Katsaus FreeBSD: hen

Tänään keskustelemme ilmaisusta FreeBSD. Joten mikä on FreeBSD? Periaatteessa, ymmärtäkäämme se aivan perusasioista. Jos yritämme syventää syytä ja jakaa termi ”FreeBSD”, se jakaantuu kahteen termiin, joista toinen on ILMAINEN ja toinen on BSD. Ymmärtäkäämme ensin jokainen termi ja yritäkää sitten korreloida se termillä ”FreeBSD”.

No, ILMAINEN termi tarkoittaa tässä periaatteessa ilmaista ja avointa lähdekoodia, mikä tarkoittaa jotain, jota voidaan käyttää vapaasti ja joka on avoin muokkaamiselle. Viimeksi mainittu termi on myös lyhenne Berkeley Software Distributionista. Yhdistäminen tarkoittaa, että FreeBSD on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jota voidaan käyttää vapaasti. Se on peritty Berkeley Software Distributionilta, joka perustui Research Unixiin. FreeBSD on hyvin samanlainen kuin Unixin kaltainen käyttöjärjestelmä.

FreeBSD: n ymmärtäminen: -

FreeBSD julkaistiin alun perin vuonna 1993. Kuitenkin vuonna 2005 FreeBSD oli yksi BSD-luokan suosituimmista tai tunnetuimmista avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmistä. FreeBSD vangitsi yli 75% järjestelmistä, jotka ovat asentaneet BSD-järjestelmät.

FreeBSD: llä on hyvin läheisiä samankaltaisuuksia Linuxin kanssa. FreeBSD: llä on kuitenkin kaksi suurta eroa lisenssien ja laajuuden suhteen.

Katsotaanpa, miten FreeBSD eroaa tyypillisestä Linux-käyttöjärjestelmästä. Ymmärrämme sen ensin sen laajuuden kannalta. FreeBSD ylläpitää tyypillisesti kokonaista järjestelmää. Täydellinen järjestelmä tarkoittaa, että projekti toimittaa ytimen, laiteohjaimet ja dokumentoinnin, kun taas Linux toimittaa vain ohjaimet ja ytimen. Linux luottaa yleensä kolmansiin osapuoliin pakollisten järjestelmäohjelmistojen osalta.

Lisensoinnin suhteen, jos keskustelemme, FreeBSD: tä valvotaan sallitun BSD-lisenssin nojalla, kun taas Linuxia seurataan copyleft GPL: n alla.

Jos tutkit syvää, on syytä tietää, että kaikkiin FreeBSD-projektiin kuuluu tietoturvaa varten tiimi, joka seuraa kaikkia ohjelmia tukijakelun alla. On myös syytä tietää, että tässä voidaan asentaa suuri joukko muita kolmansien osapuolien sovelluksia kääntämällä lähdekoodia tai käyttämällä FreeBSD-portteja tai käyttämällä paketinhallintajärjestelmää.

Nyt siirrymme seuraavaan aiheeseen, joka on FreeBSD: n käyttö, tietysti kaikilla kehitetyillä tai jakelemilla apuohjelmilla tai ohjelmistoilla on suurin hyöty. Sukella syvälle tähän ja katso muutama sen pääkäyttö.

Mitä hyötyä on FreeBSD: stä?

FreeBSD: n ensimmäinen ja suurin etu on, että sitä voidaan käyttää yleiskäyttöisenä käyttöjärjestelmänä. Kuten nyt tiedämme, että sitä voidaan käyttää käyttöjärjestelmänä, sitä voidaan käyttää monista syistä. Katsokaamme jokaista yksi kerrallaan.

Palvelimena - FreeBSD sisältää yleensä paljon merkittäviä joukkoja ohjelmistoja, jotka liittyvät perusjärjestelmän palvelimiin ja porttikokoelmaan. Tämän suuren määrän merkittävien ohjelmistojen saatavuus antaa meille mahdollisuuden määrittää FreeBSD helposti ja käyttää sitä web-palvelimena, palomuurina, FTP-palvelimena, DNS-palvelimena, postipalvelimena tai reitittimenä.

Sulautettuna järjestelmänä - Sitä voidaan käyttää sulautettuna järjestelmänä, jota voidaan helposti laajentaa tukemaan PowerPC, MIPS ja ARM

Verkottumisessa - FreeBSD: n TCP / IP-pino edistää merkittävästi näiden protokollien laajalle leviämistä. Se tukee monenlaisia ​​verkkoja, kuten IPSec, SCTP, IPv6, kun taas langatonta verkkoa muiden kanssa. Jopa FreeBSD tukee vanhoja protokollia, kuten IPX ja AppleTalk. Lisäksi FreeBSD tukee toistaiseksi CARP: tä, joka tarkoittaa Common Address Redundancy Protocol -protokollaa. Yhteinen osoitteen redundanssiprotokolla tuotiin OpenBSD: stä. CARP auttaa meitä sallimaan useiden solmujen jakaa yhteisen IP-osoitesarjan. Tämän perusetu on, että jos yksi solmu kaatuu, toisen on olemassa palvellakseen pyyntöä.

Siirtyminen seuraavaan FreeBSD-etuomme on sen tärkeä varastointiin liittyvä laite. Se julkaisee yleensä pehmeitä päivityksiä, jotka voivat suojata UFS-tiedostojärjestelmän johdonmukaisuutta. Tässä UFS tarkoittaa Unix-tiedostojärjestelmää. Tämä UFS-tiedostojärjestelmän ylläpito auttaa meitä tapauksissa, joissa järjestelmä kaatuu. Tiedostojärjestelmän tilannekuva mahdollistaa tiedoston luomisen heti muiden hyödyllisten prosessien aikana. Näiden kuvien avulla voimme ottaa luotettavan varmuuskopion aktiivisesta tiedostojärjestelmästä. GEOM-niminen modulaarinen kehys tarjoaa RAID-tasot 0, 1 ja 3 tällä hetkellä, välimuisti, yhdistäminen, täydellinen levyn salaus ja pääsy verkon tukemaan tallennukseen. GEOM sallii myös rakentaa monimutkaisia ​​säilytysratkaisuja, ketjuttaen näillä mekanismeilla.

Seuraava suuri etu on siirrettävyys. Katsotaanpa sitä.

Siirrettävyys - FreeBSD-projekti jakaa kokonaiset arkkitehtuurit yleensä eri tasoille. Nämä tasot kuvaavat tarjotun tuen eri tasoja. Tier 1 -arkkitehtuuria tuetaan täysin ja se on kypsin, kun taas toisen tason arkkitehtuureja kehitetään huomattavasti. Jos keskustelemme Tier 3 -arkkitehtuureista, niin ne ovat kokeellisia eivätkä käy läpi kehitystä nyt, myös Tier 4 -arkkitehtuureilla ei ole lainkaan tukea.

FreeBSD: n tämän käytön avulla yritä tietää seuraavassa osiossa, mitä voimme tehdä sillä.

Mitä voit tehdä FreeBSD: llä -

Seuraavassa on luettelo asioista, joita varten me yleensä käytämme FreeBSD: tä. Katsotaanpa sitä.

 • NAT-palomuurille yhdessä paketisuodatuksen kanssa
 • Sitä varten, että sitä käytetään kodin mediapalvelimina
 • Verkkosisällön suodatusvälityspalvelin
 • Kuten NAS - 4x1TB ZFS: n kanssa
 • Koti palvelee tiedostojen tallennusta erilaisista tiedostoista
 • Dynaamiseen DNS-palveluun
 • Kuten Apache-verkkopalvelimista
 • MySQL
 • moodle
 • DNS: nä

Hyödyt ja haitat

Katsotaanpa nyt sen etuja ja haittoja.

Edut - Seuraavat ovat FreeBSD: n etuja.

 • FreeBSD on erittäin puhdas ja ennakoitavissa oleva käyttöjärjestelmä
 • Se voi toimia todella hyvänä vaihtoehtona perinteisille UNIX-alustoille
 • Se on monoliittinen ydin ja sen ensisijainen etu on turvallisuus
 • Se on vakaa
 • Hyvä dokumentaatio
 • lisenssi

Haitat - Katsokaamme nyt muutama sen haitta.

 • Laitteiden yhteensopivuuden myöntäminen jo nyt
 • Lisäksi kehittäjien tuki on vähemmän
 • Hieman monimutkainen ymmärtää
 • Tarvitaan hyvä määrä harjoittelua

Miksi meidän pitäisi käyttää FreeBSD: tä?

Tietenkin on monia syitä, miksi FreeBSD: n tulisi valita. Useat seikat, jotka mainitaan sen ammattilaisosassa, ovat itsestään selviä FreeBSD: n käytöstä. Se on erittäin muokattavissa, ja voit muokata sitä tarpeitasi kohti

Kuinka tämä tekniikka auttaa sinua uran kasvussa?

No, tämä on yksi tulevasta tekniikasta, joka korvaa enemmän tai vähemmän perinteisen UNIX- tai LINUX-pohjaisen käyttöjärjestelmän. Voidaan valita se tietäen lisätietoja siitä, koska sen kysyntä kasvaa automaattisesti hyvän turvatun käyttöjärjestelmän kasvavan kysynnän kanssa

Conclusion-

Voimme varmasti sanoa, että sillä on paljon etuja. Voimme mennä siihen varmasti, yrittää oppia sen olevan hyvä altistuminen ihanalle käyttöjärjestelmälle

Suositellut artikkelit

Tämä on opas siihen, mikä on FreeBSD. Täällä olemme keskustelleet FreeBSD: n ymmärtämisestä, käytöstä, urasta, eduista ja haitoista. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

 1. Mikä on SSL?
 2. Kuinka asentaa FreeBSD?
 3. Mikä on ohjelmistokehitys?
 4. Mikä on SoapUI?