Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa tarkastellaan kuinka kääntää kuvan värit kääntämällä mielenkiintoisia valokuvatehosteita.

Useimmat ihmiset ovat yhtä mieltä siitä, että metsässä käyminen voi olla hyvin rauhoittava ja rauhallinen kaikilla luonnollisilla vihreillä ja ruskeilla väreillä. Mutta kuka sanoo, että metsien on oltava vihreitä ja ruskeita? Varmasti kukaan, jolla on kopio Photoshopista. Kuvissa voi olla mitä tahansa haluamiasi värejä, ja tässä opetusohjelmassa näemme, kuinka helppoa on kääntää luonto ylösalaisin ja kääntää sen värit kääntämällä omituinen, jopa mystinen ulkonäkö.

Tässä kuva, jonka aloitan:

Alkuperäinen kuva.

Ja tässä on valmis "käänteiset värit" -tehoste:

Lopullinen "käänteiset värit" -tehoste.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Valitse kuvasta kaikki ihmiset ja aseta heidät erilliselle kerrokselle

Kuvassani on nuori kaveri, joka kiertelee metsän läpi. Aion kääntää värit metsässä, mutta haluan hänen pitävän alkuperäiset värinsä, mikä tarkoittaa, että minun on valittava hänet ja sijoitettava hänet omaan kerrokseensa. Tartun siihen Lasso-työkalun Työkalut-paletista:

Valitse Lasso-työkalu Työkalut-paletista.

Sitten, kun Lasso-työkalu on valittu, piirrän valintapiirustuksen hänen ympärilleen:

Valinnan ääriviivat näkyvät valokuvassa olevan henkilön ympärille valinnan piirtämisen jälkeen Lasso-työkalulla.

Kun olen valinnut hänet, siirryn näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon, valitse Uusi ja sitten Taso kopioimalla tai voin käyttää vain pikanäppäimiä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac):

Siirry kohtaan Kerros> Uusi> Kerros kopioimalla.

Kummassakin tapauksessa Photoshop kehottaa kopioimaan valitun valokuvan alueeni omaan kerrokseensa, ja Tasot-paletista näemme, että kaveri esiintyy nyt omalla kerroksellaan suoraan taustakerroksen yläpuolella. Photoshop on nimennyt uuden tason automaattisesti tasolle 1:

Valittu alue on kopioitu omaan tasoonsa taustakerroksen yläpuolelle.

Vaihe 2: Kopioi taustakerros

Seuraavaksi meidän on kopioitava taustakerros. Koska meillä on tällä hetkellä "Taso 1" valittuna, meidän on valittava Taustakerros napsauttamalla sitä Tasot-paletissa. Voit kertoa, mikä kerros on valittu, koska valittu taso on korostettu aina sinisellä:

Napsauta taustakerrosta valitaksesi sen.

Sitten kopioin taustakerros kopioimalla saman menetelmän, jota hetki sitten kopioimme valinnan uudelle tasolle. Mutta tällä kertaa sen sijaan, että menisin kerrosvalikkoon, valitsen Uusi ja sitten Kerro kopioinnin kautta, käytän yksinkertaisesti nopeampaa pikanäppäintä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Kun kerroksella on jotain, joka on valittu kuten aiemmin, Photoshop kopioi vain valitun alueen uudelle tasolle. Kun mitään kerroksen tasosta ei ole valittu, Photoshop harkitsee valitun tason kaiken ja kopioi koko kerroksen uudelle tasolle suoraan alkuperäisen yläpuolelle. Tasojen paletissa voidaan nähdä, että kopio taustakerroksesta on nyt alkuperäisen taustakerroksen ja "kerroksen 1" välissä:

Kopio taustakerroksesta tulee alkuperäisen yläpuolelle.

Vaihe 3: Käännä taustakopiokerros

Käännä kuvan värit, kun taustakerroksen kopio on valittu, siirtyen näytön yläreunassa olevaan Kuva- valikkoon, valitsemalla Säädöt ja valitsemalla Käännä :

Siirry kohtaan Kuva> Säädöt> Käännä.

Tämä kääntää kaikki kerroksen värit, jolloin jokaisesta väristä tulee täsmälleen vastakkaiset värit, korvaamalla vihreät ja ruskeat magentailla ja bluesilla. Huomaa, että kuvan ihminen on pitänyt alkuperäiset värinsä, ja se johtuu siitä, että hän istuu omalla kerroksellaan juuri käännetyn kerroksen yläpuolella:

Kuvan värit ovat nyt käänteisiä.

Vaihe 4: Vaihda käänteisen kerroksen sekoitustila tilalle "Väri"

Valitettavasti kuvan kääntäminen paitsi kääntää myös värit, se myös kääntää kirkkaus (vaaleus) arvot tekemällä vaaleista alueista tummat ja tummat alueet vaaleiksi. Haluan vain muuttaa värejä ja jättää kirkkausarvot yksin. Jotta muuttuisin käänteisellä kerroksella, joka on edelleen valittuna, siirryn Tasot- moodin vaihtoehtoihin Tasot-paletin yläosassa ja vaihdan sekoitustilan. "Normaali" - Väri :

Käänteisen kerroksen sekoitusmoodin muuttaminen väreksi.

Värien sekoitustila palauttaa kuvan alkuperäiset kirkkausarvot, jättäen vain värit käänteisiksi:

Sekoitustilan muuttaminen väreksi palauttaa alkuperäiset kirkkausarvot.

Perustehoste on nyt valmis, mutta aion lisätä kuvaan hieman mystisen ilmeen kuvan loppuun saattamiseksi.

Vaihe 5: Yhdistä kaikki kolme kerrosta uuteen kerrokseen käänteisen kerroksen yläpuolella

Minun on yhdistettävä kaikki neljä kerrosta uudeksi tasoksi, mutta haluan pitää olemassa olevat tasot ennallaan. Photoshop tarjoaa meille komennon Yhdistä näkyvä, johon pääsemme yleensä siirtymällä näytön yläreunassa olevaan Taso-valikkoon ja valitsemalla vaihtoehtoluettelosta Yhdistä näkyvä. Ongelmana on, että oletusarvoisesti Yhdistä näkyvä -komento tasoittaa olennaisesti kuvaa yhdistämällä erilliset kerrokset yhdeksi kerrokseksi, ja sitä ei halua tehdä. Haluan yhdistää kerrokset uudeksi kerrokseksi pitäen kaikki erilliset kerrokseni paikoillaan. Tätä varten minun tarvitsee vain painaa Alt (Win) / Optio (Mac) -näppäintä ja jatkaa samalla pitäen näppäintä alhaalla Taso- valikossa ja valita Yhdistä näkyvä :

Yhdistääksesi kaikki näkyvät kerrokset pitäen erilliset tasot ehjinä, pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna, kun valitset Merge Visible -komennon.

Alt (Win) / Option (Mac) -näppäimen lisääminen Merge Visible -komennon valitsemiseksi antaa Photoshopille pitää erilliset tasot paikallaan, ja Tasot-paletissa näemme, että kaikki kolme tasoa on sulautettu uuteen tasoon., jonka Photoshop on nimittänyt "kerrokseksi 2". Oletusarvoisesti Photoshop sijoittaa uudet tasot suoraan valitun tason yläpuolelle. Koska minulla oli valittu kopio taustakerroksesta, uusi sulautettu kerros näkyy suoraan sen yläpuolella:

Kerrokset on sulautettu uudeksi kerrokseksi taustakerroksen kopion yläpuolella.

Vaihe 6: Vaihda sulautetun kerroksen sekoitustila päällekkäiseksi

Aion lisätä sulautettua kerrosta lisätäkseen pehmeän, mystisen hehkua metsään. Hehku luominen on helppoa, eikä se edellytä muuta kuin Gaussian Blur -suodatinta ja kerrossekoitustilaa. Ensin valitsen sekoitustilan, jonka avulla on helpompi nähdä, kuinka paljon hämärtymistä minun on käytettävä seuraavassa vaiheessa. Kun sulautettu kerros on valittu, siirryn jälleen Tasoitustila-asetukseen Tasot-paletin yläosassa ja vaihdan sekoitustilan "Normaali" -tasosta Peittokuvaksi:

Yhdistetyn kerroksen sekoitustilan vaihtaminen Peittokuvaksi.

Tarkemmat tiedot Peittokuva-sekoitustilasta löytyvät verkkosivuston Valokuvien muokkaaminen -osiossa olevista viidestä olennaisesta sekoitusmoodista valokuvien muokkaamiseksi, mutta pohjimmiltaan Peittokuva-sekoitustila lisää kuvan kontrastia tekemällä vaaleista alueista entistä vaaleammat ja tummat alueet ovat jopa tummempia, ja katsomme kuvaa, että metsä on nyt paljon vastakkaisempi siihen:

Overlay-sekoitustila on lisännyt kontrastia metsässä.

Vaihe 7: Levitä Gaussian hämärtysuodatin

Kun sekoitusmoodiksi on asetettu Peittokuva, olemme valmiita levittämään tasolle epäselvyyttä. Siirryn näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitsen Blur ja sitten Gaussian Blur :

Siirry Suodatin> Sumennus> Gaussian sumennus.

Tämä tuo esiin Gaussian hämärtää -valintaikkunan. Voit säätää epäterävyyden määrää napsauttamalla valintaikkunan alareunassa olevaa liukusäädintä ja vetämällä sitä oikealle oikealle saadaksesi enemmän hämärtymistä tai vasemmalle, jotta hämärtyminen olisi vähemmän. Haluat pitää kuvasi silmällä, kun vedät liukusäädintä ja säädä tehostetta, kunnes olet tyytyväinen tuloksiin. Käytän tässä opetusohjelmassa melko alhaisen resoluution kuvaa, joten minulle noin 8 pikselin sädearvo näyttää toimivan hyvin. Voit käyttää korkeampaa asetusta korkeamman resoluution kuville:

Säädä epäterävyyden määrää valintaikkunan alaosassa olevalla liukusäätimellä.

Napsautan OK poistuaksesi Gaussian hämärtää -valintaikkunasta, ja olemme valmis! Jos huomaat, että hämärtämisvaikutus on liian voimakas, helppo tapa vähentää sitä on siirtyä Tasot-asetukseen Tasot-paletin yläosassa (suoraan vastapäätä sekoitustila-vaihtoehtoa) ja laskea opasiteetti hienosäätöön vaikutus. Minun tapauksessani, koska pyrin enemmän mystiseen ilmeeseen, olen tyytyväinen tuloksiin, joten jätän opasiteettiasetukseni oletusasetukseksi 100%.

Tässä on viimeinen käänteisten värieni valokuvatehoste:

Lopullinen "käänteiset värit" -tehoste.

Ja siellä meillä se on! Näin luodaan käännettyjen värien valokuvatehoste Photoshopilla! Käy Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshop-efekteistä!