Johdanto Gnomen kehitykseen

Gnome-kehityksen rakentaja auttaa ratkaisemaan ongelmia ja luomaan graafisia käyttöliittymiä reaaliajassa. Gnome Builder on vakaa ekosysteemi, jota kannattaa kokeilla ennen kuin siirryt muihin. Se antaa kehittäjille enemmän voimaa ja joustavuutta. Aikaisemmin SUGAR rajoitti gnome-sovellusten kehittämistä python-sidosten puuttumisen vuoksi sekä huollon ja pakkaamisen puutteen vuoksi.

Tutkitaan paljon enemmän Gnomen kehityksestä yksityiskohtaisesti:

Hei kaverit. Joten tänään puhumme pahamaineisesta Gnomen kehityksestä. Joten, jos olet uusi python ja Linux, tämä ei ole täydellinen paikka sinulle. Sinun on palattava takaisin ja selvitettävä joitain perusteita. Mutta jos olet python-ohjelmoija ja tiedät ainakin kuinka työskennellä fedora- tai ubuntun kanssa, tämä opas on juuri sinulle.

Tämä blogi voi auttaa heitä, joilla on taustalla muita ohjelmointikieliä, mutta joilla on ainakin perusasiat oikein, heille selkeä käsitys siitä, miten tämä toimii. Joten aloitammeko?

Gnomien kehitys

Ensimmäinen asia, jota me tarvitsemme, on vakaa python-ympäristö. Käytän ja ehdotan käyttämistäni Python 2.7: tä. Vaikka ihmiset käyttävät nykyään Python 3.3 tai 3.4, suosittelen käyttämään 2.7, koska se on edelleen maailman eniten käytetty python-versio ja erittäin vakaa ja yhteensopiva. Ajatus Python 3.4 on yhteensopiva, mutta jotkut asiat rikkovat edelleen python 3.4: n, jota emme selvästikään halua.

Toinen asia olisi oikea Python GTK. Uusin ja vakaa julkaisu nyt on Python GTK +. Vaikka ennen jatkamista eteenpäin, on luettava GNOME HIG, joka on ihmisrajapinnan ohjeet, kuinka suunnitella tehokas Gnome-sovellus pythonin avulla. Mutta jälleen kerran, jos se olisi niin helppoa, et olisi täällä ensi sijassa.

Gnome HIG ei ole niin helppo ymmärtää. Siksi tässä blogissa yritän antaa parhaan mahdollisen ymmärryksen ja tehdä siitä mahdollisimman yksinkertaisen. Mutta kerran olet ymmärtänyt kaiken tästä blogista, ja kun sanon kaiken, tarkoitan sitä. Joten tämän blogin suorittamisen jälkeen ehdotan varmasti, että luet GNOME Human Interface -ohjeet.

Aluksi GTK +: lla on tarjolla n useita mahdollisuuksia sekä yleiset suunnittelumallit tehokkaan käyttöliittymän luomiseksi. Joten olettaen, että osaat luoda ja python-python-tiedostoja, jatkan eteenpäin. Gnome-sovellusten aloittaminen Windowsissa on erittäin helppoa. Joten koska minulla oli hyvä ymmärrys python GUI -sovellusten luomisesta pyqt- ja Tkinter-sovelluksilla, ajattelin, että gnome GUI -sovellusten kehittäminen olisi helppoa, mutta se oli täysin päinvastainen.

Vaikein osa oli päästä alkuun. Kaikki opinnot, jotka näin oppiessani, oli vain suora pääsy GUI-tapaan, mutta ilman helppoa tapaa aloittelijoille. Olin yhä erittäin ärtynyt siitä, kuinka toivottomat koodit olin kirjoittanut, kun aloin ymmärtää Gnome GUI: ta. Siksi pitkän etsinnän jälkeen lopulta tyytyin PyGTK / GTK +: iin ja Gladeen.

Molemmat ovat eri alustojen välisiä, joten niiden työskenteleminen, asentaminen ja kääntäminen ei ole iso asia. Mutta koska tämä on aloittelijoille tarkoitettu blogi, en aio tutkia paljon yksityiskohtia Gladesta ja muusta. Ehdotan mennä Visual Grep -työkalun kanssa, joka on hyvin yksinkertainen. Kun oppin kehittämään gnome-sovelluksia, en tiennyt V-Grepistä. Mutta nyt olen yksinkertaistanut tätä sinulle. Voit käyttää myös grep komentoriviltä. Mutta joskus tarvitset vain jotain yksinkertaista sen sijaan, että se olisi erittäin mahtava ja monimutkainen.

Suositellut kurssit

  • VB.NET: n verkkosertifiointikoulutus
  • Data Science -sertifiointikoulutus
  • ISTQB-koulutus
  • Professional Kali Linux -kurssi

En voi tehdä siitä yksinkertaisempaa kuin käyttämällä Albert Einsteinin tarjousta:

"Jos et voi selittää sitä kuusivuotiaalle, et ymmärrä sitä itse."

Tarjous on selvästi laaja käsite, mutta emme ole täällä puhumassa tarjouksesta, vai mitä?

Seuraava asia, joka sinun on ymmärrettävä, on IDE-konsepti. Tarvitset tietysti oikean IDE: n. Joten aloittelijana ehdotan PyCharm Community Edition -sovelluksen käyttöä. Pycharm on integroitu kehitysympäristö, joka on erittäin vankka täydellä tuella välilehden ja koodin loppuunsaattamiselle, uudelleentoiminnalle ja virheenkorjaukselle.

Vaikka on olemassa muita IDE-muotoja, kuten Adjuta ja Eclipse, niitäkin voidaan käyttää GTK + Gnome -kehityspinon valmistukseen, mutta yksikään niistä ei ole keskittynyt kehitykseen yhtä voimakkaasti kuin PyCharm.

GTK3 käyttää introspektiivisiä sidoksia, jotka voivat olla ongelmallisia joillekin IDE: ille. Mutta Pycharm käsittelee sitä viehätys luomalla luuranko, joka tunnetaan myös sen moduuleina. Mutta jos se ei ole meidän valinta, voit aina käyttää faker-nimistä pakettia, joka tekee saman.

Mutta jos yrität suorittaa sovelluksen PyCharmissa fakerilla, se epäonnistuu, syy faker-tiedostoihin korvaa todellisen GTK-sovelluksen. Mutta silti se on reilua kauppaa. Et voi saada kaikkea mitä haluat menettämättä jotain.

Vaihtoehtoinen tapa olisi käyttää Gnome-kehitystyöntekijä-IDE: tä. Se on IDE, joka tekee Gnomen perusrakennuksesta erittäin yksinkertaisen.

Seuraava on kuinka Gnome kehityksen rakentaja näyttää: Kuvakaappaus tietokoneeltani:

Yksi katsaus Gnomen kehitystyöntekijöihin ja tiedät, että tämä toimii erittäin tiiviisti GNOME3 HIG: n kanssa minimaalisella käyttöliittymällä. Vaikka minimalistisella käyttöliittymällä se sisältää paljon ominaisuuksia, jotka tekevät gnome-sovelluksista näyttämään Lokilta Hulkin edessä. Ymmärtää. Joo! Näin se on.

Ja puhuttaessa PyGTK: sta, joka on myös mahtava, mutta ei tarkalleen aloittelijatyyppi, se sisältää PyGObject-projektin, joka on erittäin mielenkiintoinen. PyGTk tukee myös kykyä liikkua Pythonin ja C: n välillä, mikä tarkoittaa, että voit luoda nopeasti prototyyppejä pythonissa ja kääntää sen sitten C: hen suorituskyvyn parantamiseksi.

PyGObject-pääkoodin päällä toimivien moduulien ei tarvitse huolehtia C Python -sovellusliittymien tukemisesta. Heidän on vain ymmärrettävä GObject-tutkimuksen peruskonseptit, kuten merkinnät ja mallinnusliittymät, jotta ne olisivat käärittäviä. Tämä ymmärrys todella saa GObject-kehittäjät kirjoittamaan selkeämpiä julkisia sovellusliittymiä rajoittamalla joidenkin C: n sallimien esoteeristen koodimallien käyttöä tai rajoittamalla niiden yksityisiin sovellusliittymiin.

Tämä on tärkeää ymmärtää sitä voimaa, jonka Introspection antaa sovellusten ja moduulien kehittäjille. Nyt, jos haluat toimittaa uuden Python-moduulin, sinun ei tarvitse ymmärtää C Python -sovellusliittymää; voit yksinkertaisesti käyttää GObject-tietämystäsi luodaksesi sovellusliittymän, jota voidaan käyttää Pythonilta tai muulta kieleltä Introspection-tuella, kuten JavaScript. Vala tukee jopa Introspectionia, joten voit kirjoittaa objekteja Valassa ja käyttää niitä Pythonin kautta.

Meillä ei ole yhtäkään käyttöaikaa, joten valitettavasti et voi sekoittaa komentosarjojen kieliä, mutta suurin osa itsetutkimusta käyttävistä projekteista kirjoitetaan joko yksinomaan yhdellä skriptikielellä tai käytetään käännettyä kieltä perustanaan ja komentosarjan kieltä nopeaa varten prototyyppien laatiminen liiman kielenä tai laajennuksiksi. Suurin haaste on ollut koordinointi eri kirjastojen ja sovellusten kanssa, jotka tukevat tai tukevat PyGObject-ohjelmaa.

Itsetutkimus on aivan uusi, ja sen mukana tulee kasvavia kipuja. Ennen kuin sidontakehittäjät voisivat toimia kuplassa, kiinni kaikkiin, mitä API-kehittäjät lisäsivät tai muuttivat, he näkivät kuitenkin parhaimmat. Nyt kaikki on kuitenkin niin hyvin integroitu, että sidontakehittäjien on tehtävä tiivistä yhteistyötä API-kehittäjien kanssa.

Tämä voi aiheuttaa paljon turhautumista ja hieman ylimääräistä työtä kaikille osapuolille, mutta pitkällä tähtäimellä tiiviimpi yhteistyö paljastaa paremman loppukäyttäjän kokemuksen.

Jos olen oppinut jotain GNOME-ohjelmasta vuosien varrella, loppukäyttäjällä on merkitystä, ja Introspectionin avulla voidaan siirtyä kohti tätä tavoitetta.

Loppukäyttäjästä puhuttaessa olemme päässeet tämän blogin loppuun. Tarkemmin sanottuna, mitä enemmän sanon, sitä enemmän voi olla hämmentävää ajatella, kumpaa käyttää tarkalleen oppimisen alkaessa. Gnomen kehittäjä on yksinkertainen ja siinä on paljon ominaisuuksia. Mutta Pythonilla on äärimmäinen tuki, ja ehdottaisin, että mennään siitä eteenpäin, vaikka se voi joskus olla hieman sotkuinen.

Suositellut artikkelit

Tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja Gnomen kehityksestä Python-ohjelmoinnin avulla, joten mene vain linkin läpi.

  1. Ura Pythonissa
  2. Pythonin uusi tulevaisuus: sinun pitäisi käyttää sitä (paras)
  3. Python tai Go
  4. Kali Linuxin ja Ubuntun upeat ominaisuudet
  5. 10 yksinkertaista, hyödyllistä vinkkiä Python-ohjelmointiin (temppuja)