Johdatus tietoturvahaastatteluun liittyviin kysymyksiin ja vastauksiin

Tietoturva on yksi parin viime vuoden suurimmista sanoista koko maailman tiedotusvälineissä. Se on yksi suurten meluhenkilöistä kaikille toimistoille, myös valtion virastoille, keskusarkastusfoorumi on ottanut käyttöön paljon erityisiä normeja etenkin IT-turvallisuuden alalla. Erityinen huolenaihe on digitaalialue. Nykypäivän tilanteessa jokainen ihminen on hyvin tietoinen jostakin yhteisestä tietoturvasta, jota digitaalisessa ympäristössä on noudatettava. Tietoturva on päivittäin muuttumassa nopeammin ja kaikki asiaan liittyvät ihmiset ovat todella huolissaan samasta. Jos seuraamme päivittäisiä otsikoita, tämä on yksi yleisimmistä otsikoista kaikille hakkerointitapauksille tai tietoturvaa rikkoville tapahtumille missä tahansa hallituksessa tai yksityisellä sektorilla. Suuri ongelma on täysin sataprosenttisesti turvallinen IT-järjestelmä, joka ei ole ehdottomasti mahdollista, koska turvajärjestelmä muuttuu päivittäin ilman mitään aikaisempaa huomiota.

Joten ihmisten on oltava paremmin tietoisia yhteisestä turvallisuustarkoituksesta ja päivitetyistä tietoturvatietoisuuksista päivittäin, jotta vältetään kaikenlainen hakkerointi sujuvasti ilman suuria vaikutuksia. Tällainen turvallisuuteen liittyvä huolenaihe ei ole vain erityisiä teknisiä huolenaiheita, mutta myös Security Bridge -siltaa on paljon henkilökohtaisesta tai liike-elämän kannalta. Yksi suurimmista tietoturvavuotomahdollisuuksista on sähköposti, jossa normaali asenteemme liittää tärkeitä tietoja ja lähettää verkon kautta. IT-tietoturvakaverit ehdottivat yleensä kahta lähestymistapaa, joista toinen seuraa yhtä erityistä salausmekanismia, ja salaa suojattu tieto ennen lähettämistä verkon kautta. Muussa tapauksessa ylläpidä kaikkea sisäisessä suojatussa verkossa, älä koskaan siirry suojatun verkon ulkopuolelle milloin tahansa. Tällainen salausturva, joka yleensä käyttää julkisen ja yksityisen avaimen apuohjelmaa, jossa julkinen avain on jaettu lähettäjän ja vastaanottajan kesken. Ja yksi salainen yksityinen avain, jota kyseinen salaustyökalu ylläpitää.

Nyt, jos etsit työtä, joka liittyy tietoturvaan, sinun on varauduttava vuoden 2019 tietoturvahaastattelukysymyksiin. On totta, että jokainen haastattelu on erilainen työprofiilien mukaan. Täällä olemme laatineet tärkeät tietoturvahaastattelua koskevat kysymykset ja vastaukset, jotka auttavat sinua menestymään haastattelussa.

Tässä 2019 IT-tietoturvahaastattelua koskevassa artikkelissa esitetään 10 tärkeintä ja usein kysyttyä tietoturvahaastattelua koskevaa kysymystä. Nämä top haastattelukysymykset on jaettu kahteen osaan seuraavasti:

Osa 1 - Tietoturvahaastattelut (perus)

Tämä ensimmäinen osa kattaa tietoturvahaastattelun peruskysymykset ja vastaukset.

Q1. Anna esimerkkejä ja yksityiskohtia sähköpostin siirron salauksesta?

Vastaus:
Yksi suosituista ohjelmista sähköpostin lähettämisen salaamiseksi on PGP (Pretty Good Privacy). Tämä ohjelmisto on erittäin suosittu käyttämään kokonaisten sähköpostitietojen salaamista salakäytöllä tietojen vuotovarmuuden välttämiseksi. Postin rungon salaamisesta ei ole hyötyä, vaan se voi olla erittäin suosittu allekirjoittamisessa, salaamisessa tai salauksen purkamisessa fyysisten tiedostojen, normaalin tekstin, täydellisten hakemistojen, liitetietojen, jopa koko tieto-osion saralla. Koska kaikki suuret yritykset ovat erittäin huolissaan tietyn viestinnänsä piilottamisesta tai salaamisesta, PGP on yksi yleisimmistä vaihtoehdoista, jota he voivat käyttää missä tahansa viestinnässä. PGP: n pääasiallinen apuohjelma käyttää salaa yksityistä avainta, jonka vain työkalu tuntee, ja yhtä jaettavaa julkista avainta, joka on käytettävissä sekä lähettäjälle että vastaanottajalle. Joten vastaanottaja voi helposti tunnistaa tai tarkistaa lähettäjän suojatun henkilöllisyyden varmistaakseen lähettäjän henkilöllisyyden ja varmistaa myös lähettäjän jakaman sisällön oikean eheyden. Joten vastaanottimelle on erittäin helppo ymmärtää, että joku verkkojuuressa peukaloi postia jollakin tavalla tai ei.

PGP-salauksen ja salauksen purkamisen prosessi (Pretty Good Privacy):

Data - Luo satunnainen avain - Salaa tietoja tällä satunnaisella avaimella - Salaa satunnaisavain vastaanottimen julkisella avaimella (X1) - salaa satunnaisavain lähettäjän julkisella avaimella (Y1) - lähettää salatun tiedon vastaanottajalle.

Salattu tieto - Salauksen purku X1 vastaanottimen yksityisellä avaimella - Salauksen salatun datan purku salaamalla X1: n tulos (se on itse asiassa aikaisemman salauksen satunnainen avain) - näkyy vastaanottimelle.

Q2. Mikä on turvallinen käyttöprosessi, jos etälaitteita voidaan käyttää omasta järjestelmästä?

Vastaus:
Käytettävissä on paljon työkaluja, jotka auttavat muodostamaan yhteyden toiseen etätyöpöydälle omasta järjestelmästä. Nämä työkalut ovat täysin turvattuja, että käytämme näiden työkalujen lisenssiversiota. Yksi rajoitus on, että järjestelmässä olisi oltava Internet ja kyseisen työkalun tulisi olla toimintakunnossa. Jotkut suosituimmista työkaluista ovat ryhmänkatseluohjelmat, anysdesk, amyadmin tai gotomypc jne. Paljon muita palveluita tarjoaa näiden ohjelmistojen sijaan etätyöpöydän käyttöoikeudet, kuten tiedostojen jakaminen, video- tai äänipuhelut, online-chatit, jopa joidenkin mobiililaitteiden mukana sovelluksia. Kaikilla näillä salasanoilla olisi oltava turvallinen salasanan todennus tai etätyöpöytätietokoneen käyttäjän on hyväksyttävä pääsy käyttäjän pyyntöön.

Siirrymme seuraavaan IT-tietoturvahaastattelua koskeviin kysymyksiin.

Q3. Selitä, minkä erityisen lähestymistavan tai prosessin avulla viesti voidaan piilottaa tietoturvan tapauksessa?

Vastaus:
IT- tai verkkoturvallisuuden kannalta on yksi kriittinen lähestymistapa, jossa lähettäjä kirjoittaa tekstinsä jollain erityisellä salausmenetelmällä ja vastaanottaja lukee sisältöä sillä erityisellä salauksen purkumenetelmällä, jonka lähettäjä määrittelee ja joka vain vastaanottajalle on tiedossa. Tällainen suojaus kutsuu yleensä pakettilähetystapaa.

Q4. Määritä selkeästi sosiaalisen insinöörin hyökkäys (SEA)?

Vastaus:
Tämä on yleinen tietoturvahaastattelukysymys, jota haastattelussa esitetään. Social Engineering Attack on joskus erittäin vaarallinen, ja hakkeri ei ole helppoa käyttää sitä. Se riippuu pääasiassa ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, tarkoittamalla henkilökohtaisten tietojen keräämistä puhtaasti laittomalla integraatiolla ja manipuloimalla heidän tietojaan helposti ja käyttämällä omaa hyötyään. Tämä on yksi suurimmista uhista parin viime vuoden aikana. Ja se on erittäin helppo murtaa, koska tällainen hakkerointi ei vaadi asiantuntijahenkilöä verkko- tai kriittisen tietoturvan rikkomiseksi. Kuka tahansa muu kuin tekninen henkilö pystyy tekemään saman.

Q5. Selitä asianmukainen riski voi syntyä, kun aiomme käyttää julkista Wi-Fi-yhteyttä lentokentällä tai rautatieasemalla?

Vastaus:
Mahdollisuus hakkeroida salasana, henkilökohtaiset tiedot, luottokorttitiedot jne.

Osa 2 - Tietoturvahaastattelut (Advanced)

Katsokaamme nyt edistyneitä tietoturvahaastattelukysymyksiä.

Q6. Selitä yksityiskohtaisesti, miksi ihmiset sanovat, että MAC-käyttöjärjestelmä on luotettavampi kuin muut?

Vastaus:
Koska se toimii Apple-tietokoneissa.

Q7. Anna yksi oikea selitys siitä, mikä on palomuuri ja mitä hyötyä siitä on?

Vastaus:
Tämä on suosituin haastattelussa esitetty tietoturvahaastattelukysymys. Anna yksi raja luotetulle ja epäluotetulle verkolle.

Q8. Selitä tavallisena ihmisenä turvallinen prosessi henkilövarkauksien välttämiseksi?

Vastaus:
Pidä aina vahvoja ja turvallisia henkilöllisyysturvatietoja, älä jaa henkilökohtaisia ​​tietoja kenenkään kanssa.

Siirrymme seuraavaan IT-tietoturvahaastattelua koskeviin kysymyksiin.

Q9. Yksi koko web-käyttäjän suuri kysymys, joka on sosiaalinen media, onko todella turvallinen henkilökohtaisten tietojen jakamiseen?

Vastaus:
Ei, ei ollenkaan. Parempi olla jakamatta henkilökohtaisia ​​asioita.

Q10. Selitä yksityiskohdat tietojen vuotamisesta?

Vastaus:
Tietojen mahdollinen siirtäminen yhdestä tietystä organisaatiosta asianmukaisella järjestäytymättömällä tavalla voidaan selittää tiedon vuotona.

Suositellut artikkelit

Tämä on ollut opas luetteloon tietoturvahaastattelua koskevista kysymyksistä ja vastauksista, jotta hakija voi helposti hajottaa nämä tietoturvahaastattelua koskevat kysymykset. Täällä tässä viestissä olemme tutkineet tärkeimpiä tietoturvahaastattelukysymyksiä, joita usein kysytään haastatteluissa. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

  1. Verkkohaastattelukysymykset
  2. 10 parasta IT-haastattelua koskevaa kysymystä
  3. Red Hat -haastattelukysymykset
  4. ITIL-haastattelukysymykset päivitetty vuodelle 2018