Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opimme kuinka nopeasti ja helposti luoda pop-art-tehoste lab-väritilan avulla. Koko tehoste kestää vain muutaman vaiheen ja muutaman minuutin alusta loppuun.

Tässä on valokuva, jota käytän tässä opetusohjelmassa:

Alkuperäinen valokuva.

Ja tässä on valmis vaikutus:

Lopullinen tulos.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Muunna kuva laboratorion väreiksi

Ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä, on muuntaa kuva Lab-väritilaan, joka erottaa kuvan värit valoisuus (vaaleus) -arvoista. Siirry näytön yläreunassa olevaan Kuva-valikkoon, valitse Tila ja valitse sitten Lab Color :

Valitse Kuva> Tila> Labin väri, jos haluat muuntaa kuvan Lab-väritilaan.

Mitään ei ilmeisesti ole tapahtunut asiakirjaikkunassa olevalle kuvalle, mutta siirry kanavapalettiin, joka on ryhmitelty Tasot-paletin viereen. Näet, että kuvasi koostuu nyt kolmesta kanavasta - vaaleuskanavasta., joka sisältää valoisuusinformaation, ja kaksi värikanavaa, a ja b :

Valitse Kuva> Tila> Labin väri, jos haluat muuntaa kuvan Lab-väritilaan.

"A" -kanava edustaa kaikkia kuvan värejä vihreästä magentaan ja "b" -kanava edustaa kaikkia värejä sinisestä keltaiseen. Käytämme näitä kahta värikanavaa luodaksemme nopeasti värit pop-art-tyylitehosteellemme. Ja jos ihmettelet, yläosassa oleva "Lab" -kanava ei oikeastaan ​​ole kanava. Se on vain yhdistelmä kolmesta muusta kanavasta.

Vaihe 2: Tee "Posterize" -säätö "a" -kanavaan

Napsauta "a" -kanavaa Kanavat-paletissa valitaksesi se. Kuvasi asiakirjaikkunassa muuttuu harmaaksi ja näyttää melko oudolta, mutta se on hyvä. Siirry uudelleen Kuva-valikkoon näytön yläreunassa, valitse Säädöt ja valitse sitten Posterize alas luettelon alareunasta. Tämä tuo esiin Posterize-valintaikkunan:

Avaa Posterize-valintaikkuna valitsemalla Image> Adjustments> Posterize.

Kirjoita tasot- asetukseksi 4 arvo ja napsauta sitten OK. Napsauta Kanavat-paletin yläosassa olevaa "Lab" -kanavaa palauttaaksesi täysvärikuvasi asiakirjaikkunaan. Kuvasi näyttää nyt noin:

Napsauta Kanavat-paletin "Lab-kanava" nähdäksesi, miltä kuvasi näyttää, kun olet tehnyt Posterize-säädön "a" -kanavaan.

Vaihe 3: Levitä "Gaussian Blur" -suodatin "a" -kanavaan

Napsauta uudelleen "a" -kanavaa uudelleen valitaksesi se. Tasoitamme värit Gaussian Blur -suodattimella. Voit tehdä sen valitsemalla "a" -kanava Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin-valikkoon, valitse Blur ja sitten Gaussian Blur . Tämä tuo esiin Gaussian hämärtää -valintaikkunan:

Avaa Gaussian hämärtää -valintaikkuna valitsemalla Suodatin> Sumennus> Gaussian hämärtäminen.

Kirjoita 4 pikselin sädearvo ja napsauta sitten OK. Napsauta sitten uudelleen "Lab" -kanavaa Kanavat-paletin yläosassa nähdäksesi kuvan Gaussian Blur -suodattimen asettamisen jälkeen. Väri näyttää nyt paljon tasaisempi koko kuvassa:

Kuva värin tasoittamisen jälkeen "a" -kanavassa Gaussian hämärtää -suodatinta.

Vaihe 4: Tee "Posterize" -säätö "b" -kanavaan

Napsauta "b" -kanavaa Kanavat-paletissa valitaksesi se. Kuvasi taas muuttuu harmaaksi asiakirjaikkunassa. Aivan kuten "a" -kanavan kanssa, siirry Kuvavalikkoon, valitse Säädöt ja valitse sitten Posterize . Kirjoita uudelleen tasot-asetukseen 4 :

Tee Posterize-säätö "b" -kanavaan.

Napsauta OK ja napsauta sitten takaisin Kanavat-paletin "Lab" -kanavaa nähdäksesi kuvan, kun olet käyttänyt Posterize "b" -kanavaa:

Kuva sen jälkeen kun Posterize-säätö on tehty "b" -kanavaan.

Vaihe 5: Levitä "Gaussian Blur" -suodatin "b" -kanavaan

Napsauta "b" -kanavaa uudelleen valitaksesi se. Tasoitamme "b" -kanavan värit samalla tavalla kuin "a" -kanavan kanssa, joten palaa takaisin Suodatin-valikkoon, valitse Hämäytä ja sitten Gaussian Blur . Kirjoita taas 4 pikselin sädearvo ja napsauta OK:

Levitä Gaussian Blur -suodatin "b" -kanavaan tasoittaaksesi värit.

Napsauta takaisin "Lab" -kanavaa nähdäksesi kuvan, kun olet lisännyt Gaussian Blur "b" -kanavaan. Jälleen kerran, värit ovat nyt paljon tasaisempia koko kuvassa:

Kuva Gaussian Blur -suodattimen käytön jälkeen tasoittaaksesi värejä "b" -kanavassa.

Meillä on nyt värit vaikutukseemme. Aion säätää seuraavan vaaleuden arvoja.

Vaihe 6: Levitä "Cutout" -suodatin "Lightness" -kanavalle

Napsauta "Keveys" -kanavaa Kanavat-paletissa valitaksesi se. Kuvasi muuttuu taas harmaaksi asiakirjaikkunassa, mutta ainakin tällä kertaa se näyttää kuvan normaalilta mustavalkoiselta versiolta. Siirry Suodatin-valikkoon, valitse Taiteellinen ja valitse sitten Leikkaus . Tämä tuo esiin massiivisen suodatingallerian, joka on asetettu Cutout-suodatinvaihtoehtoihin:

Siirry Suodatin> Taiteellinen> Leikkaus -vaihtoehtoon, jolloin esiin tulee suodatusgalleria, joka on asetettu Leikkauksen suodatusasetuksiin.

Suodatingalleria voi olla valtava, mutta esikatselualue vie siitä kolmanneksen vasemmalla puolella, ja Leikkaussuodattimen todelliset vaihtoehdot ovat oikealla, ja niitä on vain kolme, kuten edellä punaisella ympyröity. Aseta Edge Simplicity -asetukseksi 0 ja Edge Fidelity -asetukseksi 1 . Yläosassa oleva Tasojen lukumäärä -asetus määrää, kuinka monta äänitasoa kuvassasi on. Alin syöttämäsi arvo on 2, ja se tekee kuvasta kaiken joko mustana tai valkoisena ilman harmaasävyjä välissä. Korkein syöttämäsi arvo on 8, mikä antaa sinulle mustan, valkoisen ja 6 harmaasävyä välillä. Jokainen ylimääräinen harmaasävy antaa sinulle kuvan tarkemmin.

"Tasojen lukumäärälle" syöttämäsi arvo riippuu täysin kuvastasi ja siitä, mikä mielestäsi on oikein yksityiskohtaisesti vaikutukselle. Helpoin tapa määrittää se on napsauttaa hiirtä "Tasojen lukumäärä" -arvokentän sisällä ja käyttää sitten näppäimistön ylä- ja alanuolinäppäimiä arvon nostamiseen ja laskemiseen pitämällä silmällä vasemmalla olevaa esikatselualuetta kuin sinä teet niin. Voit selata esikatselualueen sisällä tarpeen mukaan napsauttamalla ja vetämällä hiirtä sen sisällä. Nosta ja laske arvo välillä 2 - 8, kun katsot esikatselualuetta, kunnes olet löytänyt parhaiten toimivan arvon. Olen asettunut kuvalle arvoon 7. Kun olet löytänyt parhaiten toimivan arvon, napsauta OK poistuaksesi Suodatingalleriasta.

Napsauta takaisin "Lab" -kanavalle nähdäksesi värillisen kuvan, kun olet asentanut Cutout-suodattimen "Lightness" -kanavaan. Tässä on tulokseni:

Kuva sen jälkeen kun olet asentanut Cutout-suodattimen "Lightness" -kanavaan.

Vaihe 7: Käytä "Smart Sharpen" -suodatinta "Lightness" -kanavaan

Vaikutus on nyt melko valmis, mutta se näyttää hieman pehmeältä ja voisi käyttää hieman teroitusta. Napsauta takaisin Kanavat-paletin "Keveys" -kanavalle valitaksesi se. Siirry sitten Suodatin-valikkoon, valitse Teroitus ja sitten Älykäs teroitus . Tämä tuo esiin Smart Sharpen -valintaikkunan:

Napsauta takaisin "Keveys" -kanavalle valitaksesi sen ja siirry sitten Suodatin> Teroitus> Älykäs teroitus.

Syötä Määrä- arvo 75% ja säde- arvo 1 pikseli . Jätä Poista- asetukseksi Gaussian Blur ja valitse alareunassa Tarkempi- vaihtoehto.

Napsauta OK poistuaksesi Smart Sharpen -valintaikkunasta ja napsauta sitten Kanavat-paletin "Lab" -kanavaa palauttaaksesi värillisen kuvan.

Vaihe 8: Muunna kuva takaisin "RGB" -väritilaan

Tässä vaiheessa vaikutus on valmis. Jäljelle jää vain kuvan muuntaminen Lab-väreistä ja takaisin RGB-väritilaan. Palaa takaisin kuvavalikkoon, valitse Tila ja valitse sitten RGB-väri :

Siirry kohtaan Kuva> Tila> RGB-väri muuntaaksesi kuvan RGB-väritilaan.

Kun kuva on palannut RGB-väritilaan, olet valmis! Tässä on lopputulos "Lightness" -kanavan terävöittämisen jälkeen:

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Näin luodaan nopea ja helppo pop-art-tehoste Lab-väreillä Photoshopissa! Katso Photo Effects -osiosta lisää Photoshop-tehosteoppaita!