Johdanto vadelma-pi käyttökohteisiin

Raspberry Pi on sarja pieniä, yhden kortin tietokoneita, jotka on kehitetty opettamaan tietotekniikan perusteita koululaisille ja muille matalan tulotason maiden kansoille. Siitä tuli suosittu ja helppo kokeilla työkalu kouluprojektien, laitteisto-ohjelmoinnin, robotiikan, automaattisen peruskoneen, piirien jne. Kehittämiseen. Raspberry Pi: n käyttö on pieni, melko edullinen ja erittäin kykenevä laitteisto, jota kutsutaan myös luottokorttikokoksi. joidenkin tietokone.

Vadelma Pi

 • Sen on kehittänyt Raspberry Pi -säätiö. Monet pitävät sitä monipuolisimpana tekniikkana, joka koskaan luotu yksinkertaisuuden ja erinomaisen käytettävyyden takia.
 • Eben Uptonin luoma, sen tavoitteena oli luoda edullinen laite, joka voisi parantaa ohjelmointitaitoja ja laitteistojen ymmärtämistä opiskelijoille ja tekniikan harrastajille.
 • Vadelma Pi: llä on rivi GPIO: ta, jota kutsutaan myös yleiskäyttöisiksi tulo- / lähtötappeiksi, joita voidaan käyttää vuorovaikutuksessa näppäimistöjen, hiiren, näytön jne. Kanssa ja luoda uskomattomia juttuja.
 • Vadelma Pi: tä käytetään useissa sovelluksissa rakennuksen jäähdytysvälineistä ja peleistä valvonta- ja valvontalaitteisiin. Tässä Raspberry Pi -artikkelissa keskitymme vadelma-pi-käyttötapojen alkuun.

Vadelmapiin 10 suosituinta käyttöä todellisessa maailmassa

Raspberry Pi: n käytöstä on useita etuja. Löydä alla olevat kohdat, joissa Raspberry Pi: tä on käytetty laajasti ja tehokkaasti. Alla on luettelo vadelmapiin 10 suosituimmasta käytöstä.

 1. Pöytätietokone:

Käyttämällä Raspberry Pi: tä, microSD-korttia ja virtalähdettä voidaan tehdä yksinkertainen työpöytä. Tarvitsemme myös HDMI-kaapelia ja sopivan näytön, ehkä vanhan näytön. Tarvitaan myös USB-näppäimistö ja hiiri.

Uudessa versiossa, joka on Raspberry Pi 3, on myös sisäänrakennettu Wi-Fi ja Bluetooth. Jos käytetään toista mallia, yhteensopivat USB-dongit vaaditaan.

Kun kaikki on asetettu ja ensisijainen käyttöjärjestelmä on asennettu (viimeisin Raspbian-versio), pöytätietokoneesi on käyttövalmis.

 1. Langaton tulostuspalvelin:

Tämä vaatii Samban tiedostonjako-ohjelmiston ja CUPS: n (Common Unix Printing System) asentamisen. CUPS tarjoaa ohjaimet tulostimelle ja hallintakonsolille.

Tämän jälkeen tarvitaan Pi-kokoonpano sen varmistamiseksi, että Windows- tai Mac-tietokoneet pääsevät tulostimeen verkon kautta. Tulostimessa on oltava USB-kaapeli.

 1. Median käyttö:

Monien arvioiden mukaan Raspberry Pi -sovelluksen pääkäyttöä on Kodi-mediakeskus. Useita Kodi-rakenteita on julkaistu levykuvina. OSMC ja OpenElec ovat suosituimpia.

Kodin asentaminen sisältää joitain huomautuksia. On suositeltavaa, että asennat vain turvalliset ja lailliset lisäosat virallisista Kodi-varastoista. Myös Kodi-vadelmapiiri on alttiina muutamille tietoturvaongelmille. Siksi VPN: n asettaminen tietojen salaamiseksi on suositeltavaa.

 1. Pelipalvelimet:

Raspbian, oletuksena oleva pi-käyttöjärjestelmä sisältää erityisen esiasennetun Minecraft-pelin version. Mutta Raspberry Pi -sovelluksia voidaan käyttää myös pelipalvelimina. Se on erinomainen pelipalvelin Minecraftille. Jos käytetään useita Raspberry Pis -sarjoja, jolloin niistä tehdään erillinen palvelin, voidaan saavuttaa hieno pelikokemus.

Raspberry Pi -sovellukseen voidaan asentaa muita moninpelejä.

 1. Retro-pelikone:

Raspberry Pi on ihanteellinen retro-pelikoneena. se sopii yhdeksi koneen kevyimmistä komponenteista. Erityisesti se on versio, The Raspberry Pi Zero mahtuu pieniin tiloihin peliprojekteja varten. On kaksi päävaihtoehtoa, Recalbox ja RetroPie. Myös muut alustat voidaan jäljitellä. Klassinen MS-DOS PC -pelaaminen ja Commodore 64 voidaan myös asentaa ja myös monia muita suosittuja 16-bittisiä pelikonsolia.

 1. Robotin ohjain:

Robottiohjaimella on monia Raspberry Pi -projekteja. Pi: lle on omistettu robottipaketti, joka toimii asianmukaisesti laitteen akulla ja jota käytetään kommunikoimaan ja hallitsemaan robotteja.

roboteissa Pi Zero W: tä voidaan käyttää vain. Zero, joka on ohut versio Raspberry Pi-laitteesta, sisältää langattoman yhteyden ominaisuudet, jotka soveltuvat kevyille robotille.

Se on melko kevyempi kuin pi-version 2 ja 3 malli B + -taulut ja matala profiili varmistaa, että se voidaan sijoittaa tehokkaaseen asentoon ilman, että tarvitset huolta USB-porteista.

 1. Stop motion Camera:

Pythonin ja sopivan kiinnikkeen (vakiojalusta savi- tai lelupohjaiseen) ja hyvin valaistujen alueiden saatavuuden avulla voidaan rakentaa Stop motion -kamera. Mutta tämä on aikaa vievä prosessi. Hyvien tulosten saamiseksi tarvitaan hyvä määrä harjoittelua.

 1. Aikaväli Kamera:

Yhdistämällä Raspberry Pi-kameramoduuli yhdessä eri komentosarjan kanssa luodaan uusi käyttö, joka on aikakaappauselokuvien sieppaaminen. Tämä voidaan saavuttaa ottamalla yksittäiset ruudut aikaviiveellä. Tarvitaan myös ehkä kannettava akkuratkaisu ja jalustaa voidaan käyttää. Älypuhelimen jalusta on edullisin sen varmistamiseksi, että laite pysyy tukevana.

 1. FM-radioasema:

Raspberry Pi: tä voidaan käyttää myös lähettämiseen FM-radiossa. Pi voi lähettää vain lyhyellä kantamalla. Tässä voidaan tarvita kannettava akku ja juotostaito. Kaikki lähetettävä ääni on ladattava etukäteen microSD-kortille.

 1. Web-palvelimet:

Toinen hieno käyttö Raspberry Pi: llä on Web-palvelimen luominen siitä. Tämä tarkoittaa, että se voidaan määrittää isännöimään verkkosivustoa aivan kuten mikä tahansa muu palvelin. Se voi isännöidä myös blogeja. Ensinnäkin, oikea ohjelmisto on asennettava ja se on Apache ja siitä riippuvat kirjastot. Täysi LAMP-pino voidaan asentaa myös PHP: n, MySQL: n ja Apache: n kanssa. FTP: n määrittäminen on myös hyödyllistä.

Kun kaikki mainitut vaiheet on suoritettu, HTML-tiedostot voidaan tallentaa hakemistoon / www / hakemisto ja verkkopalvelin on käyttövalmis. Erityisiä web-ohjelmistoja, kuten WordPress, voidaan myös käyttää, kun palvelimen asennus on valmis.

Johtopäätös - Vadelma Pi: n käyttö

Vadelma Pi on monipuolinen ja erittäin hyödyllinen. Käyttötapausten yläpuolella kuvataan se. Tietojenkäsittelytieteen, elektroniikan ja vastaavien tieteenalojen opiskelijoiden on vietettävä aikaa tämän viileän taiton opiskeluun, he nauttivat ja myös tulevat erittäin hyviksi tietokoneohjelmoinnin ja laitteistotekniikan perusteissa. Voi voittaa paljon hauskoja projekteja, aktiviteetteja, korkeakoulutason kilpailuja, kun hallitsee vadelmapi: n tuntemus.

Muita esimerkkejä vadelmapi: n käytöstä voisivat olla twitter-botti, turvakamerat, digitaaliset valokuvakehykset, älytelevisio, verkonvalvontatyökalu, kodin automaatiojärjestelmät jne.

Suositellut artikkelit:

Tämä on opas Raspberry Pi: n käytöstä todellisessa maailmassa. Täällä olemme keskustelleet Raspberry Pi: n eri sovelluksista, kuten FM-radioasema, web-palvelimet, retro-pelikone jne. Voit myös tarkastella seuraavaa artikkelia saadaksesi lisätietoja -

 1. JavaScriptin käyttö
 2. Vadelma Pi Zero vs 3 eroa
 3. Matlabin käyttö
 4. Vadelma Pi vs. O-Droid
 5. Mikä on ero Matlabin ja oktaavin välillä?
 6. Wi-Fi vs. Ethernet