Tässä Photoshop-opetusohjelmassa opimme luomaan mielenkiintoisempia mustavalkoisia versioita kuvista käyttämällä tarkennettua dramaattista valaistusta kiinnittääksesi huomion pääaiheeseen.

Tässä on alkuperäinen valokuva, jota käytän:

Alkuperäinen värillinen kuva.

Tässä on miten mustavalkoinen versio näyttäisi, jos yksinkertaisesti desaturaatio se. Ei oikeastaan ​​kaikki niin mielenkiintoista:

Kuvan väsyttäminen poistaa värit, mutta luo yleensä elottoman mustan ja valkoisen.

Ja tässä on "dramaattisempi" mustavalkoinen versio, jonka luomme tässä opetusohjelmassa ja korostamme hänen kasvonsa ja hiuksensa paljon enemmän:

Lopullinen tulos.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Etsi kanava, jolla on paras sävyalue

Ensimmäinen asia, jonka aiomme tehdä, on tarkistaa kolme värikanavaa nähdäksemme, mikä niistä sisältää korkealaatuisimman kuvan ja suurimman kontrastin. Aiomme käyttää sitä mustavalkoisena versionamme. Voit tehdä tämän vaihtamalla Kanavat-palettiin (se on ryhmitelty Tasot-paletin viereen). Näet kolme kanavaa nimeltä "Punainen", "Vihreä" ja "Sininen" (näet myös neljännen, "RGB" yläosassa, mutta se on vain punaisten, vihreiden ja sinisten kanavien yhdistelmä):

Photoshopin "Kanavat" -paletti, joka näyttää punaiset, vihreät ja siniset kanavat sekä yhdistelmä-RGB: n yläosassa.

Napsauta kutakin punaista, vihreää ja sinistä kanavaa valitaksesi ne erikseen. Kun napsautat yhtä, kytket muut pois päältä, ja kaikki asiakirjaikkunassa näet on kuvan mustavalkoinen versio. Jokaisella kolmella kanavalla on erilainen mustavalkoinen versio, joten katso kaikki kolme ja valitse se, joka näyttää parhaiten. Minun tapauksessani vihreä kanava näyttää parhaalta, joten aion käyttää sitä.

Kun olet valinnut käytettävän kanavan, valitse se painamalla Ctrl + A (Win) / Command + A (Mac) ja kopioi se sitten Ctrl + C (Win) / Command + C (Mac).

Napsauta RGB- yhdistelmäkanavaa kytkeäksesi kaikki kanavat takaisin päälle. Kuvasi näkyy nyt jälleen värillisenä asiakirja-ikkunassa.

Vaihe 2: Liitä kanava uudeksi kerrokseksi

Siirry takaisin Tasot-palettiisi ja napsauta alareunassa olevaa Uusi kerros -kuvaketta:

Napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa "Uusi kerros" -kuvaketta.

Tämä lisää uuden tyhjän kerroksen taustakerroksen yläpuolelle. Kun uusi kerros on valittu, paina Ctrl + V (Win) / Command + V (Mac) liittääksesi kanavan uudelle tasolle:

Liitä kanava uuteen kerrokseen painamalla "Ctrl + V" (Win) / "Command + V" (Mac).

Vaihe 3: Terävöitä mustavalkoinen kerros

Kun uusi taso on valittu Tasot-paletista, siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin-valikkoon, valitse Teroita ja sitten Älykäs teroitus . Tämä tuo esiin Smart Sharpen -valintaikkunan:

Photoshopin "Smart Sharpen" -suodatin.

Kirjoita 75%: n summa- arvo ja valitse alareunassa tarkempi vaihtoehto ja napsauta sitten OK.

Jos käytät Photoshop CS -sovellusta tai vanhempaa, voit käyttää sen sijaan Unsharp Mask -suodatinta, jolloin kirjoitat 75% Määrälle, aseta säde- arvoksi 1 pikseli ja aseta kynnysarvoksi 0 tasoa ja napsauta sitten OK.

Vaihe 4: Lisää uusi kerros mustavalkoisen kerroksen yläpuolelle

Napsauta uudelleen Tasot-paletin alaosassa olevaa Uusi kerros -kuvaketta lisätäksesi uuden uuden tason, tällä kertaa mustavalkoisen kerroksen yläpuolelle. Sinulla pitäisi nyt olla kolme kerrosta Tasot-paletissa, uusi yläreunassa:

Napsauta "Uusi kerros" -kuvaketta lisätäksesi uuden uuden tyhjän kerroksen Tasot-paletin yläosaan.

Vaihe 5: Valitse mustavalkoinen kaltevuus

Valitse Gradient-työkalu Työkalut-paletista tai paina näppäimistön G käyttääksesi sitä nopeasti:

Valitse Gradient-työkalu.

Paina näppäimistön kirjainta D palauttaaksesi etualan värin mustalle ja taustavärisi valkoiseksi, jos niitä ei vielä ole. Siirry sitten näytön yläreunassa olevaan Asetukset-palkkiin ja napsauta kaltevuuden esikatselualuetta:

Kun Gradient-työkalu on valittu, napsauta gradientin esikatselualuetta Asetukset-palkissa.

Tämä tuo esiin Photoshopin Gradient Editor -sovelluksen . Napsauta yläosassa "Esiasetukset" etuala-tausta- gradienttia vasemmassa yläkulmassa. Tämä asettaa kaltevuusvärisi mustavalkoiseksi:

Photoshopin "Gradient Editor". Napsauta Esiasema taustaan ​​-asetusta gradienttia vasemmassa yläkulmassa valitaksesi se.

Napsauta sitten OK poistuaksesi Gradient Editorista.

Vaihe 6: Vedä gradienttia kohti kuvan yläkulmaa

Aiomme käyttää mustavalkoista gradienttia luomaan illuusion hienosta valonlähteestä, joka tulee vasemmasta yläkulmasta, mikä korostaa hänen kasvonsa ja tummentaa kaikkea muuta. Sitä varten aloitan kaltevuuteni hänen hartiansa yläosasta ja vedän sen sitten vasempaan yläkulmaan:

Vedä Gradient-työkalua hänen hartiansa yläreunasta vasempaan yläkulmaan.

Kun vapautan hiiren painikkeeni, kuva on täynnä gradienttia:

Kuva on nyt piilotettu näkymästä gradientilla.

Vaihe 7: Vaihda sekoitustila ja alenna kaltevuuskerroksen opasiteettia

Kun kaltevuuskerros on valittu, siirry Tasot-paletin vasemmassa yläkulmassa olevaan sekoitustilan vaihtoehtoihin, napsauta alaspäin osoittavaa nuolta sanan "Normaali" oikealla puolella ja valitse Peitto luettelosta. Laske sitten opasiteetti 60% : iin sekoitusmoodin vaihtoehtojen oikealla puolella olevassa opasiteetti-valikossa:

Vaihda gradienttikerroksen sekoitustila tilaan "Overlay" ja laske opasiteetti arvo 60%: iin.

Tässä on kuvani nyt. Huomaa, kuinka vasemmasta yläkulmasta näyttää loistavan hienovarainen valonlähde, joka korostaa hänen kasvojaan ja tummentaa kuvan vähemmän tärkeitä alueita:

Kuva sekoitustilan vaihtamisen ja kaltevuuskerroksen opasiteetin alentamisen jälkeen.

Vaihe 8: Lisää uusi uusi kerros kerrosten yläosaan

Kun kaltevuuskerros on edelleen valittuna, napsauta Uusi kerros -kuvaketta lisätäksesi uuden uuden tason Tasot-paletin yläosaan. Sinulla pitäisi nyt olla neljä kerrosta:

Uusi kerros lisätty kaltevuuskerroksen yläpuolelle Tasot-paletissa.

Vaihe 9: Vedä valintamme Lasso-työkalulla

Tartu Lasso-työkaluun Työkalut-paletista tai paina näppäimistön L valitaksesi se:

Valitse Lasso-työkalu Työkalut-paletista.

Kun Lasso-työkaluni on valittu, aion vetää valinnan naisen hiusten ja olkapäiden ympärille. Valinnassa ei tarvitse olla kirurgisesti tarkkaa, joten Lasso-työkalu toimii hyvin:

Vedä valinta Lasso-työkalulla.

Vaihe 10: Täytä valinta valkoisella läpinäkyvällä gradientilla

Tartu vielä kerran Gradient-työkaluun ja paina sitten näppäimistön X-näppäintä vaihtaaksesi etualan ja taustavärejä siten, että valkoinen on etualan väri. Napsauta gradientin esikatselualuetta Asetukset-palkissa tuodaksesi Gradient Editor uudelleen esiin.

Napsauta tällä kertaa esiasetettujen kaltevuuksien luettelossa Etuala - läpinäkyvä kaltevuus valitaksesi se. Se on toinen vasemmasta ylärivistä:

Valitse esiasetettu 'Etuala - läpinäkyvä' -gradientti, vasemmalta yläreunan toinen.

Napsauta OK poistuaksesi Gradient Editor -sovelluksesta, ja kun sitten Tasot-paletissa valitaan uusi kerros, aion vetää kaltevuuden, joka alkaa valitun alueen vasemmasta yläkulmasta ja vetää alas oikealle alareunaan:

Vedä Gradient-työkalulla valitun alueen vasemmasta yläkulmasta oikealle alakulmaan.

Kun vapautan hiiren painikkeen, valittu alue muuttuu valkoiseksi vasemmassa yläkulmassa ja häviää vähitellen läpinäkyväksi oikeassa alakulmassa. Aion poistaa valintani valinnan näppäimistöllä Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac), ja nyt tässä on kuvani, jossa on uusi kaltevuus:

Valkoisesta läpinäkyvään kaltevuus valitulle alueelle.

Vaihe 11: Levitä Gaussian hämärtysuodatin

Aion käyttää Gaussian Blur -suodatinta tässä vaiheessa tasoittaaksesi sen kaltevuuden, joten siirryn Suodatin-valikkoon näytön yläreunassa, valitsen sitten Blur ja sitten Gaussian Blur . Kun Gaussian hämärtää -valintaikkuna tulee esiin, aion asettaa Säde- arvoksi noin 8 pikseliä :

Tasoita gradientin reunat levittämällä Gaussian Blur -suodatinta.

Napsauta OK poistuaksesi Gaussian Blur -suodattimesta.

Vaihe 12: Laske "Täytä" 0%: iin

Siirry silti valittuna läpinäkyväksi kerrokseksi Tasot-vaihtoehdon Tasot-paletin oikeassa yläkulmassa olevalle Täytä- vaihtoehdolle, suoraan Läpinäkymä-vaihtoehdon alapuolelle, ja laske se kokonaan alas 0 prosenttiin . Tämä piilottaa kaltevuuden kokonaan näkymästä, mutta se ei piilota kaikkia kerrostyylejä, joita aiomme käyttää seuraavaksi:

Laske valkoisesta läpinäkyvästä kaltevuuskerroksen "Täytä" -arvo 0%: iin.

Vaihe 13: Lisää valkoinen "ulkoinen hehku" -kerrostyyli

Napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa Tasotyylit-kuvaketta ja valitse luettelosta Outer Glow :

Napsauta "Layer Styles" -kuvaketta ja valitse "Outer Glow" luettelosta.

Aseta ulkoisen hehkuksen väri valkoiseksi napsauttamalla värimallia :

Napsauta "Outer Glow" -värimallia muuttaaksesi sen väriä.

Tämä tuo esiin Photoshopin värinvalitsimen . Jos haluat valita valkoisen, kirjoita valintaikkunan oikean alaosaan R, G ja B 255 :

Kun 255 syötetään R (punainen), G (vihreä) ja B (sininen) -vaihtoehdoille, syntyy valkoinen.

Napsauta OK poistuaksesi Värinvalitsin-valintaikkunasta. Kun valkoinen on nyt valittu Outer Glow -väriksi, laske opasiteettiarvo noin 40%: iin ja lisää hehkuvuuden koko noin 90 pikseliin seuraavan ympyrän mukaan:

Laske opasiteetti 40 prosenttiin ja lisää koko 90 pikseliin.

Napsauta OK poistuaksesi Tasotyyli-valintaikkunasta, ja olet valmis! Tässä on viimeinen "dramaattinen mustavalkoinen" -tehoste:

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Näin luodaan dramaattinen mustavalkoinen tehoste Photoshopilla! Katso Photo Effects -osiosta lisää Photoshop-tehosteoppaita!