksia harjaiskujen ulkonäköön (käytän edelleen samaa tavallista pyöreää harjaa kärki):

Saatat nähdä tai ei nähdä muutoksia harjan esikatselualueella. Minun tapauksessani mitään ei ole vielä tapahtunut.

Saatat nähdä saman asian kuin minä, tai saatat nähdä kuvasi selvästi näkyvän siveltimen sisällä. Syynä on kaksi päävaihtoehtoa, jotka määrittävät kuinka harjamme ja rakenteemme (kuvio) ovat vuorovaikutuksessa keskenään, joita tarkastelemme seuraavaksi.

tila

Texture-asetusten keskellä on tila nimeltään Mode, joka on lyhyt sekoitusmoodille (tai Brush Modelle, mutta mielestäni on järkevämpää ajatella sitä sekoitusmoodina). Tämä vaihtoehto on yksi kahdesta päävaihtoehdosta (toinen on syvyys, jota tarkastelemme hetkessä), jotka määrittävät kuinka harja ja tekstuuri vaikuttavat toisiinsa tai sekoittuvat toisiinsa. Jos napsautat avattavaa ruutua sanan Mode oikealla puolella, näet luettelon erilaisista sekoitusmuodoista, joista voimme valita:

Napsauta avattavaa Tila-ruutua nähdäksesi luettelon käytettävissä olevista sekoitusmuodoista.

Jos olet työskennellyt Photoshopin kanssa jonkin aikaa ja käyttänyt kerrossekoitustiloja, suurin osa luettelossa olevista tiloista, kuten Kerrota, Peittokuva, Värin väistäminen ja niin edelleen, näyttävät sinulle tutulta. Jokainen näistä tiloista muuttaa sen, kuinka rakenne näyttää harjan sisällä. Kummastakin saadut vaikutukset riippuvat käyttämästäsi harjan kärjestä ja rakenteesta, joten helpoin tapa nähdä, millaisia ​​tuloksia saat, on kokeilla kutakin tilaa pois pitämällä silmällä harjan esikatselua. isku Harjat-paneelin alaosassa.

Alkuperäinen tila, jonka valitsin, oli Color Burn, mutta kuten näimme esikatselualueella hetki sitten, Color Burn esti tekstuurini kokonaan näkymästä. Valitsen Kerro nähdäksesi mitä vaikutuksen saan:

Kokeile kertolaskua.

Jos tarkastelen harjaiskuvasi esikatselua, huomaan, että tekstuurini on yhtäkkiä esiintynyt iskun muodossa:

Tekstuuri (kuvio) tulee nyt näkyväksi siveltimen sisällä.

Kokeillaan toista tilaa. Valitsen Vähennä tällä kertaa:

Katso, mikä ero (jos sellainen on) vähennystila tekee.

Kun vähennystila on valittu, tekstuuri on edelleen nähtävissä harjahalkaisun sisällä, mutta se näyttää nyt paljon vaaleammalta:

Vähennys antoi meille paljon kevyempiä tuloksia kuin mitä kerroilla näimme.

Kokeile jokaista tilaa harjalla ja valitse se, joka antaa etsimäsi tulokset.

Syvyys

Toinen päävaihtoehto, joka ohjaa harjan ja tekstuurin vuorovaikutusta, on Syvyys, joka löytyy suoraan juuri tarkastelemamme tila-vaihtoehdon alapuolelta. Syvyys määrittää, kuinka näkyvä rakenne näkyy harjan muodossa. Syvyysarvolla 0% tekstuuri on täysin piilotettu näkymästä ja vain itse harja on näkyvissä. Kun nostamme syvyysarvoa vetämällä sen liukusäädintä oikealle, tekstuuri tulee yhä näkyvämmäksi, kunnes lopulta 100%: n syvyysarvossa tekstuuri näyttää täydellä lujuudella harjan sisällä. Pidä silmällä Harjat-paneelin alaosassa olevaa esikatselualuetta vetäessäsi Syvyys-liukusäädintä nähdäksesi sen vaikutuksen:

Vedä Syvyys-liukusäädintä vasemmalle tai oikealle säätääksesi harjan sisällä olevan tekstuurin näkyvyyttä.

Tässä on yksinkertainen harjahalkaisu, jonka syvyys on 0%. Tekstuuri on täysin piilotettu:

Syvyysarvo = 0%. Tekstuuria ei ole näkyvissä.

Sama siveltimen syvyys asetettu 50%: iin. Tekstuuri on nyt osittain näkyvissä (tila on asetettu kertoa):

Syvyysarvo = 50%. Harja ja rakenne sekoitetaan nyt tasaisesti.

Ja tässä on siveltimen syvyys 100%. Tekstuuri on nyt täysin näkyvissä harjan sisällä (tila asetettu kertoimeksi):

Syvyysarvo = 100%. Tekstuuri näkyy täydellä lujuudella.

Tekstuurit Jokainen vinkki

Jos tarkastelet tarkkaan yllä olevien esimerkkien sivellinlyöntejä, huomaat, että tekstuuri (kuvio) toistuu uudestaan ​​ja uudestaan ​​maalaamani alueella. Toisin sanoen maalan vain tekstuurin asiakirjaan. Tämä on Photoshopin oletuskäyttäytyminen Texture-dynamiikan suhteen, ja juuri sellaista käyttäytymistä haluamme, jos yritämme luoda illuusion, että maalaamme jonkinlaiselle kuvioidulle pinnalle, kuten kankaalle.

Photoshop antaa meille kuitenkin toisen vaihtoehdon, ja se on levittää tekstuuri suoraan itse harjan kärkeen, mikä tarkoittaa, että tekstuuri levitetään uudelleen joka kerta, kun Photoshop leimaa uuden harjakärjen kopion maalaamalla, mikä antaa meille paljon enemmän teksturoidun siveltimen ulkonäöstä ja vähemmän toistuvista kuvioista, joita oletuksena näemme.

Voit ottaa tämän ominaisuuden käyttöön valitsemalla Tekstuurit jokainen vinkki -asetuksen suoraan Tila-vaihtoehdon yläpuolella:

Kytke tekstuuri jokainen kärki -vaihtoehto päälle, kun haluat käyttää tekstuuria jokaisessa harjan kärjessä koko iskun sijasta.

Kytkemällä päälle Texture Jokainen kärki -vaihtoehto, otamme käyttöön muut vaihtoehdot (pienin syvyys, syvyyden värinä ja hallinta), jotka olivat alun perin harmaita ja joita ei ollut saatavana:

Pienin syvyys, syvyyden jitteri ja hallinta ovat käytettävissä, kun kukin kärki on valittu.

ohjaus

Aivan kuten olemme nähneet Muodon dynamiikka- ja Hajotus-osioissa, Photoshop tarjoaa meille erilaisia ​​tapoja hallita maalaaman tekstuurin syvyysarvoa dynaamisesti. Nämä kaikki löytyvät Tekstuurin alaosassa olevasta Ohjaus- pudotusvalikosta. vaihtoehdoista:

Valitse ohjausvaihtoehdoista, kuinka haluat hallita tekstuurin syvyyttä.

Tähän mennessä, jos olet seurannut tämän sarjan alusta lähtien, näiden vaihtoehtojen pitäisi näyttää meille tutuilta. Haalistuminen vähentää asteittain tekstuurin näkyvyyttä siveltimen sisällä määritetyn askelmäärän verran (25 on oletusaskelmäärä). Kynän paine antaa meille mahdollisuuden hallita syvyyttä säätämällä tablettiin kynällä kohdistaman paineen määrää. Pen Tilt muuttaa syvyyden arvoa kallistamalla kynää eteenpäin ja taaksepäin. Tässä on harjahalkaisu, jossa Control on asetettu kynän paineeseen. Olen lisännyt etäisyyttä yksittäisten harjavihjeiden välillä, jotta syvyysarvon muutosten havaitseminen olisi helpompaa (tila on asetettu vähennä tällä kertaa):

Lisää kynän painetta iskun keskellä lisäsi syvyysarvoa ja teki tekstuurista näkyvämmän.

Pienin syvyys

Jos haluat tekstuurin näkyvän jossain määrin aina, käytä Minimum Depth -vaihtoehtoa hallitaksesi Photoshopin käyttämää pienintä syvyysarvoa. Säädä minimiarvo vetämällä liukusäädintä vasemmalle tai oikealle. Aion asettaa vähimmäissyvyyteni 50%: iin:

Käytä Vähimmäissyvyys -vaihtoehtoa estääksesi tekstuurin piiloutumisen maalaamisen aikana.

Tässä on sama siveltimen isku kuin aikaisemmin (säätimen ollessa asetettu kynän paineelle), mutta kun vähimmäissyvyysarvo on nyt asetettu 50%: iin, syvyys ei koskaan pudota pisteeseen, jossa pintakuvio ei ole enää näkyvissä:

Kun vähimmäissyvyys on asetettu 50%: iin, tekstuuri pysyy aina näkyvänä.

värinää

Viimeinkin voimme antaa Photoshopin muuttaa satunnaisesti meille syvyysarvoa maalaamalla Jitter- vaihtoehdolla. Vedä Jitter-liukusäädintä oikealle lisätäksesi satunnaisuuden määrää, jota Photoshop soveltaa syvyyteen:

Nosta Jitter-arvoa lisätäksesi satunnaisuutta syvyysarvoon maalatessasi.

Kuten aina, voimme käyttää Jitteriä itsessään lisätäksesi vain syvyysarvoon satunnaisuutta, tai voimme yhdistää sen minkä tahansa hallintavaihtoehdon kanssa lisätäksesi pienen satunnaisuuden samalla, kun ohjaamme syvyysarvoa dynaamisesti kynän paineella tai jollain muulla vaihtoehtoja. Täällä olen asettanut Jitterin 100%: iin ja ottanut Control-vaihtoehdon pois päältä, antaen Photoshopille satunnaisesti valita jokaisen uuden harjan kärjen syvyysarvon. Olen myös asettanut vähimmäissyvyysarvoksi 0%, antaen Photoshopille täyden valikoiman syvyysarvoja, joista valita:

Kun Jitter on asetettu 100%: iin ja vähimmäissyvyys asetettu 0%: iin, näemme laajan syvyysarvon aallonpituudella.

Käännä ja asteikko

Tekstuuridynamiikka-osion yläosasta löytyy kaksi lisävaihtoehtoa. Käänteinen vaihtaa tekstuurin alkuperäiset kirkkausarvot, jolloin tummat alueet vaaleiksi ja vaaleat alueet tummiksi. En löydä paljon vaihtoehtoa tälle vaihtoehdolle, mutta se on siellä, jos tarvitset sitä. Muuta tekstuurin kokoa Scale- liukusäätimellä sellaisena kuin se näkyy harjan sisällä. Muista kuitenkin, että tekstuurit (ja kuviot) ovat pikselipohjaisia ​​ja noudattavat samoja yleisiä sääntöjä kuvan koon muuttamiseksi. Tekstuurin pienentäminen on yleensä kunnossa, mutta sen skaalaaminen huomattavasti yli 100%: n oletuskoko voi tehdä siitä pehmeän ja tylsän:

Käytä Käännä, jos haluat vaihtaa tekstuurin kirkkausarvot. Muuta harjan sisällä olevan tekstuurin kokoa Scale-liukusäätimellä.