Johdatus XHTML: ään

XHTML on merkintäkieli, joka on kirjoitettu XML-muodossa, enemmän, XHTML on XML-sovellus. Se on HTML: n ja XML: n välinen hybridi-tekniikka, joka yhdistää molempien toiminnallisuudet tullakseen tehokkaiksi ja tehokkaiksi. Verkkosuunnittelussa sinun on oltava törmännyt tai kuullut termiä XHTML. No, tänään on saatavilla paljon tekniikoita, jokaisella on oma merkityksensä ja käyttö. Samoin sillä on myös ainutlaatuinen rooli käyttöliittymien kehittämisessä tai verkkokehityksessä. Tässä artikkelissa yritämme ymmärtää XHTML: ää kaikista tärkeimmistä näkökohdista. Yritämme ymmärtää XHTML: ää vastaamalla mielenkiintoisiin kysymyksiin.

Laajennettava HyperText-merkintäkieli on nimi, jota XHTML tarkoittaa. Muutamassa sanassa, XHTML on yhdistelmä HTML: tä ja XML: ää. Tietojen esittämiseen käytetään HTML: ää, kun taas tietojen siirtämiseen käytetään XML: ää. XHTML: n on kehittänyt World Wide Web Consortium (W3C), joka on kansainvälinen organisaatio, joka asettaa standardit World Wide Web (WWW) -standardille. Sen tarkoituksena oli auttaa web-kehittäjiä siirtymään
HTML: stä XML: ään. Se on suunniteltu erityisesti verkkolaitteiden näytöille.

Ymmärtäminen

Normaali HTML toimii useimmissa selaimissa, vaikka siinä olisi huono merkintä. Mutta nykyään markkinoilla on saatavana paljon selaimia, mukaan lukien pienemmät laitteet, matkapuhelimet jne. Niiltä puuttuu voima tulkita huonoa HTML-koodia. Ratkaisu tähän oli merkitä HTML oikein. XML rajoittaa asiakirjojen merkitsemistä oikein ja tehdä niistä hyvin muotoiltuja, ts. XML on vakava kuin HTML. Siksi HTML yhdistetään XML: ään XHTML: n kehittämiseksi
molempien vahvuudet. Nyt selaimet voivat lukea ja tulkita merkintöjä erittäin tarkasti. Se parantaa yhteensopivuutta muiden tietomuotojen kanssa.

Kuinka voit käyttää XHTML: ää?

Se on HTML: n jatkoversio, mikä tarkoittaa, että voimme tehdä kaiken XHTML: n avulla, mitä HTML pystyy. Koska XHTML tekee verkkosivustojen katselun mobiiliselaimissa helpoksi, sitä käytetään mobiilisivustojen kehittämisessä. Voimme määritellä ja käyttää omia tunnisteitamme ja elementtejä XHTML: ssä. Voimme muuntaa olemassa olevan HTML-asiakirjan XHTML-asiakirjaksi pienillä muutoksilla.

XHTML: n käytön edut ja haitat

Seuraavat seikat voidaan ottaa huomioon, jotta se olisi helppoa valittaessa XHTML: ää.

edut

1. Laajennettavuus: Koska pystymme määrittelemään ja käyttämään omia tunnisteitamme, voimme toteuttaa uusia ideoita verkkoviestinnän ja esityslogiikan syntyessä. Oletetaan, että vastaanottavassa päässä on uusi ohjelma ja haluamme kommunikoida sen kanssa, voimme määritellä merkinnät sen tarpeiden mukaan ja käyttää sitä ilman yhteensopivuusongelmia. Uusia asioita voi tapahtua verkkosivustolla heti, kun ne ilmestyvät. Matemaattisille tarjotaan erityiset XHTML-laajennusjoukot
laajennukset, multimediasovellukset ja vektorigrafiikat.

2. Siirrettävyys: Kun se noudattaa XML-standardeja, käsittelystä tulee helppoa ja vaivatonta XML-jäsenijöille. Sitä käyttämällä verkkosivuja voidaan tehdä yksinkertaisemmiksi, jotta pieni laite pystyy käsittelemään niitä. Tämä on tärkeää mobiililaitteiden ja pienten laitteiden kannalta, joissa on pieniä prosessoreita, joilla on vähemmän virtaa. Kannettava etu tarkoittaa, että voimme kehittää asiakirjan erityisvaatimuksen mukaisesti tarvittaessa.

3. Helppo ylläpitää: Koska säännöt ovat selkeät XHTML-muodossa, virheiden marginaali on pienempi. Rakenne on selkeämpi ja ongelmasyntaksi on helpompi havaita, joten XHTML on helppo laatia ja ylläpitää.

4. Valmiina tulevaisuutta varten: Asiakirjat voidaan helposti päivittää uuteen versioon, jotta uusista ominaisuuksista voidaan hyötyä.

haitat

Sellaisia ​​suoria haittoja ei ole, mutta sanotaan, että rajoituksia on vähän:

 • Se ei ratkaise kaikkia selainten välisiä yhdistelmäongelmia.
 • Vaikea aloittaa, koska se on tiukempi, ja joskus on mietittävä, kun keksit uusia elementtinimiä.

Vaadittavat taidot

Oppimiseen sinulla on oltava joitain perustietoja HTML: stä ja XML: stä. Ainakin se vaatii tietoa niiden käytöstä ja toiminnallisuudesta. Jokainen kehittäjä, joka alkaa oppia XHTML: ää, saattaa haluta tietää verkkosivun kehittämisen perusteet ennen jatkamista, koska XHTML on HTML: n jälkiversio, sen rakenne on sama kuin HTML: n.

Miksi meidän pitäisi käyttää XHTML: ää?

 • Sitä tukevat kaikki markkinoilla olevat suuret selaimet ja se on yhteensopiva. XHTML-asiakirjat voidaan kirjoittaa paremmin toimimaan olemassa olevissa selaimissa.
 • Se on tiukka kuin HTML syntaksin ja kirjainkoon suhteen, mikä antaa kehittäjille mahdollisuuden kirjoittaa koodi oikein.
 • Asiakirjat ovat hyvin muotoiltuja ja yhdenmukaisia, ja nykyiset ja tulevat selaimet voivat ne helposti jäsentää.

Perhe on suunniteltu mukauttamaan XML: n tarjoamat laajennukset uusien XHTML-pohjaisten moduulien kehittämiseen. Nämä moduulit helpottavat uusien ja vanhojen ominaisuuksien yhdistämistä sisältöä kehitettäessä.

laajuus

Ne, jotka haluavat valita HTML: n ja XHTML: n välillä, voivat harkita jompaa kumpaa kummastakin erityisvaatimuksesta riippuen. Koska HTML on verkkosivujen kehityksen perusta, XHTML tulee myös pohjaksi projektikohtaisen tarpeen mukaan. XHTML-tiedostoa voi laajentaa kuka tahansa, joka sitä käyttää. HTML5 on jo saatavana markkinoilla jo nyt, joten sinun tulisi miettiä ennen etenkin, jos kehitys tapahtuu tyhjästä.

Miksi tarvitsemme XHTML: ää?

Se on parannettu HTML-versio. Se yhdistää sekä HTML: n että XML: n voiman. Se tarjoaa ratkaisun ongelmaan, joka syntyy, kun näitä tekniikoita käytetään erikseen.

Kuka on oikea yleisö XHTML: n oppimiseen?

Jokainen, joka on innostunut oppimaan verkkokehitystä, voi oppia XHTML: n. Web-kehittäjät, jotka käyttävät jo HTML4: tä, voivat harkita siirtymistä XHTML: ään.

Kuinka tämä tekniikka auttaa sinua kasvamaan uralla?

Koska saatavilla on paljon nykyaikaisia ​​tekniikoita, kuten HTML 5, XHTML on hyödyllinen tietyissä tapauksissa. Oppimisesta on varmasti hyötyä web-kehittäjille, jotka auttavat heitä uransa kasvussa.

johtopäätös

Siksi XHTML on ainutlaatuinen taito ja sillä on omat etunsa.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Mikä on XHTML. Tässä keskustelimme taitoista, urakehityksestä, käytöstä, laajuudesta, työskentelystä, eduista ja haitoista. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

 1. Mikä on Backbone.js?
 2. Kuinka HTML toimii?
 3. Oppaat XML-komennoista
 4. Mikä on J2EE?
 5. Suosituimmat HTML-luettelotyylit
 6. HTML-kehykset