Ohjelmointikieli - Johdanto

Toisin kuin kokouskielet, ohjelmointikieli on korkean tason kieli. Sitä voidaan mieluummin kutsua erittäin ilmentäväksi kieleksi. Syntaksit ovat paljon helpompaa lukea, mutta eivät yhtä helppoja kuin Python tai Ruby. Kaavio Ohjelmointikieli toimii tietorakenteissa, kuten vektorit, merkkijonot, tuples, merkit ja numeeriset osat. Scheme-ohjelmointikielellä on rikas tietojoukot, jotka tekevät siitä erittäin monipuolisen. Ohjelmoinnilla kirjoitetut ohjelmat ovat erittäin kannettavia eri alustojen kautta.

Joten mikä on ohjelmointikieli tarkalleen?

Tiedämme, että se ei ole aloittelijan kieli. Sitten miten sillä on taipumusta sopia yhteen Java-, C- tai C ++ -tyyppisten kanssa? Ohjelmoinnissa käytetyin yksinkertaisin tulkki on tohtori Racket, joka tunnettiin aiemmin nimellä PLT Scheme. Se on myös hyvä IDLE sisäänrakennettu. Se on oikeastaan ​​hyvin yksinkertainen kieli, ja sitä voidaan pitää jopa aloittelijan kielenä.

Ainoa asia on, että Pythonin, Rubyn ja Perlin suosio ja hypes ovat varjottaneet Scheme Programming -kielen yksinkertaisuutta. Toisin kuin muut kielet, siinä ei ole liian monta syntaksia.

Sillä on erityinen syntaksi, joka tunnetaan syntaktisina muotoina. Jos olet opiskellut Pythonia aiemmin, ymmärrät, että kaavio-ohjelmointikieleiden tulkintamuoto vaatii kokeilua uusien menetelmien kehittämiseksi. Vaikka kaavio-ohjelmointi on toisinaan haastavaa, se vaatii täyden potentiaalin ja perusteellisen tiedon, opinnot ja käytännöt.

Yksinkertainen järjestelmäohjelma näyttää tältä:

(define sqre
(lambda (n)

(* n n)))

Tämä on ohjelma, jossa 'sqre' on määritelty toiminto luvun neliön saamiseksi. Tämän jälkeen voit käyttää seuraavia tulkissa neliön saamiseksi.

>>>(sqre 4) => 16

>>>(sqre -9) => 81

Huomaa: Kun kirjoitat skeemiohjelmia, sinun ei tarvitse käyttää sisennyksiä. Maila-tulkki on riittävän älykäs auttamaan ohjelman automaattista sisäänsyöttöä. Vihreällä kirjoitetut osat ovat koodipalasia, ja yllä on tulosteena musta. Voit myös nähdä, että jokainen koodiosa on suljettava suluissa, muuten se vain palauttaa virheen. Käytän sisennyksiä vain koodin selkeyttämiseksi.

Samanlainen esimerkki vastavuoroisuuden saamiseksi:

(define recpcl

(lambda (n)

(if (= n 0)

"Invalid denominator "

(/ 1 n))))

Täällä recpcl on lyhenne vastavuoroisesta ja se laskee 1 / n, missä n ei ole nolla millään numerolla. Jos n on nolla, se palauttaa virheen nimellä "Virheellinen nimittäjä". Ja voit kokeilla tätä kirjoittamalla:

(recpcl 3) => 1/3
(recpcl 9/4) => 4/9
(recpcl 0) =>"Invalid Denominator"
(recpcl (recpcl 2/3)) => 2/3

Ohjelmointikielen toteutus

Kaavio-ohjelmointikieltä käytetään tyypillisesti tekstinmuokkausohjelmien kirjoittamiseen, sovelluspohjaisten kääntäjien analysointiin ja optimointiin, näytönohjaimien kirjoitusohjaimiin, käyttöjärjestelmien kehittämiseen ja moniin muihin.

Kaupallisesti on hyödyllisempää kehittää numeerisesti perustuvia sovelluksia, kirjoittaa ohjelmia suurten rahoituspohjaisten tehtävien laskemiseen, kuten taloudellisten resurssien ja niiden sovellusten analysointi. Äskettäin sitä on käytetty myös VR: n (virtuaalitodellisuus) kehittämiseen.

Kaavion ohjelmointikieli-esimerkkeihin kirjoitetut sovellukset ovat helposti saatavissa porteista eri alustoille eri arkkitehtuureissa. Tämä johtuu siitä, että koneiden riippuvuudet ovat täysin piilossa täällä olevalta ohjelmoijalta. Tätä siirrettävyyttä voidaan käyttää vakiojärjestelmän ohjelmointikielen kirjastojen avulla perusmekanismin avulla uusien kirjastojen ja muiden tasojen ohjelmien käyttöönottamiseksi.

Gambit, joka tunnetaan myös nimellä Gambit-C (käyttää C taustaohjelmien käsittelyyn), on ilmainen ohjelmisto, joka koostuu kääntäjästä ja tulkista. Se kääntää kaavion kielen C. Tavallisesti voit kirjoittaa kaikki ohjelmat kielellä, jotka voit kirjoittaa C- tai Java-kielellä. Aivan niin, että tiedät, Scheme-ohjelmointikieli on Lisp-perheen murre. Ohjelmointikielen makrot ovat erittäin tehokkaita.

Kaavio-ohjelmointikieli tukee melkein kaikkia ohjelmointiprotokollia, kuten POP, ActiveX, SMTP, IMAP, HTTP, XML ja monia muita. Näitä protokollia käytetään päivittäin rakentamaan reaalimaailman sovelluksia, joita käytetään ympäri maailmaa.

Suositellut kurssit

 • Sertifiointikoulutus JIRAssa
 • Java EE / J2EE -sertifiointikoulutus
 • Kokoonpano- ja kaapelointilaitteiden sertifiointikoulutus
 • Yleisen verkottumisen kurssi

Suorituskyky ja tehokkuus

Jos olet kokenut ohjelmoija, saatat tietää, että järjestelmän ohjelmointikieli oli aiemmin hidasta. Mutta se ei ole nykyinen tapaus. Kaikki viimeaikaiset kääntäjät ovat erittäin tehokkaita ja nopeita. Nämä ohjelmat toimivat samalla tasolla kuin matalan tason kielillä kirjoitetut ohjelmat (eivät täysin vastaa kokoamisnopeutta, mutta melkein lähellä sitä).

Syy siihen, miksi ohjelmointikieli on nopea, koska on olemassa koodikoodin toteutuksia, jotka ovat erittäin nopeita. Suurin osa teistä ei ehkä tiedä, mutta olen nähnyt Chez-järjestelmän koodin olevan epäilemättä erittäin nopea. Syynä on nopea kääntäjä, joka pystyy kääntämään jopa 30000 riviä järjestelmän koodia sekunnissa konekoodiksi. Tällainen muuntaminen on erittäin nopeaa, mikä mahdollistaa kilpailun konekoodilla, ellei sitä voiteta.

Mutta täällä on saalis. Kaavakoodin optimointi ei ole helppoa. Itse asiassa on paljon vaikeampaa kirjoittaa kääntäjäkoodi järjestelmään kuin kirjoittaa se C-lauseessa. Täällä jatkuu paljon asioita. Asiat kuten korkean tilauksen toiminnot, tiedonkulku, tyyppitarkistus ja kaikki nämä vain tekevät järjestelmän ohjelmointikielen monimutkaisemmaksi. Yksinkertainen kaavion kääntäjä ei voi suorittaa kaikkia yllä mainittuja järjestelmän ohjelmointikielen etukäteen tehtäviä optimointeja ja C: n optimointeja.

Suoraan sanottuna, jos kysyt ihmisiltä järjestelmän ohjelmointikieltä, et löydä huippuluokan suorituskyvyn toteutusta. Syynä tähän on se, että ihmiset yleensä kirjoittavat pieniä toteutuksia, eivätkä he yleensä käytä sitä suorituskykyyn.

Ohjelmointikielen ihmiset, itse asiassa suurin osa heistä ei edes välitä suorituskyvystä. Ei siksi, että he eivät tarvitse sitä. Se johtuu siitä, että kaavakoodin perustoteutukset ovat jo niille riittävän nopeita.

Seuraavassa on kuitenkin joitain järjestelmän nopean aikataulun kääntäjiä:

 1. Stalin
 2. Kana
 3. Gambit-C (tai vain Gambit)
 4. Bigloo

C vs. ohjelmointi

Joka tapauksessa, jos olet aloittelija ja uusi ohjelmoinnin opiskeluun ja aiot aloittaa ohjelmasta; Ensinnäkin suosittelen teille HTDP: tä (How to Design Programs). HDTP perustuu järjestelmän ohjelmointikieleen, mutta se keskittyy enemmän osien rekursioon. Sen päätavoite on esitellä sinulle puitteet ongelmien ratkaisemiseksi, jotka ovat yleisesti sovellettavia todellisessa maailmassa.

Aluksi voi kuitenkin olla tylsää, koska suurin osa tavaroista näyttää toistuvilta. Mutta tällainen huolellinen lähestymistapa voi saada sinut ratkaisemaan tylsiä ongelmia helposti ilman rekursiota ja muita työkaluja. En näe mitään erityistä syytä olla oppimatta molempia kieliä, ts. C ja kaavion kieli samanaikaisesti. Jos se oli python eikä C, siellä olisi voinut olla joitain ongelmia.

Mutta C: n ja kaavion kielen oppiminen yhdessä näyttää kuitenkin työläältä, mutta lopulta se luo hyvän jalansijan ohjelmoinnille. Syynä tähän on se, että C ja Scheme ovat saman kolikon kaksi eri puolta. Kun sanon eri keinoja, jos yrität tutkia molempia, tuskin on mahdollista, että hämmentyisit, koska molemmilla on puhtaasti erilliset syntaksit ja muodot.

Mutta silti, jos harkitset vain yhden kielen oppimista, C on todennäköisesti oikea valinta. Jos tiedät C: n, järjestelmäkieli saattaa todennäköisesti olla hieman helpompi ymmärtää (tämä olettaa, että olet puhdas aloittelija).

Vaikka on selvästi mahdollista oppia sekä C- että Scheme-opetusohjelmat rinnakkain, suosittelen oppimista oman menetelmän mukaan, mutta aika, jona olet kulkenut karkeaa tietä (kun sanon karkea tie, tarkoitan vaikeaa ymmärtää kumpaakin kieltä) .) sinun tulisi harkita keskittymistä yksi kerrallaan. HTDP: n oppiminen on hieno idea, jos olet täällä täysin uusi.

Jos tunnet jo C: n, sinun pitäisi luultavasti oppia myös Scheme-opetusohjelma. Syynä tähän on FFI (vieraiden toimintojen rajapinnat). Sitä tarjoavat kaikki Scheme-ohjelmointikielen toteutukset. Tämä mahdollistaa prototyypin nopeasti kirjoittamisen Scheme-opetusohjelmassa ja optimoida vain muutaman osan koodia ohjelmassa.

Tämän tapahtuessa voit koodata toisen optimoimattoman osan C: ssä ja vedota nämä C: n toiminnot Scheme-kieleen vieraiden kalojen avulla. Joten jos olet oppinut C: n, se auttaa sinua äärimmäisen tekemään järjestelmäkoodisi mahdollisimman optimoiduksi.

Mutta jos olet oppimisen välivaiheessa, sinun kannattaa harkita sinun oppimista C. Tässä on, että sinun on ensin tiedettävä, kuinka kirjoittaa ohjelmia ja aloittaa sitten ohjelmoinnin oppiminen.

Muita ajatuksia

Vaikka ohjelmointikieli on melko hyvä kieli ja sitä voidaan käyttää myös aloittelijana, toisaalta tosielämässä ohjelmointimaailman ihmiset suosivat kieltä, jolla on pakottava tyyli. Suurin osa heistä käyttää yleensä C tai C ++. Ja C ++: n ohjelmoijat näennäisesti estävät sinua käyttämästä matematiikkapohjaisia ​​tekniikoita ohjelmasuunnitteluun yhdestä tai toisesta syystä.

Huolimatta siitä, kuinka hyvä sinulla on rekursio, se ei kuitenkaan anna suurta roolia pakollisten ohjelmien kirjoittamisessa. Minusta pidän aina Pythonia ensisijaisina korkean tason kielinäni. Scheme-opetusohjelmassa ei ole ongelmaa, mutta ohjelmia kirjoittaessasi tarvitset mielenrauhaa. Ja minulle puhelu suuntautuu C: hen ja Pythoniin, ei kukaan muu.

Ensimmäinen kuvan lähde: pixabay.com

Suositellut artikkelit

Tämä on ollut perusohje ohjelmointikielelle. Tässä olemme keskustelleet eri ohjelmointikieleistä, jotka voivat olla helpompia verrattuna järjestelmään. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Tunne paras ohjelmointikielihuijain C ++: lle (perusteet)
 2. 12 parasta vaihetta R-ohjelmointikielen asentamiseen (pikaopas)
 3. 8 parasta mobiilisovelluksen ohjelmointikieltä, jonka sinun pitäisi tietää
 4. Tiedä paras ohjelmointikieli - Java vs. Golang
 5. Ura R-ohjelmoinnissa
 6. C: n ja C ++: n tärkeät kohdat
 7. C vs C ++ Performance: Haluatko tietää parhaat erot