Jatkaessamme matkaa läpi monenlaisia ​​tapoja muuntaa värivalokuvat mustavalkoisiksi Photoshopissa, olemme tähän mennessä tarkastelleet, kuinka muuntaa värivalokuva RGB-väritilasta Harmaasävy-väritilaan, miten väri voidaan tyydyttää kuvaa käyttämällä sävyn / kylläisyyden säätökerrosta ja kuinka kuvan alkuperäiset värit korvataan mustavalkoisella gradientilla gradienttikartan avulla.

Tässä opetusohjelmassa tarkastellaan neljättä tapaamme muuntaa värivalokuvat mustavalkoisiksi, tällä kertaa käyttämällä Luminosity-kerrossekoitustilaa, joka käsittelee vain kuvan kirkkausarvoja huomioimatta väritiedot. Opetusohjelman lopussa näemme, kuinka tuloksia voidaan parantaa käyttämällä muutamaa lisäsekoitustilaa ja miten kohdistaa valokuvan tietyille alueille kerrosmaski!

Tässä on jälleen valokuva, jota käytän kaikissa näissä opetusohjelmissa, joten meillä on helppo tapa verrata mustavalkoisten tulosten tuloksia:

Alkuperäinen kuva.

Aloitetaan!

Vaihe 1: Lisää uusi tyhjä kerros taustakerroksen alle

Ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä Luminosity-tekniikkamme kanssa, on luoda uusi kerros. Jos tarkastelemme Tasot-palettia, voimme nähdä, että juuri Photoshopissa avatun valokuvamme kanssa asiakirja sisältää vain yhden kerroksen nimeltä Tausta. Tässä kerroksessa valokuvaamme istuu:

Tasot-paletti, joka näyttää kuvan taustakerroksessa.

Ongelmana on, että tarvitsemme uuden tason näkyvän taustakerroksen alla. Se on ongelma kahdesta syystä. Ensinnäkin Photoshop lisää oletuksena uusia kerroksia valitun tason yläpuolelle, ei niiden alapuolelle, ja toiseksi Photoshop ei salli meidän sijoittavan mitään taustakerroksen alle (koska sen on loppujen lopuksi tarkoitus toimia taustana asiakirja).

Onneksi on olemassa yksinkertainen ratkaisu. Jotta voisimme kiertää ongelman, joka johtuu siitä, että emme pysty lisäämään mitään taustakerroksen alapuolelle, meidän on vain nimettävä taso mille tahansa muulle kuin "tausta". Nopein tapa tehdä tämä on pitää Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä alhaalla ja kaksoisnapsauttaa suoraan sanaa "Tausta" Tasot-paletissa. Photoshop muuttaa tason nimen "Taso 0":

Photoshop nimeää taustakerroksen automaattisesti "Taso 0".

Lisää sitten uusi taso tason 0 alle pitämällä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauttamalla Uusi taso -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) painettuna ja napsauta Uusi kerros -kuvaketta.

Ctrl / Komento-näppäimen pitäminen alhaalla napsauttamalla Uusi kerros -kuvaketta kertoo Photoshopille, että haluamme uuden tason näkyvän valitun tason alapuolella ja jos tarkastelemme uudelleen Tasot-palettia, näemme, että uusi kerros nimeltään Taso 1 "on ilmestynyt alkuperäisen kerroksen alle:

Uusi kerros näkyy alkuperäisen kerroksen alla.

Vaihe 2: Täytä uusi kerros valkoisella

Muutamme kuvan kerrossekoitustilan Luminosityksi, ja tapa, jolla Luminosity-sekoitustila toimii, on se, että se sekoittaa kerroksen kirkkausarvot kerroksen (tai kerrosten) värin kanssa sen alapuolella. Kuitenkin juuri kuvan alapuolelle lisäämämme kerros on tyhjä, mikä tarkoittaa, että Luminosity-sekoitustila ei toimi, koska siinä ei ole mitään sekoittaa kuvan kirkkausarvoja. Täytämme uuden kerroksen valkoisella.

Kun "Kerros 1" on valittu Tasot-paletista (valitut tasot on korostettu sinisellä), siirry näytön yläosassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Täytä- komento:

Siirry kohtaan Muokkaa> Täytä.

Tämä tuo esiin Photoshopin Täytä-valintaikkunan, joka antaa meille helpon tavan täyttää kerros värillä. Aseta Käytä-asetukseksi Valkoinen valintaikkunan yläosan Sisältö- osassa:

Valitse väri Valkoinen, jolla kerros täytetään.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta. Photoshop täyttää uuden kerroksen valkoisella. Mitään ei näytä tapahtuneen asiakirjaikkunassa, koska "Kerroksen 0" valokuva estää pohjakerroksen näkymän, mutta jos tarkastelemme Tason 1 esikatselukuvaa Tasot-paletissa, voimme nähdä, että se on täytetty valkoisella, mikä kertoo meille, että kerros itse on täynnä valkoista:

Esikatselukuva osoittaa meille, että "Kerros 1" on nyt täynnä valkoista.

Vaihe 3: Vaihda valokuvakerroksen sekoitustila kirkkaudeksi

Kun pohjakerros on nyt täynnä valkoista, napsauta Tasot-paletin yläkerrosta ("Taso 0") Tasot-paletissa valitaksesi sen, jotta voimme muuttaa kuvan sisältävän tason sekoitustilaa. Tasot-paletin yläosasta löydät luettelon sekoitusmuodoista, joista voimme valita. Oletuksena kerrokset on asetettu Normaali sekoitus -tilaan. Vaihda sekoitustilaksi Luminosity :

Napsauta kuvakerrosta ("Taso 0") valitaksesi se ja vaihda sitten sekoitustilaksi Luminosity.

Vaihtamalla sekoitustilaksi Luminosity, Photoshop sekoittaa vain kirkkausarvot (valkoiset, mustat ja kaikki harmaasävyt välillä) kuvan alapuolella olevalla valkoisella täytetyllä kerroksella, piilottaen värin tehokkaasti ja antamalla meille mustavalkoisen version valokuva:

Luminosity-sekoitustila piilottaa värin ja jättää meille vain kuvan kirkkausarvot.

Palauttaaksesi alkuperäisen värin milloin tahansa, meidän on muutettava "kerroksen 0" sekoitustila takaisin normaaliksi :

Palauta kuvan väri yksinkertaisesti vaihtamalla sekoitustila takaisin normaaliksi.

Kuvan värillinen versio palaa heti:

Kaikki värit on palautettu.

Vaihda takaisin Luminosity-sekoitustilaan, niin näemme jälleen kuvan mustavalkoisen version. Seuraavaksi näemme kuinka parantaa mustan ja valkoisen muuntamista kahdella muulla sekoitusmoodilla ja kuinka rajoittaa kuvan alueita, joihin kerrosmaski vaikuttaa!

Jos huomaat, että valokuvasi mustavalkoinen versio on joko liian vaalea tai liian tumma, voimme vaaleuttaa tai tummentaa sitä helposti yhdistämällä Luminosity-sekoitusmoodin pari muuta sekoitustilaa. Kuten opimme viidessä välttämättömässä sekoitustilassa valokuvien muokkaamista varten, Photoshopin Näyttösekoitus-tila voi nopeasti kirkastaa tummaa kuvaa, kun taas Kerto- sekoitus -tila on erinomainen tummuttamaan liian kirkkaan kuvan. Katsotaanpa kuinka käyttää näitä kahta sekoitusmoodia tulosten parantamiseksi.

Vaihe 4: Yhdistä molemmat kerrokset uudeksi kerrokseksi

Photoshop ei salli meidän käyttää useampaa kuin yhtä sekoitusmoodia kerroksen kanssa, joten yhdistämme kaksi olemassa olevaa kerrosta uuteen kerrokseen, joka on kerroksen 0 yläpuolella. Kun "Layer 0" on valittu Tasot-paletista, paina Shift + Ctrl + Alt (Win) / Shift + Command + Option (Mac) yhdistääksesi molemmat kerrokset nopeasti uuteen kerrokseen. Sinun pitäisi nyt nähdä uusi kerros nimeltään Kerros 2, joka istuu kahden alkuperäisen kerroksen yläpuolella. Uusi kerros sisältää kopion mustavalkoisesta kuvastamme:

Alkuperäiset kaksi kerrosta on yhdistetty kolmanteen kerrokseen, jonka nimi on "kerros 2".

Vaihe 5: Vaihda sekoitustila joko näytöksi tai kerrokseksi

Jos mustavalkoinen versio on liian kevyt, vaihda uuden kerroksen sekoitustilaksi Kerro :

Tummenna yleistä kuvaa muuttamalla "Kerroksen 2" sekoitustilaksi Kerro.

Tämä tummentaa koko kuvan heti, ja tuo esiin kuvan yksityiskohdat, jotka saattavat olla piilossa, kun valokuva oli liian kirkas. Valitettavasti minun tapauksessani kerto-sekoitustila tekee kuvan liian tumma:

Moninkertainen sekoitus -tila tummentaa koko kuvan, mutta minuni on nyt liian tumma.

Yritämme valaista sitä. Voit vaalentaa tummaa kuvaa muuttamalla ylimmän kerroksen sekoitustilaksi Näyttö :

Valaistaksesi yleiskuvaa, muuta "Kerroksen 2" sekoitustila näytöksi.

Koko kuva näyttää nyt vaaleammalta kuin se oli alun perin, vaikka taas minun tapauksessani kokonaiskuva on liian kirkas:

Näyttösekoitustila valaisee koko kuvan.

Yksi mustavalkoisen versioni erityinen ongelma, jonka haluaisin pystyä korjaamaan, on, että tytön isoisä näyttää tummemmalta kuin kaksi muuta valokuvassa olevaa ihmistä. Näyttösekoitustila pystyi kirkkauttamaan häntä, mutta koska se vaikutti koko kuvaan, se teki muun valokuvan liian kirkkaaksi. Katsotaanpa kuinka voimme helposti kohdistaa vain tytön isoisän ilman, että se valaisee muita alueita kerrosmaskin avulla!

Vaihe 6: Lisää mustalla täytetty kerrosmaski

Kun yläkerros ("Taso 2") on valittu, pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta Tasojen peitelevy- kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja napsauta Layer Mask -kuvaketta.

Tämä lisää kerrosmaskin yläkerrokseen, jota voimme käyttää eristämään valokuvan tietyt alueet. Tavallisesti Photoshop täyttää uudet kerrosmaskit valkoisella, joka pitää kaiken tasossa näkyvän (katso kerrosmaskeista lisätietoja Photoshop-opetusohjelman Oheisissa kerrosmaskeissa), pitämällä Alt / Option-näppäintä painettuna napsauttaessamme Layer Mask -kuvaketta, kehotamme Photoshopia täyttämään uusi maski mustalla sijaan, joka piilottaa koko tason asiakirjaikkunassa. Jos tarkastelemme Tasoa 2 kerroksia, näemme lisätyn kerrosmaskin esikatselukuvan, ilmoittamalla meille, että meillä on naamio kerroksessa, ja näemme pikkukuvasta, että maski on täytetty. mustalla:

Yläkerrokseen on lisätty uusi, mustalla täytetty kerrosmaski.

Koska yläkerros on tällä hetkellä piilotettu näkymästä tasomaskilla, vaikka se on asetettu Näyttösekoitus-tilaan ja sen pitäisi olla kuvan vaaleampi, valokuvani ei näy alkuperäisessä mustavalkoisessa muodossaan asiakirjaikkunassa:

Kun yläkerros on piilossa maskin kanssa, Näyttösekoitus-tilassa ei ole vaikutusta kuvan kirkkauteen.

Vaihe 7: Valitse Harjatyökalu

Vain tytön isoisän kirkkauttamiseksi minun on maalattava hänet vain valkoisella kerrosmaskilla. Tarvitsen sitä varten Photoshopin Brush Tool -sovelluksen, joten valitsen sen Työkalut-paletista. Voisin myös painaa näppäimistön kirjainta B valitaksesi sen nopeasti pikakuvakkeella:

Valitse Harjatyökalu.

Vaihe 8: Maalaa valkoisella kerrosmaskilla

Photoshop käyttää nykyistä etualan väriä harjan värinä, joten paina näppäimistön kirjainta D nollataksesi nopeasti etualan ja taustavärit, mikä tekee valkoiseksi etualan värin. Jos tarkastelet etualan ja taustan värimallia lähellä Työkalut-paletin alaosaa, sinun pitäisi nähdä etualan väri (vasemmassa yläkulmassa) valkoisena. Taustavärimallit (oikeassa alakulmassa) asetetaan mustiksi:

Oletusväylän (valkoinen) ja taustan (musta) värit käännetään päinvastaiseksi, kun et työskentele kerrosmaskin kanssa.

Kun Harjatyökalu on valittu ja etualan väri on valkoinen, maalaa vain alueille, jotka sinun täytyy kirkasta (tai tummentaa, jos yläkerros on asetettu Kerto-sekoitus-tilaan). Koska maalaamme kerrosmaskille, ei itse kerrokselle, emme näe valkoista. Sen sijaan paljastamme "kerroksen 2" niillä alueilla, jotka valaisevat (tai tummentavat) maalaamiamme alueita.

Voit muuttaa siveltimen kokoa maalatessasi painamalla vasenta kiinnitysnäppäintä ( ( ), jotta harja pienenee, tai oikeaa kiinnikepainiketta ( ) ), jotta se suurenee. Voimme hallita myös harjareunojen pehmeyttä tai kovuutta näppäimistöltä maalaamalla. Paina Shift + vasen kiinnike ( ( )), jotta harjan reunat muuttuvat pehmeämmiksi, tai Shift + oikea kiinnike (), jotta ne kovetuvat.

Täällä voimme nähdä tytön isoisän tulevan valossa vaaleammaksi maalatessani hänen kasvonsa ja paitansa:

Maalaa vain sellaisten alueiden päälle, jotka tarvitsevat kirkastamista (tai tummennusta käytetyn sekoitustilan mukaan).

Jos tarkastelemme uudelleen kerrosmaskin pikkukuvaa Tasot-paletissa, näemme maalatut alueemme valkoisella. Loppukerros, jossa maski on vielä täytetty mustalla, pysyy piilossa asiakirjan näkymästä:

Kerrosmaskin pikkukuva näyttää meille, mitkä alueet olemme maalanneet.

Vaihe 9: Laske kerroksen opasiteetti tulosten hienosäätöön

Jos huomaat, että maalaamasi alueet ovat liian vaaleita tai tummia verrattuna muuhun kuvaan, laske kerroksen opasiteetti hienosäätääksesi tuloksia. Peittävyys- vaihtoehto on suoraan vastapäätä Tasot-paletin yläosassa olevaa sekoitustilaa. Mitä pienemmäksi asetat opasiteetin, sitä läpinäkyvämmäksi kerros tulee, jolloin se voi sekoittua enemmän sen alla olevan kuvan kanssa.

Minun tapauksessani tytön isoisä on liian kevyt maalattuaan hänelle naamion, joten aion laskea opasiteettini 70%: iin vähentääksesi kirkkautta hieman:

Säädä vaalennus- tai tummennusmäärä alentamalla yläkerroksen opasiteettia.

Pienen lisätyön ansiosta Näyttösekoitus-tilassa ja kerrosmaskilla kaikki kolme valokuvassa olevaa ihmistä jakavat nyt samanlaiset kirkkaustasot:

Lopullinen tulos.

Seuraavaksi siirrymme tiloihin (kuten "värimuodoissa") ja otamme Photoshopin mustavalkoiset muunnelmat laboratorioon (raketitieteiden tutkinnon ja potkurin hattu ei vaadita)!