Avaintoiminto Ruby-ohjelmointikäytännössä -

Mietitkö, mikä tekee Rubyn helmistä ohjelmointikielten joukossa? Sitä on kutsuttu käytännölliseksi, mutta taiteelliseksi ja se on todella loistava tähti suorituskyvyn suhteen. Ruby-ohjelmointikäytäntö on todellinen löytö, koska sen luoja Yukihiro “Matz” sanoo, että Matsumoto toimii sekoittamalla eri kieliä luomalla kieli, joka on luonnollinen, ei yksinkertainen ja kuvastaa elämää. Itse asiassa Matsumoto on rinnastanut Rubyn ihmiskehon sisäiseen monimutkaisuuteen ja ulkoiseen yksinkertaisuuteen. Joten, onko rubiinin ohjelmointikieli todella helmi osterien keskuudessa? Otetaan selvää, mihin ruby-ohjelmointikäytäntöä käytetään.

Ruby-ohjelmointikäytäntö: Korvaamaton kieli

Ruby-ohjelmointikäytäntö on kätevän ja kauniin luonteen vuoksi pidetty yhtenä maailman johtavista ohjelmointikieleistä. Matsumoto sekoitti suosikki ohjelmointikielensä luodakseen ruby-ohjelmointikäytännön, joka on yhdistelmä Perlistä, Adasta, Eiffelistä, Lispistä ja Smalltalkista.

Rubyn luoja yritti muodostaa uuden kielen, joka noudatti tasapainoista toiminnallista mutta välttämätöntä ohjelmointia.

Rubyn takana oleva historia

Ruby-ohjelmointikäytäntö julkaistiin vuonna 1995. Alusta lähtien se on piirtänyt koodereita ympäri maailmaa. Vuonna 2006 Rubyn ohjelmointikäytäntö saavutti maailmanlaajuisen hyväksynnän Ruby Talkin kanssa, joka on ensisijainen postitusluettelo keskusteluille Rubyn ohjelmointikielestä ja joka käsittää 200 viestiä päivässä.

Ruby on tällä hetkellä kymmenen parhaan joukossa ohjelmointikielten suosituimmissa indekseissä, kuten TIOBE .

Ruby on Rails: liikkeellä

Yksi tunnetuimmista ohjelmointikieliin liittyvistä ohjelmistokehyksistä on Ruby on Rails Developer. Tunnetaan myös nimellä Rails, tämä on ohjelmistokirjasto, joka laajentaa Rubyn ohjelmointikieltä. Sen luoja on David Heinemeier Hansson. Tämä on ohjelmistokoodi, joka on lisätty Rubyn ohjelmointikieleen. Se on pakettikirjasto, joka asennetaan käyttöjärjestelmän komentoriviliittymän avulla. Rail on verkkokehys, joka helpottaa yhteistyötä ja ylläpitoa.

Sopimukset on kodifioitu Rails API: ksi, joka on dokumentoitu verkossa. Joten miten Rails toimii? Se yhdistää ruby-ohjelmointikäytännön perusteet HTML: n, CSS: n ja JavaScriptin kanssa keksimään palvelimilla toimivia web-sovelluksia. Koska Rails toimii verkkopalvelimella, se on palvelinpuolen tai taustapuolen verkkosovellusalusta. Railsin kaltainen web-kehityskehys toimii hyvin niille, jotka haluavat luoda monimutkaisia ​​verkkosivustoja.

Ruby: avoimen lähdekoodin helmi

Ruby-ohjelmointikäytäntö on täysin ilmainen, ja sitä voidaan myös käyttää, kopioida ja muokata sekä levittää melko helposti. Matt tarkasteli myös muita kieliä löytääkseen ihanteellisen syntaksin. Hän halusi Perlistä voimakkaamman skriptikielen ja korkeamman objektisuuntautumisen kuin Python. Ruby-ohjelmointikäytäntö käsittää suurelta osin jokaisen tiedon tai koodin havaitsemisen objektina, jolla on omat ominaisuudet ja toiminnot.

Objektisuuntautunut ohjelmointi kutsuu ominaisuuksien ilmentymiä ja muutoksia menetelmiksi. Tämä puhdas oliokeskeinen lähestymistapa kuvataan koodilla, joka soveltaa toiminto numeroon. Ruby-ohjelmointikäytäntö on samanlainen kuin Smalltalk menetelmien ja esiintymämuuttujien ilmaisemisessa kaikille tyypeille. Objekteihin sovellettavat säännöt koskevat koko ohjelmointikieltä.

Sääntöjen taipuminen: Rubyn joustavuus

Ruby on joustava kieli, koska sen avulla käyttäjät voivat muuttaa osia vapaasti. Käyttäjät voivat halutessaan poistaa tai määritellä tärkeitä osia uudelleen. Olemassa olevat osat voidaan rakentaa, ja Ruby-ohjelmointiesimerkit eivät aseta rajoituksia koodereille. Esimerkiksi vähennys suoritetaan miinus (-) operaattorilla, mutta jos sen sijaan käytetään luettavissa olevaa maailman miinus -kohtaa, se voidaan lisätä sisäänrakennettuun Numeric-luokkaan Ruby-ohjelmointiin:

luokan numeerinen

def miinus (x)

itse .- (x)

pää

pää

Myös Rubyn operaattorit voidaan määritellä uudelleen.

Toinen Rubyn ominaisuus, joka korostaa sen joustavuutta, tunnetaan nimellä Estä ja on yksi suosituimmista ominaisuuksista käyttäjille, jotka ovat jo kokeilleet pakollisia kieliä. Lohkot johdetaan toiminnallisesta kielestä. Musta on sulkeminen mihin tahansa menetelmään, joka kuvaa menetelmän toimintatapaa, jota ohjelmoijat voivat käyttää. Ruby-ohjelmointiohjeissa on monia muita menetelmiä, jotka jättävät reiän auki, jotta kooderi voi kirjoittaa oman lohkonsa ja täyttää yksityiskohdat siitä, kuinka menetelmän pitäisi toimia.

Rubyn sekoitus

Toisin kuin muut olio-ohjelmoidut kielet, Rubyn ohjelmointiohjeissa on vain yksi perintö vain tarkoituksella. Ruby-ohjelmointikieli noudattaa myös tavoitteen C luokkien nimeltä moduulien käsitettä. Moduulit on menetelmäkokoelmat. Moduuleja voidaan sekoittaa luokittain, jotta kaikki sen menetelmät voidaan vastaanottaa ilmaiseksi.

Tämä on parempi kuin useita perintöjä, mikä on liian monimutkainen ja rajoittava. Ruby-ohjelmointiohjeet käyttävät rajoitettuja välimerkkejä ja funktioita avainsanoilla. Tämä varmistaa, että se ei tarvitse muuttujien ilmoituksia, ja siinä käytetään yksinkertaisia ​​nimeämiskäytäntöjä muuttujien laajuuden osoittamiseksi paikallisena, esiintymänä tai globaalina.

Ruby: Muutto perusasioiden yli

Tässä on joitain Rubyn ohjelmointikäytännön pääpiirteitä:

Luminesenssin leviäminen: siirtyminen Rubyn yli

Rubyn ohjelmointiohjeissa on vähän erilaisia ​​toteutuksia ja yhteisössä, sitä kutsutaan myös MRI: ksi tai Matzin Ruby-tulkitsijaksi (sen luomisen jälkeen) tai CRubyksi (koska se on koottu C: hen). Mutta siirtyessään Rubyn ulkopuolelle, on myös muita ominaisuuksia Rubyn ohjelmointiohjeiden muissa toteutuksissa.

JRuby on Ruby yhdistettynä JVM: ään tai Java-virtuaalikoneeseen käyttämällä JVM: tä optimoimalla JIT-kääntäjiä, samanaikaisia ​​säikeitä, työkaluekosysteemiä, suurta kirjastokokoelmaa ja roskakorin kerääjiä.

Ruby in Ruby: Rubinius on rakennettu LLVM : n päälle ja sillä on muodikas virtuaalikone, jolle rakennetaan myös muita kieliä

Ruby Applen kaakaolla : MacRuby on yksinkertaisesti Ruby integroituna tiiviisti Applen kaakaoon Mac OS X -käyttäjille. Tämän avulla voit kirjoittaa työpöytäsovelluksia uskomattoman helposti.

mruby: Tämä on Rubyn ohjelmointikielten kevyt toteutus. Se tarjoaa linkittämisen ja upottamisen sovellukseen. mrubyn on kehittänyt Yukihiro Matz Matsumoto.

 • IronRuby on toteutus, jossa Ruby integroidaan .NET-kehykseen.
 • MagLev on Ruby-toteutus, jossa on integroitu objektien pysyvyys ja jaettu jaettu välimuisti.
 • Cardinal on Ruby-ohjelmaoppaat, jotka kootaan Perl g- tai Parrot Virtual Machine -sovelluksille.
 • RubySpec on suoritettava määrittely Rubyn ohjelmointikielelle.

  Suositellut kurssit

  • Verkkosertifiointikurssi C #
  • Online PHP- ja MySQL-koulutus
  • Puolijohteiden ohjelma
  • Ohjelmistojen arviointikurssit

Kuinka Ruby luetaan

Tulkka Ruby-ohjelmointiharjoituksiin lukee koodin vasemmalta oikealle ja ylhäältä alas. Kun syntaksivirheitä esiintyy, virheviesti lähetetään. Tämä vaikuttaa myös logiikan virtauksen hallintaan ohjelmassa. Rubiinin ytimessä ohjelmointi on objekti, koska tämä ohjelmointikieli on oliokeskeinen.

Ruby-menetelmät: Menetelmä on toimien määritelmä, jotka voidaan suorittaa objektille. Tässä on sisäänrakennetut objektimääritelmät ja menetelmät. Luokka on suunnitelma, joka mahdollistaa tietyntyyppisten esineiden luomisen ja kohteisiin liittyvien menetelmien luomisen. Perintö on luokkien erityinen ominaisuus.

Toinen mielenkiintoinen näkökohta ruby-ohjelmointiharjoituksissa on, että se arvioi jotain ja palauttaa kopion, jonka avulla arviointia voidaan jatkaa. Luokka on resepti ja lopputuote on esimerkki. Tietojen manipulointi sijaitsee ruby-ohjelmointiohjeiden ytimessä. Merkkisarja tai -jakso viittaa merkkijonoon. Ruby-ohjelmointiohjeissa merkkijono on yhdistelmä erikoismerkkejä, numeroita ja kirjaimia.

Kahta työkalua, kuten taulukot ja tiivisteet, hallitaan monien tietokappaleiden hallinnassa.

Ryhmät näyttävät kuvan siitä, miltä tyypillinen kokoelma näyttää:

ELÄIMET

Koirat (0)

Lehmät (1)

Hevoset (2)

Kanit (3)

Kunkin eläintyypin hakemisto tai näppäimet (tässä oleva elementti) edustavat sen numeroa. Näppäimet ovat kokonaislukuja tai kokonaislukuja, jotka alkavat nollasta. Ensimmäinen elementti on (0) ja toinen elementti (1). Matriisin avainten Rangel on aina (0) - (pituus-1) tai viimeinen elementti on taulukon kokonaispituus miinus 1. Tämän koodaamiseksi Ruby kirjoitamme seuraavalla tavalla:

eläin = ('koirat', 'lehmät', 'hevoset', 'kanit') => ('koirat', 'lehmät', 'hevoset', 'kanit') => animal.count => 4

Jokaiselle elementille on käytettävä yksittäisiä lainausmerkkejä, koska merkkijonot tallennetaan jokaiselle elementille. Rubyn ryhmäluokassa on menetelmiä, joita käytetään heti laatikosta, kuten laskenta. Tämä vain laskee taulukon elementtien kokonaismäärän ja antaa tämän arvon. Tämä on eläinryhmä, johon pääsemme jokaiseen kohtaan yksinkertaisesti osoittamalla taulukon nimi yhdessä hakemistonumeron kanssa. Tämä saadaan (nolla) eläimessä (4), joten Ruby-ohjelmointiharjoitukset asettavat eläimen (5), eläimen (6), eläimen (7) ja niin edelleen automaattisesti nollaan saakka. Jotta voit lisätä uuden eläintuotteen tähän ryhmään, kaikki tämä on tehtävä:

> Eläimet (5) = 'apinoiden

=> ”Apinat”

> eläin

=> (“Koirat”, “lehmät”, “hevoset”, “kanit”, “apinat”)

> Ruoka. Kreivi

=> Food.count

=> 5

Voit lisätä elementtejä taulukkoon käyttämällä myös append-operaattoria <<, joka tarttuu jotain taulukon loppuun. Kaikki operandin jälkeen tapahtuva lisäys lisätään taulukkoon. Voit lisätä muuttujia ja muita objekteja taulukkoon harkitsematta itse sisältöä tällä tekniikalla.

Toinen mielenkiintoinen Ruby-ohjelmoinnin puoli on, että voit tallentaa mitä tahansa elementteihin, ei vain jousille. Jotkut elementit voivat olla merkkijonoja, kun taas toiset voivat olla numeroita. Moniulotteisten ryhmien Ruby-ohjelmointi tarkistaa käytetyn menetelmän.

Ruby-ohjelmoinnin iteraattorit auttavat käyttäjiä selaamaan tietorakenteita, joissa tallennetaan useita elementtejä ja tutkitaan jokaista elementtiä.

Ruby: Hashes, joka ihmettelee työtä ja tuhoisa yhdistäminen

Hajautus on toinen kokoelmatyyppi, joka käsittää avain-arvoparien kokoelman. Avainarvopari on yhdistelmä avainta ja sen arvoa tai vastaavasti säilön nimeä ja sisältöä. Hajautus on luettelo avain-arvopareista, erotettuna pilkuilla. Toinen mielenkiintoinen piirre Ruby-ohjelmoinnissa on tuhoisa yhdistäminen, jossa huutomerkki voidaan lisätä menetelmän puhelun päättymiseen, jolloin menetelmän soittajan arvo voidaan korvata palautetulla arvolla.

Hajautukset toimivat hyvin symbolien kanssa, jotka ovat objektityyppiä ja alkavat kaksoispisteellä, joka muistuttaa merkkijonoa. Hassi helpottaa arvojen tallentamista ja helpottaa tulkin hakemista.

Ruby: Eri kuin muut ohjelmointikielet

Rubyn koodi on samanlainen kuin Perl, Java ja Python. 2 ainutlaatuista Ruby-ominaisuutta ovat lohkot ja iteraattorit. Toinen ainutlaatuinen ominaisuus on, että symbolit eivät ole samanlaisia ​​merkkijonoja ja niitä voidaan parhaiten kuvata identiteetteinä. Mikä tahansa symboli, jolla on samat merkit, viittaa muistissa olevaan vastaavaan esineeseen. Kun uutta merkkijonoa käytetään, Ruby-ohjelmointi allokoi siihen automaattisesti muistin. Mieti symbolin ja merkkijonon välillä, ota aina huomioon mikä on tärkeämpää - esineen tai sen sisällön identiteetti. Ruby-ohjelmoinnissa kaikki on esine ja paradoksi on, että vakiot eivät oikeastaan ​​ole vakioita.

Tämä ohjelmointikieli valvoo myös nimeämiskäytäntöjä, joissa tunnisteet alkavat isoilla kirjaimilla vakioina, globaali muuttuja, jos alkaa $ -merkillä, ja esiintymämuuttuja, jos alkaa @. Jos tunniste alkaa merkillä @@, tämä tunnetaan luokkamuuttujana. Menetelmän nimien on alkaa isoilla kirjaimilla. Vaikka kaikkea paitsi nollaa ja vääriä pidetään totta Rubyssa, C: ssä ja muissa kielissä, kuten Python, 0 ja mahdollisesti monet muut arvot, tyhjät luettelot mukaan lukien, ovat vääriä.

Java-tilassa yleisö on kaikkien tavoitettavissa, kun taas suojattu tarkoittaa luokkien esiintymää, samassa paketissa olevat jälkeläiset voivat käyttää sitä ja yksityisillä välineillä luokan esiintymien lisäksi kukaan ei pääse menetelmään. Ruby-ohjelmoinnissa yksityinen tarkoittaa menetelmiä, jotka ovat käytettävissä, kun niitä voidaan kutsua ilman nimenomaisia ​​vastaanottimia. Ero kuitenkin kasvaa, kun tarkastellaan suojattua menetelmää, jota voidaan kutsua luokasta tai jälkeläisen luokan esiintymistä, mutta myös toista esiintymää vastaanottimena.

Ruby-ohjelmointitunnit ovat avoimia ja menetelmien sallitaan loppua kyseisiin tai huutomerkkeihin. Toinen Ruby-ohjelmoinnin ominaispiirre on sen pysyvyys. Ruby-ohjelmointi ei anna periksi, jos se ei löydä tapaa vastata tiettyyn viestiin. Se kutsuu menetelmän puuttuvaa menetelmää sen menetelmän nimellä, jota se ei löytänyt, ja argumentit.

Kohde on kaikki Rubyssa

Ruby-ohjelmointi on aidosti olio-suuntautunut kieli. Kaikki, mitä manipuloidaan, on esine, ja jopa manipulointien tuloksiin viitataan kohteina. Ruby-luokassa luokka määritetään esittämään jokainen kokonaisuus. Luokka on yhdistelmä tilaa ja menetelmiä, jotka sitä käyttävät.

Objektisuuntainen virtuaalikoodi = Käsitteiden mallintaminen todellisesta maailmasta

Ruby käyttää avainsanoja merkitsemään rungon loppua verrattuna Java-, C- ja Perl-laitteisiin. Toinen erottuva piirre Ruby-ohjelmoinnissa on, että säännöllisen lausekkeen tuki rakennettiin sen käyttöönottoon skriptikieleille, kuten Awk, Perl ja Python.

Rivisuuntautunut kieli = Lausekkeet ja lauseet päättyvät rivin loppuun

Luettelo varattuista sanoista Ruby-ohjelmoinnissa

Aiheeseen liittyvät kurssit: -

Ruby-ohjelmointikoulutus

Verkkosuunnittelu Rubyn avulla

johtopäätös

Kaikista ohjelmointikieleistä Ruby-ohjelmointiharjoitukset loistavat säteilyllä, jota on vaikea jäljitellä. Ruby-ohjelmointiharjoituksilla on monia mielenkiintoisia puolia ja ominaisuuksia. Tällä ohjelmointikielellä on moniulotteinen ominaisuussarja sen lisäksi, että se on vapaa ja joustava. Avoimen lähdekoodin tai freeware-ohjelmointisovellusten joukossa ruby-ohjelmoinnilla on loisto, jonka harvat voivat ylittää. Kuten nimensä, se on todella helmi ohjelmointikielten keskuudessa.

Suositellut artikkelit

Tämä on tämän artikkelin kautta opas aloittelijoille suunnattuun Ruby-ohjelmointikäytäntöön. Nämä ovat seuraavat Rubyn ohjelmointikäytäntöön liittyvät ulkoiset linkit.

 1. 15 tärkeintä Ruby -haastattelua koskevaa kysymystä ja vastausta
 2. 5 parasta vaihetta oppimaan kiskojen kehittämistä
 3. Ruby vs Ruby On Rails Amazing vertailu