Johdatus R-ohjelmointikieleen

Nykymaailmassa on tärkeätä, että yritys ymmärtää suuren määrän tietoja. Laskentataulukoiden käyttö ei ole paras vaihtoehto yrityksille nykyään. tässä keskustellaan lisää R-ohjelmointikielestä.

R on avoimen lähdekoodin ohjelmointikieli sekä ohjelmistoympäristö, jota käytetään tilastolliseen analyysiin, graafiseen esitykseen ja raportointiin. Sen ovat luoneet Ross Ihaka ja Robert Gentleman. Sitä pidetään S-kielen murreena. Tutkijat käyttävät sitä laajalti ympäri maailmaa. Sen avulla on helppo analysoida tietoja entistä tehokkaammin.

R-ohjelmointikieli jaetaan vapaasti GNU General Public License -lisenssillä. Se toimii useissa käyttöjärjestelmissä, kuten Unix, Linux, Windows ja Mac. Tiedostot, joita tarvitaan R: n asentamiseen esikäännetyistä binaariversioista, jaetaan CRAN: n (Internet Comprehensive R Archive Network) verkkosivustolta.

R-ohjelmointikielellä on monia toimintoja tilastolliseen analyysiin ja graafisiin esityksiin.

R-ohjelmointikielen käytön edut

 • R on ilmainen ja on ensimmäinen suuri etu.
 • Voit asentaa R: n niin moniin tietokoneisiin kuin haluat
 • R on helppo tehdä yhteistyötä ja oppia
 • Kuka tahansa voi kirjoittaa lisäosan R: lle
 • Tarjoaa pisimmällä analyysin
 • R: llä on kyky toistaa tutkimusta. Tämän seurauksena projekti voidaan toistaa helposti, kun uutta tietoa on saatavana

Kuinka asentaa R-ohjelmointikieli

Asenna R tietokoneellesi noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​ohjeita.

 1. Lataa R verkosta ja avaa R-tiedosto latauskansioon.

 1. Kaksoisnapsauta tiedostoa avataksesi sen. Tämä vie sinut turvavaroitusikkunaan.

 1. Napsauta Suorita. Tämä vie sinut jälleen ikkunaan, jossa kysytään, haluatko sallia seuraavan tuntemattoman julkaisijan ohjelman tehdä muutoksia tähän tietokoneikkunaan. Napsauta Kyllä.
 2. Seuraava ikkuna antaa sinun valita kielen. Valitse kieli ja napsauta Ok.
 3. Tämä avaa ohjatun asennusikkunan.

 1. Napsauta Seuraava. Tämän jälkeen saat GNU General Public License -lisenssin. Lue se ja napsauta Seuraava.

 1. Valitse seuraavassa ikkunassa kohdepaikka. Oletuspaikka on Ohjelmatiedostot. Valitse ja napsauta Seuraava.

 1. Seuraavassa ikkunassa voit valita asennettavat komponentit. Valitse aina ydintiedostot -valintaruutu ja valitse 32-bittisten tai 64-bittisten tiedostojen välillä järjestelmäsi mukaan. Napsauta Seuraava

 1. Seuraava ikkuna kysyy, haluatko mukauttaa käynnistysasetuksia. Valitse Ei ja napsauta Seuraava.

 1. Seuraava ikkuna auttaa sinua valitsemaan Käynnistä-valikon kansion.

 1. Napsauta Seuraava. Seuraavassa ikkunassa voit valita Lisätehtävät ja luoda työpöytäkuvakkeen tai pikakäynnistyskuvakkeen. Valitse molemmat Rekisterimerkintöjen valintaruudut. Valitse Seuraava.

 1. R asennetaan. Viimeistele asennus valitsemalla Valmis-painike.

Alkaen R: stä

Kun R: n asennus on onnistunut, voit avata R: n käyttämällä

Käynnistä-valikko à Kaikki ohjelmat à R

tai

Voit myös kaksoisnapsauttaa työpöydän R-pikakuvaketta

R-konsoli aukeaa alla olevan kuvan mukaisesti. RGui on R-graafisen käyttöliittymän lyhyt muoto. Se on helpoin tapa olla vuorovaikutuksessa R-kielen kanssa. Voit määrittää joitain RGui-ominaisuuksia. RGui-määritysohjelman valintaikkuna näkyy alla olevassa kuvassa

R-konsoli on paikka, johon voit syöttää komentoja. Joskus sinun on kirjoitettava komento komentosarjaan ja suoritettava sitten komennot. Komentosarja on erillinen ikkuna, johon voit kirjoittaa komennot. Kuvan alla näkyy, kuinka komentosarja avataan

Voit suorittaa komentosarjan komennot joko kopioimalla liittää komennot komentoikkunaan tai valitsemalla suoritettavat komennot ja napsauttamalla Suorita rivi tai Valinta-painiketta.

Kun kirjoitat komentoja konsoliin, voit käyttää myös aiemmin käytettyjä komentoja Ylös- tai Alas-nuolinäppäimillä.

Kuinka R toimii

Seuraava kuva selittää sinulle R: n työnkulun

Aina kun R on käynnissä, muuttujat, toiminnot ja muut tallennetaan tietokoneen muistiin nimillä varustettujen esineiden muodossa. Käyttäjä voi suorittaa erilaisia ​​toimintoja näillä objekteilla operaattoreiden ja toimintojen avulla. R-toiminto voidaan esittää alla olevan kuvan mukaisesti

Argumentit voivat olla objekteja, jotka on määritetty oletuksena tai käyttäjän määrittelemät. Toiminnot suoritetaan käyttäjän syöttämillä komennoilla. Tulokset näytetään sitten näytöllä ja tallennetaan objektina tietokoneen muistiin.

R-ohjelmointikielen perusteet

Tässä on R-ohjelmointikielen perusteet, jotka sinun on tiedettävä työskennelläksesi R: n kanssa.

 • Komennot, objektit ja toiminnot

Aina kun haluat olla tekemisissä R: n kanssa, voit kirjoittaa komennon konsolin valintaikkunaan ja paina Enter. Jos olet kirjoittanut väärän komennon, saat virheilmoituksen. Voit tehdä yksinkertaisen laskennan helposti R.: lla. Voit käyttää kaikkia aritmeettisia operaattoreita samalla tavalla kuin toisessa tietokonesovelluksessa ilman, että sinun tarvitsee kirjoittaa yhtälömerkkiä. Paina vain Enter, niin saat tulosteen.

esimerkki

7 + 3

(1) 10

3 3

(1) 27

10 * (10 + 2)

(1) 120

(2 * (17, 2 + 5)) / 56

(1) 0, 7929

Edellä olevista esimerkeistä löydät (1) kaikkien vastausten edestä. Tämä tarkoitti, että vastauksessa on vain yksi numero. Kun vastauksessa on enemmän kuin yksi numero, se auttaa sinua selvittämään vastauksen ryhmissä. Ja jos kiinnike lisätään, nämä laskelmat tehdään ensin. Jos useampi kuin yksi hakasulke on lisätty, voit ryhmitellä hakaset Ad Adfinitum -sovelluksella.

 • esineet

Jos haluat suorittaa lisälaskutoimituksia laskelman tuotosta, sinun on annettava sille nimi ja määrättävä R tallentaaksesi se objektiin. Alla on esimerkki

vastaus <- 4 + 4

Tässä esimerkissä <- kutsutaan allokaatiosymboliksi tai osoitetuksi symboliksi. Tämä symboli pyytää R: tä tekemään vasemmalla olevan objektin oikealla olevan komennon tulosteeksi. Voit myös tallentaa objekteilla tehdyn laskelman tulokset toisena objektina. Voit poistaa objektin rm () -toiminnolla ja vahvistaa sen ls () -toiminnolla.

 • tehtävät

R: llä on laaja valikoima koodeja, joiden avulla voit tehdä matemaattisia laskelmia, piirtää kuvaajan ja tehdä tilastollisia analyysejä. Näitä koodeja kutsutaan funktioiksi. Jokainen toiminnon nimi päättyy suluissa olevaan pariin ja voit myös kirjoittaa heti toiminnon nimen ja objektin nimen suorittaaksesi tarvitsemasi toiminnon.

esimerkit

sqrt (100)

(1) 10

Voit myös lisätä objektin nimen laskelman suorittamiseen

synti (15+ vastaus)

Objektin ”vastaus” arvo otetaan tässä laskelmaan

Vektorit, matriisit ja tietokehykset

R on paras ratkaisu käsitellä kohteita, jotka ovat numero- tai merkkiryhmiä. Numeroryhmiä, jotka on järjestetty sekvensseinä, kutsutaan vektoreiksi. Ryhmiä, jotka on järjestetty kaksiulotteisiksi taulukoiksi, kutsutaan matriiseiksi. Taulukoita, jotka sisältävät numeron joissakin sarakkeissa ja joitain muita tietoja muissa sarakkeissa, kutsutaan tietokehyksiksi.

 • vektorit

Katsotaanpa esimerkkiä ymmärtää, mikä vektori on ja kuinka sitä käytetään R: ssä

esimerkki

A <- sekvenssi (10, 20)

Tässä esimerkissä olet luonut uuden objektin nimeltä A ja se sisältää numeroiden sekvenssin 10 - 20. Voit tarkistaa tämän kirjoittamalla yksinkertaisesti kirjoittamalla A ja hakemalla tulosteen. Se selitetään alla

(1) 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Yksi vektorin tärkeimmistä toiminnoista on c (). Se tarkoittaa 'ketjutettua'. Alla on esimerkki

B <- c (2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22)

B (paina enter)

(1) 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22

Voit myös suorittaa aritmeettisiä toimintoja vektorissa.

A + B

(1) 12 15 18 21 24 27 30 33 36 39 42

 • matriisit

Kun sinulla on tietoja, jotka voidaan järjestää kahteen ulottuvuuteen, niin sitä kutsutaan matriisiksi. Matriisia merkitään matriisi () -toiminnolla.

esimerkki

mat2 <- matriisi (data = sekvenssi (1, 12), alarivit = 3, nkolit = 4, himmennimet = luettelo (c (“rivi 1”, “rivi 2”, “rivi 3”)), c (“sarake 1”, “Col 2”, “Col 3”, “Col 4”)

Yllä oleva esimerkki selitetään yksityiskohtaisesti alla

mat2 <- asettaa mat2-nimisen objektin

matriisi (data = sekvenssi (1, 12) tässä esine on matriisi ja matriisin tiedot ovat numeroiden sarja 1 - 12

nrow = 3, ncols = 4 tarkoittaa, että rivien lukumäärä on 3 ja sarakkeiden lukumäärä on 4

himmennimet = luettelo (c (“Rivi 1”, “Rivi 2”, “Rivi 3”), c (“Col 1”, “Col 2”, “Col 3”, “Col 4”) tarjoaa rivien nimet ja sarakkeet.

Tulos on seuraava

mat1col1col2sarake3Col4
Rivi 114710
2. rivi25811
3. rivi36912

Tyypit ja tietokehykset

Tiedot tallennetaan aina numeroina tai kvantitatiivisina tiedoina. Numeeriset objektit voidaan edelleen jakaa reaalilukuihin, kompleksilukuihin tai kokonaislukuihin ja niin edelleen. Jos haluat selvittää, onko käyttämäsi vektori numeerisessa muodossa, voit käyttää toimintotilaa () ja tietää numeerisen tyypin, jota voit käyttää toimintoluokassa ().

R: ssä on erityinen datatyyppi, jota kutsutaan tekijäksi. Tämän tyyppiset tiedot ovat silloin, kun asiat on jaettu luokkiin.

 • alaindeksejä

Löydät yksittäisen numeron tai ryhmät tietorakenteesta alaindeksien avulla. Se on erittäin hyödyllinen.

esimerkki

X <- rnormi (10, 2, 0, 1)

Tässä esimerkissä vektoriin luodaan nimi X, joka koostuu 10 satunnaislukusta, jotka on johdettu normaalijakaumasta keskiarvon ollessa 2 ja keskihajonnan 0, 1.

Tilausten ei välttämättä tarvitse olla yksittäisiä numeroita. Se voi olla esine tai jopa toiminto. Loogiset lausekkeet voidaan sisällyttää myös alaindeksiin.

 • osajoukot

Osajoukko on toiminto, jota käytetään johtamaan osa matriisista tai tietokehyksestä. Sillä on kolme pääosaa - ensin osajoukon nimi, toisena looginen lauseke, kolmas, joka ilmoittaa R: lle, mitkä sarakkeet valita.

esimerkki

Laskee <- read.csv (“Counts.csv”, otsikko = T)

Alla olevasta taulukosta voit luoda alajoukon

sukupuoliLämpötilaPainoPaino
MKuuma75292
FKuuma65180
MKylmä69.03161
FKylmä73.25323

Laskee 2 = 70)

Tämä antaa sinulle tulosteen, jonka paino on alle 70.

R-ohjelmointikielen paketit

R-asennus toimitetaan kaikkien peruspakettien kanssa. On olemassa paljon muita paketteja, jotka auttavat sinua lataamaan uusia toimintoja ja esineitä. Voit myös luoda uuden paketin R: ssä. Jotkut R: n peruspaketeista sen asennuksen aikana on lueteltu alla

 • ristikko
 • MASSA
 • nlme
 • rykelmä
 • eloonjääminen

Voit käyttää asennettua. paketit () -toiminto tietää enemmän asennetuista paketeista.

Tilastolliset menetelmät

R: llä on erilaisia ​​sisäänrakennettuja tilastollisia menetelmiä. He ovat

 • Tarkoittaa
 • Mediaani
 • tila
 • jakaumat
 • kovarianssi
 • Regressio
 • Epälineaariset sekoitetut tehosteet
 • GLM
 • GAM ja paljon menetelmiä

R: llä on myös erilaisia ​​tilastollisia menettelyjä, kuten seuraava

 • Klassiset parametrikokeet
 • Ei-parametriset testit
 • Lineaarinen mallintaminen
 • Epälineaarinen regression mallintaminen
 • klustereiden
 • pehmennys

johtopäätös

Tärkeintä on, että R-ohjelmointikieli auttaa tutkijoita ja liikemiehiä suorittamaan tehokkaan data-analyysin. R-paketit helpottavat analyysien tekemistä yrityksille. Ne eivät vaadi tietokoneohjelmoijia eikä laajaa ohjelmointia R. käyttämiseen. R Ohjelmointikieli auttaa luomaan grafiikkaa houkuttelevammalla tavalla.

Suositellut artikkelit

Tässä on opas ymmärtämään R-ohjelmointikielen asennusta, aloittamista, etuja, peruskomentoja ja toimintoja.

 1. Onko Python skriptikieli?
 2. Kuinka asentaa kulma 2?
 3. Kuinka asentaa Swift?
 4. Onko MySQL-ohjelmointikieli?