Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa tarkastellaan kuinka antaa valokuvalle raikkaan, ylimääräisen käsittelyn äärimmäisellä kontrastitasolla ja terävöityksellä, kohinalla ja pestyillä väreillä. Osa tehosteesta luodaan tekniikalla, jota tavallisesti käytetään edistyneenä tapana kuvan terävöittämiseen, mutta tässä tapauksessa vietämme asiat kaukana järjen rajoista.

Tämä on sellainen asia, joka todennäköisesti päästäisi sinua potkumaan, jos sinun piti tehdä vakavaa valokuvien muokkaamista ja muokkaamista, mutta olen nähnyt tämän valokuvatehosteen käyttävän toistuvasti mainonnassa ja vaikka lopputulos näyttää melko kovalta, Photoshop tekee efektin luomisesta nopeaa ja kivutonta, kuten näemme!

Tässä on valokuva, jota käytän tässä opetusohjelmassa:

Alkuperäinen kuva.

Ja näin se näyttää, kun olemme valmiita:

Photoshop Photo Effects: Lopullinen vaikutus.

Kuinka luoda rakeinen, liian prosessoitu vaikutus

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Aloittaessamme juuri Photoshopissa avatun valokuvamme, aloitamme tavan, jolla normaalisti teemme valotehosteohjeita, ja toisin sanoen kopioimalla Taustakerros, jotta voimme vapaasti tehdä kuvassamme mitä haluamme vahingoittamatta alkuperäisiä pikselitietoja. Jos tarkastelemme Tasot-palettiamme, näemme valokuvassamme istuvan Taustakerroksessa, joka on tällä hetkellä ainoa meillä oleva kerros:

Tasot-paletti, joka näyttää alkuperäisen kuvan taustakerroksessa.

Jos haluat kopioida tason, siirry näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Taso kopioimalla tai paljon nopeammalta tapaa käyttää pikanäppäintä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Kummassakin tapauksessa luodaan kopio taustakerroksesta, ja jos katsomme uudelleen Tasot-palettiin, näemme äskettäin luodun kopion, nimeltään "Taso 1", taustan yläpuolella:

Kopio Taustakerroksesta on nyt alkuperäisen yläpuolella Tasot-paletissa.

Vaihe 2: Käytä ylipäästösuodinta

Mainitsin alussa, että osa tästä tehosteesta luodaan tekniikalla, jota yleensä käytetään edistyneeseen kuvan terävöittämiseen, ja niin se on. Kun "Kerros 1" on valittu Tasot-paletista, siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Muu ja valitse sitten Yläpäästö :

Valitse Suodatin> Muu> Ylitys.

Tämä tuo esiin High Pass -suodatin-valintaikkunan, ja valokuvasi täyttyy asiakirja-ikkunassa harmaana. Jos haluat lisätietoja High Pass -suodattimen käytöstä kuvan terävöittämisessä, muista tutustua Valokuvien muokkaaminen -osiossa oleviin Terävöitetyt kuvat High Pass -suodattimellamme, mutta tee vain yhteenveto nopeasti, jos katsot alas Valintaikkunan alaosassa näkyy Säde- vaihtoehto. Jos käyttäisimme ylipäästösuodinta normaalin terävyyden lisäämiseen kuvaan, haluamme pitää säteen arvon erittäin alhaisena, yleensä jonkin verran välillä 1-2 pikseliä. Tässä matalassa asetuksessa vain valokuvassa olevien esineiden reunat tulevat näkyviin, kun taas loput valokuvat pysyvät kiinteinä harmaina. Tämän avulla voimme terävöittää vain esineiden reunoja ja jättää loput valokuvat terävöittämättä, mikä antaa meille yleensä hyviä tuloksia.

Tätä varten emme kuitenkaan halua rajoittaa teroitusta vain esineiden reunoihin. Haluamme, että teroitus ulottuu suurimpaan osaan kuvaa. Tätä varten meidän on nostettava sädearvoamme melko vähän. Säde-arvosi korkeus riippuu työskentelevän kuvan koosta, mutta yleensä 30–35 pikselin välinen näyttää toimivan hyvin. Jos työskentelet pienellä Web-kuvalla, sinun on käytettävä paljon pienempää asetusta, mahdollisesti noin 9-10 pikseliä. Ajatuksena on seurata kuvaasi dokumentti-ikkunassa ja vetää Säde-liukusäädintä oikealle, kunnes kiinteää harmaata väriä on jäljellä vain vähän ja voit nähdä valokuvasi selvästi sen alla. Aion vetää Säde-liukusäätimen arvoon noin 33 pikseliä:

Vedä säde-liukusäädintä oikealle, kunnes näet valokuvasi selvästi harmaan värin takana.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta. Tässä on kuvani High Pass -suodattimen käytön jälkeen:

Kuva High Pass -suodattimen asettamisen jälkeen.

Vaihe 3: Vaihda kerroksen sekoitustila "kovaan valoon"

Jotta teroitusvaikutus saadaan aikaan todella, meidän on vaihdettava kerroksen sekoitusmuoto . Normaalisti, jos tekisimme vakavaa valokuvien muokkaamista, vaihtaisimme sekoitustilan asetukseksi Peittokuva, joka on yksi Photoshopin sekoitusmuodoista, joka lisää kuvan kontrastia. Koska ajamme asiat täällä äärimmäiselle tasolle, haluamme jotain, joka antaa meille vielä enemmän kontrastin lisäystä kuin mitä Peittokuva-sekoitustila voi tarjota, joten siirry tasoitustilan vaihtoehtoon Tasot-paletin yläosassa, jonka oletusasetuksena on "Normaali", ja muuttaa sekoitustilaksi Hard Light :

Vaihda "Kerroksen 1" sekoitustila "Normaali" - "Kova valo".

Hard Light -sekoitustila parantaa myös kuvan kontrastia, mutta jopa enemmän kuin peittokuva. Tässä on kuvani vaihtamisen jälkeen "Kerroksen 1" sekoitustilaksi Hard Light. Huomaa, kuinka kuvan kontrasti on kasvanut:

Kuva sen jälkeen kun "Kerroksen 1" sekoitustila on vaihdettu "Kovavaloiseksi".

Vaihe 4: Kopioi kerros 1

Yhdistämme kontrastia entisestään. Voimme tehdä sen yksinkertaisesti kopioimalla tasomme, aivan kuten teimme kun kopioimme taustakerrosta hetki sitten. Kun "Taso 1" on edelleen valittu Tasot-paletissa, siirry näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Taso Kopioimalla tai käytä pikanäppäintä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Kumpi tahansa menetelmä kopioi "kerros 1", ja jos tarkastelemme Tasot-palettia, voimme nähdä, että meillä on nyt uusi taso nimeltään "kerros 1 kopio", joka istuu tason 1 yläpuolella. Huomaa, kuinka kerroksen 1 kopio on jo asetettu samaan sekoitustilaan (kova valo), johon kerros 1 asetettiin:

Kopio kerroksesta 1 tulee Tasot-paletin yläosaan.

Jos katsomme kuvaa kopioidessamme kerroksen, voimme nähdä, että kontrasti on varmasti lisääntynyt. Tietyt valokuvan alueet, etenkin ihonvärit, alkavat näyttää melko karkeilta ja rakeisilta, ja näemme halo-efektejä joidenkin esineiden ympärillä korkean säteen arvon avulla, jonka määritimme ylipäästösuodimella. Termi "halovaikutus" viittaa huomattavaan valkoiseen hehkuon esineiden ympärillä, joka johtuu kuvan liian terävöittämisestä. Valokuvassani valkoinen hehku on hyvin havaittavissa nyt miehen hiusten ympärillä sekä naisen aurinkolasien sivuilla:

Kuvan kontrasti on kasvanut kerroksen 1 kopioinnin jälkeen.

Vaihe 5: Kopioi kerros uudelleen (valinnainen)

Kuvasta riippuen saatat haluta lisätä kontrastia entisestään. Jos näin on, paina Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac) luodaksesi toisen kopion tasosta. Tasot-paletissamme näkyy nyt toinen kopio, tämä nimeltään "kerros 1 kopio 2", istuen muiden kerrosten yläpuolella:

Kopioi kerros tarvittaessa vielä lisääksesi kontrastia kuvaan.

Jos kopioit kerroksen toisen kerran, huomaat, että kontrasti on liian voimakas jopa tätä vaikutusta varten, yksinkertaisesti laske uuden kerroksen opasiteetti sovittaaksesi asioita hieman. Löydettävyysasetus löytyy Tasot-paletin yläosasta suoraan sekoitustilan vaihtoehdon vastapäätä. Lasen kerroksen opasiteetin alas noin 50%: iin:

Laske uuden kerroksen opasiteettia, jos kontrasti näyttää tässä vaiheessa liian voimakkaalta.

Tässä on kuva, kun olen kopioinut kerros 1 toisen kerran ja vähentänyt sitten kerroksen opasiteettia hienosäätääksesi tulosta. Mielestäni on turvallista sanoa, että kontrasti on nyt saavuttanut äärimmäisen tason:

Kuva kopioinnin jälkeen "Kerros 1" toisen kerran.

Vaihe 6: Lisää uusi kerros "kovaan valoon" ja täytetään 50% harmaalla

Tässä vaiheessa olemme tehneet vaikutelman terävyyden ja kontrastin. Lisäämme melua. Sitä varten tarvitsemme uuden kerroksen. Meidän on myös asetettava uuden kerroksen sekoitustilaksi Hard Light ja täytettävä kerros samalla kiinteällä harmaalla värillä, jonka näimme työskennellessäsi High Pass -suodattimen kanssa. Onneksi voimme tehdä kaikki kolme asiaa kerralla! Pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta New Layer -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja napsauta Uusi kerros -kuvaketta.

Alt (Win) / Option (Mac) -näppäimen pitäminen alhaalla käskee Photoshop avaamaan uuden kerroksen valintaikkunan ennen kerroksen lisäämistä. Tämä antaa meille mahdollisuuden asettaa ensin joitain vaihtoehtoja. Valintaikkunan yläosassa on kohta, jolla me voimme nimetä uuden tason, jos haluamme. Tämä ei ole ehdottoman välttämätöntä, mutta koska minusta on vähän päänsärkyä nähdä tasojen nimet, kuten "Kerroksen 1 kopio 2", aion nimetä tämän uuden kerroksen "Melu". Todella tärkeät vaihtoehdot ovat valintaikkunan alareunassa. Tila- vaihtoehdon avulla voimme asettaa sekoitusmoodin uudelle tasolle. Aseta sekoitustilaksi Hard Light . Heti kun olet valinnut Kova valo, näet uuden sen alla olevan vaihtoehdon, jonka nimi on Täytä kovavalon kanssa neutraalilla värillä (50% harmaa) . Tämä vaihtoehto täyttää uuden kerroksen harmaalla. Napsauta valintaruutua ja valitse se:

Uusi kerros -valintaikkuna. Vaihda kerroksen sekoitustila tilaan "Hard Light" ja valitse alareunassa "Täytä Hard-Light-neutraalilla värillä (50% harmaa)" -vaihtoehto.

Napsauttamalla OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta, näemme Tasot-paletissa, että meillä on nyt uusi taso nimeltään "Melu" (olettaen, että nimeit uuden tason). Kerroksen sekoitustilaksi on asetettu meille Hard Light ja voimme nähdä tason esikatselualueella kerroksen nimen vasemmalla puolella, että se on täytetty 50% harmaalla, joka on harmaasävy mustan ja valkoisen puolivälissä:

Uusi kerros, joka on asetettu kovavaloiseksi ja täytetty harmaalla, ilmestyy Tasot-palettiin.

Vaihe 7: Käytä "Noise" -suodatinta

Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Melu ja sitten Lisää melu :

Valitse Suodatin> Melu> Lisää melu.

Tämä tuo esiin Lisää melu -valintaikkunan. Aiomme lisätä melua antaaksemme vaikutelman enemmän rakeisen ilmeen. Aseta ensin valintaikkunan alareunassa oleva Jakelu-asetukseksi Gaussian, tarkista sitten Monokromaattinen- vaihtoehto aivan alareunassa, jotta melumme näkyy mustana ja valkoisena pisteenä pienten punaisten, vihreiden ja sinisten pisteiden sijaan. Määrä- asetus määrittää, kuinka paljon kohinaa kuvaan lisätään. Tapauksessamme haluamme vain lisätä vähän melua, joten aion asettaa summani noin 4 prosenttiin . Voit halutessasi asettaa Määrä-arvosi hieman korkeammalle tai pienemmälle kuvastasi riippuen, mutta et todellakaan halua lisätä liikaa melua, muuten näyttää siltä, ​​että joku vuotaa suolaa ja pippuria koko valokuvaasi, mikä ei ole tarkalleen sen vaikutuksen, jota aiomme saavuttaa:

Lisää pieni määrä melua kuvaan, jotta se saadaan rakeiseksi.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta. Tässä on minun kuvani kohinalla:

Kuva kohinan lisäämisen jälkeen.

Vaihe 8: Lisää "Sävy / kylläisyys" -säätökerros

Olemme melkein valmis. Ainoa jäljellä oleva tehtävä on poistaa kuvan värit. Napsauta Uusi säätökerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa ja valitse näyttöön tulevasta luettelosta Sävyn / kylläisyyden säätökerros:

Valitse "Sävy / kylläisyys" -säätökerros.

Vaihe 9: Poista väri värinä

Tämä tuo esiin Sävy / kylläisyys -valintaikkunan. Jos haluat kuvan värin enemmän vaimennetun, loppuvan ulkonäön, napsauta valintaikkunan keskellä olevaa Kylläisyys- liukusäädintä ja vedä sitä vasemmalle. Mitä enemmän vedät liukusäädintä, sitä enemmän poistat väriä kuvasta. Liukusäätimen vetäminen kokonaan vasemmalle poistaisi värin kokonaan, jolloin saadaan mustavalkoinen valokuva. Emme halua viedä asioita kovin pitkälle, mutta aion vetää Kylläisyys-liukusäädintä vasemmalle, kunnes syöttöruudun arvo on noin -40 :

Poista väri käytöstä vetämällä Saturation-liukusäädintä vasemmalle.

Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta, ja olemme valmis! Tässä on värien desaturaation jälkeen lopullinen "yliprosessoitu" -tulokseni:

Lopullinen tulos.