Tässä Photoshop-tekstitehosteoppaassa opitaan kuinka luoda yksinkertainen 3D-teksti:

Lopullinen 3D-tekstitehoste.

Aloitetaan!

Vaihe 1: Luo uusi asiakirja

Aluksi luomme upouusi Photoshop-asiakirja. Siirry näytön yläreunassa olevaan Tiedosto- valikkoon ja valitse Uusi tai nopeampaa tapaa varten paina pikanäppäintä Ctrl + N (Win) / Command + N (Mac). Valitsemallasi tavalla Photoshop aukeaa Uusi asiakirja -valintaikkuna. Kirjoita asiakirjasi koko, jonka tarvitset. Tätä opetusohjelmaa varten aion antaa 6 tuuman leveyden, korkeuden 4 tuumaa ja tarkkuuden 300 pikseliä / tuuma, joka on vakioresoluutio ammattitason tulostamiseen. Aion myös asettaa taustan sisällöksi valkoisen, mikä asettaa uuden asiakirjan taustaväri valkoiseksi. Kun olet valmis, napsauta valintaikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa OK- painiketta poistuaksesi siitä. Uusi Photoshop-asiakirjasi näkyy näytöllä.

Luo uusi Photoshop-dokumentti käyttämällä Uusi asiakirja -valintaikkunaa.

Vaihe 2: Valitse Tyyppi-työkalu Photoshopin Työkalut-paletista

Jos haluat lisätä tekstiä asiakirjaan, meidän on käytettävä Photoshopin Type Too l -tyyppiä. Valitse se Työkalut-paletista tai paina näppäimistön T- kirjainta valitaksesi sen pikakuvakkeella:

Valitse kirjoitustyökalu.

Vaihe 3: Valitse kirjasin Asetukset-palkista

Seuraavaksi meidän on valittava fontti. Kun Tyyppityökalu on valittu, huomaat, että näytön yläreunassa oleva Asetukset-palkki on muuttunut osoittamaan Tyyppityökalun asetukset. Valitse tietokoneellasi tällä hetkellä käytettävissä olevista kirjasinlajeista kumpi kirjasin haluat käyttää. Tämä 3D-efekti toimii parhaiten kirjasimilla, joilla on isot, paksut kirjaimet. Aion valita Vaikutus . Voit myös valita tekstin koon, jos haluat, mutta se ei ole tässä vaiheessa välttämätöntä, koska voimme muuttaa tekstin kokoa myöhemmin, kuten näemme. Toistaiseksi tarvitsemme vain kirjasinta:

Valitse fontti Asetukset-palkista.

Vaihe 4: Valitse tekstille väri

Seuraavaksi meidän on valittava tekstille väri. Jos katselet kauempana oikealle Asetukset-palkissa, näet värimallin . Värimalli näyttää nykyisen tekstin värin. Vaihda väri napsauttamalla värimallia:

Muuta tekstin väriä napsauttamalla värivalikoimaa Asetukset-palkissa.

Tämä tuo esiin Photoshopin värinvalitsimen . Valitse mikä väri haluat käyttää tekstiäsi. Aion valita kirkkaan punaisen sävyn. Kun olet valmis, napsauta Värivalitsimen oikeassa yläkulmassa olevaa OK- painiketta poistuaksesi siitä:

Valitse tekstille uusi väri Colour Pickeristä ja napsauta sitten OK poistuaksesi tekstistä.

Valintapalkin värimallit muuttuvat valitsemasi värin mukaan.

Vaihe 5: Lisää teksti asiakirjaan

Kun fontti ja tekstin väri on valittu, napsauta asiakirjan sisällä ja lisää teksti. Aion kirjoittaa "PHOTOSHOP", kaikki isolla kirjaimella tehostaaksesi vaikutusta. Älä huoli, jos teksti näyttää toistaiseksi liian suurelta tai liian pieneltä. Voimme korjata sen hetkessä:

Napsauta asiakirjan sisällä ja lisää teksti.

Kun olet kirjoittanut, napsauta valintaikkunan Asetukset-palkin valintaruutua hyväksyäksesi teksti ja poistuaksesi tekstinkäsittelytilasta:

Poistu tekstinkäsittelytilasta napsauttamalla valintaikkunaa Asetukset-palkissa.

Jos tarkastelemme Tasot-palettiamme, voimme nähdä, että Photoshop on sijoittanut tekstin kätevästi omaan tasoonsa taustakerroksen yläpuolelle. Tämän avulla voimme työskennellä tekstin kanssa riippumattomasti sen taustalla olevasta valkoisesta taustasta:

Teksti näkyy omalla kerroksellaan Tasot-paletissa.

Vaihe 6: Muuta tyypin kokoa tarvittaessa

Jos huomaat, että tekstisi on liian pieni (tai liian suuri), voimme korjata sen helposti Photoshopin Free Transform -komennolla. Varmista ensin, että tekstikerros on valittu Tasot-paletista (valitut tasot on korostettu sinisellä). Siirry sitten näytön yläosassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Vapaa muuntaminen . Voit myös valita Free Transform -komennon pikanäppäimellä Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac):

Valitse Muokkaa-valikosta "Vapaa muuntaminen".

Näet ilmaisen muunnoksen -ruudun ja kahvat näkyvät asiakirjan tekstin ympärillä. Jos haluat muuttaa tekstin kokoa, pidä Shift- näppäintä painettuna, napsauta sitten mitä tahansa kulmakahvoja (pieniä neliöitä) ja vedä kulmaa sisäänpäin, jotta teksti pienenee tai ulospäin, jotta se suurenee. Vaihto-näppäimen pitäminen alhaalla vetäessä rajoittaa kuvasuhdetta, jotta et vahingossa vääristä tekstin muotoa muuttaessasi sitä. Aion tehdä tekstistäni hieman isompaa vetämällä kahvaa oikeassa alakulmassa ulospäin. Voit myös siirtää tekstiä tarvittaessa napsauttamalla Free Transform -ruudun sisällä olevaa kohtaa ja vetämällä tekstin uuteen kohtaan asiakirjan sisällä:

Koon koon muuttaminen ja siirtäminen tarvittaessa Free Transform -sovelluksella.

Kun olet valmis, paina Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi muutoksen ja poistuaksesi Free Transform -komennosta.

Vaihe 7: Muunna teksti muotoon

3D-tehosteemme luomiseksi meidän on muutettava tekstin perspektiiviä. On kuitenkin vain yksi ongelma. Photoshop ei salli meidän muuttaa tekstinäkökulmaa (katso kuinka se voi olla ongelma?). Jos haluat näyttää sinulle, mitä tarkoitan, varmista, että tekstikerros on edelleen valittuna, siirry sitten näytön yläosassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Muuta luettelosta. Toissijainen valikko tulee näkyviin ja näyttää kaikki eri tapoja muuttaa tällä hetkellä valitun tason sisältöä. Huomaa, miten Väärin ja Perspektiivi -asetukset ovat harmaita? Tämä tarkoittaa, että he eivät ole tällä hetkellä käytettävissä meille, ja se johtuu siitä, että Photoshop ei voi suorittaa kumpaakaan näistä kahdesta muunnoksesta tekstissä.

Ratkaisu on muuntaa tekstikerros meidän ns. Muotokerrokseksi . Muuntamalla teksti muotoon pystymme muuttamaan sen näkökulmaa ja luomaan tehostemme. Ainoa haittapuoli tekstin muuntamisessa muotoon on, että tyyppiä ei enää voi muokata. Koska tässä tilanteessa meillä ei ole tarvetta muokata tekstiä, meidän ei tarvitse huolehtia siitä.

Kun tekstikerros on edelleen valittuna, siirry näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon, valitse Tyyppi ja valitse sitten Muunna muotoon :

Siirry tasoon> Tyyppi> Muunna muotoon.

Jos tarkastelemme Tasot-palettia, voimme nähdä, että tekstikerros näyttää nyt täysin erilaiselta, ja se johtuu siitä, että se ei ole enää tekstikerros. Photoshop on muuntanut sen muotokerrokseksi, mikä tarkoittaa, että voimme nyt vapaasti soveltaa siihen Perspektiivimuunnosta ja luoda 3D-tekstitehosteemme:

Tekstikerros on muunnettu muotokerrokseksi.

Vaihe 8: Vaihda perspektiiviä

Palaa takaisin Muokkaa- valikkoon. Huomaat, että hetkeksi sitten tarkastelema muunnosvaihtoehto on korvattu uudella muunnospolun nimellä. Jälleen kerran, se johtuu siitä, että käsittelemme nyt muotoa. Valitse luettelosta Muunna polku. Kun toissijainen valikko tulee näkyviin, huomaat, että sekä Väärin että Perspektiivi -asetukset ovat nyt käytettävissä. Valitse perspektiivi luettelosta:

Siirry kohtaan Muokkaa> Muunna polku> Perspektiivi.

Sama laatikko ja kahvat, jotka näimme aiemmin valitessamme Vapaa muuntaminen -komennon, ilmestyvät tekstin ympärille (muoto). Ero on, että työskentelemme nyt perspektiivitilassa. Voit muuttaa tekstin perspektiiviä ja antaa sille kolmiulotteisen ilmeen napsauttamalla oikeassa alakulmassa olevaa kahvaa ja vetämällä sitä suoraan alas. Vedäessäsi tekstin oikean reunan korkeus kasvaa sen keskustasta, kun taas vasen puoli pysyy muuttumattomana:

Napsauta oikean alakulman kahvaa ja vedä alaspäin.

Kun olet tyytyväinen perspektiivinsiirtoon, paina Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi muutoksen. Tekstisi pitäisi nyt näyttää tällaiselta:

Teksti näkyy nyt 3D-näkökulmasta.

Vaihe 9: Luo useita kopioita muotokerroksesta, jokainen siirtyi hiukan eteenpäin oikealle

Tämä seuraava vaihe on hauska osa. Luomme erittäin nopeasti useita kopioita muotokerroksestamme, jokainen siirtyi yhden pikselin oikealle edellisestä. Tämä antaa kirjeillemme syvyyttä. Valitse ensin Siirrä liian l työkalupaletista tai paina vain näppäimistön V- kirjainta valitaksesi sen pikakuvakkeella. Tämä temppu toimii vain valitulla Siirrä-työkalulla:

Valitse Siirrä-työkalu.

Kun Siirrä-työkalu on valittu ja Tasot-paletissa valittu muotokerros, pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja paina näppäimistön oikeaa nuolinäppäintä . Paina sitten uudelleen. Toisaalta. Ja uudelleen. Huomaa mitä tapahtuu? Joka kerta kun painat oikeaa nuolinäppäintä pitämällä Alt / Option-näppäintä alhaalla, luot uuden kopion muotokerroksesta ja siirrät uuden kopion yhden pikselin oikealle. Alt / Optio-näppäimen painallus antaa Photoshopille luoda uuden muodon joka kerta sen sijaan, että siirrettäisiin olemassa olevaa muotoa. Mitä useammin painat oikeaa nuolinäppäintä, sitä enemmän kopioita luomasta tasosta on, ja mitä enemmän syvyyttä annamme kirjeillemme.

Paina oikeanpuoleista nuolinäppäintä, kunnes olet tyytyväinen tuloksiin. Minun tapauksessani painoin nuolinäppäintä yhteensä 68 kertaa, luomalla 68 kopiota muodostani, kukin siirtäen yhden pikselin edelleen oikealle. Nuolinäppäimen painalluskertojen määrä riippuu työskentelemäsi asiakirjan tarkkuudesta. Kun olet valmis, tekstin pitäisi näyttää noin:

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja paina sitten oikeaa nuolinäppäintä useita kertoja antaaksesi kirjaimille syvyyden.

Vaihe 10: Siirrä alkuperäinen muotokerros tasojen pinon yläosaan Tasot-paletissa

Joka kerta kun luimme uuden kopion muotomme luomme uuden muotokerroksen Tasot-palettiin ja Photoshop asetti jokaisen uuden kerroksen suoraan edellisen kerroksen yläpuolelle. Minun tapauksessani Tasot-paletini sisältää nyt 68 kopiota alkuperäisestä muotokerroksestani. Alkuperäinen muotokerros istuu taustakerroksen yläpuolella, ja kaikki kopiot on kasattu sen päälle. Voit kertoa sen olevan alkuperäinen, koska se on ainoa muotokerros, jonka nimessä ei ole sanaa "kopio".

Meidän on siirrettävä tuo alkuperäinen kerros kasan yläosaan, ja se on helppo tapa tehdä se. Napsauta ensin alkuperäistä tasoa Tasot-paletissa valitaksesi se. Paina sitten Ctrl + Shift +) (Win) / Command + Shift +) (Mac). Se on oikea hakasulke (")"), jos ihmettelet. Tämä kätevä pikakuvake siirtää valitun kerroksen heti suoraan tason pinon yläosaan:

Alkuperäinen muotokerros näkyy nyt Tasot-paletin muiden tasojen yläpuolella.

Vaihe 11: Yhdistä kaikki kopiot yhteen

Kun alkuperäinen kerros on nyt tason pinon yläosassa, meidän on yhdistettävä kaikki nämä muotokerroksen kopiot yhdeksi kerrokseksi. Napsauta kerrosta suoraan alkuperäisen kerroksen alapuolella Tasot-paletissa (toisin sanoen toinen kerros ylhäältä). Käytä sitten Tasot-paletin oikealla puolella olevaa vierityspalkkia vierittääksesi alas suoraan tasolle, joka on taustatason yläpuolella. Älä napsauta sitä vain valitaksesi sen, koska se poistaa valinnan kerroksen yläosasta. Pidä sen sijaan painettuna näppäimistön Vaihto- näppäintä ja valitse se napsauttamalla tasoa. Tämä valitsee molemmat kerrokset samaan aikaan, sekä kaikki niiden väliset kerrokset. Kaikki nämä tasot näkyvät korostettuna sinisellä Tasot-paletissa.

Kun kaikki kopioidut tasomme on nyt valittu, siirry näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon ja valitse Yhdistä kerrokset luettelon alaosaan. Tai nopeampaa tapaa varten paina pikanäppäintä Ctrl + E (Win) / Command + E (Mac):

Valitse Taso> Yhdistä kerrokset.

Photoshop yhdistää kaikki valitut tasot yhdeksi kerrokseksi. Jos tarkastelemme Tasot-palettia, voimme nähdä, että meillä on nyt vain kolme kerrosta. Taustakerros on pohjassa, alkuperäinen muotokerros on yläreunassa, ja niiden välissä on vasta yhdistynyt kerros:

Kaikki muotokerroskopiat on sulautettu yhdeksi kerrokseksi.

Vaihe 12: Lisää mustavalkoinen kaltevuus sulautettuun kerrokseen

Saadaksemme kirjaimillemme todella 3D-ulkonäön, suorittamalla asiat lisäämällä yksinkertainen valaistehoste. Tai ainakin jotain, joka näyttää valaistukselta. Napsauta yhdistettyä tasoa Tasot-paletissa valitaksesi sen, jos sitä ei ole jo valittu. Napsauta sitten Tasot- tyylit- kuvaketta Tasot-paletin alaosassa. Näkyviin tulee luettelo kaikista käytettävissä olevista tasotyyleistä. Valitse se napsauttamalla Gradient Overlay :

Valitse Gradient Overlay -tasotyyli Tasot-paletin alaosasta.

Tämä tuo esiin Photoshopin Layer Style -valintaikkunan, joka on asetettu keskikolonnissa Gradient Overlay -asetuksiin. Haluamme käyttää mustavalkoista kaltevuutta väärennettyyn valaistusvaikutelmaan. Jos sinulla on jo valittu mustavalkoinen kaltevuus, voit ohittaa tämän seuraavan vaiheen. Jos olet valinnut jonkin muun kaltevuuden, napsauta kaltevuuden esikatselualuetta vaihtoehtojen keskellä:

Napsauta kaltevuuden esikatselualaa Tasotyyli-valintaikkunassa valitaksesi uuden kaltevuuden.

Tämä tuo esiin Gradient Pickerin, joka näyttää meille kaikki käytettävissä olevat kaltevuudet, joista voimme valita. Haluamme mustan, valkoisen kaltevuuden, kolmannen vasemmalta, yläriviltä. Jos olet ottanut työkaluvihjeet käyttöön Photoshopin asetuksissa, kaltevuuden nimi tulee näkyviin, kun vie hiiri pikkukuvan päälle. Napsauta sitä valitaksesi sen ja napsauta sitten OK oikeassa yläkulmassa hyväksyäksesi se:

Valitse musta, valkoinen gradientti.

Takaisin Gradient Overlay -vaihtoehtoihin näet kaltevuuden esikatselualueen, josta näkyy nyt mustavalkoinen kaltevuus (jos se ei ollut jo). Sen alla on muutama tärkeä vaihtoehto. Varmista, että Tyyli-asetukseksi on asetettu Lineaarinen ja kaltevuuskulma on asetettu 90 ° :

Varmista, että Tyyli-asetukseksi on asetettu Lineaarinen ja että Kulma on 90 °.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan Tasotyyli-valintaikkunasta, ja olemme valmis! Photoshop soveltaa mustasta valkoiseen kaltevuutta sulautettuun kerrokseen, luomalla kirjeille varjoefektin ja suorittamalla yksinkertaisen 3D-tekstitehosteemme:

Lopullinen 3D-tekstitehoste.

Minne mennä seuraavaksi …

Ja siellä meillä se on! Katso lisätietoja Photoshop-tehosteoppaista teksti-tehoste- tai valokuva-tehoste-osiostamme!