Johdanto Oracle-mallitietokantaan

Tämä artikkeli antaa sinulle pääpiirteet Oracle-tietokannasta ja auttaa sinua vaihe vaiheelta luomaan mallitietokannan Oracle-tietokantapalvelimen avulla. Oracle-tietokanta on monimuotoinen tietokannan hallintajärjestelmä, jonka on luonut ja jakanut Oracle Corporation. Tietokantapalvelimen on tarkoitus hallita valtavia määriä tietoja samanaikaisessa monen käyttäjän ympäristössä. Tällaisessa tilanteessa DBMS-palvelimen on tarjottava korkean suorituskyvyn, valtuutettujen käyttöoikeuksien ja virheiden palauttamisominaisuuksia.

Oracle-tietokanta on suunniteltu yritystietojen laskentaan ja sitä käytetään online-tapahtumien käsittelyyn ja tietovarastointiin. Oraclen uusimmat tietokantaversiot, esim. Oracle Database 19C, ovat nyt saatavana pilvipalveluna tai hybridiympäristössä.

Oracle-tietokannan pääominaisuuksia ovat:

 • siirrettävyys
 • Sovellusklasterit
 • Yrityspäällikkö
 • SQL
 • Automaattinen tallennushallinta
 • Varmuuskopiointi ja epäonnistuminen

Kuinka luoda näytteen tietokanta?

Voimme luoda tietokannan Oracle-tietokantaohjelmiston asennuksen aikana. Voimme kuitenkin luoda myös tietokannan asennuksen jälkeen. Ennen kuin siirryt tietokannan luomiseen, ohjelmiston asentaminen on välttämätöntä.

Voimme luoda tietokannan kahdella tavalla:

 • Tietokannan kokoonpanoapuri (DBCA), graafinen työkalu.
 • Luo tietokannan SQL-käsky.

Oracle suosittelee kuitenkin ensimmäistä tapaa voimakkaasti, koska se on automatisoidumpi ja ei-hektinen lähestymistapa. Joten luomme yhden käyttämällä DBCA: ta seuraavilla vaiheilla:

Vaihe 1

Tämä on ensimmäinen vaihe tietokannan luomiseen. Ensinnäkin, käynnistä DBCA-työkalu Käynnistä >> Ohjelmat . Täältä saamme luettelon vaihtoehdoista luoda uusi tietokanta, määrittää olemassa oleva tietokanta, poistaa tietokanta ja hallita malli- ja liitettäviä tietokantoja. Koska olemme luomassa uutta, meidän on valittava 'Luo uusi tietokanta' (valittu oletuksena).

Vaihe 2

Valitse 'Advanced Configuration' ja napsauta 'Next'.

Vaihe 3

Nyt meidän on valittava tietokantatyyppi ja malli. Valitse nyt mukautettu tietokanta. Voimme tarkistaa muiden tyyppien yksityiskohdat napsauttamalla ' yksityiskohdat'.

Seuraavassa on kaikki käytettävissä olevat mallivaihtoehdot:

 • Tietovarasto
 • Yleinen tarkoitus
 • Muokattu tietokanta

Vaihe 4

Anna 'Global Database Name' ja 'SID' nimi. Täällä voit luoda tietokantakontin yhdellä tai useammalla PDB: llä (kytkettävät tietokannat).

Vaihe 5

Valitse tiedostojen tallennuspaikka. Ensimmäisessä vaihtoehdossa tietokannan tallennustyyppi ja sijainti poimitaan valitusta mallista. Voit kuitenkin myös valita haluamasi sijainnin valitsemalla toisen vaihtoehdon.

Vaihe 6

Valitse tallennuspaikka varmuuskopio- ja palautustiedostoille. Nopea palautusalue on levytila, joka voi sisältää varmuuskopiotiedostoja, lokitiedostoja ja ohjaustiedostoja. On aina suositeltavaa määrittää tämä sijainti.

Vaihe 7

Seuraavaksi meidän on SGA: n ja PGA: n muistinhallinta. Tätä varten meidän pitäisi valita 'Käytä automaattista muistinhallintaa'. Se osoittaa yhden suuremman kappaleen ja Oracle hallitsee muistia.

Vaihe 8

Määritä tietokannan hallintaohjelma. Meillä on kaksi vaihtoehtoa, eli Enterprise Manager Database Express ja Enterprise Manager Cloud Control. Kun luot tietokantaa paikallisessa järjestelmässä, meidän pitäisi valita vain oletusasetus 'Määritä EM-tietokanta Express'.

Vaihe 9

Aseta tietokannan käyttäjätiedot. Voimme asettaa erilaisia ​​tai samoja salasanoja SYS-, SYSTEM- ja PDB_ADMIN-käyttäjille. Pidämme samat valtuustiedot kaikille tileille.

Vaihe 10

Valitse luomisvaihtoehdoksi Luo tietokanta ja napsauta Seuraava.

Vaihe 11

Näemme tietokannan yhteenvedon Yhteenveto-osiossa. Napsauta Seuraava jatkaaksesi. Nyt tietokannan luominen on käynnissä. Hengitä, valmistelu saattaa viedä jonkin aikaa.

Vaihe 12

Kun se on valmis, voit sulkea DBCA-ikkunan. Tietokanta luodaan järjestelmään. Voimme tarkistaa tietokannan tilan suorittamalla nämä komennot komentorivissä tai SQLPLUS-ohjelmassa.

KYTKE SYS SYSDBA: na - muodostaa yhteyden tietokantapalvelimeen.

VALITSE INSTANCE_NAME, TILA, DATABASE_STATUS VARASTA INSTANCE

Kuten voimme tarkistaa, tietokantamme on aktiivinen ja käyttövalmis. Nyt voimme täyttää tietokantamme taulukoilla ja tiedoilla SQL-komentojen avulla.

Kuinka Oracle-tietokanta toimii?

Oracle-tietokannassa on kaksi pääkomponenttia eli tietokanta ja ilmentymä. Muistin ja prosessien kokoelmaa, joka myötävaikuttaa käynnissä olevaan asennukseen, kutsutaan esiintyyksi, kun taas tiedostoja, jotka tallentavat tietoja, kutsutaan tietokannana.

Näin tietokantapalvelimen arkkitehtuuri näyttää:

Yritetään nyt ymmärtää, kuinka Oracle tallentaa tietoja. Oracle-tietokantavarastoissa on kaksi tallennusrakennetta eli fyysinen tallennusrakenne ja looginen tallennusrakenne.

1. Fyysinen rakenne

Fyysinen rakenne sisältää tiedostot, joissa tiedot sijaitsevat. Aina kun luot tietokannan, luodaan joukko datatiedostoja, ohjatiedostoja, redo lokitiedostoja, varmuuskopiotiedostoja verkkotiedostoja ja parametritiedostoja.

2. Looginen rakenne

Oracle käyttää loogista rakennetta levytilan käytön hallitsemiseksi. Seuraavassa on Oracle-tietokannan loogisen tallennusrakenteen elementit:

 • Tietopalikat - Oracle-tietokanta tallentaa tietoja lohkoina. Lohko viittaa levyn useisiin tavuihin. Tietolohkoja kutsutaan myös loogisiksi tai Oracle-lohkoiksi tai sivuiksi.
 • Laajuus - Se tarkoittaa useita loogisesti vierekkäisiä lohkoja, joita käytetään tietyn tiedon tallentamiseen.
 • Segmentit - segmentti koostuu laajennuksista, jotka on varattu tietokantaobjektin, kuten taulukon tai hakemiston, tallentamiseen.
 • Pöytätilat - Tietokanta koostuu loogisista tallennusyksiköistä, joita kutsutaan taulukkotiloiksi. Pöytätila toimii segmentin säiliönä. Jokainen taulukkotila sisältää ainakin yhden datatiedoston.

johtopäätös

Tässä artikkelissa olemme oppineet Oracle-tietokannasta ja sen työarkkitehtuurista. Se olisi myös auttanut sinua tietämään, kuinka luoda sellainen Oracle DBCA: lla, joka on Oraclen suosittelema tapa.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Oracle-mallitietokantaan. Tässä keskustellaan askel askeleelta ohjeista siitä, kuinka luodaan näyttötietokanta oraakkeliin. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Mikä on suunnittelukuvio C #: ssä?
 2. Malline Java
 3. Mikä on SSRS?
 4. Mikä on SQL-kehittäjä?