Excel HLOOKUP -esimerkit (sisällysluettelo)

 • HLOOKUP-esimerkit
 • HLOOKUP-esimerkki Excelissä - Kuva # 1
 • HLOOKUP-esimerkki Excelissä - Kuva # 2

Esimerkkejä HLOOKUP: sta

Hlookupia käytetään vaakatasossa täytettyjen arvojen kartoittamiseen ja etsimiseen. Kuten Vlookup, myös Hlookupilla on sama syntaksi. Alla on erilaisia ​​Hlookup-esimerkkejä Excelissä.

HLOOKUP-esimerkki Excelissä - Kuva # 1

Täällä on näytteitä joistakin asiakkaista, jotka ostivat joitain tuotteita kuukauden eri päivinä, ja tiedot ovat horisontaalisia.

Voit ladata tämän HLOOKUP-esimerkki Excel-mallin täältä - HLOOKUP Esimerkkejä Excel-mallin

Nyt testaamme Hlookupia yllä olevassa taulukossa esitetyille tiedoille, ja lähtösolun sijainti on B7, joka on merkitty alla otsikkomäärällä.

Ennen kuin sovellamme Hlookupia, katsotaan ensin Hlookupin syntaksi alla esitetyllä tavalla.

 • Hakuarvo : Se on kiinteä viitehakusolu, jolle meidän on löydettävä arvo.
 • Table_array : Se taulukko, josta meidän on löydettävä arvo.
 • Row_index_num : Tarkka rivijärjestys arvon etsimiseksi.
 • (Range_lookup) : Tässä korjaamme tarkan tai likimääräisen vastaavuuden tietotyypin mukaan.

Käytämme nyt Hlookupia excelissa. Tätä varten siirry siihen soluun, josta meidän on löydettävä arvo. Tässä valitaan solu B7.

Kirjoita ”=” (yhtäläinen) merkki. Tällöin kaikki Excelissä olevat sisäänrakennetut toiminnot otetaan käyttöön. Valitse nyt Hlookup.

Lookup_Value = Valitse referenssisolu A7.

Table_array = Valitse taulukko taulukko B1: K3, joka kattaa koko taulukon.

Row_index_num = Valitse rivi 2 kirjoittamalla 2.

(Range_lookup) = Valitse FALSE tai “0” tarkkaan otteluun, koska tietomme ovat melko yksinkertaisia ​​ymmärtää.


Kuten voimme nähdä yllä olevan kuvakaappauksen, miten sovellettu Hlookup-lopullinen kaava näyttää. Punainen väritaulukko on taulukkomallimme, sininen värisolu on hakuarvo ja 2 on rivi 2 valitusta taulukkojärjestelmästä.

Kun painat Enter, saat sovelletun kaavan alla esitetyllä tavalla.

# N / A yllä olevassa kuvakaappauksessa näkyy, koska solussa A7 ei ole viitearvoa. Mutta se ei tarkoita, että käytetty kaava olisi väärä. Kaavan oikeellisuus voidaan mitata, kun olemme syöttäneet jonkin arvon taulukotaulukosta soluun A7. Täytä nyt solu A7 millä tahansa taulukon_rivin arvolla, joka on sama otsikon nimi Asiakkaan nimi. Anna asiakas 4 tähän ja solu tulos.

Kuten yllä olevassa kuvakaappauksessa voidaan nähdä, syötettyään Asiakkaan 4 A7: ään, Hlookup kartoitti arvon referenssisolun valitusta taulukkojoukosta antamaan arvon, kuten 23 B7: ssä. Näin Hlookup toimii.

HLOOKUP-esimerkki Excelissä - Kuva # 2

On vielä yksi tapa soveltaa Hlookupia. Aseta tätä varten kohdistin soluun, johon meidän on sovellettava Hlookupia, siirry sitten Kaava- valikko-välilehteen ja napsauta Lisää toiminto alla olevan kuvakaappauksen osoittamalla tavalla.

Kun napsautamme sitä, saat Lisää toiminto -ruutuun, jossa on kaikki luettelo sisäänrakennetuista excel-toiminnoista, kuten alla on esitetty. Valitse välilehdestä tai valitse luokka valitsemalla kaikki alla ympyröitynä saadaksesi kaikkien toimintojen luettelo ja valitsemalla Valitse toiminto -ruudusta Hlookup ja napsauttamalla OK . Tai muuten kirjoita Hlookup tai tähän liittyvä avainsana Etsi toimintokenttään.

Sen jälkeen käytämme argumenttiruutua, kun meidän on valittava sama alue ja kriteerit kuin teimme esimerkissä 1 ja napsauttamalla Ok .

Kuten voimme nähdä, kaavan tulos on tyhjä. Mutta se ei tarkoita, että kaava on väärä. Tarkistamme kaavan oikeellisuuden, kun napsautamme Ok ja laitamme hakuarvon A7: ään. Kun olet napsauttanut Ok, saamme alla olevan kaavan.

Nyt voit testata, käytetäänkö kaavaa vai ei, kirjoita asiakkaan nimi soluun A7. Testausta varten syötetään Asiakas 5 soluun A7. Kun olemme tehneet tämän, asiakasryhmän 5 arvo taulukkomarkkinoista haetaan samalla otsikolla Asiakkaan nimi kuin 55 .

Kun saimme etsityn arvon, kuten 55 solussa B7, mikä tarkoittaa, että sovellettu kaava on oikea.

Muistettavat asiat

 • Jos hakuarvo ei ole tarkka arvo datataulussa, saamme virheen # N / A.
 • Tietotaulukon rakenne on erittäin tärkeä. Jos tietotaulukko on vaakatasossa, tulisi käyttää HLOOKUP: ää ja VLOOKUP: ää, jos taulukko on pystysuorassa.
 • Kuten VLOOKUP, myös HLOOKUP rajoittaa tiedonkeruua ylhäältä alas eikä alhaalta ylöspäin.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas HLOOKUP-esimerkkeihin excel-muodossa. Tässä keskustellaan erilaisista HLOOKUP-esimerkeistä Excelissä käytännön esimerkkien ja ladattavien Excel-mallien kanssa. Voit myös käydä läpi muiden ehdottamiemme artikkeleidemme -

 1. HLOOKUP-toiminto Excelissä
 2. VBA VLOOKUP -toiminto
 3. IFERROR VLOOKUP -sovelluksella Excelissä
 4. Kuinka käyttää LOOKUPia Excelissä?

Luokka: