Johdatus 3D-grafiikkaohjelmistoon

3D-grafiikkaohjelmisto on erityisesti suunniteltuja ohjelmia, joita käytetään 3D-elokuvien, pelien ja 3D-grafiikan luomiseen. Nykypäivän tekniikka on edistynyt paljon ja sen avulla on helppo luoda ja antaa mielikuvituksellemme elämä ja visio. Osa 3D-ohjelmistoista on saatavana markkinoilta ilmaiseksi, kun taas osa on hyvin maksettuja. Suurin osa heistä käyttää yksinkertaisia ​​primitiivisiä työkaluja ja perusmuotoja, joita manipuloidaan ja rakennetaan suunnittelijan tarpeen mukaan. 3D-ohjelmat ovat myös erittäin tärkeitä lääketieteen ja armeijan koulutuksessa. Näitä 3D-ohjelmia voidaan käyttää kuvaamaan ja visualisoimaan tilanne tai skenaario ennen kuin teet saman.

Alla luetellut 3D-ohjelmat ovat hauskoja ja jännittäviä työskennellä, ja ne täyttävät näkemyksen luoda uskomattomia projekteja yksinkertaisemmilla ja helpommilla työkaluilla.

Parhaat 3D-grafiikkaohjelmistot

Alla on luettelo seuraavista suosituimmista 3D-grafiikkaohjelmistoista ..

1. Tehosekoitin

Tämä hämmästyttävä ohjelma on kehittynyt itsensä vuosien varrella ja saanut paljon suosiota ja vetovoimaa ympäri maailmaa. Alun perin Blender oli vain perustyökalu 3D-grafiikan suunnitteluun, nyt ohjelmaa on päivitetty ja parannettu niin paljon, että se tukee nyt tehokasta ja käyttäjäystävällistä käyttöliittymää, hauskoja työkaluja ja vahvaa 3D-toimintojen joukkoa. Blender voi olla hieman hämmentävä ohjelma aloittelijoille, mutta kun temppuja ja tekniikoita on harjoitettu ja opittu, ohjelmistosta tulee siunaus apua tarvitseville. Tämä ohjelma on saatavana ilmaiseksi ja sillä on tehokas työnkulku. Ohjelma on ladattu valaistustehosteilla ja teksturoinnilla, jotka ovat riittävät ja sijoitetut hyvin käyttöliittymään. Vaikka Blender on monimutkainen ohjelma, se tarjoaa alustan ihmisille, jotka haluavat oppia 3D-ympäristöä ja sen työkaluja sijoittamatta penniäkään.

2. ZBrush

Tämä ohjelma perustuu tarkemmin 3D-esineiden ja -materiaalien digitaaliseen kuvanvetoon. Ohjelma on laaja ja valtava, ja sillä on kyky hallita korkealaatuisia kohteita suurella määrällä monikulmioita. Ohjelman avulla käyttäjä voi siirtää käyttöliittymänsä 2d- ja 3D-tiloihin. Käyttäjä on hyötynyt sujuvasta siirtymisestä 2d-ympäristön välillä 3D: ksi. 2d-kuvan ja 3D-mallin sekoitus on epärealistinen ja tarjoaa samalla hauskaa elementtiä. ZBrush on hyvä ohjelma niille, jotka ovat enemmän kehittämässä ja tulostamassa 3D-grafiikkaa. Lisäksi aloittelijoille ohjelma voi olla kallis ja pitkä oppiminen.

3. LightWave 3D

Tätä ohjelmaa käytetään videopelien, visuaalisten tehosteiden, tuotesuunnittelun, virtuaalituotannon, liikegrafiikan, elokuvien ja mainonnan luomiseen. Ohjelmaa on käytetty luomaan paljon elokuvia ja TV-sarjoja. Ohjelma on saatavana kahdessa eri muodossa. Malline ja asettelu. Mallinntajalla on paljon mallinnustyökaluja ja se auttaa luomaan objekteja. Vaikka asettelu vastaa animaatiosta ja renderoinnista. Ohjelmassa on erittäin hyödyllisiä Hypervoxeleja, jotka auttavat hiukkasten animaation tuottamisessa helposti. Ohjelma tukee myös materiaalien varjostimia ja dynaamisuutta. Aikaisemmin käytetty monissa Hollywood-elokuvissa ja animaatioelokuvissa, LightWave on nykyään vähemmän käytetty ja ostettu.

4. Wings 3D

Tämä ohjelma on saatavana markkinoilta ilmaiseksi ja on yksinkertainen ja avoimen lähdekoodin ohjelmisto. Ohjelma on suunniteltu erityisesti edistyneeseen alajaottelumallintamiseen. Ohjelmassa on yksinkertaisia ​​työkaluja ja se pystyy luomaan esineitä, joilla on alhainen monikulmioiden lukumäärä. Wings 3D on täydellinen ohjelma myös tuoreille ja harrastajille. Tätä ohjelmaa voidaan edistää edistyneemmin käyttämällä laajennuksia ja ulkoisia työkaluja. Ohjelmassa luodut tiedostot voidaan viedä myös johonkin muuhun korkeampaan 3D-ohjelmaan. Ohjelma on yksinkertainen verrattuna muihin 3D-ohjelmiin, mutta silti, jos käyttäjä hallitsee saman, se hyötyy heille vastaavasti. Vaikka Wings 3D ei tue animaatiota ja hahmonnusta, sitä voidaan käyttää hyvin edistyneiden ohjelmien kanssa edistyneisiin projekteihin.

5. Modo

Tämä ohjelma on myös 3D-grafiikkaohjelma, joka pystyy suorittamaan mallinnuksen, animaation ja renderoinnin objekteille. Modo käyttää esineiden ja materiaalien luomiseen suoria työkaluja sekä prosessitekniikoita. Ohjelma oli alun perin yksinkertainen alajakoinen pintamalleija ja sillä oli rajalliset työkalut ja toiminnot. Ohjelma on ajan kuluessa kehittynyt ja saanut suosiota ja vaatimuksia. Tällä hetkellä Modosta on tullut täysin kehitetty 3D-grafiikkaohjelma, joka suorittaa monimutkaisia ​​toimintoja ja antaa korkealaatuisia tuloksia. Ohjelmalla on jo tehokas alajakoinen pintamalleija ja se tukee myös mesh fusion Boolean -virtausta. Ohjelmaa voidaan käyttää Windows-, Linux- ja MAC-käyttöjärjestelmissä. Modo tarjoaa käyttäjilleen myös 3D-tulostusta.

6. Elokuvateatteri 4D

Tätä ohjelmaa käytetään laajalti liikegrafiikan, piirrosten, animaatioiden ja kuvien luomiseen. Cinema 4D: llä on kyky suorittaa valaistus, teksturointi, renderointi, menettelytapojen ja monikulmioiden alamallinnus ja 3D-esineiden animointi. Cinema 4D: ssä on parametriset mallityökalut ja toiminnot, jotka ovat hyödyllisiä ja helpompia käyttää luotaessa monimutkaisia ​​3D-malleja. Cinema 4D: n ovat kehittäneet ja luoneet MAXON-tietokoneet vuonna 1990. Yhtiö myy tällä hetkellä neljä Cinema 4D -versiota. He myyvät Cinema 4D -sovelluksen, Broadcast-version, Visualize-version ja Studion, joka sisältää kaikki moduulit. Käyttäjä voi käyttää Cinema 4D -sovellusta edistyneeseen renderointiin, koska siinä on kaustiaa, ympäristön tukkeutumista ja HDRI-renderointia. Ohjelma voi myös suorittaa dynaamisen simulaation ja sillä on Myograph-kuvaus liikkuvien grafiikoiden ja prosessimallinnuksen seuraamiseksi. Ohjelmassa on skriptikieli, jota voidaan käyttää lisälaitteiden ja kirjastojen luomiseen ylimääräisiä tarkoituksia varten. Cinema 4D on kallis ohjelmisto, ja siitä voi olla hyötyä laadukkaiden tulosteiden luomiseen.

7. Autodesk Max

Tämä ohjelma perustuu 3D-mallinnustarkoituksiin ja tekniikoihin. Maxia käytetään enemmän mallintamiseen kuin animaatiotarkoituksiin. Vaikka Autodesk Max -sovellusta voidaan käyttää vain Windows-käyttöjärjestelmässä, se pystyy suorittamaan myös toimintoja, kuten fluidisimulaatioita, merkkien kiinnittämistä ja animaatiota. Ohjelmassa on sisäänrakennettu renderöinti ja se käyttää erilaisia ​​mallinnustekniikoita mallien ja objektien luomiseen. Autodesk Max on helpompi oppia oleva ohjelma verrattuna veljensä ohjelmaan, joka on Autodesk Maya. Ohjelmalla on hyvä ostosumma ja ilmainen kokeiluversio 30 päivää ennen sitä. 3D Max on yksinkertainen ja mielenkiintoinen ohjelma aloittelijoille ja 3D-taiteilijoille, jota on helpompi hallita ja oppia samanaikaisesti. 3D Maxin uusimmassa versiossa on ympäristön tukkeutuminen ja maan alla olevat sirontavarjostimet, hiukkasjärjestelmät, maailmanlaajuinen valaistus, käyttöliittymä, jota voidaan muokata, ja se tukee myös omaa skriptikieltä. Animaatiotarkoituksia varten ohjelmalla on myös yleiset avainniketoiminnot.

8. Autodesk Maya

Suosituin ja hyvin markkinoitu animaatio- ja 3D-grafiikkaohjelma on Autodesk Maya. Suosittu ohjelma on mestari animaatioelokuvien ja videopelien luomisessa. Majaan tärkein ominaisuus on kyky muokata ja mukauttaa itseään vastaavasti. Ohjelma tukee komentosarjojen kieliä, kuten Python ja Mel. Nämä ovat hyödyllisiä koodauskieliä, jotka auttavat käyttäjää luomaan ja mukauttamaan käyttöliittymää vastaavasti. Majailla on esiasennettu renderö nimeltä Arnold. Tämä renderointi on etua myös Maya-käyttäjille, koska renderöinnillä on omat valikot ja asetukset ohjelmasta riippumattomat. Vaikka Maya on kallista, sen mukana tulee ilmainen kokeiluversio käyttäjille. Maya on tehokas ja mielenkiintoinen käytettävä ohjelma, jolla on toimintoja ja laaja valikoima työkaluja, jotka ovat paitsi luonteeltaan monipuolisia, myös joustavia ja perustiedot. Ohjelma voi myös viedä esineitä muihin 3D-ohjelmiin, kuten Unity ja Max. Maya on dynaaminen ja vaikutusvaltainen ohjelmisto, että jos käyttäjä osaa hallita ohjelman, hän voi luoda mitä tahansa ja kaiken kuvitellun.

johtopäätös

Nämä ovat joitain ohjelmistoja, joita nykyään enimmäkseen käyttävät 3D-taiteilijat ja -kehittäjät. Jotkut ohjelmista ovat avoimen lähdekoodin osa, kun taas jotkut vaativat paljon rahaa sijoittamiseen. Kalliimmat ohjelmat tarjoavat ammattimaisempia ominaisuuksia ja toimintoja sekä auttavat taitojen hallitsemisessa. Lopuksi ajatuksena on, mitä käyttäjä haluaa luoda ja kehittää. Tämä antaa heille mahdollisuuden valita oikea ohjelmisto, jolla on tarkat ja riittävät työkalut ja toiminnot.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas suosituimpaan 3D-grafiikkaohjelmistoon. Täällä olemme keskustelleet eräistä peruskäsitteistä ja 8 parhaasta 3D-grafiikkaohjelmistosta. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja:

  1. 3D-animaatio-ohjelmisto
  2. 2D-animaatio-ohjelmisto
  3. 3D-ohjelmistosuunnittelu
  4. Animaatio-ohjelmisto